Ring

lendo logo
 1. Allt om lån
 2. EU-lån

EU-lånet - låna upp till 500 000 kr

I syfte att stötta europeiska småföretagare har Europeiska Investeringsfonden, EIF gått ut med EU-lånet som ger dig som småföretagare förmånliga lånevillkor där du går i personlig borgen för endast 20% av lånet.  Detta lån erbjuds endast företagare med bolagsformen aktiebolag.

Vad är EU-lånet? 

För att söka EU-lånet gör du precis som vid en vanlig låneansökan för företag på Lendo.se. Du skickar in en ansökan via vårt formulär och inom 24 h får du svar från våra anslutna långivare. Håll då utkik efter etiketten "EU-lån" bland dina erbjudanden. Vi vill förtydliga att inte alla långivare i vår panel erbjuder EU-lån. Efter inskickad ansökan kommer beviljade låneerbjudande att presenteras för dig på Lendos hemsida, alla våra anslutna långivare erbjuder inte detta lån, utan du kan även erbjudas andra företagslån eller krediter.    

Det vanliga förfarandet när du tecknar ett företagslån är att du som ägare eller styrelsemedlem går in som personlig borgensman för lånet. Det betyder att du i det fall bolaget inte kan sköta sina betalningsåtaganden blir personligt återbetalningsskyldig för hela lånet. Med EU-lånet slipper du riskera din privatekonomi och kan i större utsträckning hålla ditt företags ekonomi och din personliga ekonomi separerade. Detta då EIF går in med 80% garanti på lånesumman och du själv endast behöver stå som borgensman för 20%. I vanliga fall är borgensåtagandet 100%.

EU-lånet innebär att EIF tar den större delen av risken som långivare tar vid utlåningen vilket i sin tur betyder en mindre risk även för dig som låntagare. Vid ansökan om detta lån görs en kreditprövning precis som vid vanliga företagslån, vilket betyder att ditt företag måste kunna visa framtidspotential och vara livskraftigt.

EU-lånet är ett lån med en lägre maxgräns än vid andra företagslån och ett företag kan inte låna mer än 500 000 kr via detta lån. Behöver du låna över denna summa till ditt företag är det ett vanligt företagslån som gäller. 

Håll utkik efter etiketten EU-lån i erbjudandet när du ansöker

Hur ansöker jag om EU-lånet?

Ansökan görs som vanligt i ansökningsformuläret ovan och tar endast en minut av din tid. När du väljer långivare ska du hålla utkik efter "EU-lån". Det är dock inte säkert att du kvalificerar för ett EU-lån och det finns långivare som inte erbjuder EU-lånet.

Håll utkik efter etiketten "EU-lån" bland dina erbjudanden för att se om det är ett sådant du erbjudits.

Läs mer om grundkraven nedan. 

Hur vet jag att jag har blivit erbjuden ett EU-lån?

Om du beviljas ett EU-lån kommer du att ombes ange en borgensman till 20% av lånebeloppet. Det kan vara så att långivare som inte tillhandahåller eu lån väljer att ge dig erbjudanden, för dessa gäller vanliga borgenkrav. Håll utkik efter 20% borgenkrav och etiketten "EU-lån" bland dina låneerbjudanden. Längre ner kan du läsa om kraven. 

Vilka är EIF? 

Europeiska investeringsfonden ingår i EIB-gruppen som består av två delar, EIF och Europeiska investeringsbanken. EIF är specialiserat på finansiering små och medelstora företag. Fokus ligger på de fyra områdena innovation, småföretag, klimat och infrastruktur där investeringar ska gynna högre sysselsättning i medlemsländerna. 

Grundkrav EU-lånet - vilka företag får söka? 

Lånet riktar sig till småföretagare med aktiebolag, nedan följer grundkraven: 

 • Erbjuds endast till aktiebolag

 • Företaget får ha maximalt 9 anställda

 • Maxlån 500 000 kronor

 • Löptid 24-60 månader

 • Maximal omsättning 20 miljoner kronor

 • Ränta 6,34% - 12% 

 • Minst ett bokslut

 • Maximalt 20 miljoner kr i totala tillgångar

Då detta lån innebär en lägre risk för långivaren erbjuds du som låntagare förmånligare villkor, såsom minst 2 procentenheters rabatt. Räntan för ditt lån sätts direkt av bank eller långivare och baseras på kreditprövningen av företaget, lånets storlek och löptid. 

