Hjälp via telefon 0771 - 13 13 10

Jämför billån upp till 500 000 kr – kostnadsfritt

Med endast en låneansökan och en UC kan du få erbjudanden från upp till 25 banker och långivare. Därefter kan du jämföra och välja i lugn och ro det erbjudande som passar bäst för just dig. Ditt lånelöfte är giltigt i 30 dagar utan förbindelse till någon bil.

Ansök och jämför billån hos Lendo idag!

Vad är ett billån?

Ett billån är, i vanliga fall, ett lån med bilen som säkerhet. Med säkerhet menas att bilen är pantsatt för lånet. Ett vanligt billån täcker upp till 80% av bilens värde och du måste ha minst 20% som kontantinsats. Men genom Lendo kan du ansöka om ett privatlån, utan säkerhet, till hela bilens värde.

Hur fungerar det att ansöka om ett billån genom Lendo?

Genom Lendo är det enkelt och smidigt att ansöka om ett billån och du behöver inte ha 20% av bilens värde som kontantinsats. Du kan finansiera ditt bilköp med ett privatlån och du får låna upp till 100% av bilens värde.

Efter att du gjort en ansökan via Lendo för att finansiera ditt bilköp behandlas det av de 25 banker och långivare som Lendo samarbetar med. Det tar 24 timmar tills din ansökan är färdigbehandlad. Därefter kan du välja det erbjudandet på Lendo som passar just dig bäst.

billån

Varför ska jag jämföra billån?

Räntan på billån varierar mycket bland olika banker och långivare beroende på vem eller vilka som söker. Det är svårt att veta hos vilken långivare du kan få bästa räntan eftersom du bedöms olika av respektive bank och långivare. Därför är det viktigt att jämföra erbjudande från så många långivare som möjligt innan du tar ett beslut.

Genom Lendo kan du jämföra billån upp till 25 banker och långivare med endast en kreditupplysning från UC.

Hur mycket får jag låna till en bil?

Genom ett billån kan du låna upp till 80% av bilens värde. Men om du väljer att finansiera din bil med ett privatlån kan du låna upp till 100% av bilens värde. Hur mycket du får låna till bilen beror på din ekonomiska situation och din förmåga att betala tillbaka lånet framåt. Genom Lendo kan du ansöka om ett privatlån för att finansiera ditt bilköp mellan 10 000 kr och 500 000 kr.

Vilken ränta gäller på billånet?

Räntan på ditt billån sätts inte av Lendo utan av banker och långivare som Lendo samarbetar med. Varje långivare gör egen riskbedömning baserad på din kreditvärdighet och därefter presenteras räntan via Lendo från respektive långivare.

Vad påverkar räntan vid billån?

Räntan på billån påverkas inte av vilken bil du köper eller om du köper den privat eller av en bilhandlare. Generellt påverkas den inte heller av löptiden på lånet. Däremot kan följande faktorer påverka räntan:

  • Din anställningsform. Har du en heltids- och tillsvidare anställning har du möjlighet till en lägre ränta än om du är visstidsanställd eller jobbar deltid. Som studerande eller arbetslös bedöms din återbetalningsförmåga som sämre vilket gör att du kan få något högre ränta när du lånar till din bil. Är du egenföretagare måste du ha haft företaget i minst 2 år för att du ska bli beviljad lån.

  • Medsökande. Om du har en medsökande med god ekonomi så ökar dina möjligheter till bättre lånevillkor. Detta för att bankerna har möjlighet att sprida risken med att låna ut pengar till båda låntagarna och på så sätt ges möjligheten att erbjuda en lägre ränta.

  • Gift eller skild. Är du nyligen skild kan det löna sig att vänta med att ansöka om billån. Nyskilda får ofta en högre ränta beroende på att en skilsmässa ofta påverkar din privatekonomi och bankerna ser detta som en ökad risk. Är du gift ses det som att du är i en mer stabil situation i livet och är ni två personer som lånar, dvs din partner är medsökande så kan detta ge en lägre ränta.

Vad innebär det att låna med bilen som säkerhet?

Att låna med bilen som säkerhet innebär att du i de flesta fall kan låna upp till 80% av bilens totala värde. Lån med bilen som säkerhet gör det därför enkelt att köpa en nyare bil, utan någon större kontantinsats eller annan säkerhet än din nya investering. Enligt lag är säljaren skyldig att ta minst 20% kontant när köparen tar ett billån eller annan form av objektsfinansiering. Regeln om kontantinsats finns för att hålla tillbaka intresset för att handla dyrare kapitalvaror på kredit med objektet som säkerhet.

Om du vill köpa bil utan kontantinsats och utan att bilen står som säkerhet kan du istället finansiera ditt bilköp med ett privatlån. Du kan enkelt jämföra privatlån hos Lendo för att hitta det lån med lägst ränta och bäst villkor för just dig.

Hur många kreditupplysningar tas om jag ansöker om billån genom Lendo?

Endast en kreditupplysning tas från UC när du ansöker om ett billån genom Lendo. Du får omfrågandekopior på banker och långivare som behandlat din ansökan, men dessa räknas inte som kreditupplysning.

I enstaka fall kan vissa av våra samarbetspartners utöver detta ta in ytterligare information som tillägg till informationen från UC för att förbättra kvaliteten i kreditbeslutet. Men detta påverkar inte din kreditvärdighet.

Hur fungerar det med återbetalning för mitt billån genom Lendo?

Återbetalning av ditt billån görs vanligen genom månadsvisa delbetalningar, så kallad amortering. Det tillkommer ränta och eventuella avgifter som uppläggningsavgift och aviavgift utöver amorteringen.

Du kan när som helst betala av hela billånet eller betala in en extra summa utan extra kostnad, oavsett vilken långivare du väljer. Det enda du behöver göra är att kontakta den långivaren där ditt billån ligger.

Kan jag ansöka om billån trots att jag har betalningsanmärkningar?

Ja. Du kan ansöka om billån trots att du har betalningsanmärkningar. Lendo samarbetar med en del banker och långivare som vänder sig till kunder med betalningsanmärkningar. Du bedöms inte på dina tidigare betalningsanmärkningar utan din återbetalningsförmåga.

lendo
1% ränterabatt

Ansök och jämför direkt

Lånebelopp:
Lånetid:

Ungefärlig kostnad: 1 166 kr/mån*

Genom att skicka in ansökan godkänner jag personuppgiftshanteringen.
Säkert & kostnadsfritt

*Räkneexempel: Annuitetslån 10 år. Effektiv ränta 7.34%. Ett lån på 100 000 kr kostar då 1 166 kr/månad (120 avbetalningar), dvs totalt 139 949 kr. Ingen start-/aviavgift. 7.10% nominell ränta (rörlig ränta, sätts individuellt baserat på dina förutsättningar).

Ett urval av våra långivare:

Vad tycker våra kunder?

Rejta Stars

Betyg: 4.51 317 röster

Källa Eniro

Säkerhet i världsklass

Lendo använder samma säkerhetslösningar som världens ledande banker och vi är fullt certifierade av DigiCert.

Vanliga frågor och svar

Kontakta kundservice:

Ring eller e-posta oss:

Telefon: E-post:
0771 - 13 13 10 kundservice@lendo.se
Öppettider:
Måndag - Torsdag 08:00 - 20:00
Fredag 09:00 - 17:00
Lördag & Söndag 10:00 - 14:00
Lendo kundservice