1. Blancolån

Blancolån - jämför & låna upp till 600 000 kr utan säkerhet

När du ansöker om ett blancolån via Lendo kommer du att få erbjudanden om lån från upp till 40 banker och långivare. Du får många låneerbjudanden, men ansöker endast en gång och med en kreditupplysning.

 • Kostnadsfritt - ej bindande ansökan

 • Ansök om lån på 2 minuter

 • En kreditupplysning via UC

 • Sveriges största låneförmedlare

Ansök och jämför blancolån hos Lendo i dag!

Vad tycker våra kunder?
TrustScore beräknas baserat på alla omdömen hos Trustpilot, med beaktande av aktualitet, mängd och stjärnbetyg. Lendo bjuder slumpmässigt in kunder som har använt tjänsten via mail att lämna omdömen, dessa markeras som verifierade. Andra omdömens äkthet kontrolleras inte.
kr
10 000600 000
år

Ungefärlig kostnad

2 305 kr/mån

Räkneexempel: Annuitetslån 12 år. Effektiv årsränta 6.98%. Ett lån på 200 000 kr kostar då 2032 kr/månad (144 avbetalningar), dvs totalt 292 653 kr. Ingen start-/aviavgift. 6.77% nominell ränta (rörlig ränta, sätts individuellt baserat på dina förutsättningar). Ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil, uppdaterat 2023-10-06.

Återbetalningstid 1-15 år. Maximala räntan är 34%. Räntespann mellan: 5,20%-33,93%.

schibsted group logos
schibsted text

Våra samarbetspartners

ICA Banken lån
Coop MedMera bank lån
IKANO Bank lån
Nordax Bank lån
Wasa Kredit lån
Resurs lån och företagslån
Bank Norwegian - en filial av NOBA Bank Group
SEB lån

HUR FUNGERAR LENDO?

Jämför lån snabbt, enkelt och kostnadsfritt. Så här går det till:

1. Gör en ansökan

Fyll i din ansökan digitalt. Det tar runt 1 minut.

2. Jämför erbjudanden

Lendo samlar erbjudanden från upp till 40 långivare

3. Välj det bästa lånet

Välj det erbjudande som passar dig bäst.

TrustScore beräknas baserat på alla omdömen hos Trustpilot, med beaktande av aktualitet, mängd och stjärnbetyg. Lendo bjuder slumpmässigt in kunder som har använt tjänsten via mail att lämna omdömen, dessa markeras som verifierade. Andra omdömens äkthet kontrolleras inte.

Vad är ett blancolån?

Ett blancolån kan enkelt beskriva som ett lån där låntagaren inte har en säkerhet att lämna för lånet. Med säkerhet menas att något är pantsatt för lånet, att den som lånar ut pengar, vilket oftast är en bank eller ett kreditinstitut, får del i något värdefullt som den kan ta över om låntagaren inte kan betala tillbaka. En säkerhet kan exempelvis vara en bostadsrätt, en fastighet eller som när man tar ett billån - ett fordon. Att ta ett blancolån, att låna utan säkerhet, innebär alltså att du lånar utan pantsättning, och endast förväntas betala av lånet genom amortering och räntebetalningar.

Hos oss på Lendo kan du ansöka om ett blancolån från 10 000 kr upp till 600 000 kr hos upp till 40 banker och långivare som därefter presenterar sina bästa villkor för dig.

Varifrån kommer ordet blancolån?

Ordet blanco har funnits i lånesammanhang under lång tid. Det kommer från spanskan, där det betyder vit eller blank, men ursprunget är ett tyskt ord som betyder skinande, men också tom. I svenskan har vi ju ordet blank som betyder både skinande och tom, d.v.s. att nånting är utelämnat. Det är i den betydelsen som blanko eller blanco har använts om olika typer av penningtransaktioner där vissa uppgifter är utelämnade. Ett blancolån är ju ett lån som saknar någonting - säkerhet - så på det sättet är det tomt. 

Det finns ingen skillnad mellan blancolån och privatlån. De är båda lån utan säkerhet, och helt enkelt olika ord för samma lånetyp. Som vi skrev ovan är ordet blanco av gammalt datum, men blancolån förekommer fortfarande mycket och självklart helt korrekt att använda. 

Vad får ett blancolån användas till?

