1. Företagslån
 2. Företagskredit

Företagskredit - ansök och jämför på Lendo!

De flesta företag hamnar någon gång i situationen att de behöver en företagskredit. Anledningarna till det är många, det kan vara när företaget är i en expansionsfas, man behöver göra en större investering, stärka likviditeten, renovera, köpa nya inventarier eller liknande. Skälen och behoven skiljer sig åt, men lösningen är ofta densamma oavsett. Vissa av våra långivare erbjuder företagskrediter som är en flexibel låneform.

 • Ansök på 1 minut

 • Jämför företagslån & räntor

 • Kostnadsfritt - ej bindande ansökan

 • Sveriges största låneförmedlare

Läs mer om företagskrediter & ansök via Lendo!

Vad tycker våra kunder?
TrustScore beräknas baserat på alla omdömen hos Trustpilot, med beaktande av aktualitet, mängd och stjärnbetyg. Lendo bjuder slumpmässigt in kunder som har använt tjänsten via mail att lämna omdömen, dessa markeras som verifierade. Andra omdömens äkthet kontrolleras inte.
kr
50 0005 000 000
år

(Ansökan är inte bindande)

schibsted group logos
schibsted text

Våra samarbetspartners

Aros Kapital företagslån
Froda företagslån
Marginalen bank lån
Capitalbox företagslån
Fedelta företagslån
Fortnox företagslån
OPR-Företagslån
FundingPartner företagslån

HUR FUNGERAR LENDO?

Jämför företagslån snabbt, enkelt och kostnadsfritt. Så här går det till:

1. Gör en ansökan

Fyll i din ansökan digitalt. Det tar runt 1 minut.

2. Jämför erbjudanden

Lendo samlar erbjudanden från upp till 13 långivare

3. Välj det bästa lånet

Välj det erbjudande som passar ditt företag bäst.

TrustScore beräknas baserat på alla omdömen hos Trustpilot, med beaktande av aktualitet, mängd och stjärnbetyg. Lendo bjuder slumpmässigt in kunder som har använt tjänsten via mail att lämna omdömen, dessa markeras som verifierade. Andra omdömens äkthet kontrolleras inte.

Hur skiljer sig företagskredit från andra lånformer? 

Den stora skillnaden när man jämför med ett företagslån är strukturen, även om båda finns till av samma anledning. Nämligen att man behöver tillskott av kapital. En företagskredit skiljer sig på så sätt att det är en lösning som inte innebär några räntekostnader förrän den används. En annan stor skillnad jämfört med lån till företag är att du får den beviljad och sedan väljer hur mycket eller lite av företagskrediten du använder. Du betalar sedan endast av för summan du använde av krediten, inte hela det beviljade beloppet.

När ditt företag väl fått en företagskredit finns den tillgänglig på företagets konto och kommer inte att innebära några räntekostnader förrän det egna kapitalet på kontot uttömts. Det kan dock vara så att företagskrediten har någon form av fast månadskostnad som ska betalas in även om själva krediten inte används, detta är dock något som varierar från långivare till långivare.

När ditt företag börjar nyttja krediten betalar du även ränta utöver amorteringen. En företagskredit är en bra lösning för de företag som vet att de behöver återkommande tillskott av kapital och kan betala tillbaka på företagskrediten när likviditeten ökar. En vanlig form av företagskredit eller kontokredit är en checkkredit/checkräkningskredit.

Bra att komma ihåg: 

 • Företagskrediter har ett tak, de kan inte nyttjas hur länge eller hur mycket som helst.

 • Var noggrann med att betalningar sköts i tid. 

 • Priset för en företagskredit kan variera beroende på räntekostnaderna och eventuella månadsavgifter. Räntekostnaderna beror på bedömningen som görs av företaget av bank eller långivare. 

