1. Allt om lån
 2. EU-lån

EU-lånet - låna upp till 550 000 kr

Ansök om EU-lån via Lendo. Ränterabatt och möjlighet till personlig borgen för endast 20% av lånet!

 • I genomsnitt minst 1 procentenhets ränterabatt

 • Ansök på 2 minuter

 • Svar inom 24h

 • Löptid 6-60 månader

Ansök om ditt EU-lån idag!

Vad tycker våra kunder?
TrustScore beräknas baserat på alla omdömen hos Trustpilot, med beaktande av aktualitet, mängd och stjärnbetyg. Lendo bjuder slumpmässigt in kunder som har använt tjänsten via mail att lämna omdömen, dessa markeras som verifierade. Andra omdömens äkthet kontrolleras inte.
kr
50 0005 000 000
år

(Ansökan är inte bindande)

schibsted group logos
schibsted text

Våra samarbetspartners

Aros Kapital företagslån
Froda företagslån
Marginalen bank lån
Capitalbox företagslån
Fedelta företagslån
Fortnox företagslån
OPR-Företagslån
FundingPartner företagslån

HUR FUNGERAR LENDO?

Jämför företagslån snabbt, enkelt och kostnadsfritt. Så här går det till:

1. Gör en ansökan

Fyll i din ansökan digitalt. Det tar runt 1 minut.

2. Jämför erbjudanden

Lendo samlar erbjudanden från upp till 13 långivare

3. Välj det bästa lånet

Välj det erbjudande som passar ditt företag bäst.

TrustScore beräknas baserat på alla omdömen hos Trustpilot, med beaktande av aktualitet, mängd och stjärnbetyg. Lendo bjuder slumpmässigt in kunder som har använt tjänsten via mail att lämna omdömen, dessa markeras som verifierade. Andra omdömens äkthet kontrolleras inte.

I syfte att stötta europeiska småföretagare har Europeiska Investeringsfonden, EIF lanserat EU-lånet, ett lån som är extra förmånligt för dig som småföretagare. Har du ett aktiebolag får du alltid ränterabatt vid beviljat EU-lån och möjlighet till att gå i personlig borgen för endast 20%. Lånet omfattas av en garanti som finansieras av Europeiska Unionen inom InvestEU-programmet. Alla bolagsformer som uppfyller kraven och erbjuds ett EU-lån får en ränterabatt, har du ett aktiebolag kan du även få ett erbjudande om endast 20% personlig borgen för lånet.

Vad är EU-lånet? 

För att söka EU-lånet gör du precis som vid en vanlig låneansökan för företag på Lendo.se. Du skickar in en ansökan via vårt formulär och inom 24 h får du svar från våra anslutna långivare. Håll då utkik efter etiketten "EU-lån" bland dina erbjudanden. Vi vill förtydliga att inte alla långivare i vår panel erbjuder EU-lån. Efter inskickad ansökan kommer beviljade låneerbjudanden att presenteras för dig på Lendos hemsida, alla våra anslutna långivare erbjuder inte detta lån, utan du kan även erbjudas andra företagslån eller krediter.    

Det vanliga förfarandet när du tecknar ett företagslån är att du som ägare eller styrelsemedlem går in som personlig borgensman för lånet. Det betyder att du i det fall bolaget inte kan sköta sina betalningsåtaganden blir personligt återbetalningsskyldig för hela lånet.

Med EU-lånet har du en större möjlighet till att hålla ditt företags och din personliga ekonomi separerade. Detta då EIF kan gå in med 80% garanti på lånesumman om du erbjuds möjligheten till 20% personlig borgen istället för sedvanliga 100%.

När du beviljas ett EU-lån med 20% personlig borgen tar EIF den större delen av risken, vilket i sin tur betyder en mindre risk för dig som låntagare. Men då det är olika långivare som erbjuder EU-lån kan låneerbjudanden se olika ut vilket syns i borgenskraven som är antingen på 20% eller på 100%.

Håll utkik efter etiketten EU-lån bland dina erbjudanden när du ansöker

Hur ansöker jag om EU-lånet?

Ansökan görs som vanligt i ansökningsformuläret ovan och tar endast två minuter. När du väljer långivare ska du hålla utkik efter "EU-lån". Det är dock inte säkert att du kvalificerar för ett EU-lån och det finns långivare som inte erbjuder EU-lånet.

Håll utkik efter etiketten "EU-lån" och "20% borgensman" bland dina erbjudanden för att se om det är ett sådant du erbjudits.

Läs mer om grundkraven nedan. 

Hur vet jag att jag har blivit erbjuden ett EU-lån?

Om du beviljas ett EU-lån kan du komma att ombes ange en borgensman till 20% av lånebeloppet. Det kan vara så att långivare som inte tillhandahåller EU lån väljer att ge dig erbjudanden, för dessa gäller vanliga borgenkrav. Håll utkik efter etiketten "EU-lån" bland dina låneerbjudanden för att se om du erbjudits ett EU-lån eller traditionellt lån till företag. Längre ner kan du läsa om kraven. 

Vilka är EIF? 

