Vad är ett lånelöfte?

Ett lånelöfte är ett förhandsbesked från en långivare om vilket belopp man kan få låna. Lånelöftet varar ofta en viss tid, så att du som ansöker om att låna pengar kan bestämma om du vill gå vidare och låna den summa som långivaren gett klartecken till.

Ett lånelöfte är ett förhandsbesked från en långivare om vilket belopp man kan få låna. Lånelöftet varar ofta en viss tid, så att du som ansöker om att låna pengar kan bestämma om du vill gå vidare och låna den summa som långivaren gett klartecken till.

Oftast talar man om lånelöfte i samband med bolån. Det är självklart oerhört viktigt om man är på väg att köpa t.ex. en ny villa eller bostadsrätt, att veta att man får låna den summa som man har tänkt sig. Men även om man vill ta andra typer av lån, som privatlån eller billån, har man stor nytta av ett lånelöfte. Då kan man börja göra allvar av sina planer på en ny bil. 

Lånelöfte på Lendo

När du gör en ansökan på Lendo kommer du att få svar från uppåt 35 möjliga långivare. Deras erbjudanden är lånelöften, som du sedan har 30 dagar på dig att ta ställning till. Lånelöftet betyder alltså inte att du har förbundit till någonting, utan kan fortsätta att fundera på vilket erbjudande du tycker passar bäst för dig och din ekonomiska situation.

Så här gör du för att få ett lånelöfte och ett lån

 • Du fyller i en ansökan här på Lendo, med uppgifter om dig själv och den summa som du är intresserad av att låna och hur lång löptid du vill ha på lånet. 

 • En enda kreditupplysning tas på UC och visas för alla våra samarbetspartners.

 • Du får olika låneerbjudanden och kan lätt jämföra dessa mot varandra.

 • Sedan har du 30 dagar på dig att bestämma dig om du vill välja något av de förslag som du har fått.

 • Du får därefter antingen en länk till ett digitalt skuldebrev, eller så får du ett skuldebrev skickat per post.

 • När du har signerat skuldebrevet och långivaren har mottagit det, så betalas pengarna ut till dig.

Trygg och säker process

När du gör en ansökan om lån hos oss och får lånelöfte, så kan du känna dig trygg med att vi bara samarbetar med seriösa partners som kontrolleras av Finansinspektionen. Det gäller självklart även Lendo, som dessutom står under Konsumentombudsmannens tillsyn. Så du både ansöker snabbt, jämför enkelt och har trygghet genom hela processen hos oss på Lendo.

kr
år

Ungefärlig kostnad 2 838 kr/mån

Genom att skicka in ansökan godkänner du användaravtalet och personuppgiftspolicyn

1
2

Räkneexempel: Annuitetslån 12 år. Effektiv årsränta 5.56 %. Ett lån på 300 000 kr kostar då 2 838 kr/månad (144 avbetalningar), dvs totalt 408 733 kr. Ingen start-/aviavgift. 5.42 % nominell ränta (rörlig ränta, sätts individuellt baserat på dina förutsättningar). Uppdaterat 2020-04-01

Återbetalningstid 1-15 år. Maximala räntan är 29,95%. Räntespann mellan: 2,95%-29,95%.
IKANO Bank lån
SEB lån
Swedbank lån

Vanliga frågor & svar

Kundtjänstmedarbetare

Kontakta oss

Öppettider under kristi himmelfärd

 • Måndag - Tisdag

  08:00 - 20:00

 • Onsdag

  08.00 - 17.00

 • Torsdag

  Stängd

 • Fredag

  09.00 - 17.00

 • Lördag

  10:00 - 14:00

 • Söndag

  10:00 - 14:00