RING

0771 - 13 13 10

MENY

Jämför blancolån upp till 500 000 kr genom Lendo

Med endast en ansökan och en UC kan du få erbjudanden från upp till 30 banker och långivare. Därefter kan du jämföra och välja i lugn och ro det erbjudande som passar bäst för just dig. Ditt lånelöfte genom Lendo är giltigt i 30 dagar.

Ansök och jämför privatlån hos Lendo idag!

Vad är ett blancolån?

Ett blancolån är ett lån utan säkerhet. Med säkerhet menas att något är pantsatt för lånet, som exempelvis en bostadsrätt, en fastighet eller ett fordon. Att låna utan säkerhet innebär alltså att du lånar utan pantsättning, och endast förväntas betala av lånet genom amortering och räntebetalningar.

Hos oss på Lendo kan du ansöka om ett blancolån från 10 000 kr upp till 500 000 kr hos 30 banker och långivare som därefter presenterar sina bästa villkor för dig.

Blancolån vs. privatlån?

Det finns ingen skillnad mellan blancolån och privatlån. Blancolån och privatlån är lån utan säkerhet, och helt enkelt olika ord för samma typ av lån.

Varför ska jag jämföra blancolån?

Räntan på blancolån varierar mycket mellan olika banker och långivare beroende på vem eller vilka som söker. Du kan få en bra ränta på blancolån hos en långivare, men du kan också få en sämre ränta hos en annan långivare eftersom de bedömer dig och din ekonomiska situation olika.

Därför är det viktigt för dig att jämföra så många banker och långivare som möjligt när du ansöker om blancolån. Lendo samarbetar med 30 banker och långivare och vi hjälper dig att hitta lånet med den lägsta räntan och de bästa villkoren för just dig utifrån dina förutsättningar.

Hur fungerar det att ansöka om blancolån genom Lendo?

Hos Lendo är det enkelt och smidigt att ansöka om blancolån. Efter att du skickar in din låneansökan i formuläret ovan blir den behandlad av de 30 banker och långivare vi samarbetar med. Du får oftast svar inom 1 minut. Men vi rekommenderar att du väntar i 24 timmar tills din låneansökan är färdigbehandlad. Därefter kan du välja det erbjudandet med lägst ränta och bästa villkor för just dig.

Hur mycket får jag låna på blancolån?

Hur mycket du får låna på blancolån beror på din ekonomiska situation och din återbetalningsförmåga. Genom Lendo kan du ansöka om blancolån mellan 10 000 kr och 500 000 kr. Därefter går våra 30 banker och långivare igenom din ansökan och gör en så kallad kreditprövning för att kunna erbjuda dig hela eller delar av ditt sökta lånebelopp. Olika erbjudanden presenteras sedan på Lendo med dina individuella villkor och ränta från respektive långivare.

Vi rekommenderar att du inte lånar mer än du behöver. En tumregel är att inte ansöka om blancolån som överstiger 80 % av din årsinkomst.

Vilken ränta får jag på blancolån?

Räntan på ditt blancolån sätts inte av Lendo utan av banker och långivare som Lendo samarbetar med. Varje bank och långivare gör egen individuell riskbedömning baserad på din kreditvärdighet och därefter kan räntan presenteras via Lendo från respektive långivare.

Vad är för- och nackdelarna med blancolån?

Att låna utan säkerhet för med sig en större risk för långivaren att låna med säkerhet, vilket ofta medför en något högre ränta jämfört med exempelvis bolån där du använder bostaden som säkerhet. Fördelen med ett blancolån är att du kan använda pengarna till vad du själv vill. Det långivaren bryr sig om är att du har en tillräckligt stor inkomst varje månad för att klara av att betala de löpande kostnaderna för lånet.

En annan fördel med att ta ett blancolån är att du kan använda det för att samla dina andra dyrare lån till ett billigare lån med lägre ränta. Idag är det inte ovanligt att man har flera mindre lån och krediter på olika ställen som kostar en hel del varje månad. Om så är fallet kan det vara klokt att ta ett större blancolån som kan användas för att betala tillbaka diverse smålån.

Läs mer om fördelar med att samla dina lån och krediter här.

Kan jag ansöka trots att jag har betalningsanmärkningar?

Ja. Du kan ansöka om blancolån genom Lendo trots betalningsanmärkningar. Din ansökan skickas till alla banker och långivare som Lendo samarbetar med och som vänder sig till kunder med betalningsanmärkningar. De långivarna sätter din återbetalningsförmåga i fokus istället för dina betalningsanmärkningar. När din ansökan är färdigbehandlad efter 24 timmar kan du enkelt välja det erbjudande som passar bäst för just dig.

Hur fungerar det med återbetalning på blancolån?

Återbetalning av blancolån görs vanligen genom månadsvisa delbetalningar – amortering. Utöver amorteringen tillkommer ränta och eventuella avgifter som uppläggningsavgift och aviavgifter.

Du kan när som helst betala av ditt blancolån eller betala in en extra summa utan extra kostnad, oavsett vilken bank eller långivare du väljer. Det enda du behöver göra är att kontakta den långivare eller den bank du har tagit lånet hos så hjälper de dig.

Hur många kreditupplysningar tas om jag ansöker om blancolån genom Lendo?

Endast en kreditupplysning tas från UC. För banker och långivare som behandlat din ansökan kommer du få omfrågandekopior, men dessa räknas inte kreditupplysning.