Europeiska investeringsfonden ingår i EIB-gruppen som består av två delar, EIF och Europeiska investeringsbanken. EIF är specialiserat på finansiering av små och medelstora företag. Fokus ligger på de fyra områdena innovation, småföretag, klimat och infrastruktur där investeringar ska gynna högre sysselsättning i medlemsländerna. Lånet omfattas av en garanti som finansieras av Europeiska Unionen inom InvestEU-programmet.

Grundkrav EU-lånet - vilka företag får söka? 

Lånet riktar sig till småföretagare, nedan följer grundkraven: 

 • Erbjuds till Aktiebolag, Enskild firma, Handelsbolag och Kommanditbolag

 • Företaget får ha maximalt 9 anställda

 • Maxlån 550 000 kronor

 • Löptid 6-60 månader

 • Maximal omsättning 20 miljoner kronor

 • Minst ett fastställt och registrerat bokslut

 • Maximalt 20 miljoner kr i totala tillgångar

*EU-lånet omfattas av en garanti som finansieras av Europeiska Unionen inom InvestEU-programmet.

Med EU lånet erbjuds du som låntagare förmånligare villkor, som i genomsnitt minst 1 procentenhets ränterabatt. Räntan för ditt lån sätts direkt av bank eller långivare och baseras på kreditprövningen av företaget, lånets storlek och löptid. Det är inget som Lendo kan påverka.

För att söka EU-lånet gör du precis som vanligt när du ansöker om företagslån via Lendo. Du ansöker via vårt formulär och kommer få svar från våra anslutna långivare inom 24 h.

När du får svar från långivarna ska du hålla utkik efter etiketten "EU-lån" bland dina erbjudanden, har du fått det så har du erbjudits ett EU-lån. Vi vill förtydliga att inte alla långivare knutna till Lendos bankpanel erbjuder EU-lånet.    

Ansök om EU-lån via Lendo

Ansökan görs som vanligt i ansökningsformuläret ovan och tar endast två minuter av din tid. När du väljer långivare ska du hålla utkik efter "EU-lån". Det är dock inte säkert att du kvalificerar för ett EU-lån och det finns långivare som inte erbjuder EU-lånet. Det kan vara så att långivare som inte tillhandahåller EU-lån väljer att ge dig andra erbjudanden som exempelvis traditionella Företagslån eller Checkkredit. Beroende på vilken långivare som erbjuder dig EU-lån kan kraven på personlig borgen skilja sig åt, det kan handla om 20% eller 100% i borgenskrav. Detta presenteras tydligt för dig bland dina erbjudanden. 

Behöver du låna mer än 550 000 kr till företaget kan du inte kombinera detta lån med ett annat utan kan istället ansöka om ett vanligt företagslån upp till 5 miljoner och jämföra dina erbjudanden här på Lendo.  

EU-lånet

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna

Nej, att ansöka om företagslån via Lendo är helt kostnadsfritt, detta gäller även EU-lånet. Lendo får betalt av långivaren för företagslån som har blivit utbetalda via Lendo, det påverkar inte dig som kund.

Nej, om du ska ansöka om EU-lånet är maxgränsen 500 000 kr. Är ditt företag i behov av ett större lån än så kan du istället ansöka om ett vanligt företagslån. Har du frågor angående EU-lånet eller företagslån är du välkommen att kontakta oss på 0771-131310 så kan vi hjälpa dig.

VAD MER KAN VI ERBJUDA?

Mer om våra tjänster för företag

Checkkredit

Ansök om och jämför checkkrediter genom Lendo. Du ansöker om företagslån upp till 5 miljoner & kan då även få erbjudanden om checkkredit av våra samarbetspartners.

Företagskredit

Ansök om företagskredit för ditt företag genom att göra en låneansökan för företagslån via Lendo. Vissa av våra långivare kan erbjuda företagskrediter vilket presenteras tydligt bland dina låneerbjudanden.

EU-lån

EU-lånet - ett företagslån upp till 560 000 kr med EU-garanti. Ett förmånligt lån med ränterabatt för ditt företag där du kan erbjudas att gå i personlig borgen för endast 20% av lånet. Läs mer om villkoren.

Lån till aktiebolag

Företagslån för aktiebolag, ansök om lån till företag med bolagsformen AB upp till 5 miljoner och jämför låneerbjudanden med en enda låneansökan. Ansökan tar 1 minut och är kostnadsfri.

Privatlån

Ansök om privatlån upp till 600 000 kr. Du kan jämföra upp till 40 låneerbjudanden med endast en ansökan och kreditupplysning.

Våra partners företag

Lendo har 13 partners som erbjuder företagslån och krediter. Läs mer om de banker och långivare vi samarbetar med och vad de erbjuder.

Jämför bolån

Jämför bostadslån via Lendo - få flera låneerbjudanden med en enda ansökan om bolån.

Flytta bolån

Flytta, omförhandla eller utöka ditt bolån genom en ansökan via Lendo. Jämför olika banker och långivare med varandra.

Lånelöfte bolån

Ansök om ditt lånelöfte via Lendo. Jämför långivare med en ansökan!