1. Om Lendo

Om Lendo

Hej och välkommen till Lendo, Sveriges största jämförelsetjänst för privatlån, företagslån och bolån.

Om Lendo
OM LENDO

Kort om Lendo

Lendo är Sveriges största jämförelsetjänst för privatlån, företagslån och bolån. Vi är en jämförelsetjänst för lån som möjliggör för konsumenter att hitta rätt lånealternativ och långivare att hitta rätt kunder.

Vi tror på en marknad för lån som genomsyras av tillit och transparens. Därför strävar vi efter öppenhet mellan våra användare och långivare. Genom vår enkla och kostnadsfria jämförelsetjänst stärker vi konsumenter med den kunskapen de behöver för att göra finansiellt sunda val kring lån.

Vi främjar alltid konsumentens bästa när vi fattar beslut i vår dagliga verksamhet. Vi når våra mål genom att addera värde, transparens och enkelhet till konsumenter. Vi undviker internpolitik.

På Lendos plattform kan du kostnadsfritt jämföra räntor och villkor på privatlån, företagslån och bolån från de långivare och banker som är anslutna till vår panel. Vi har över 60 av Sveriges främsta banker och långivare anslutna till vår panel. Våra samarbetspartners står under Finansinspektionens tillsyn, både inom privatlån, bolån och företagslån. Därför lånar du alltid tryggt med Lendo. 

Lendo har kontor i flera länder med huvudkontor i Oslo. Tillsammans arbetar vi mot samma gemensamma mål, att stärka konsumenter att göra smarta finansiella val som gör skillnad.

Lendo ägs av Schibsted och är en del av Lendo Group. Här kan du läsa mer om Lendo Group. Våra samarbetspartners står under Finansinspektionens tillsyn, inom privatlån, bolån- och företagslån. Därför lånar du alltid tryggt med Lendo.

60+

Långivare

120+

Medarbetare

3

Marknader

OM LENDO

Lendos historia

2007

Lendo har funnits på den svenska lånemarknaden sedan 2007. När Lendo grundades fanns det begränsade alternativ för smidig jämförelse av privatlån med endast en kreditupplysning. Detta ville Lendo ändra på. Sedan dess har vi arbetat hårt för att göra lånemarknaden mer transparent och digital. Idag är vi Sveriges största jämförelsetjänst för lån.

2009

Sedan 2009 ägs Lendo av Schibsted, en familj av ledande digitala varumärken med en stark position i Norden. Schibsted har nära 6000 medarbetare. Varje dag interagerar miljontals människor i Norden med Schibsteds varumärken inom digitala marknadsplatser, media eller andra digitala tjänster.

2012-2018

Mellan 2012 och 2018 hände mycket inom Lendo. Vi expanderade till fler länder och öppnade kontor i bl.a. Norge och Danmark. Lendo utökade även vår långivare-panel avsevärt och lanserade vår jämförelsetjänst för företagslån.

Idag

Idag är Lendo Skandinaviens ledande marknadsplats för lån aktiva i Sverige, Norge och Danmark. Vi är över 200+ medarbetare samlat på alla marknader och under 2022 lanserade Lendo även jämförelse av bolån.

HÅLLBARHET

Vårt ansvar i samhället

2.jpg

Hållbarhet

På Lendo är hållbarhet en viktig aspekt i vårt dagliga arbete. Att arbeta för ökad transparens och ansvarsfull praxis på marknaden för lån har varit en del av vårt DNA sedan starten. Vi tror nämligen på att alla förtjänar att leva ett hälsosamt finansiellt liv.

För att hjälpa människor bibehålla en hållbar finansiell situation över tid arbetar vi med att driva branschen i en mer hållbar riktning. Därför har vi flera pågående initiativ för att stötta vårt främsta uppdrag att stärka konsumenter att fatta smarta finansiella val som verkligen gör skillnad.

3.jpg

En digital värld behöver transparens

I en digitaliserad värld har transparenta låneerbjudanden och tjänster en central plats och vi hjälper till att driva denna förändring på vår marknadsplats för lån. Det är därför vi strävar efter öppenhet mellan våra kunder och partners.

HUR FUNGERAR LENDO?

Det här är Lendo