I enstaka fall kan vissa av våra samarbetspartners utöver detta ta in ytterligare information som tillägg till informationen från UC för att förbättra kvaliteten i kreditbeslutet. Men detta påverkar inte din kreditvärdighet.

kr
år

Ungefärlig kostnad 2 555 kr/mån

Genom att skicka in ansökan godkänner du användaravtalet och personuppgiftspolicyn

1
2

Räkneexempel: Annuitetslån 10 år. Effektiv årsränta 6.70 %. Ett lån på 225 000 kr kostar då 2 555 kr/månad (120 avbetalningar), dvs totalt 306 571 kr. Ingen start-/aviavgift. 6.50 % nominell ränta (rörlig ränta, sätts individuellt baserat på dina förutsättningar).

Återbetalningstid 1-15 år. Räntespann: 2,95 % - 29,95 %.

Vad tycker våra kunder?

4.5/5

Eniro.se betyg 4,431 233 röster

Säkerhet i världsklass!

Vi använder samma säkerhetslösning som världens ledande banker och är fullt certifierade av Digicert.

Vanliga frågor & svar

Vilka är grundkraven för ett blancolån?

På Lendo kan du ansöka om privatlån från 10 000 kr upp till 500 000 kr, förutsatt att du uppfyller de grundkrav som ställs.

Grundkrav för blancolån

 • Vara minst 18 år
 • Folkbokförd och skriven i Sverige minst ett år
 • En fast inkomst från arbete eller pension
 • En årsinkomst på minst 120 000 kr
 • Skuldfri från kronofogden i minst 6 månader

Om du arbetar extra timmar, har ett vikariat eller är provanställd kan du ansöka om lån upp till 100 000 kr. Vid en tidsbegränsad anställning är det viktigt att du har 6 månader kvar av din anställningstid.

Grundkraven är fastställda av de banker och långivare Lendo samarbetar med och är inget vi kan påverka.

Vad är skillnaden mellan blancolån och privatlån?

Det finns ingen skillnad mellan blancolån och privatlån, det är båda ord som beskriver samma sak. Däremot är det skillnad mellan dessa lån och snabba lån som SMS-lån. SMS-lån kommer ofta med högre ränta och dolda kostnader. Lånar du genom Lendo lyfter vi tydligt fram den effektiva räntan så att du kan jämföra. Med det slipper du dolda kostnader och vet vad du tackar ja till.

Hur snabbt kan jag få mitt blancolån?

Från att du gjort en ansökan till att dina första bud kommer in tar det inte mer än några sekunder. När du sedan får ditt lån utbetalat beror på vilken långivare du väljer och uthämtningsmetod.Du kan välja att hämta ut ditt lån på två olika sätt:

 • Post – Ditt skuldebrev skickas hem till dig som du sedan skriver under och skickar tillbaka till långivaren. Det tar i regel 2–5 arbetsdagar från det att långivaren fått det påskrivna skuldebrevet till att du har pengarna på kontot.
 • Länk – Hämta dina pengar digitalt genom e-signering där du skriver under ditt skuldebrev med BankID. Pengarna sätts antingen in på ditt bankkonto eller skickas till dig som utbetalningsavi.

Utbetalningstiden kan variera beroende på vilken bank eller låneinstitut du väljer. Detta är något Lendo inte kan påverka.

Hur får jag bästa blancolånet med lägst ränta?

Det finns mycket du kan göra för att påverka räntan på ditt lån:

 • En städad ekonomi påverkar dina förutsättningar om att få en bättre ränta då du anses som en bättre kund. Sitter du på många smålån kan det vara en god idé att samla dina lån.
 • Det bästa blancolånet får du genom att jämföra olika banker och låneinstitut med varandra.
Se fler
Kan jag ansöka om blancolån med en betalningsanmärkning?

Ja, du kan ansöka om blancolån upp till 350 000 kr, förutsatt att du uppfyller de grundkrav som våra banker och låneinstitut ställer:

 • Vara minst 18 år
 • Folkbokförd och skriven i Sverige minst ett år
 • Har en årsinkomst på minst 120 000 kr.
 • Är skuldfri hos Kronofogden sedan 6 månader.
Hur fungerar det att låna genom Lendo?

Oavsett vad ditt lån ska gå till ser Lendo till att din låneansökan kommer ut till flertalet banker och med det öppnar upp för valmöjligheten att finna det erbjudande som passar bäst. Som låneförmedlingssajt ser Lendo till att alltid visa effektiv ränta så du vet vad du tackar ja till och inte behöver oroa dig för dolda avgifter.

Att ansöka om ett lån genom Lendo är enkelt och går snabbt. Din låneansökan är kostnadsfri och även om ansökan går ut till flertalet banker och långivare, tas endast en kreditupplysning från Upplysningscentralen (UC). Ansök om lån redan nu eller samla dina lån här.

Hur kommer det sig att det är kostnadsfritt att ansöka om blancolån genom

Lendo får betalt av långivare för blancolån som blivit utbetalda genom Lendo. Lendos affärsmodell möjliggör att det är kostnadsfritt att använda tjänsten för dig som konsument.

Kontakta oss

Webben

Telefon
0771 - 13 13 10

E-post

Måndag - Torsdag
08:00 - 20:00
Fredag
09:00 - 17:00
Lördag
10:00 - 14:00
Söndag
10:00 - 14:00

Samlade tjänster för en bättre privatekonomi


© 2018 Lendo ABOrg. nr: 556515-1627

Västra Järnvägsgatan 21, 111 64 Stockholm