Hjälp via telefon 0771 - 13 13 10

Jämför billån idag –
låna upp till 500 000 kr!

Genom en enda låneansökan får du erbjudanden från flera banker. Vi hjälper dig hitta rätt billån med lägst ränta och bäst villkor för just dig — helt kostnadsfritt!

 • Billån — lån med bilen som säkerhet

  Lendo jämför billån upp till 500 000 kr vid köp från bilhandlare eller privatperson. Ett billån med bilen som säkerhet är skräddarsytt för just dig och din bil och täcker upp till 80% av bilens värde.

 • Billån med låg ränta — ansök kostnadsfritt

  Oavsett vad du ska ha bilen till så kostar den ofta mer än vad många har möjlighet att betala med en gång, och billån är då ett vanligt alternativ. På Lendo kan du jämföra flera bankers erbjudanden så att du kan hitta rätt billån med låg ränta. Vi jämför ett stort antal långivare och ansökan är gratis. Du ansöker enkelt via dator, telefon eller surfplatta utan att behöva boka tid hos banken.

 • Vad påverkar räntan vid billån?

  Räntan på billån påverkas inte av vilken bil du köper eller om du köper den privat eller av en bilhandlare. Generellt påverkas den inte heller av löptiden på lånet. Däremot kan följande faktorer påverka räntan på ditt billån:

  • Din anställningsform. Har du en heltids- och tillsvidare anställning har du möjlighet till en lägre ränta än om du är visstidsanställd eller jobbar deltid. Som studerande eller arbetslös bedöms din återbetalningsförmåga som sämre vilket gör att du kan få något högre ränta när du lånar till din bil. Är du egenföretagare måste du ha haft företaget i minst 2 år för att du ska bli beviljad lån.

  • Medsökande. Om du har en medsökande med god ekonomi så ökar dina möjligheter till bättre lånevillkor. Detta för att bankerna har möjlighet att sprida risken med att låna ut pengar till båda låntagarna och på så sätt ges möjligheten att erbjuda en lägre ränta.

  • Gift eller skild. Är du nyligen skild kan det löna sig att vänta med att ansöka om billån. Nyskilda får ofta en högre ränta beroende på att en skilsmässa ofta påverkar din privatekonomi och bankerna ser detta som en ökad risk. Är du gift ses det som att du är i en mer stabil situation i livet och är ni två personer som lånar, dvs din partner är medsökande så kan detta ge en lägre ränta.

 • Bilen som säkerhet

  Att låna med bilen som säkerhet innebär att du i de flesta fall kan låna upp till 80 % av bilens totala värde. Lån med bilen som säkerhet gör det därför enkelt att köpa en nyare bil, utan någon större kontantinsats eller annan säkerhet än din nya investering. Enligt lag är säljaren skyldig att ta minst 20% kontant när köparen tar ett billån eller annan form av objektsfinansiering. Regeln om kontantinsats finns för att hålla tillbaka intresset för att handla dyrare kapitalvaror på kredit med objektet som säkerhet. Om du vill köpa bil utan kontantinsats och utan att bilen står som säkerhet kan du istället jämföra privatlån för att hitta rätt lån för dig utan säkerhet.

 • Privatlån – lån utan säkerhet

  Låna upp till 500 000 kr utan säkerhet. Förutom olika alternativ av billån ger vi dig också en jämförelse av bankernas privatlån utan säkerhet när du väljer att ansöka om lån till bil. Om du väljer att finansiera bilen med ett privatlån kan du låna upp till hela bilens värde och behöver ingen kontantinsats. Du väljer själv det lån och den bank som passar dig bäst. Allt på en enda sida och helt kostnadsfritt! Läs mer om privatlån.

lendo

Ansök och jämför direkt

Lånebelopp:
Lånetid:

Ungefärlig kostnad: 1 166 kr/mån*

Genom att skicka in ansökan godkänner jag användaravtalet
Säkert & kostnadsfritt

*Räkneexempel: Annuitetslån 10 år. Effektiv ränta 7.34%. Ett lån på 100 000 kr kostar då 1 166 kr/månad (120 avbetalningar), dvs totalt 139 949 kr. Ingen start-/aviavgift. 7.10% nominell ränta (rörlig ränta, sätts individuellt baserat på dina förutsättningar).

Ett urval av våra långivare:

Vad tycker våra kunder?

Rejta Stars

Betyg: 4.51 317 röster

Källa Eniro

Säkerhet i världsklass

Lendo använder samma säkerhetslösningar som världens ledande banker och vi är fullt certifierade av GeoTrust.

Vanliga frågor och svar

Kontakta kundservice:

Ring eller e-posta oss:

Telefon: E-post:
0771 - 13 13 10 kundservice@lendo.se
Öppettider:
Måndag - Torsdag 08:00 - 20:00
Fredag 09:00 - 17:00
Lördag 10:00 - 14:00
Lendo kundservice