Jämför företagslån upp till 1 000 000 kr ‑ helt kostnadsfritt!

Med endast en UC får ditt företag flera låneerbjudanden. Sveriges största jämförelsetjänst för lån

Flera långivare

Ansök på 1 min

BubbleBank

Lendo söker lån hos flera långivare

Lendo är en låneförmedlare som behandlar ditt lån hos flera långivare, så att du kan hitta det lån med bäst ränta och villkor för ditt företag.

BubbleClock

Ansök snabbt och helt kostnadsfritt

En ansökan tar 1 minut och inom max 24 timmar (vardagar) får du besked. Det är helt kostnadsfritt att använda vår tjänst.

BubbleUC

Endast en kreditupplysning!

Bara en kreditupplysning hos UC registreras på företaget. Några långivare tar upplysningar från flera kreditinformations-tjänster, men detta påverkar inte företagets kreditvärdighet.

kr
1
2
Balanzia lån & företagslån
Marginalen bank lån
OPR-Företagslån
Capcito företagslån
Ferratum business företagslån
Aros Kapital företagslån

Vad tycker våra kunder?

4.5/5

Eniro.se betyg 4,431 233 röster

Säkerhet i världsklass

Vi använder samma säkerhetslösning som världens ledande banker och är fullt certifierade av Digicert.

iphone mobile

Fyll i din ansökan. Det tar 1 minut. Behöver du hjälp på vägen kan du nå oss på: 

banks mobile

Lendo samlar erbjudanden från flera långivare. Du får svar inom 24 timmar på vardagar (paus för helger).

choose mobile

Jämför och välj det erbjudande som passar ditt företag bäst.

Varför ska du använda Lendo för ditt företag?

Eftersom banker och långivare kan ge olika erbjudanden på samma ansökan är det extra viktigt att du jämför så många långivare som möjligt innan du tar ett lån. Det kan vara svårt att göra det på egen hand. Låneerbjudanden presenteras på olika sätt hos olika långivare, med till exempel månadsränta, årsränta eller de fasta kostnaderna, vilket gör det svårt att få en bra överblick. Då låneerbjudanden ofta är villkorade med olika typer av säkerheter försvåras jämförelsen ytterligare. När du ansöker om lånet till ditt företag via Lendo får du direkt en översikt på vilken månadsränta du kan få hos olika långivare, samt om det är villkorat med säkerheter såsom personlig borgen eller inte.

Varje gång du ansöker om ett lån hos en långivare tas en kreditupplysning och detta kan ge dig sämre kreditvärdighet och ge dig sämre lånevillkor. När du ska låna pengar via Lendo som är en låneförmedling tas endast en kreditupplysning genom UC istället för flera stycken trots att du och ditt företag kan få erbjudanden från flera långivare. Den upplysningen är den enda som kan påverka ditt företags kreditvärdighet, vissa av långivarna kompletterar med kreditupplysning från Creditsafe eller Bisnode som dock inte påverkar företagets kreditvärdighet. Även om du oftast får svar inom några timmar rekommenderar vi att du väntar tills ansökan är färdigbehandlad (24 timmar om det inte är helg) för att låta samtliga långivare behandla din ansökan. Sedan kan du lugnt välja lånet med bäst ränta och villkor för just dig! Genom Lendo söker du företagslån hos flera långivare – helt kostnadsfritt.

Du fyller enkelt i uppgifterna i ansökningsformuläret längre upp på sidan, det går på en minut. Du börjar med att fylla i lånebelopp, hos Lendo kan du låna upp till 1 000 000 kronor till ditt företag med en återbetalningstid på maximalt 36 månader. Fundera över vad som är viktigt, handlar det om en långsiktig investering kan en längre återbetalningstid vara bra då det innebär en lägre ränta. Är finansieringen mer av en kortsiktig karaktär så kan en kortare löptid vara bättre. Se över behov och lånebelopp noggrant och fortsätt sedan fylla i ansökan med personnummer, mailadress, telefonnummer och uppskattad omsättning i företaget kommande halvår. Tänk på att våra banker och långivare ger ett anpassat låneerbjudande utifrån de uppgifter du ger i din ansökan, se därför gärna över uppgifterna du lämnar en extra gång. 

Sen får du välja vilket företag du vill ta lån på (om du äger flera), ägarförhållanden och lånesyfte, sen är det klart! Du kommer då få både ett sms och ett mail som bekräftar att din ansökan kommit in, via länken i sms:et och mailet kan du nå din inbox där aktuella erbjudanden presenteras. Även om första låneerbjudandet ofta kommer inom en timme rekommenderar vi att du väntar 24h tills din ansökan är färdigbehandlad så att du gett alla banker och långivare chansen att titta på din ansökan för att vara säker på att du väljer det lån som är mest gynnsamt för dig och ditt företag. 

Kanske är det så att du fortfarande är osäker på exakt vad du är ute efter för typ av lån och vill läsa mer om hur de olika låntyperna skiljer sig åt, då kan du läsa mer om företagskredit och vad det är.

Lånar du pengar till företag via Lendo är alla bolagsformer välkomna att ansöka om lån. Du behöver inte skicka med någon affärsplan, budget eller bokslut i din ansökan hos Lendo, men det kan dock komma förfrågningar om sådana kompletteringar från långivarna senare. Beroende på vilken bank eller långivare du väljer att ta lånet hos fungerar det olika, vissa har en process där du kan sköta allt online, signera digitalt och få pengarna på kontot inom en arbetsdag efter godkänd ansökan, andra vill att du signerar och skickar in ett fysiskt skuldebrev eller skickar med dina kompletteringar per post. Du kan läsa mer om våra banker och långivare för företagslån på vår partnersida.

Vanliga frågor & svar

Kundtjänstmedarbetare

Kontakta oss

Öppettider

 • Måndag - Torsdag

  08:00 - 20:00

 • Fredag

  09:00 - 17:00

 • Lördag

  10:00 - 14:00

 • Söndag

  10:00 - 14:00

Genom att använda tjänsten godkänner du användandet av cookies.