1. Företagslån
  2. Lån aktiebolag

Lån för aktiebolag - rätt lån för ditt företag

Ansök om företagslån för aktiebolag hos Lendo. Genom att jämföra låneerbjudanden kan du vara säker på att få bästa möjliga företagslån till ditt aktiebolag.

  • Snabb ansökan - 1 minut

  • Jämför räntor & totalkostnad

  • Kostnadsfritt - ej bindande

  • Sveriges största låneförmedlare

Läs mer om företagslån för aktiebolag nedan!

Vad tycker våra kunder?
TrustScore beräknas baserat på alla omdömen hos Trustpilot, med beaktande av aktualitet, mängd och stjärnbetyg. Lendo bjuder slumpmässigt in kunder som har använt tjänsten via mail att lämna omdömen, dessa markeras som verifierade. Andra omdömens äkthet kontrolleras inte.
kr
50 0005 000 000
år

(Ansökan är inte bindande)

schibsted group logos
schibsted text

Våra samarbetspartners

Aros Kapital företagslån
Froda företagslån
Marginalen bank lån
Capitalbox företagslån
Fedelta företagslån
Fortnox företagslån
OPR-Företagslån
FundingPartner företagslån

HUR FUNGERAR LENDO?

Jämför företagslån snabbt, enkelt och kostnadsfritt. Så här går det till:

1. Gör en ansökan

Fyll i din ansökan digitalt. Det tar runt 1 minut.

2. Jämför erbjudanden

Lendo samlar erbjudanden från upp till 13 långivare

3. Välj det bästa lånet

Välj det erbjudande som passar ditt företag bäst.

TrustScore beräknas baserat på alla omdömen hos Trustpilot, med beaktande av aktualitet, mängd och stjärnbetyg. Lendo bjuder slumpmässigt in kunder som har använt tjänsten via mail att lämna omdömen, dessa markeras som verifierade. Andra omdömens äkthet kontrolleras inte.

Ett företagslån är precis som namnet antyder ett lån för företag. Låneformen kan skilja sig åt beroende på om det till exempel handlar om en företagskredit , checkkredit eller kanske ett företagslån med eller utan säkerhet. Är du inte ute efter ett lån i traditionell mening kan factoring vara ett alternativ. Då lånar du inte pengar som vanligt utan kan välja att sälja eller belåna ditt företags fakturor för att snabbt få in kapital. 

Vad tittar långivare eller bank på i ansökan? 

När du bestämt dig för att det är dags för ditt aktiebolag att ansöka om ett lån kan det vara en bra idé att först ta en titt på vad det är långivarna tittar på när du ansöker. Ansöker du hos din vanliga bank behöver du ofta förbereda din affärsplan som du får presentera när du ansöker. Man kommer även titta på aktiebolagets historik, din erfarenhet och hur finansiella åtaganden skötts. Har fakturor betalats i tid eller finns det en historik av betalningsanmärkningar i bagaget?

Anses återbetalningsförmågan god? Är ni fler ägare i aktiebolaget kommer även dessa granskas. Är företaget registrerat i Sverige? Hur länge har det varit verksamt och så vidare. Har företaget varit verksamt en längre tid kan man även vilja se balansräkning och bokslut. Se därför över företagets dokumentation och var väl förberedd, oavsett om du ansöker direkt hos din bank eller hos en låneförmedlare

Kan aktiebolag ansöka via Lendo? 

Ja, Lendo förmedlar företagslån till aktiebolag liksom alla andra svenska bolagsformer. Den i bolaget som ansöker om lånet ska vara firmatecknare för att ansökan ska kunna gå igenom. Företaget behöver även vara aktivt och registrerat i Sverige. Det blir aktiebolaget som står för betalning av räntor och amorteringar. Kom ihåg att när du tar ett lån för aktiebolag blir alla lånekostnader avdragsgilla.  

Vad är det för företagslån hos Lendo? 

De banker och långivare vi samarbetar med erbjuder lån till företag utan säkerhet. Dock kräver de flesta av våra samarbetspartners en personlig borgen i samband med låneansökan för företag. Aktiebolaget i sig självt fungerar oftast som en säkerhet för långivaren, men i de allra flesta fall krävs även att firmatecknare eller någon annan i styrelsen går i personlig borgen för lånet.

Det är tekniskt sett fortfarande ett företagslån utan säkerhet men borgensmannen fungerar som en försäkring för långivaren i det fall bolaget inte kan betala tillbaka skulden enligt plan. Vid större lån (över 500 000 kr) för företag kan även företagsinteckning krävas, ofta finns också möjlighet att vid lån av högre belopp välja att använda fastigheten som pant (läs mer om fastighetslån). Du kan ansöka om lån till företag upp till 5 miljoner direkt på hemsidan.

