Jämför blancolån - lån utan säkerhet upp till 600 000 kr

Ansöker du om ett blancolån via Lendo ansöker du om lån utan säkerhet ett där du kan få erbjudanden om lån från upp till 35 banker och långivare. Trots att du kan få många låneerbjudanden ansöker du endast en gång och med en UC.

 • Kostnadsfritt - ej bindande ansökan

 • Räntan är avdragsgill

 • Ansök på 2 minuter

 • En kreditupplysning

Ansök och jämför blancolån hos Lendo idag!

Vad är ett blancolån?

Ett blancolån är ett lån utan säkerhet. Med säkerhet menas att något är pantsatt för lånet, som exempelvis en bostadsrätt, en fastighet eller ett fordon. Att låna utan säkerhet innebär alltså att du lånar utan pantsättning, och endast förväntas betala av lånet genom amortering och räntebetalningar.

Hos oss på Lendo kan du ansöka om ett blancolån från 10 000 kr upp till 600 000 kr hos upp till 35 banker och långivare som därefter presenterar sina bästa villkor för dig.

Blancolån vs. privatlån?

Det finns ingen skillnad mellan blancolån och privatlån. Blancolån och privatlån är lån utan säkerhet, och helt enkelt olika ord för samma typ av lån.

Varför ska jag jämföra blancolån?

Räntan på blancolån varierar mycket mellan olika banker och långivare beroende på vem eller vilka som söker. Du kan få en bra ränta på blancolån hos en långivare, men du kan också få en sämre ränta hos en annan långivare eftersom de bedömer dig och din ekonomiska situation olika.

Därför är det viktigt för dig att jämföra så många banker och långivare som möjligt när du ansöker om blancolån. Lendo samarbetar med över 30 banker och långivare och vi hjälper dig att hitta lånet med den lägsta räntan och de bästa villkoren för just dig utifrån dina förutsättningar.

Hur fungerar det att ansöka om blancolån genom Lendo?

Hos Lendo är det enkelt och smidigt att ansöka om lån. Efter att du skickar in din låneansökan i formuläret ovan blir den behandlad av de banker och långivare vi samarbetar med, du kan få upp till 35 låneerbjudanden. Du får oftast svar inom 1 minut på din ansökan, vi mejlar dig så fort den är färdigbehandlad och samtliga långivare har fått möjligheten att behandla den. Sedan kan du välja erbjudandet med lägst ränta och bäst villkor för just dig.

Hur mycket får jag låna på blancolån?

Hur mycket du får låna på blancolån beror på din ekonomiska situation och din återbetalningsförmåga. Genom Lendo kan du ansöka om blancolån mellan 10 000 kr och 600 000 kr. Därefter går våra banker och långivare igenom din ansökan och gör en så kallad kreditprövning för att kunna erbjuda dig hela eller delar av ditt sökta lånebelopp. Olika erbjudanden presenteras sedan på Lendo med dina individuella villkor och ränta från respektive långivare.

Vi rekommenderar att du inte lånar mer än du behöver. En tumregel är att inte ansöka om blancolån som överstiger 80 % av din årsinkomst.

Vilken ränta får jag på mitt blancolån?

Räntan på ditt blancolån sätts inte av Lendo utan av banker och långivare som Lendo samarbetar med. Varje bank och långivare gör egen individuell riskbedömning baserad på din kreditvärdighet och därefter kan räntan presenteras via Lendo från respektive långivare.

Vad är för- och nackdelarna med blancolån?

Att låna utan säkerhet för med sig en större risk för långivaren att låna med säkerhet, vilket ofta medför en något högre ränta jämfört med exempelvis bolån där du använder bostaden som säkerhet. Fördelen med ett blancolån är att du kan använda pengarna till vad du själv vill. Det långivaren bryr sig om är att du har en tillräckligt stor inkomst varje månad för att klara av att betala de löpande kostnaderna för lånet.

En annan fördel med att ta ett blancolån är att du kan använda det för att samla dina andra dyrare lån till ett billigare lån med lägre ränta. Idag är det inte ovanligt att man har flera mindre lån och krediter på olika ställen som kostar en hel del varje månad. Om så är fallet kan det vara klokt att ta ett större blancolån som kan användas för att betala tillbaka diverse smålån. Läs mer om fördelarna med att samla lån.

Kan jag ansöka trots att jag har betalningsanmärkningar?

Ja. Du kan ansöka om blancolån genom Lendo trots betalningsanmärkningar. Din ansökan skickas till alla banker och långivare som Lendo samarbetar med och som vänder sig till kunder med betalningsanmärkningar. De långivarna sätter din återbetalningsförmåga i fokus istället för dina betalningsanmärkningar. När din ansökan är färdigbehandlad kan du enkelt välja det erbjudande som passar bäst för just dig.

Hur fungerar det med återbetalning på blancolån?

Återbetalning av blancolån görs vanligen genom månadsvisa delbetalningar – amortering. Utöver amorteringen tillkommer ränta och eventuella avgifter som uppläggningsavgift och avi-avgifter.

Du kan när som helst betala av ditt blancolån eller betala in en extra summa utan extra kostnad, oavsett vilken bank eller långivare du väljer. Det enda du behöver göra är att kontakta den långivare eller den bank du har tagit lånet hos så hjälper de dig.

Hur många kreditupplysningar tas om jag ansöker om blancolån genom Lendo?

Endast en kreditupplysning tas från UC. För banker och långivare som behandlat din ansökan kommer du få omfrågandekopior, men dessa räknas inte som kreditupplysningar.

I enstaka fall kan vissa av våra samarbetspartners utöver detta ta in ytterligare information som tillägg till informationen från UC för att förbättra kvaliteten i kreditbeslutet. Men detta påverkar inte din kreditvärdighet.

kr
år

Ungefärlig kostnad 2 838 kr/mån

Genom att skicka in ansökan godkänner du användaravtalet och personuppgiftspolicyn

1
2

Räkneexempel: Annuitetslån 12 år. Effektiv årsränta 5.56 %. Ett lån på 300 000 kr kostar då 2 838 kr/månad (144 avbetalningar), dvs totalt 408 733 kr. Ingen start-/aviavgift. 5.42 % nominell ränta (rörlig ränta, sätts individuellt baserat på dina förutsättningar).

Återbetalningstid 1-15 år. Räntespann: 2,95 % - 29,95 %.

Vad tycker våra kunder?

4.5/5

Eniro.se betyg 4,431 233 röster

Säkerhet i världsklass

Vi använder samma säkerhetslösning som världens ledande banker och är fullt certifierade av Digicert.

Vanliga frågor & svar

Kundtjänstmedarbetare

Kontakta oss

Öppettider

 • Måndag - Torsdag

  08:00 - 20:00

 • Fredag

  09:00 - 17:00

 • Lördag

  10:00 - 14:00

 • Söndag

  10:00 - 14:00

Genom att använda tjänsten godkänner du användandet av cookies.