Hjälp via telefon 0771 - 13 13 10

Blancolån - lån utan säkerhet

Ett blancolån är ett lån utan säkerhet. Med säkerhet menas att något är pantsatt för lånet, som exempelvis en bostadsrätt, en fastighet eller ett fordon. Hos oss på Lendo kan du ansöka om ett blancolån från 5 000 kr upp till 500 000 kr som därefter presenterar sina bästa villkor för dig.

För- och nackdelar med lån utan säkerhet

Att låna utan säkerhet för med sig att det är en större risk för långivaren att låna ut pengarna vilket ofta medför en något högre ränta jämfört med exempelvis bolån där du använder bostaden som säkerhet. Fördelen med ett blancolån är att du kan använda pengarna till vad du själv vill. Det långivaren bryr sig om är att du har en tillräckligt stor inkomst varje månad för att klara av att betala de löpande kostnaderna för lånet.

En annan fördel med att ta ett blancolån är att du kan använda det för att samla dina andra dyrare lån till ett billigare lån med lägre ränta. Idag är det inte ovanligt att man har flera mindre lån och krediter på olika ställen som kostar en hel del varje månad. Om så är fallet kan det vara klokt att ta ett större blancolån som kan användas för att betala tillbaka diverse smålån.

Läs mer om fördelar med att samla dina lån här.

När har jag pengarna på kontot?

Det kan ta olika lång tid för dig att få dina pengar beroende på vilken bank eller långivare du väljer. Efter att du gjort ditt val av bank på Lendo behöver du först skriva under ett skuldebrev från banken som du ska skicka in via bankens kontor, via post eller digitalt via ett BankID. Oftast tar det cirka 2-5 arbetsdagar innan pengarna finns på ditt konto. Dock kan det vara bra att känna till att vissa avvikelser kan förekomma då Lendo inte kan påverka hur lång tid varje bank behöver för att behandla ditt blancolån.

Ränta och amortering på Blancolån

Återbetalning av blancolån görs vanligen genom månadsvisa delbetalningar - amortering. Utöver amorteringen tillkommer ränta och eventuella avgifter som uppläggningsavgift och aviavgifter. Avgifter och ränta är alltså inte detsamma som amortering eller återbetalning av lånet utan de är en kostnad för blancolånet som ska täcka bankens kostnader för upplåning och administration. Lendo hjälper dig att hitta de bästa lånevillkoren.

Ansök här!
lendo

Ansök och jämför direkt

Lånebelopp:
Lånetid:

Ungefärlig kostnad: 1 166 kr/mån*

Genom att skicka in ansökan godkänner jag användaravtalet
Säkert & kostnadsfritt

*Räkneexempel: Annuitetslån 10 år. Effektiv ränta 7.34%. Ett lån på 100 000 kr kostar då 1 166 kr/månad (120 avbetalningar), dvs totalt 139 949 kr. Ingen start-/aviavgift. 7.10% nominell ränta (rörlig ränta, sätts individuellt baserat på dina förutsättningar).

Ett urval av våra långivare:

Vad tycker våra kunder?

Rejta Stars

Betyg: 4.51 317 röster

Källa Eniro

Säkerhet i världsklass

Lendo använder samma säkerhetslösningar som världens ledande banker och vi är fullt certifierade av GeoTrust.

Vanliga frågor och svar

Kontakta kundservice:

Ring eller e-posta oss:

Telefon: E-post:
0771 - 13 13 10 kundservice@lendo.se
Öppettider:
Måndag - Torsdag 08:00 - 20:00
Fredag 09:00 - 17:00
Lördag 10:00 - 14:00
Lendo kundservice