RING

0771 - 13 13 10

MENY

Jämför företagslån upp till 500 000 kr ‑ helt kostnadsfritt!

Med endast en kreditupplysning får ditt företag flera låneerbjudanden.
Sveriges största jämförelsetjänst för lån

Flera långivare

Ansök på 1 min

Lendo söker lån hos flera långivare

Lendo är en låneförmedlare som behandlar ditt lån hos flera långivare, så att du kan hitta det lån med bäst ränta och villkor för ditt företag.

Ansök snabbt och helt kostnadsfritt

En ansökan tar 1 minut och inom max 24 timmar (vardagar) får du besked. Det är helt kostnadsfritt att använda vår tjänst.

Endast en kreditupplysning!

Bara en kreditupplysning hos UC registreras på företaget. Några långivare tar upplysningar från flera kreditinformations-tjänster, men detta påverkar inte företagets kreditvärdighet.

Lånebelopp
Lånetid
Varför ber vi om identifiering via BankID?
 1. Steg 1
 2. Steg 2
Marginalen bank logotyp
Balanzia logotyp
OPR logotyp
Capcito logotyp
Ferratum logotyp
Aros logotyp

Vad tycker våra kunder?

4.5/5

Eniro.se betyg 4,431 233 röster

Säkerhet i världsklass!

Vi använder samma säkerhetslösning som världens ledande banker och är fullt certifierade av Digicert.

Graphic Created with Sketch. 1
Fyll i din ansökan. Det tar runt 2 minuter. Behöver du hjälp på vägen kan du nå oss på:
0771 - 13 13 10
Graphic Created with Sketch. 2
Lendo samlar erbjudanden från flera långivare. Du får svar inom 24 timmar på vardagar (paus för helger).
Graphic Created with Sketch. 3
Jämför och välj det erbjudande som passar ditt företag bäst.

Varför ska du använda Lendo för ditt företag?

Banker och långivare kan ge olika erbjudande på samma ansökan. Därför är det viktigt att du jämför så många långivare som möjligt innan du tar ett lån. Detta kan vara svårt på egen hand. Ofta presenteras låneerbjudandena på olika sätt hos olika långivare, med till exempel månadsränta, årsränta eller fasta kostnaderna, vilket gör det svårt att få en bra överblick. Att låneerbjudandena ofta är villkorade med olika typer av säkerheter försvårar jämförelsen ytterligare. Genom Lendo får du direkt en översikt på vilken månadsränta du kan få hos olika långivare, samt om det är villkorat med säkerheter så som personlig borgen eller inte.

För varje långivare du ansöker hos tas en kreditupplysning och detta kan sänka din kreditvärdighet och ge dig sämre lånevillkor. Genom låneförmedlaren Lendo tas endast en kreditupplysning genom UC, vilket är den enda upplysningen som kan påverka ditt företags kreditvärdighet. Dock använder sig några långivare av andra kreditupplysningstjänster så som Creditsafe, men det kommer inte påverka ditt företags kreditvärdighet.

Du får oftast svar inom några timmar, men vi rekommenderar att du väntar tills ansökan är helt färdigbehandlad (24 timmar med paus för helger) för att låta samtliga långivare behandla din ansökan. Sedan väljer du det lån med bäst ränta och villkor för just dig! Genom Lendo söker du lån hos flera långivare – helt kostnadsfritt.

Vanliga frågor & svar

Vilka är grundkraven?

För att kunna göra en ansökan för företagslån behöver du ha ett registrerat företagsengagemang på företaget. Det innebär i praktiken en ledande roll i företaget, så som att är man är VD, styrelsemedlem eller suppleant i styrelsen. Genom att logga in med BankID kan vi enkelt hitta företagets uppgifter och effektivisera på hela ansökningsprocessen.

Företaget måste vara registrerat i Sverige och vara aktivt.

När betalas lånet ut?

