1. Allt om lån
  2. Garantilånet

Garantilånet - låna upp till 2 miljoner kr

I spåren av den pågående pandemin har Regeringen gett Riksgälden uppdraget att ställa ut kreditgarantier om högst 100 miljarder kronor till kreditinstitut. Dessa är tänkta att i första hand gå till små och medelstora företag som drabbats ekonomiskt av coronaviruset.  

Vad är Garantilånet? 

Det är en statlig åtgärd som syftar till att stötta företag som drabbats negativt ekonomiskt av coronapandemin men som annars är livskraftiga. Närmare 70 kreditinstitut är anslutna till garantiprogrammet och fler har ansökt. Den statliga kreditgarantin innebär att staten tar på sig en delad kreditrisk för utlåningen med bankerna vilket gör det lättare för banker och kreditinstitut att bevilja företag lån. Staten garanterar upp till 70% av lånebeloppet.

Dessutom kan långivarna erbjuda en mer fördelaktig ränta, minst 20% lägre räntekostnad än vanligt. 

Ansöker du via vårt formulär för företagslån får du svar från våra anslutna långivare inom 24h. Är du intresserad av Garantilånet, håll då utkik efter borgenkravet på “Begränsad borgen” bland dina låneerbjudanden. Har du fått ett sådant, har du beviljats ett Garantilån. 

Det är inte alla våra anslutna långivare som är anslutna till garantiprogrammet, de flesta kommer att erbjuda dig och ditt företag ett vanligt företagslån om de väljer att ge ett låneerbjudande.  

Just Garantilånet gäller nya lån som beviljas från 23 juni till och med 30 september 2020, Riksgäldskontoret kan förlänga detta med högst tre månader. 

Hur mycket kan jag ansöka om i Garantilån? 

Företag kan ansöka om 500 000 kr till 2 000 000 kr i Garantilån. Då den statliga kreditgarantin garanterar upp till 70% av lånebeloppet behöver företagaren endast gå i borgen för 30% av beloppet. Löptiden är satt upp till 36 månader och garantin gäller under hela lånets löptid. 

  • Borgen 30% av lånebeloppet. 

  • Fördelaktig ränta, minst 20% lägre räntekostnad. 

  • Löptid upp till 36 månader. 

  • Lånesumma: 500 000 - 2 000 000 kr. 

Varför ska jag ansöka om ett garantilån? 

I vanliga fall när du tecknar ett företagslån får du som ägare eller annan styrelsemedlem gå in som personlig borgensman för hela lånet. Det innebär att om företaget inte skulle kunna sköta sina betalningsåtaganden blir du som privatperson återbetalningsskyldig för hela. Med Garantilånet garanterar staten upp till 70% vilket innebär att du endast behöver stå som borgensman för 30%. Staten tar med andra ord den större risken, vilket innebär att banker och långivare har en lägre risk och kan erbjuda dig bättre villkor. Långivare kan känna sig tryggare vilket också leder till att du och ditt företag kan erbjudas lägre ränta, i detta fall minst 20% lägre ränta än normalt. 

När du genomfört en låneansökan via Lendo och får svar från långivare med låneerbjudanden kommer du se om du blivit beviljad ett erbjudande med “Begränsad borgen”. Då vet du att du erbjudits ett Garantilån.

Du kan alltid kontakta oss på telefon 0771-131310 om du känner dig osäker när du går igenom dina låneerbjudanden, eller om du har andra frågor inför ansökan. 

Är det samma sak som EU-lånet? 

Nej, EU-lånet gäller lån upp till 275 000 kr och där är det EIF (Europeiska Investeringsfonden) som garanterar 80% av lånesumman. Statens Garantilån kan liksom EU-lånet inte kombineras med andra lån. Här kan du läsa mer om EU-lånet

Hur ansöker jag om lånet? 

