1. Låna pengar
 2. Lån med betalningsanmärkning

Lån med betalningsanmärkning - Ansök & jämför hos Lendo

Vad behöver man tänka på när man ansöker om lån med betalningsanmärkning? Du kan beviljas lån trots anmärkningar. Vi går igenom det viktigaste att ha i åtanke när man ska ansöka om privatlån med en anmärkning. Ansöker du via Lendo får du möjlighet till erbjudanden från ett antal banker och långivare för att enkelt se vilket alternativ som kostar dig minst och ger mest pengar över i plånboken varje månad. De flesta långivare som beviljar lån i detta segment erbjuder högre snitträntor.

 • Endast 1 kreditupplysning via UC

 • Sveriges största låneförmedlare

 • Kostnadsfritt - ej bindande

Jämför alltid innan du lånar!

Vad tycker våra kunder?
TrustScore beräknas baserat på alla omdömen hos Trustpilot, med beaktande av aktualitet, mängd och stjärnbetyg. Lendo bjuder slumpmässigt in kunder som har använt tjänsten via mail att lämna omdömen, dessa markeras som verifierade. Andra omdömens äkthet kontrolleras inte.
kr
10 000600 000
år

Ungefärlig kostnad

2 305 kr/mån

Räkneexempel: Annuitetslån 12 år. Effektiv årsränta 6.98%. Ett lån på 200 000 kr kostar då 2032 kr/månad (144 avbetalningar), dvs totalt 292 653 kr. Ingen start-/aviavgift. 6.77% nominell ränta (rörlig ränta, sätts individuellt baserat på dina förutsättningar). Ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil, uppdaterat 2023-10-06.

Återbetalningstid 1-15 år. Maximala räntan är 34%. Räntespann mellan: 5,20%-33,93%.

schibsted group logos
schibsted text

Våra samarbetspartners

ICA Banken lån
Coop MedMera bank lån
IKANO Bank lån
Nordax Bank lån
Wasa Kredit lån
Resurs lån och företagslån
Bank Norwegian - en filial av NOBA Bank Group
SEB lån

HUR FUNGERAR LENDO?

Jämför lån snabbt, enkelt och kostnadsfritt. Så här går det till:

1. Gör en ansökan

Fyll i din ansökan digitalt. Det tar runt 1 minut.

2. Jämför erbjudanden

Lendo samlar erbjudanden från upp till 40 långivare

3. Välj det bästa lånet

Välj det erbjudande som passar dig bäst.

TrustScore beräknas baserat på alla omdömen hos Trustpilot, med beaktande av aktualitet, mängd och stjärnbetyg. Lendo bjuder slumpmässigt in kunder som har använt tjänsten via mail att lämna omdömen, dessa markeras som verifierade. Andra omdömens äkthet kontrolleras inte.

Låna pengar med betalningsanmärkningar

En betalningsanmärkning är en uppgift hos kreditupplysningsföretag att du inte skött dina betalningar. Det kan handla om en faktura som inte betalats och du fått påminnelse om och krav om inkasso som heller inte betalats och som slutligen gått till Kronofogdemyndigheten. Det är med andra ord inte Kronofogdemyndigheten som utfärdar betalningsanmärkningar. Om du fått en betalningsanmärkning tyder det på att du vid något tillfälle misskött din ekonomi, det kan göra att det blir svårare att få lån. En betalningsanmärkning ligger kvar i 3 år från det att den registrerades på dig som privatperson, för företag är det 5 år som gäller.

Är det så att du trots din anmärkning behöver ansöka om ett nytt lån, tänk då på att du endast har möjlighet att erbjudas lån från ett urval av de banker och långivare som vi samarbetar med. En anmärkning innebär att banken/långivaren kategoriserar dig som långivare i kategorin med förhöjd risk på grund av tidigare icke uppfyllda betalningsåtaganden. Det innebär att om du erbjuds ett lån lär det handla om ett med en högre snittränta. Var rädd om din kreditvärdighet - glöm inte heller att titta på totalkostnad och inte bara månadskostnad.

