RING

0771 - 13 13 10

MENY

Om Lendo

Om Lendo

Lendo är en av Sveriges ledande låneförmedlare och har funnits på den svenska marknaden sedan 2007. Lendo hade ursprungligen som idé att förmedla bolån, men övergick till privatlån alldeles innan lanseringen.

Hos Lendo kan du jämföra långivarnas räntor. Idag samarbetar Lendo med 30 långivare och förmedlar privatlån (blancolån) mellan 5 000 till 500 000 kr. Via Lendo kan du ansöka om billån, privatlån, blancolån, lösa dyra avbetalningar, eller samla dina smålån och krediter.

Lendo samarbetar endast med seriösa långivare och alla våra partners står under Finansinspektionens tillsyn. Lendos verksamhet står under Finansinspektionen och Konsumentombudsmannens tillsyn.

2012 startade Lendo i Norge, 2015 i Finland och 2018 i Danmark.

Låna pengar via Lendo

Långivarna ger olika villkor till olika kunder då de flesta banker tillämpar individuell räntesättning utifrån dina ekonomiska förutsättningar. Vilken bank som passar just dig och din lånesituation bäst kan vara svårt att veta och nära på omöjligt att ta reda på. Hos Lendo får du en sammanställning av samtliga erbjudanden som långivarna kan erbjuda dig och det är du själv som väljer hos vem du vill låna.

Lånar du via Lendo tas endast en UC oavsett antal banker som behandlar din låneansökan. Kreditupplysningen ligger till grund för långivarnas kreditbedömning och de villkor de kan erbjuda.

Ansökan är kostnadsfri

Att ansöka om lån hos Lendo är helt kostnadsfritt. När du ansöker via Lendo bedöms du av långivaren på precis samma sätt som om du hade vänt dig direkt till banken eller kreditinstitutet. Det tillkommer inga som helst räntepåslag eller extra kostnader.

Hur tjänar Lendo pengar?

Lendo får betalt av långivaren för lån som har blivit utbetalda via Lendo. Lendos affärsmodell möjliggör att tjänsten är kostnadsfri för våra kunder. Den avgiften som Lendo får av långivaren har ingen påverkan på dig som konsument. Långivarna väljer att samarbeta med Lendo pga Lendos långa erfarenhet och seriositet inom låneförmedling samt Lendos starka position på marknaden.

Personlig hjälp

Vill du ha hjälp med din låneansökan eller få mer information kring lånevillkor och erbjudanden du fått kan du alltid få personlig hjälp via våra erfarna lånehandläggare. Vi finns för dig och du når oss på telefon 0771-13 13 10.

kr
år

Ungefärlig kostnad 2 555 kr/mån

Genom att skicka in ansökan godkänner du användaravtalet och personuppgiftspolicyn

1
2

Räkneexempel: Annuitetslån 10 år. Effektiv årsränta 6.70 %. Ett lån på 225 000 kr kostar då 2 555 kr/månad (120 avbetalningar), dvs totalt 306 571 kr. Ingen start-/aviavgift. 6.50 % nominell ränta (rörlig ränta, sätts individuellt baserat på dina förutsättningar).

Återbetalningstid 1-15 år. Räntespann: 2,95 % - 29,95 %.

Vi finns för dig och du når oss på telefon 0771-13 13 10.

Vad tycker våra kunder?

4.5/5

Eniro.se betyg 4,431 233 röster

Säkerhet i världsklass!

Vi använder samma säkerhetslösning som världens ledande banker och är fullt certifierade av Digicert.

Vanliga frågor & svar

Vilka är grundkraven?

Lån över 30 000 kr

Vara minst 18 år
Vara folkbokförd och skriven i Sverige minst ett år
Har en fast inkomst från arbete eller pension
Inneha en årsinkomst på minst 110 000 kr
Vara skuldfri från kronofogden i minst 6 månader

Lån upp till 30 000 kr

Vara minst 18 år
Vara folkbokförd och skriven i Sverige minst ett år
Inneha en årsinkomst på minst 100 000 kr
Har en inkomst från arbete eller pension
Vara skuldfri från kronofogden i minst 6 månader

Du kan ansöka om lån upp till 30 000 kr om du arbetar extra timmar, har ett vikariat eller är provanställd. Vid en tidsbegränsad anställning är det viktigt att du har 6 månader kvar av din anställningstid.

Kan jag låna trots betalningsanmärkningar?

Du som har betalningsanmärkningar kan ansöka om lån upp till 150 000 kr förutsatt att följande krav uppfylls:

Du är minst 18 år.
Är folkbokförd i Sverige sedan minst ett år.
Har en årsinkomst på minst 120 000 kr.
Är skuldfri hos Kronofogden sedan 6 månader.

Kraven är satta av våra banker och långivare och det är de som bedömer vilka kunder som kan beviljas ett lån.

VIKTIGT: Lendo kan inte påverka denna process.

Hur mycket kan jag låna?