Det som är så bra med blancolån är att det kan användas till precis det som låntagaren själv väljer. Det finns inga krav från långivaren, som det till exempel gör när det handlar om bostadslån. Där får ju pengarna bara användas för att köpa en bostad. Men ett blancolån har inga sådana begränsningar. Det kan användas till en investering eller ett inköp eller till att samla lån. Just det sistnämnda är väldigt vanligt, eftersom vi ofta med tidens gång skaffar ett flertal mindre lån och krediter och när vi räknar efter så visar det sig att den sammanlagda kostnaden blir rejält hög. Då kan ett blancolån lösa problemet och sänka kostnaden, eftersom det inte kräver någon säkerhet och inte måste uppfylla några krav på användning för något speciellt ändamål. Läs mer om fördelarna med att samla lån.

Varför ska jag jämföra blancolån?

Räntan på blancolån varierar mycket mellan olika banker och långivare beroende på vem eller vilka som söker. Du kan få en bra ränta på blancolån hos en långivare, men du kan också få en sämre ränta hos en annan långivare eftersom de bedömer dig och din ekonomiska situation olika.

Därför är det viktigt för dig att jämföra så många banker och långivare som möjligt när du ansöker om blancolån. Lendo samarbetar med många banker och långivare och vi hjälper dig att låna pengar till den lägsta räntan och de bästa villkoren för just dig utifrån dina förutsättningar.

Hur ansöker man om blancolån?

Det är enkelt och smidigt att ansöka om lån. När du skickar in din låneansökan i formuläret ovan blir den behandlad av de banker och långivare vi samarbetar med, du kan få upp till 40 låneerbjudanden. Du får oftast svar inom 1 minut på din ansökan, vi mejlar dig så fort den är färdigbehandlad och samtliga långivare har fått möjligheten att behandla den. Sedan kan du välja erbjudandet med lägst ränta och bäst villkor för just dig.

Hur stort kan ett blancolån vara?

Hur mycket du får låna i blancolån beror på din ekonomiska situation och din återbetalningsförmåga. Genom Lendo kan du ansöka om blancolån mellan 10 000 kr och 600 000 kr. Därefter går våra banker och långivare igenom din ansökan och gör en så kallad kreditprövning för att kunna erbjuda dig hela eller delar av ditt sökta lånebelopp. Olika erbjudanden presenteras sedan på Lendo.se med dina individuella villkor och ränta från respektive långivare.

Vi rekommenderar att du inte lånar mer än du behöver. En tumregel är att inte ansöka om blancolån som överstiger 80 % av din årsinkomst.

Vilken ränta får jag på mitt blancolån?

Räntan på ditt blancolån sätts inte av Lendo utan av banker och långivare som Lendo samarbetar med. Varje bank och långivare gör egen individuell riskbedömning baserad på din kreditvärdighet och därefter kan räntan presenteras via Lendo från respektive långivare.

Fördelar och risker med blancolån

Att låna ut pengar utan säkerhet för självklart med sig en större risk för långivaren än att låna ut med säkerhet. Därför får blancolån ofta en något högre ränta jämfört med exempelvis bolån där du använder bostaden som säkerhet. Fördelen med ett blancolån är att du kan använda pengarna till vad du själv vill. Det långivaren bryr sig om är att du har en tillräckligt stor inkomst varje månad för att klara av att betala de löpande kostnaderna för lånet.

Risken med ett blancolån är på sätt och vis samma sak som fördelen: det är enkelt att få och kan användas till vad som helst.

Kan jag ansöka trots att jag har betalningsanmärkningar?

Ja. Du kan ansöka om blancolån genom Lendo trots betalningsanmärkningar. Din ansökan skickas till alla banker och långivare som Lendo samarbetar med och som vänder sig till kunder med betalningsanmärkningar. De långivarna sätter din återbetalningsförmåga i fokus istället för dina betalningsanmärkningar. När din ansökan är färdigbehandlad kan du enkelt välja det erbjudande som passar bäst för just dig.

Hur fungerar det med återbetalning av ditt blancolån?

Återbetalning av blancolån görs vanligen genom månadsvisa delbetalningar – amortering. Utöver amorteringen tillkommer ränta och eventuella avgifter som uppläggningsavgift och avi-avgifter.

Du kan när som helst betala av ditt blancolån eller betala in en extra summa utan extra kostnad, oavsett vilken bank eller långivare du väljer. Det enda du behöver göra är att kontakta den långivare eller den bank du har tagit lånet hos så hjälper de dig.