För att söka Garantilånet gör du precis som vanligt när du ansöker om företagslån via Lendo. Du ansöker via vårt formulär och kommer få svar från våra anslutna långivare inom 24 h. När du får svar från långivarna ska du hålla utkik efter borgenskravet med “Begränsad borgen”, har du fått det borgenkravet har du erbjudits ett Garantilån. Vi vill förtydliga att inte alla långivare knutna till Lendos bankpanel erbjuder detta lån.   

  1. Allt om lån
  2. Garantilånet

Garantilånet - låna upp till 2 miljoner kr

I spåren av den pågående pandemin har Regeringen gett Riksgälden uppdraget att ställa ut kreditgarantier om högst 100 miljarder kronor till kreditinstitut. Dessa är tänkta att i första hand gå till små och medelstora företag som drabbats ekonomiskt av coronaviruset.  

kr
50 0005 000 000
år

(Ansökan är inte bindande)

Vad tycker våra kunder?

Våra samarbetspartners

Aros Kapital företagslån
Froda företagslån
Marginalen bank lån
Capitalbox företagslån
Fedelta företagslån
Qred företagslån
Capcito företagslån
OPR-Företagslån
FundingPartner företagslån
DBT Företagslån
Resurs lån och företagslån
Mynt företagslån
Approva företagslån
Corpia företagslån
Avida finans lån & företagslån
IMH Finans
Finly företagslån
CrediNord. företagslån
Svea Bank företagslån & privatlån

HUR FUNGERAR LENDO?

Jämför företagslån snabbt, enkelt och kostnadsfritt. Så här går det till:

1. Gör en ansökan

Fyll i din ansökan digitalt. Det tar runt 2 minuter.

2. Jämför erbjudanden

Lendo samlar erbjudanden från upp till 19 långivare

3. Välj det bästa lånet

Välj det erbjudande som passar ditt företag bäst.

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna

Nej, Garantilånet kan inte kombineras med andra lån.

Att ansöka om företagslån hos Lendo går på en minut, du fyller i uppgifterna i ansökan ovan och inom max 24 timmar får du besked om vilka låneerbjudanden du kan få. Det kan eventuellt tillkomma kompletteringar på din ansökan. De flesta av långivarna ger besked snabbt, din ansökan är inte bindande och ditt lånelöfte gäller i 30 dagar vilket ger dig tid att ta ett välgrundat beslut och jämföra noggrannt.

Beroende på vilken långivare som du väljer så kan det ta olika lång tid för dig att erhålla dina pengar. Mycket beror på hur snabbt du inkommer med kompletteringar som långivaren efterfrågar.

  • I de fall då du kan signera skuldebrevet digitalt utbetalas lånet ofta inom en till två dagar efter godkänd signatur

  • I de fall då skuldebrev skickas till dig per post tar det ofta 2-5 arbetsdagar innan pengarna finns på ditt konto då banken måste motta det påskrivna skuldebrev i retur

Avvikelser kan förekomma då Lendo inte kan påverka hur lång tid varje bank behöver för att behandla ditt ärende.

Nej, det är kostnadsfritt att ansöka om lån på Lendo.se. Du förbinder dig heller inte till någonting genom att ansöka.

Behöver du hjälp?

Kom i kontakt med oss

Öppettider Bolån

Måndag - Torsdag

09:00 - 17:00

Fredag

09:00 - 16:00

Lördag

STÄNGT

Söndag

STÄNGT

Öppettider övriga produkter

Måndag - Torsdag

08:00 - 20:00

Fredag

09:00 - 17:00

Lördag

10:00 - 14:00

Söndag

10:00 - 14:00

Öppettider Bolån

Måndag - Torsdag

09:00 - 17:00

Fredag

09:00 - 16:00

Lördag

STÄNGT

Söndag

STÄNGT

Öppettider övriga produkter

Måndag - Torsdag

08:00 - 20:00

Fredag

09:00 - 17:00

Lördag

10:00 - 14:00

Söndag

10:00 - 14:00