Om du ska ansöka

Att ansöka om lån när man har en betalningsanmärkning skiljer sig en del från när man ansöker om lån utan säkerhet utan att ha en betalningsanmärkning. I vanliga fall kan du ansöka om blancolån som är samma sak som privatlån upp till 600 000 kronor genom Lendo, har du en betalningsanmärkning gäller istället följande;

 • Du kan ansöka om lån upp till 150 000 kr - beroende på dina förutsättningar kan vissa av våra samarbetspartners erbjuda dig lån över 150 000 kr.

 • Du är minst 18 år gammal.

 • Folkbokförd i Sverige sedan minst ett år tillbaka.

 • Har en årsinkomst på minst 110 000 kr.

 • Du är skuldfri hos Kronofogden sedan 6 månader.

Ovanstående krav är satta av våra samarbetspartners, de banker och långivare som vi samarbetar med. Det är de som bedömer kunderna i ansökningsprocessen och väljer vilka som kan erbjudas ett lån. Lendo kan inte påverka denna process eller den ränta som sätts av bankerna eller långivarna direkt.

Kan bli svårare att få låna.

Betalningsanmärkningar kan göra det svårare att få lån, men det stannar inte där. Det kan även leda till svårigheter att teckna mobilabonnemang, köpa något på avbetalning eller liknande eftersom det innebär att man inte skött ett tidigare betalningsåtagande. Överväg om lånet är nödvändigt att ansöka om direkt eller om du kan avvakta tills din betalningsanmärkning inte ligger kvar. Överlag får du högre ränta om du ansöker om lån med betalningsanmärkning, då långivaren ser det som en högre risk.

Betyder detta att det inte är lönt att ansöka om ett lån för dig som har en anmärkning? Nej, så är det inte. Alla kan någon gång drabbas av ekonomiska svårigheter, kanske var den personliga ekonomin instabil vid tiden för anmärkningen eller så glömde man att betala fakturan i tid.

Lendo samarbetar med ett urval banker och långivare som lånar ut även till de som har betalningsanmärkningar, det viktiga för dessa banker är inte din historik utan din nuvarande ekonomi och betalningsmöjligheter. Tidigare ekonomiska misstag behöver inte vara ett hinder för dig att låna pengar.

Att ansöka om lån med betalningsanmärkningar

Först och främst är det viktigt att du uppfyller grundkraven vad gäller ålder, årsinkomst, folkbokföringsadress och att du när du ansöker om lån varit skuldfri hos Kronofogden i minst sex månader. Du kan läsa mer om detta på Kronofogdens hemsida. Se över din ekonomi och ekonomiska förutsättningar noggrant innan du ansöker om ditt lån hos Lendo för att vara säker på att du uppfyller grundkraven.

Du kan ansöka om lån upp till 150 000 kr (beroende på dina individuella förutsättningar kan vissa av våra samarbetspartners ge dig ett låneerbjudande över 150 000 kr). För att förbättra dina chanser till beviljat lån trots betalningsanmärkningar kan det vara en bra idé att ha med en annan person som medsökande för ditt lån när du vet med dig att du som ensam låntagare kan ha svårt att få ditt lån beviljat p.g.a. anmärkningar. En medsökande kan tillföra ökad betalningsförmåga, kompensera för en lägre kreditvärdighet p.g.a. tidigare betalningsanmärkning och lägre risk för banken som då kan erbjuda dig förmånligare lånevillkor. Var noga med vem du ber att vara medsökande på lånet, det är viktigt att denna person inte själv har betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden.  

Förutom dina ekonomiska förutsättningar och kreditvärdighet tittar banker och långivare även på hur länge sen det var som du fick din betalningsanmärkning. Det är lättare att bli beviljad ett lån om anmärkningen ligger längre bak i tiden än om den är ny.

Hur gör jag när jag ansöker?

När du ansöker om ett lån utan säkerhet genom Lendo får du svar direkt, även när du ansöker om lån trots betalningsanmärkning. Ofta får du svar inom några minuter på din låneansökan, men vi rekommenderar att du väntar 24 timmar för att låta alla banker och långivare få en möjlighet att titta på din ansökan och om möjligt erbjuda dig ett förmånligt lån så att du kan jämföra de olika erbjudandena och välja det bästa.