Hur många kreditupplysningar tas om jag ansöker om blancolån genom Lendo?

Endast en kreditupplysning tas från UC. För banker och långivare som behandlat din ansökan kommer du få omfrågandekopior, men dessa räknas inte som kreditupplysningar.

I enstaka fall kan vissa av våra samarbetspartners utöver detta ta in ytterligare information som tillägg till informationen från UC för att förbättra kvaliteten i kreditbeslutet. Men detta påverkar inte din kreditvärdighet.

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna

På Lendo kan du ansöka om privatlån från 10 000 kr upp till 600 000 kr, förutsatt att du uppfyller de grundkrav som ställs.

Grundkrav för blancolån

 • Vara minst 18 år

 • Folkbokförd och skriven i Sverige minst ett år

 • En fast inkomst från arbete eller pension

 • En årsinkomst på minst 120 000 kr

 • Skuldfri från kronofogden i minst 6 månader

Om du arbetar extra timmar eller har ett vikariat kan du ansöka om lån upp till 30 000 kr. Vid en tidsbegränsad anställning är det viktigt att du har 6 månader kvar av din anställningstid.

Grundkraven är fastställda av de banker och långivare Lendo samarbetar med och är inget vi kan påverka.

Det finns ingen skillnad mellan blancolån och privatlån, det är båda ord som beskriver samma sak, nämligen lån utan säkerhet. Däremot är det skillnad mellan dessa lån och snabba lån som SMS-lån. SMS-lån kommer ofta med högre ränta och dolda kostnader. Lånar du genom Lendo lyfter vi tydligt fram den effektiva räntan så att du kan jämföra. Med det slipper du dolda kostnader och vet vad du tackar ja till.

Ja, du kan ansöka om blancolån upp till 150 000 kr, förutsatt att du uppfyller de grundkrav som våra banker och långivare ställer:

 • Vara minst 18 år

 • Folkbokförd och skriven i Sverige minst ett år

 • Har en årsinkomst på minst 120 000 kr.

 • Är skuldfri hos Kronofogden sedan 6 månader.

Beroende på dina individuella förutsättningar kan vissa av våra samarbetspartners erbjuda lån över 150 000 kr.

Från att du gjort en ansökan till att dina första bud kommer in tar det inte mer än några sekunder. När du sedan får ditt lån utbetalt beror på vilken långivare du väljer och vilken metod de använder sig av för signering.

 • Post – Ditt skuldebrev skickas hem till dig som du sedan skriver under och skickar tillbaka till långivaren. Det tar i regel 2–5 arbetsdagar från det att långivaren fått det påskrivna skuldebrevet till att du har pengarna på kontot.

 • Länk – Hämta dina pengar digitalt genom e-signering där du skriver under ditt skuldebrev med BankID. Pengarna sätts antingen in på ditt bankkonto eller skickas till dig som utbetalningsavi.

Utbetalningstiden kan variera beroende på vilken bank eller långivare du väljer. Lendo kan inte påverka utbetalningstid.

Oavsett vad ditt lån ska gå till ser Lendo till att din låneansökan kommer ut till flertalet banker och med det öppnar upp för valmöjligheten att finna det erbjudande som passar bäst. Som låneförmedlingssajt ser Lendo till att alltid visa effektiv ränta så du vet vad du tackar ja till och inte behöver oroa dig för dolda avgifter.

Att ansöka om ett lån genom Lendo är enkelt och går snabbt. Din låneansökan är kostnadsfri och även om ansökan går ut till flertalet banker och långivare, tas endast en kreditupplysning från Upplysningscentralen (UC). Ansök om lån redan nueller samla dina lån här..

Lendo får betalt av långivare för blancolån som blivit utbetalda genom Lendo. Lendos affärsmodell möjliggör att det är kostnadsfritt att använda tjänsten för dig som konsument.

Det finns mycket du kan göra för att påverka räntan på ditt lån:

 • En städad ekonomi påverkar dina förutsättningar om att få en bättre ränta då du anses vara en kund med lägre risk. Sitter du på många smålån kan det vara en god idé att samla dina lån.  

 • Det bästa blancolånet (lån utan säkerhet) får du genom att jämföra olika banker och långivare med varandra.