För att söka EU-lånet gör du precis som vanligt när du ansöker om företagslån via Lendo. Du ansöker via vårt formulär och kommer få svar från våra anslutna långivare inom 24 h.

När du får svar från långivarna ska du hålla utkik efter etiketten "EU-lån" bland dina erbjudanden, har du fått det så har du erbjudits ett EU-lån. Vi vill förtydliga att inte alla långivare knutna till Lendos bankpanel erbjuder EU-lånet.    

Ansök om EU-lån via Lendo

Ansökan görs som vanligt i ansökningsformuläret ovan och tar endast en minut av din tid. När du väljer långivare ska du hålla utkik efter "EU-lån". Det är dock inte säkert att du kvalificerar för ett EU-lån och det finns långivare som inte erbjuder EU-lånet. Det kan vara så att långivare som inte tillhandahåller eu lån väljer att ge dig erbjudanden, för dessa gäller vanliga borgenkrav. Om du beviljas ett EU-lån kommer du att ombes ange en borgensman till 20% av lånebeloppet. 

Behöver du låna mer än 500 000 kr till företaget kan du inte kombinera detta lån med ett annat utan kan istället ansöka om ett vanligt företagslån och jämföra dina erbjudanden här på Lendo.  

EU-lånet

 1. Allt om lån
 2. EU-lån

EU-lånet - låna upp till 500 000 kr

I syfte att stötta europeiska småföretagare har Europeiska Investeringsfonden, EIF gått ut med EU-lånet som ger dig som småföretagare förmånliga lånevillkor där du går i personlig borgen för endast 20% av lånet.  Detta lån erbjuds endast företagare med bolagsformen aktiebolag.

kr
50 0005 000 000
år

(Ansökan är inte bindande)

Vad tycker våra kunder?

Våra samarbetspartners

Aros Kapital företagslån
Froda företagslån
Marginalen bank lån
Capitalbox företagslån
Fedelta företagslån
Capcito företagslån
OPR-Företagslån
FundingPartner företagslån
DBT Företagslån
Resurs lån och företagslån
Mynt företagslån
IMH Finans
Svea Bank företagslån & privatlån

HUR FUNGERAR LENDO?

Jämför företagslån snabbt, enkelt och kostnadsfritt. Så här går det till:

1. Gör en ansökan

Fyll i din ansökan digitalt. Det tar runt 1 minut.

2. Jämför erbjudanden

Lendo samlar erbjudanden från upp till 13 långivare

3. Välj det bästa lånet

Välj det erbjudande som passar ditt företag bäst.

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna

Nej, att ansöka om företagslån via Lendo är helt kostnadsfritt, detta gäller även EU-lånet. Lendo får betalt av långivaren för företagslån som har blivit utbetalda via Lendo, det påverkar inte dig som kund.

Nej, om du ska ansöka om EU-lånet är maxgränsen 500 000 kr. Är ditt företag i behov av ett större lån än så kan du istället ansöka om ett vanligt företagslån. Har du frågor angående EU-lånet eller företagslån är du välkommen att kontakta oss på 0771-131310 så kan vi hjälpa dig.

VAD MER KAN VI ERBJUDA?

Mer om våra tjänster för företag

Behöver du hjälp?

Kom i kontakt med oss

Öppettider Bolån

Måndag - Torsdag

09:00 - 17:00

Fredag

09:00 - 16:00

Lördag

STÄNGT

Söndag

STÄNGT

Öppettider övriga produkter

Måndag - Torsdag

08:00 - 20:00

Fredag

09:00 - 17:00

Lördag

10:00 - 14:00

Söndag

10:00 - 14:00

Öppettider Bolån

Måndag - Torsdag

09:00 - 17:00

Fredag

09:00 - 16:00

Lördag

STÄNGT

Söndag

STÄNGT

Öppettider övriga produkter

Måndag - Torsdag

08:00 - 20:00

Fredag

09:00 - 17:00

Lördag

10:00 - 14:00

Söndag

10:00 - 14:00