Beroende på vilken långivare som du väljer så kan det ta olika lång tid för dig att erhålla dina pengar. Mycket beror på hur snabbt du inkommer med kompletteringar som långivaren efterfrågar.

 • I de fall då du kan signera skuldebrevet digitalt utbetalas lånet ofta inom en till två dagar efter godkänd signatur
 • I de fall då skuldebrev skickas till dig per post tar det ofta 2-5 arbetsdagar innan pengarna finns på ditt konto då banken måste motta det påskrivna skuldebrev i retur

Avvikelser kan förekomma då Lendo inte kan påverka hur lång tid varje bank behöver för att behandla ditt ärende.

Kan jag låna trots betalningsanmärkningar?

Varje långivare gör en individuell bedömning och erbjudanden du får kan variera beroende på betalningsanmärkningarnas karaktär. Om ni vill ha hjälp med ansökan kan ni alltid kontakta våra rådgivare som hjälper er genom hela processen.

Hur mycket kan jag låna till företag?

På Lendo kan du ansöka om lån till företag från 50 000 kr upp till 500 000 kr. Bankerna prövar din ansökan för att ta reda på företagets ekonomiska situation och för att bedöma företagets framtida förmåga att betala tillbaka lånet. Utifrån detta bestämmer varje långivare hur mycket du kan låna.

Vilken ränta kan jag få?

Räntan sätts inte av Lendo utan av de banker och låneinstitut som Lendo arbetar med.

Varje långivare behandlar din ansökan individuellt och den ränta som företaget erhåller bestäms utifrån den kreditupplysning som utförs av bankerna och låneinstituten samt deras interna riskbedömningar av Företaget (och eventuell borgensmans) återbetalningsförmåga och kreditrisk. Därför kan räntan variera mellan olika långivare och det är viktigt att jämföra så många långivare som möjligt för att hitta den lägsta räntan för företaget.

VIKTIGT: Du måste skicka in en ansökan för att få reda på vilken ränta långivarna kan erbjuda dig.

Kostar det något?

Att ansöka om företagslån via Lendo är helt kostnadsfritt!

Se fler
Får jag bara en kreditupplysning?

När du ansöker genom Lendo så registreras endast en kreditupplysning via Upplysningscentralen (UC) på företaget. För enskilda firmor och handelsbolag skickas omfrågandekopior ut för att du ska veta vilken information bankerna tagit del av om dig. Observera att vissa av våra partners använder sig av andra kreditupplysningar, så som Creditsafe, dock påverkar detta inte företagets kreditvärdighet.

Hur lång är återbetalningstiden?

Du väljer återbetalningstid själv, från 6 månader upp till 36 månader. För mindre lån kan det vara lönsammare att ha en kortare återbetalningstid. Totala beloppet att återbetala stiger vid längre återbetalningstid.

Kan jag lösa lånet till mitt företag i förtid?

Detta sätts individuellt för varje långivare för företagslån. Majoriteten av de kreditinstitut vi samarbetar med tar inte ut någon kostnad för att förtidslösa lånet, dock kan det förekomma att långivaren tar ut en avgift för det belopp som återbetalas. Om så är fallet står detta tydligt i erbjudandet när du jämför alternativen mellan varandra.

Vilka banker och långivare samarbetar Lendo med?
 • Aros Kapital
 • Marginalen Bank
 • Balanzia
 • OPR-Företagslån
 • Capcito
 • Ferratum Business
 • Froda
 • Qred
Kan jag göra ansökan för enskild firma?

Ja, vi tar emot ansökningar på Enskilda Firmor, Aktiebolag, Handelsbolag och Kommanditbolag.

Kontakta oss

Webben

Telefon
0771 - 13 13 10

E-post

Måndag - Torsdag
08:00 - 20:00
Fredag
09:00 - 17:00
Lördag
10:00 - 14:00
Söndag
10:00 - 14:00

Samlade tjänster för en bättre privatekonomi


© 2018 Lendo ABOrg. nr: 556515-1627

Västra Järnvägsgatan 21, 111 64 Stockholm