Om Lendo

Hej och varmt välkommen till Lendo, Sveriges största jämförelsetjänst för lån. Vårt mål är att bidra till en transparentare lånemarknad där du som kund får insyn i marknadens olika låneerbjudanden, om du är i behov av ett privat- eller företagslån. Detta gör vi möjligt genom vår enkla jämförelsetjänst. Här på kan du nämligen gratis jämföra räntor och ansöka om lån på upp till 600 000 kr från upp till 35 banker och långivare. 

Hej och varmt välkommen till Lendo, Sveriges största jämförelsetjänst för lån. Vårt mål är att bidra till en transparentare lånemarknad där du som kund får insyn i marknadens olika låneerbjudanden, om du är i behov av ett privat- eller företagslån. Detta gör vi möjligt genom vår enkla jämförelsetjänst. Här på kan du nämligen gratis jämföra räntor och ansöka om lån på upp till 600 000 kr från upp till 35 banker och långivare. 

Lendo har kontor i flera länder med huvudkontor i Oslo. Tillsammans arbetar vi alla mot ett gemensamt mål - att bidra till en transparent lånemarknad fördelaktig för dig som kund. 

Vad kan Lendo hjälpa dig med? 

Vi hjälper dig som kund att fatta informerade beslut om vilket låneerbjudande som passar dig eller ditt företag bäst. Detta gör vi genom vår smidiga jämförelsetjänst. Vi hjälper dig också att fullfölja en låneansökan, på några få minuter dessutom. Du kan också samla dina lån med möjlighet att sänka din månadskostnad. 

Med en webbaserad ansökan via Lendo.se fyller du i hur mycket du vill låna och hur länge. Du kan ansöka om lån upp till 600 000 kr som privatperson, ansöker du om ett lån till företag så kan du ansöka upp till 2 000 000 kr. Det är kostnadsfritt för dig att genomföra en ansökan och Lendo får betalt av banken eller långivaren först om du väljer att gå vidare med ett erbjudande. Det tar endast någon minut att genomföra en ansökan, därefter kan du i lugn och ro jämföra dina erbjudanden och teckna det som är bäst för dig. Detta gäller både privat- och företagskunder. På Lendo går det snabbt, smidigt och enkelt.  Våra partners

För att ge dig som kund möjlighet att enkelt jämföra marknadens låneerbjudanden, samarbetar vi med några av Sveriges främsta banker och långivare anslutna till vår panel, vilket innebär att du kan få upp till 35 låneerbjudanden på din ansökan.

Våra samarbetspartners står under Finansinspektionens tillsyn, både inom privat- och företagslån. Därför lånar du alltid tryggt med Lendo. 

Vår historia

Lendo har funnits på den svenska lånemarknaden sedan 2007. När Lendo grundades fanns det få aktörer som erbjöd tjänsten att jämföra låneerbjudanden baserad på endast en kreditupplysning. Detta ville Lendo ändra på. Sedan lanseringen har vi arbetat hårt för att göra lånemarknaden mer transparent och digital. Idag är vi Sveriges största jämförelsetjänst för lån - med ett fulländat digitalt erbjudande. Med vår webbaserade tjänst kan vi nämligen erbjuda dig möjligheten att jämföra personliga låneerbjudanden baserad på endast en kreditupplysning via UC (upplysningscentralen). På några minuter dessutom. 

Lendo växer och sedan starten har vi expanderat ut till fler länder i Europa. Idag finns vi även i Norge, Finland, Danmark, Österrike och Polen.

Vår ambition

Vår ambition är att öka transparens på lånemarknaden genom att få fler kunder att fatta informerade lånebeslut. Via Lendos tjänst kan vi hjälpa våra kunder att få insyn i marknadens olika låneerbjudanden och därmed bidra till en transparentare lånemarknad fördelaktig för dig som kund. Vi brinner också för digital utveckling av nya lånemarknader. Lendo expanderar just nu ut i Europa, med målet att öka transparens på lånemarknaden även i övriga länder genom digitalisering.

För medieförfrågningar och press, kontakta pressansvarig johanna.bjornback@lendo.se

Jobba hos oss

Vi söker ständigt efter skickliga och engagerade medarbetare som brinner för att göra skillnad. Vi värdesätter egenskaper såsom ambition, ödmjukhet, öppenhet och innovationsförmåga. Vill du vara med och bygga vidare Sveriges största jämförelsetjänst för lån? Besök vår karriärsida för mer information om våra lediga tjänster. 

kr
år

Ungefärlig kostnad 2 838 kr/mån

Genom att skicka in ansökan godkänner du användaravtalet och personuppgiftspolicyn

1
2

Räkneexempel: Annuitetslån 12 år. Effektiv årsränta 5.56 %. Ett lån på 300 000 kr kostar då 2 838 kr/månad (144 avbetalningar), dvs totalt 408 733 kr. Ingen start-/aviavgift. 5.42 % nominell ränta (rörlig ränta, sätts individuellt baserat på dina förutsättningar). Uppdaterat 2020-04-01

Återbetalningstid 1-15 år. Maximala räntan är 29,95%. Räntespann mellan: 2,95%-29,95%.
IKANO Bank lån
SEB lån
Swedbank lån

Vanliga frågor & svar

Kundtjänstmedarbetare

Kontakta oss

Öppettider under kristi himmelfärd

 • Måndag - Tisdag

  08:00 - 20:00

 • Onsdag

  08.00 - 17.00

 • Torsdag

  Stängd

 • Fredag

  09.00 - 17.00

 • Lördag

  10:00 - 14:00

 • Söndag

  10:00 - 14:00