 • Det är ett bra alternativ för företag som har mindre men återkommande likviditetsproblem, annars är ett vanligt lån till företaget att föredra. Vet du hur mycket kapital som behövs lönar det sig generellt att istället ansöka om ett lån till ditt företag.

 • Liksom för traditionella lån till företag krävs det att företaget har giltig svensk bolagsform. 

Många av de banker och långivare vi samarbetar med har helt online processer och handläggningar vilket betyder att du snabbt och enkelt kan jämföra olika låneerbjudanden, du får oftast svar inom några timmar men vi rekommenderar att du väntar tills låneansökan är helt färdigbehandlad (24 timmar med paus för helger) för att låta samtliga långivare behandla din ansökan. 

Du binder inte upp dig för något genom att ansöka, det är gratis att ansöka och jämföra företagslån och företagskrediter hos oss på Lendo. 

Vi på Lendo förmedlar i dagsläget företagskrediter/checkräkningskrediter via vissa av våra långivare utöver våra traditionella företagslån och våra olika lån på privatsidan. Du ansöker om krediterna i samband med att du ansöker om ett lån till ditt företag, de långivare som erbjuder krediter kan då välja att erbjuda dig en sådan - detta står i så fall tydligt i erbjudandet. Du kan ansöka om upp till 5 miljoner kronor direkt i formuläret ovan.

Hur vet jag om jag beviljats en företagskredit?

Du kan inte ansöka specifikt om en företagskredit hos oss på Lendo, utan du gör en ansökan om företagslån som vanligt i formuläret ovan. Vi skickar sedan ut din låneansökan till de banker och långivare vi samarbetar med på företagssidan och du kan med en enda ansökan få upp till 13 låneerbjudanden till ditt företag. Vissa av våra samarbetspartners erbjuder lånformen företagskredit och då presenteras detta tydligt bland dina låneerbjudanden om det rör sig om ett traditionellt företagslån eller en företagskredit. 

Vilka är kraven för att erbjudas en företagskredit? 

Eftersom det är en typ av lån men med annan struktur så gäller i stort samma krav som för lån, företaget ska inneha en giltig bolagsform (aktiebolag, enskild firma, handelsbolag eller kommanditbolag). Ofta är ett grundkrav att verksamheten varit igång i minst sex månader, det finns ett visst omsättningskrav och att bolagets ägare är baserade i Sverige. Vissa banker och långivare kräver ingen säkerhet, medan andra kräver olika typer av pant eller personlig borgen som säkerhet.

Vad tittar banker och långivare på när de bedömer ditt företag?

Det kan skilja sig åt, men överlag tittar de på följande när de bedömer ett företag och baserat på företagets slutliga scoring hos banken eller långivaren sätts sedan ränta och beslut om huruvida en kredit ska beviljas eller ej:  

 • Betalningsanmärkningar - Har företaget skött tidigare åtaganden? Finns det eller har det funnits en skuld hos Kronofogden? 

 • Företagets finanser - Lönsamhet, kassaflöde, vinst, eventuellt balansräkning. 

 • Hur länge företaget varit verksamt. 

 • Säkerhet - Möjlighet till pantsättning, personlig borgen. Många småföretagare väljer att själva gå i personlig borgen för sitt företag.  

 • Kreditvärdighet.

Betalningsanmärkningar och/eller skulder hos Kronofogden kan göra det svårare att få en kredit eller ett lån. Det betyder dock inte att banker och långivare endast fokuserar på det förflutna. De samarbetspartners vi arbetar med är banker och långivare som även tar hänsyn till dig och ditt företags framtida potential, det är din nuvarande och framtida betalningsförmåga som bedöms.       

Vad är en kontokredit?