På Lendo kan du ansöka om lån från 10 000 kr upp till 500 000 kr.

Bankerna prövar din ansökan för att ta reda på din ekonomiska situation och för att bedöma din framtida förmåga att betala tillbaka lånet. Utifrån detta bestämmer vardera bank och långivare hur mycket du kan låna.

TIPS: En tumregel är att inte ansöka om lån som överstiger 90% av din årsinkomst.

Vilken ränta får jag?

Räntan sätts inte av Lendo utan av de banker och låneinstitut som Lendo arbetar med.

Varje bank och långivare behandlar din ansökan individuellt och den ränta som du erhåller bestäms utifrån den kreditupplysning som utförs av bankerna och långivaren samt deras interna riskbedömningar om din (och eventuell medsökandes) återbetalningsförmåga och kreditrisk.

Räntan mellan olika banker och långivare varierar beroende på vem eller vilka som söker, det är därför som det är så viktigt att jämföra så många banker och långivare som möjligt för att hitta den lägsta räntan för just dig.

VIKTIGT: Du måste skicka in en ansökan för att få reda på vilken ränta bankerna och låneinstituten kan erbjuda dig.

Hur sänker jag kostnaden på mina lån?

Ange totalsumman i formuläret och kryssa sedan i att du samla dina lån, då visas ytterligare ett fält där du kan ange hur stor del av ditt ansökta lån som består av nuvarande lån som du vill sänka/omförhandla kostnaden på.

Om du enbart vill ansöka om att sänka/omförhandla kostnaden för nuvarande lån så fyller du i samma belopp som du fyllt i som lånesumma, för att indikera att hela ditt ansökta belopp ska gå till att sänka/omförhandla nuvarande lån.

Kostar det något?

Att ansöka om lån via Lendo är helt gratis! Lendo tar ut en avgift av bankerna och det tillkommer inga räntepåslag eller extra kostnader för dig! Lendo är en marknadskanal för bankerna, precis som TV- eller radioreklam.

Se fler
När betalas lånet ut?

Beroende på vilken bank eller långivare som du väljer så kan det ta olika lång tid för dig att erhålla dina pengar.

- Ett skuldebrev skickas till dig per post vilket du skriver under och retunerar. När banken fått ett påskrivet skuldebrev i retur tar det ca 2-5 arbetsdagar innan pengarna finns på ditt konto.

- Du går direkt till bankens kontor under kontorstid och skriver under ett skuldebrev och får pengarna utbetalad eller överförda till ditt bankkonto.

- Du öppnar en länk (URL) till ett skuldebrev online som du skriver under via ett BankID. Pengarna kan sättas in på ditt bankkonto eller skickas till dig i form av en utbetalningsavi som du sedan kan gå med till en bank som hjälper dig att lösa in den.

Avvikelser kan förekomma då Lendo inte kan påverka hur lång tid varje bank behöver för att behandla ditt ärende.

Får jag bara en (1) kreditupplysning?

Endast en kreditupplysning hos Upplysningcentralen (UC) kommer att registreras på dig, men du kan få flera omfrågandekopior från de banker som har tittat på din kreditupplysning. I enstaka fall kan vissa banker ta in ytterligare information som tillägg till informationen från UC för att förbättra kvaliteten i kreditbeslutet.

Hur lång är återbetalningstiden?

Du väljer återbetalningstid själv, från 1 år upp till 15 år. För mindre lån kan det vara lönsammare att ha en kortare återbetalningstid. Totala beloppet att återbetala stiger vid längre återbetalningstid.

Kan jag lösa lånet i förtid?

Du kan när som helst lösa lånet i förtid eller betala in extra pengar utan att det kostar någonting.

Kontakta banken eller låneinstitutet så hjälper de dig.

Vilka banker och långivare samarbetar Lendo med?

Lendo samarbetar med följande aktiva banker och kreditinstitut: Avida Finans, Balanzia, Bigbank, Collector Bank, Credento, Euroloan, Forex Bank, ICA Banken, Ikano Bank, Konsumentkredit, Lån & Spar bank, Marginalen Bank, Med Mera Bank, MoneyGo, Nordax, PayEx, Resurs Bank, re:member, Santander, SEB, SevenDay Bank, Svea Ekonomi, Swedbank, Villabanken, Wasa Kredit, Aasa och Lendify.

Kan jag ändra uppgifter i min ansökan efter att jag har skickat in den?

Ja. Du kan ändra lånebelopp eller dina uppgifter i din ansökan inom 5 dagar. Du är välkommen att kontakta oss på 0771 - 13 13 10

Kontakta oss

Webben

Telefon
0771 - 13 13 10

E-post

Måndag - Torsdag
08:00 - 20:00
Fredag
09:00 - 17:00
Lördag
10:00 - 14:00
Söndag
10:00 - 14:00

Samlade tjänster för en bättre privatekonomi


© 2018 Lendo ABOrg. nr: 556515-1627

Västra Järnvägsgatan 21, 111 64 Stockholm