1. Privatlån
 2. Renoveringslån

Renoveringslån - låna till renovering

Genom att ansöka om ett lån hos oss på Lendo kan du enkelt ansöka om ett renoveringslån utan säkerhet, snabbt och enkelt direkt på hemsidan.

 • Upp till 40 låneerbjudanden

 • Ansök om upp till 600 000 kr

 • Välj lånet med lägst ränta & bäst villkor

Ansök om & jämför renoveringslån idag!

Vad tycker våra kunder?
TrustScore beräknas baserat på alla omdömen hos Trustpilot, med beaktande av aktualitet, mängd och stjärnbetyg. Lendo bjuder slumpmässigt in kunder som har använt tjänsten via mail att lämna omdömen, dessa markeras som verifierade. Andra omdömens äkthet kontrolleras inte.
kr
10 000600 000
år

Ungefärlig kostnad

2 305 kr/mån

Räkneexempel: Annuitetslån 12 år. Effektiv årsränta 6.98%. Ett lån på 200 000 kr kostar då 2032 kr/månad (144 avbetalningar), dvs totalt 292 653 kr. Ingen start-/aviavgift. 6.77% nominell ränta (rörlig ränta, sätts individuellt baserat på dina förutsättningar). Ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil, uppdaterat 2023-10-06.

Återbetalningstid 1-15 år. Maximala räntan är 34%. Räntespann mellan: 5,20%-33,93%.

schibsted group logos
schibsted text

Våra samarbetspartners

ICA Banken lån
Coop MedMera bank lån
IKANO Bank lån
Nordax Bank lån
Wasa Kredit lån
Resurs lån och företagslån
Bank Norwegian - en filial av NOBA Bank Group
SEB lån

HUR FUNGERAR LENDO?

Jämför lån snabbt, enkelt och kostnadsfritt. Så här går det till:

1. Gör en ansökan

Fyll i din ansökan digitalt. Det tar runt 1 minut.

2. Jämför erbjudanden

Lendo samlar erbjudanden från upp till 40 långivare

3. Välj det bästa lånet

Välj det erbjudande som passar dig bäst.

TrustScore beräknas baserat på alla omdömen hos Trustpilot, med beaktande av aktualitet, mängd och stjärnbetyg. Lendo bjuder slumpmässigt in kunder som har använt tjänsten via mail att lämna omdömen, dessa markeras som verifierade. Andra omdömens äkthet kontrolleras inte.

Vilken renovering kan jag låna till? 

Funderar du på att renovera hemma? Kanske känner du att det är dags att lägga nytt golv, byta ut köket och behöver ett kökslån, fräscha upp badrummet med nytt kakel och klinkers eller bygga till uteplatsen inför sommaren, eller vill du slå ett slag i saker och bygga ett attefallshus?

Oavsett vilken typ av renovering det rör sig om så kan man behöva hjälp att finansiera ombyggnaden hemma med ett lån. Eftersom renoveringar ofta blir kostsamma (även om man nyttjar rätten till ROT-avdrag) så är det många som väljer att ansöka om ett renoveringslån när det är dags. 

Bra att tänka på:

 • Välj klokt, gör research på dina inredningsval. I köket och badrummet kanske man vill välja något tidlöst istället för något väldigt trendigt som man kan tröttna på snabbt då renoveringskostnaden ofta är högre just för kök och badrum. Däremot kan man ta ut svängarna mer i val av tapeter i sovrum och vardagsrum då dessa enklare kan bytas ut till en lägre kostnad den dag man tröttnar. 

 • Budgetera - vad kommer det att kosta? Ta in offerter från olika hantverkare och jämför. Titta gärna på vad den inredning, vitvaror, kakel och andra materialval du vill ha kostar och få ett hum om vad totalkostnaden kommer att gå på. Se också över om du uppfyller kraven för ROT-avdrag. 