Vad ska jag tänka på innan jag ansöker om lån för aktiebolag?

Se över ditt företags finanser och se om den lånesumma du ska ansöka om inte är för hög. Handlar det om en långsiktig investering kan en längre löptid vara gynnsam, är det en kortsiktig investering kan en kortare löptid passa bättre. 

Tips på vad du kan tänka på innan du ansöker:

  • Totalkostnad - Fokusera inte bara på räntesatsen, utan titta även på totalkostnaden för lånet. 

  • Planering - Har du en tydlig plan för vad pengarna ska användas till och vet att du kommer att kunna återbetala även om affärerna kanske inte går som planerat? 

  • Personlig borgen - Har du eller den i aktiebolaget som ska stå som borgensman skött sina betalningsåtaganden historiskt? Har du eller hen betalningsanmärkningar kan det bli svårare att beviljas ett företagslån till bra villkor.

  • Har företaget betalningsanmärkningar

  • Jämför företagslån - Genom att jämföra kan du vara säker på att ha fått bästa möjliga lån sett till ditt företags förutsättningar. Det gör du enkelt direkt på hemsidan. Du kan ansöka om upp till 5 miljoner kronor till ditt aktiebolag.

Tar Lendo kreditupplysning på mig eller mitt företag? 

Ansöker du om företagslån till aktiebolag via oss tas endast en kreditupplysning via UC på ditt bolag. De banker och långivare vi samarbetar med kommer sedan att ta en upplysning på den eller de som ska agera borgensmän för företagslånet, denna kan tas via UC, D&B (f.d. Bisnode) eller Creditsafe. 

Varför ska jag ansöka om lån för aktiebolag genom Lendo? 

Vi är Sveriges största jämförelsetjänst för privatlån och företagslån. Genom att göra en låneansökan hos oss sparar du inte bara din dyrbara tid utan du kan även ställa olika långivares låneerbjudanden mot varandra.

Med en enda ansökan kan du få upp till 19 låneerbjudanden och få en tydlig jämförelse av räntor, kostnader och villkor. Genom att jämföra företagslån undviker du att ta för dyra lån. 

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna

Nej det behöver du inte, avgifterna på ditt företagslån är momsbefriade.

För att kunna göra en ansökan för företagslån behöver du ha ett registrerat företagsengagemang på företaget. Det innebär i praktiken en ledande roll i företaget, så som att är man är VD, styrelsemedlem eller suppleant i styrelsen. Genom att logga in med BankID kan vi enkelt hitta företagets uppgifter och effektivisera på hela ansökningsprocessen.

Företaget måste vara registrerat i Sverige och vara aktivt.

Nej det behöver du inte, avgifterna på ditt företagslån är momsbefriade.

Alla företagslån via Lendo kan lösas i förtid. I vissa fall kan det tillkomma en avgift, detta beror på vilken långivare eller bank du väljer. När du ansöker om lån till ditt företag via Lendo presenteras eventuell kostnad för förtidlösen tydligt i låneerbjudandet. Vill du veta mer? Gå till vår sida om förtidslösen eller ring vår kundtjänst på 0771-131310.

VAD MER KAN VI ERBJUDA?

Mer om våra tjänster för företag

Checkkredit

Ansök om och jämför checkkrediter genom Lendo. Du ansöker om företagslån upp till 5 miljoner & kan då även få erbjudanden om checkkredit av våra samarbetspartners.

Företagskredit

Ansök om företagskredit för ditt företag genom att göra en låneansökan för företagslån via Lendo. Vissa av våra långivare kan erbjuda företagskrediter vilket presenteras tydligt bland dina låneerbjudanden.

EU-lån

EU-lånet - ett företagslån upp till 560 000 kr med EU-garanti. Ett förmånligt lån med ränterabatt för ditt företag där du kan erbjudas att gå i personlig borgen för endast 20% av lånet. Läs mer om villkoren.

Lån till aktiebolag

Företagslån för aktiebolag, ansök om lån till företag med bolagsformen AB upp till 5 miljoner och jämför låneerbjudanden med en enda låneansökan. Ansökan tar 1 minut och är kostnadsfri.

Privatlån

Ansök om privatlån upp till 600 000 kr. Du kan jämföra upp till 40 låneerbjudanden med endast en ansökan och kreditupplysning.

Våra partners företag

Lendo har 13 partners som erbjuder företagslån och krediter. Läs mer om de banker och långivare vi samarbetar med och vad de erbjuder.

Jämför bolån

Jämför bostadslån via Lendo - få flera låneerbjudanden med en enda ansökan om bolån.

Flytta bolån

Flytta, omförhandla eller utöka ditt bolån genom en ansökan via Lendo. Jämför olika banker och långivare med varandra.

Lånelöfte bolån

Ansök om ditt lånelöfte via Lendo. Jämför långivare med en ansökan!