Många som väljer att ansöka om en kontokredit gör det för att företaget är i snabbt behov av likviditet. Ofta får du snabbt svar om hur hög kontokredit du kan få och hos de allra flesta långivare kan du sköta allt online och signera via BankID vilket leder till snabb handläggning. Beroende på långivare så kan upplägget se ut som så att företagets kundreskontra utgör säkerheten för kontokrediten. Man kan likna företagskrediten vid ett kreditkort, det är en flexibel kredit som du betalar för endast när du använder den. Du har ett konto där du kan välja att använda hela eller delar av den beviljade krediten - flexibiliteten ligger i att du betalar ränta endast på beloppet du använder.

Företagskredit utan UC 

När du ansöker om ett lån hos oss på Lendo tas endast en kreditupplysning via UC på ditt företag, så trots att du får möjlighet till låneerbjudanden från flera banker och långivare tas det alltid bara en. Vissa av de banker och långivare vi samarbetar med använder sig även av andra kreditupplysningstjänster såsom Creditsafe eller D&B (före detta Bisnode), men dessa påverkar inte din kreditvärdighet.

Lendo erbjuder i dagsläget inte möjligheten att ansöka om och jämföra enbart företagskredit, kontokredit eller checkräkningskredit, däremot kan du enkelt ansöka om och jämföra lån till företaget online hos oss och då även erbjudas kredit av vissa långivare. Du kan även erbjudas fastighetslån om det är vad ditt företag är ute efter, ring oss på 0771-131310 så kan vi berätta mer. Du förbinder dig inte till något genom att ansöka, det är kostnadsfritt och du får en snabb överblick över hur mycket ditt företag kan låna.

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna

Nej det behöver du inte, avgifterna på ditt företagslån är momsbefriade.

Du väljer återbetalningstid själv, från 6 månader upp till 5 år. För mindre lån kan det vara lönsammare att ha en kortare återbetalningstid. Totala beloppet att återbetala stiger vid längre återbetalningstid.

För att kunna göra en ansökan för företagslån behöver du ha ett registrerat företagsengagemang på företaget. Det innebär i praktiken en ledande roll i företaget, så som att är man är VD, styrelsemedlem eller suppleant i styrelsen. Genom att logga in med BankID kan vi enkelt hitta företagets uppgifter och effektivisera på hela ansökningsprocessen.

Företaget måste vara registrerat i Sverige och vara aktivt.

Lendo samarbetar i dagsläget med dessa banker och långivare på företagslånesidan:

VAD MER KAN VI ERBJUDA?

Mer om våra tjänster för företag

Checkkredit

Ansök om och jämför checkkrediter genom Lendo. Du ansöker om företagslån upp till 5 miljoner & kan då även få erbjudanden om checkkredit av våra samarbetspartners.

Företagskredit

Ansök om företagskredit för ditt företag genom att göra en låneansökan för företagslån via Lendo. Vissa av våra långivare kan erbjuda företagskrediter vilket presenteras tydligt bland dina låneerbjudanden.

EU-lån

EU-lånet - ett företagslån upp till 560 000 kr med EU-garanti. Ett förmånligt lån med ränterabatt för ditt företag där du kan erbjudas att gå i personlig borgen för endast 20% av lånet. Läs mer om villkoren.

Lån till aktiebolag

Företagslån för aktiebolag, ansök om lån till företag med bolagsformen AB upp till 5 miljoner och jämför låneerbjudanden med en enda låneansökan. Ansökan tar 1 minut och är kostnadsfri.

Privatlån

Ansök om privatlån upp till 600 000 kr. Du kan jämföra upp till 40 låneerbjudanden med endast en ansökan och kreditupplysning.

Våra partners företag

Lendo har 13 partners som erbjuder företagslån och krediter. Läs mer om de banker och långivare vi samarbetar med och vad de erbjuder.

Jämför bolån

Jämför bostadslån via Lendo - få flera låneerbjudanden med en enda ansökan om bolån.

Flytta bolån

Flytta, omförhandla eller utöka ditt bolån genom en ansökan via Lendo. Jämför olika banker och långivare med varandra.

Lånelöfte bolån

Ansök om ditt lånelöfte via Lendo. Jämför långivare med en ansökan!