Det går snabbt och enkelt att ansöka om lån med betalningsanmärkningar via Lendo. Du fyller i ansökan vilket tar ungefär 2 minuter, den skickas sedan ut till de banker och långivare vi samarbetar med och inväntar sedan svaren. Ofta får du svar inom någon minut. Du fyller i hur mycket du vill låna, lånetid och dina uppgifter såsom inkomst, civilstatus, anställningsform, hur du bor, eventuellt antal barn och på bara två minuter är din ansökan klar att skickas in. Har du en medsökande kan det öka dina möjligheter till ett lån, då klickar du i den rutan och fyller i uppgifterna även för hen.

Ansöker du om lån för att betala av dina skulder kallas lånet oftast för ett samlingslån eller omstartslån. Är du osäker på hur dina förutsättningar ser ut kan du ringa oss och prata med våra handläggare på 0771-131310 för rådgivning. Är du osäker på hur ditt kreditbetyg ser ut kan du innan du ansöker, via minuc.se eller appen Kreddy se när dina anmärkningar förfaller och när du har bäst förutsättningar att få ett lån med bra villkor beviljat.

Ansöka om lån med skuld hos Kronofogden

Har dina skulder hamnat hos Kronofogden innebär det att du inte skött betalningsåtaganden trots påminnelser och dessa har slutligen hamnat hos Kronofogden som ska driva in skulden. Kronofogden har olika möjligheter att driva in skulder, de kan utmäta lön (eller annan inkomst), egendom, fastighet, fordon osv.

Det är svårare att få lån med betalningsanmärkningar och skulder hos Kronofogden, men det finns banker och långivare som ger sådana lån, ofta kallas de omstartslån. Lendo samarbetar i dagsläget inte med någon sådan långivare, har du skuld hos Kronofogden kan du inte ansöka om ett lån via oss.        

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna

Som privatperson finns den kvar i 3 år från det att anmärkningen registrerades. För juridiska personer (företag) ligger uppgifterna kvar i 5 år. Du kan läsa mer om detta hos Kronofogdemyndigheten.

Om du har fått avslag på din låneansökan så kan det finnas saker för dig att göra för att få dina framtida låneansökningar godkända. Kreddy är en app som visar ditt personliga kreditbetyg Ditt kreditbetyg symboliserar hur din privatekonomi och kreditvärdighet ser ut. Med hjälp av Kreddy får du snabbt koll på dina lån och krediter och du får även tips hur du kan förbättra din kreditvärdighet. Ju bättre betyg du har, ju större chans är det att få dina låneansökningar godkända och till bättre villkor. Du kan läsa mer om appen på kreddy.se/

För att kunna ansöka om lån när du har en anmärkning gäller följande:

 • Du kan ansöka om lån upp till 150 000 kr, beroende på dina förutsättningar kan du beviljas ett högre belopp.

 • Du är minst 18 år gammal.

 • Folkbokförd i Sverige sedan minst ett år tillbaka.

 • Har en årsinkomst på minst 120 000 kr.

 • Du är skuldfri hos Kronofogden sedan 6 månader.

Från att du gjort en ansökan till att dina första bud kommer in tar det inte mer än några sekunder. När du sedan får ditt lån utbetalat beror på vilken långivare du väljer och uthämtningsmetod.Du kan välja att hämta ut ditt lån på två olika sätt:

 • Post – Ditt skuldebrev skickas hem till dig som du sedan skriver under och skickar tillbaka till långivaren. Det tar i regel 2–5 arbetsdagar från det att långivaren fått det påskrivna skuldebrevet till att du har pengarna på kontot.

 • Länk – Hämta dina pengar digitalt genom e-signering där du skriver under ditt skuldebrev med BankID. Pengarna sätts antingen in på ditt bankkonto eller skickas till dig som utbetalningsavi.

Utbetalningstiden kan variera beroende på vilken bank eller låneinstitut du väljer. Detta är något Lendo inte kan påverka.