1. Om Lendo
  2. Lendo Österrike

Lendo Österrike

Lendo har sedan starten i Sverige 2007 expanderat i Europa, med lansering av tjänsten i de nordiska länderna vilket gjort att Lendo numer är Nordens största jämförelsetjänst för lån. Förutom att Lendo har kontor i Norge, Finland och Danmark finns Lendo även sedan 2019 i Österrike med hemsidan lendo.at där kunder erbjuds lån utan säkerhet upp till 50 000 euro. 

Lendos mål i Österrike liksom i de andra länderna är att erbjuda kunder i Österrike möjligheten att ansöka om och få låneerbjudanden från flera långivare med en enda låneansökan. Alla ska få möjlighet att få bästa möjliga lån sett till deras personliga förutsättningar. Oavsett vad österrikiska kunder behöver låna till, om det är ett billån (i Österrike, autokredit), renoveringslån eller om man behöver samla mindre lån i ett större så kan kunder i Österrike enkelt ansöka om det via Lendo.  Alla ansökningar är färdigbehandlade inom 24 timmar och låneerbjudanden är giltiga i 30 dagar vilket betyder att kunder får snabba besked och samtidigt har gott om tid på sig att jämföra lån, räntor och villkor. 

Finansiella tjänster Lendo Österrike 

Lendo har inte funnits på den österrikiska marknaden länge men växer och man kan erbjuda allt fler kunder möjligheten att jämföra lån, eller som de säger där genom en kreditvergleich. En ansökan på Lendo Österrike tar 10 minuter och är färdigbehandlad inom ett dygn. Precis som i Sverige är det kostnadsfritt att använda sig av Lendo och lånelöften är giltiga i 30 dagar. 

Vill du läsa mer om hur österrikiska kunder kan ansöka om samlingslån är det umschuldung som gäller. Man förbinder sig inte till något genom en ansökan och det kostar ingenting.    

De flesta som väljer att samla lån eftersom flera mindre lån och krediter eller köp på avbetalning gör det eftersom mindre lån ofta har en högre ränta och kort avbetalningstid vilket betyder att de blir dyrare än ett större samlingslån. Genom att samla de mindre lånen i ett enda större får kunder möjligheten att betala av på ett enda lån, med mindre risk att glömma bort avbetalningar (en avbetalning i månaden istället för flera) och med större möjlighet till lägre ränta och bättre villkor. 

Är du intresserad av att ansöka om lån på Sveriges största jämförelsetjänst för privat- och företagslån kan du göra det direkt i formuläret. När du ansöker om lån hos oss på Lendo kan du få upp till 35 låneerbjudanden med en enda ansökan och endast en kreditupplysning via UC. Ansök inte om mer än du behöver och räkna gärna på behovet innan du gör en ansökan. Har du ytterligare frågor om Lendos tjänst i Sverige eller i de andra länder vi är verksamma i är du välkommen att höra av dig till oss på kundservice@lendo.se.  

  1. Om Lendo
  2. Lendo Österrike

Lendo Österrike

Lendo har sedan starten i Sverige 2007 expanderat i Europa, med lansering av tjänsten i de nordiska länderna vilket gjort att Lendo numer är Nordens största jämförelsetjänst för lån. Förutom att Lendo har kontor i Norge, Finland och Danmark finns Lendo även sedan 2019 i Österrike med hemsidan lendo.at där kunder erbjuds lån utan säkerhet upp till 50 000 euro. 

kr
10 000600 000
år

Ungefärlig kostnad

2 838 kr/mån

Räkneexempel: Annuitetslån 12 år. Effektiv årsränta 5.69 %. Ett lån på 200 000 kr kostar då 1 905 kr/månad (144 avbetalningar), dvs totalt 274 411 kr. Ingen start-/aviavgift. 5.55 % nominell ränta (rörlig ränta, sätts individuellt baserat på dina förutsättningar). Ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil, uppdaterat 2021-10-15.

Återbetalningstid 1-15 år. Maximala räntan är 29,95%. Räntespann mellan: 2,95%-29,95%.

Vad tycker våra kunder?

Våra samarbetspartners

IKANO Bank lån
SEB lån
Swedbank lån
Santander bank lån
ICA Banken lån
Resurs Bank lån
Svea Ekonomi lån
Bigbank lån

HUR FUNGERAR LENDO?

Jämför lån snabbt, enkelt och kostnadsfritt. Så här går det till:

1. Gör en ansökan

Fyll i din ansökan digitalt. Det tar runt 2 minuter.

2. Jämför erbjudanden

Lendo samlar erbjudanden från upp till 35 långivare

3. Välj det bästa lånet

Välj det erbjudande som passar dig bäst.

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna

Lendo är utöver Sverige verksamma i Norge, Finland, Danmark, Spanien och Österrike.

På Lendo kan du ansöka om lån från 10 000 kr upp till 600 000 kr.

Bankerna prövar din ansökan för att ta reda på din ekonomiska situation och för att bedöma din framtida förmåga att betala tillbaka lånet. Utifrån detta tar banker och långivare beslut om hur mycket du kan låna och till vilken ränta. Den ränta du får sätts av de olika banker och långivare som erbjuder dig lån, räntan beror på din kreditvärdighet och på hur de bedömer dig och den efter de parametrar de satt upp. Lendo kan inte påverka räntan.

TIPS: En tumregel är att inte ansöka om lån som överstiger 90% av din årsinkomst.

Nej, Lendo är ingen bank utan en låneförmedlare. Vi hjälper dig att jämföra lån så att du kan välja det bästa alternativet för dig och din ekonomi.

Räntan sätts inte av Lendo utan av de banker och långivare som Lendo arbetar med.

Varje bank och långivare behandlar din ansökan individuellt och den ränta som du erhåller bestäms utifrån den kreditupplysning som utförs av bankerna och långivaren samt deras interna riskbedömningar om din (och eventuell medsökandes) återbetalningsförmåga och kreditrisk.

Räntan mellan olika banker och långivare varierar beroende på vem eller vilka som söker, det är därför som det är så viktigt att jämföra så många banker och långivare som möjligt för att hitta den lägsta räntan för just dig.

VIKTIGT: Du måste skicka in en ansökan för att få reda på vilken ränta bankerna och långivarna kan erbjuda dig.

Behöver du hjälp?

Kom i kontakt med oss

Öppettider

Måndag - Torsdag

08:00 - 20:00

Fredag

09:00 - 17:00

Lördag

10:00 - 14:00

Söndag

10:00 - 14:00

Öppettider

Måndag - Torsdag

08:00 - 20:00

Fredag

09:00 - 17:00

Lördag

10:00 - 14:00

Söndag

10:00 - 14:00