 • Spara - försök först att spara pengar till din renovering. Du kanske inte lyckas spara ihop hela summan, utan bara en del men det kan vara skönt att kunna hålla nere lånesumman. Ett annat tips för att hålla ner kostnaderna och spara pengar är att se om vissa saker går att köpa begagnat. 

 • Välj rätt hantverkare. Ska du renovera badrum är det värt att ta in en behörig hantverkare och få ett våtrumscertifikat ifall olyckan skulle vara framme, så har du allt du behöver vid eventuella försäkringsärenden. Ett tips kan vara att jämföra hantverkare, till exempel via Servicefinder där du kan få offerter och se vad renoveringen kommer att kosta dig innan du ansöker om ditt lån.

Vad är ett renoveringslån? 

Det du kan ansöka om hos oss på Lendo för din renovering är ett privatlån, ett så kallat blancolån som inte kräver någon säkerhet. Detta kan vara ett bra alternativ för dig som inte kan utöka ditt bolån och låna på bostadens värde men ändå behöver renovera hemma. Vill du se om du kan utöka ditt bolån behöver du prata med din bank där du har ditt bolån för att se om bottenlånet ligger under 85% av bostadens värde. Ligger du kring 85% lär du inte få utöka bottenlånet på bostaden, om det inte är så att att du kan kan få bostaden värderad och visa på att värdet gått upp. 

Genom att använda dig av Lendo så kan du jämföra erbjudanden från upp till 40 banker och långivare, med bara en kreditupplysning. På så sätt kan du jämföra ränta, villkor, avgifter och totalkostnad på ett enkelt sätt. 

Information om våra lån

Lånebelopp10 000 - 600 000 kr
Återbetalningstid1-15 år
Räntespann2.95%-29.95%

Jämför innan du lånar till renovering

För att du ska få bästa möjliga lån för din renovering sett till dina personliga ekonomiska förutsättningar är det viktigt att du jämför lån. Ansöker du via Lendo gör du en ansökan på Sveriges största jämförelsetjänst för privat- och företagslån, du ansöker snabbt, tryggt och enkelt på endast två minuter och har ofta dina första svar inom en minut med minsta möjliga påverkan på ditt kreditbetyg.

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna

Ja. Du kan ändra lånebelopp eller dina uppgifter i din ansökan inom 5 dagar. Du är välkommen att kontakta oss på 0771-131310

Ja, ett privatlån är ett lån utan säkerhet som möjliggör att du kan låna till en ny tvättmaskin, renovering, bil, resa eller till något helt annat. Vissa banker kan kräva en syftesförklaring, exempelvis om du ska låna pengar till en kontantinsats.

Från att du gjort en ansökan till att dina första bud kommer in tar det inte mer än några sekunder. När du sedan får ditt lån utbetalt beror på vilken långivare du väljer och vilken signeringsmetod de använder sig av:

 • Post – Ditt skuldebrev skickas hem till dig som du sedan skriver under och skickar tillbaka till långivaren. Det tar i regel 2–5 arbetsdagar från det att långivaren fått det påskrivna skuldebrevet till att du har pengarna på kontot.

 • Länk – Hämta dina pengar digitalt genom e-signering där du skriver under ditt skuldebrev med BankID. Pengarna sätts antingen in på ditt bankkonto eller skickas till dig som utbetalningsavi.

Utbetalningstiden kan variera beroende på vilken bank eller långivare du väljer. Lendo kan inte påverka utbetalningstid.

Du som har betalningsanmärkningar kan ansöka om renoveringslån upp till 150 000 kr förutsatt att följande krav uppfylls:

 • Du är minst 18 år.

 • Är folkbokförd i Sverige sedan minst ett år.

 • Har en årsinkomst på minst 120 000 kr.

 • Är skuldfri hos Kronofogden sedan 6 månader.

Kraven är satta av våra banker och långivare och det är de som bedömer vilka kunder som kan beviljas ett lån.

VIKTIGT: Lendo kan inte påverka denna process, utan det är långivare som bedömer låntagare.