1. Privatlån
 2. Lån utan säkerhet

Lån utan säkerhet - låna upp till 600 000 kr

Vad är det för krav för att få teckna lån utan säkerhet och vad ska man tänka på när man ansöker? När du ansöker om lånet via Lendo får du en mängd fördelar. Lendo är Sveriges största låneförmedlare, du ansöker tryggt och enkelt.

 • Ansök om lån på 2 minuter

 • Endast en kreditupplysning (UC)

 • Kostnadsfri ansökan

 • Jämför låneerbjudanden från upp till 40 långivare

Läs mer om lån utan säkerhet & jämför idag!

Vad tycker våra kunder?
TrustScore beräknas baserat på alla omdömen hos Trustpilot, med beaktande av aktualitet, mängd och stjärnbetyg. Lendo bjuder slumpmässigt in kunder som har använt tjänsten via mail att lämna omdömen, dessa markeras som verifierade. Andra omdömens äkthet kontrolleras inte.
kr
10 000600 000
år

Ungefärlig kostnad

2 305 kr/mån

Räkneexempel: Annuitetslån 12 år. Effektiv årsränta 6.98%. Ett lån på 200 000 kr kostar då 2032 kr/månad (144 avbetalningar), dvs totalt 292 653 kr. Ingen start-/aviavgift. 6.77% nominell ränta (rörlig ränta, sätts individuellt baserat på dina förutsättningar). Ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil, uppdaterat 2023-10-06.

Återbetalningstid 1-15 år. Maximala räntan är 34%. Räntespann mellan: 5,20%-33,93%.

schibsted group logos
schibsted text

Våra samarbetspartners

ICA Banken lån
Coop MedMera bank lån
IKANO Bank lån
Nordax Bank lån
Wasa Kredit lån
Resurs lån och företagslån
Bank Norwegian - en filial av NOBA Bank Group
SEB lån

HUR FUNGERAR LENDO?

Jämför lån snabbt, enkelt och kostnadsfritt. Så här går det till:

1. Gör en ansökan

Fyll i din ansökan digitalt. Det tar runt 1 minut.

2. Jämför erbjudanden

Lendo samlar erbjudanden från upp till 40 långivare

3. Välj det bästa lånet

Välj det erbjudande som passar dig bäst.

TrustScore beräknas baserat på alla omdömen hos Trustpilot, med beaktande av aktualitet, mängd och stjärnbetyg. Lendo bjuder slumpmässigt in kunder som har använt tjänsten via mail att lämna omdömen, dessa markeras som verifierade. Andra omdömens äkthet kontrolleras inte.

Vad är lån utan säkerhet?

Ett lån utan säkerhet är detsamma som det vi brukar kalla blancolån, dessa lån har inte något som lämnas i pant för lånet (en säkerhet). Till skillnad från att till exempel låna pengar för att köpa en bostad, så kan lån utan säkerhet användas till en mängd olika saker - från ett renoveringslån till ett nödvändigt tandläkarbesök. Det är du som låntagare som själv väljer vad lånet ska användas till.

Hur mycket kan jag låna utan säkerhet? 

Hos i stort sett alla långivare finns både en undre och en övre gräns för hur mycket en person får låna utan säkerhet. Hos oss på Lendo är den undre gränsen 10 000 kronor och den övre är 600 000 kr. Alla summor däremellan är fullt möjliga att ansöka om att låna. Sen kan det vara så att långivaren vill att du ska ha en medlåntagare vid en viss lånesumma, men det avgörs av hur man bedömer din kreditvärdighet och då speciellt hur man bedömer din betalningsförmåga. 

Det kan ju vara svårt att amortera på ett stort lån på egen hand om man inte har exempelvis en relativt hög inkomst. Därför begär långivare ibland att man delar på ansvaret för lånet med ytterligare en person.

Krav för att få teckna ett lån utan säkerhet

De krav som kreditgivare ställer för att du ska få ta ett lån utan säkerhet skiljer sig inte särskilt mycket från dem som ställs vid de flesta ansökningar om lån. Man tittar på din ekonomiska situation - din inkomst, anställningsform, familjeförhållanden, vilka lån och krediter du har i nuläget och hur du har skött lån och betalningar tidigare. Ju fler faktorer som är stabila i din ekonomi, desto säkrare kan kreditgivare vara på att du kommer att kunna betala amorteringar och räntor. 

Grundkraven när du ansöker om lån upp till 600 000 kr via Lendo är: 

 • Du måste vara minst 18 år gammal.

 • Folkbokförd och skriven i Sverige sedan minst 1 år. 

 • Du måste ha en fast inkomst från arbete eller pension.

 • En årsinkomst på minst 120 000 kr.

 • Inga skulder hos Kronofogden de senaste 6 månaderna. 

Även du som vikarierar, arbetar extra timmar eller är provanställd kan ansöka om lån utan säkerhet via Lendo, men då kan du maximalt ansöka om upp till 100 000 kr. Om du har en tidsbegränsad anställning vid tiden för ansökan är det viktigt att du har 6 månader kvar av din anställningstid.

Om du har funderingar kring kraven eller dina förutsättningar kan du ringa våra handläggare på kundtjänst 0771-131310 innan du bestämmer dig för om du vill ansöka eller ej.

Kan jag ansöka om lån trots betalningsanmärkning? 

Ja, du kan ansöka om lån via Lendo trots betalningsanmärkningar. Dock ser grundkraven något annorlunda ut då:

 • Skuldfri hos Kronofogden i minst 6 månader.

 • Årsinkomst på minst 120 000 kr. 

 • Du är minst 18 år gammal. 

 • Folkbokförd och skriven i Sverige sedan minst 1 år.  

 • Du kan ansöka om upp till 150 000 kr. Beroende på dina individuella förutsättningar kan vissa av våra samarbetspartners ge dig låneerbjudanden över 150 000 kr.

Kraven är satta av de banker och långivare som vi samarbetar med. Det är de som gör en bedömning av kunder i ansökningsprocessen och inget vi på Lendo kan påverka. Även räntor sätts av banker och långivare baserat på bedömningen av din ekonomiska situation, kreditvärdighet och risk. Kunder som anses medföra en högre risk kan få en högre erbjuden ränta, medan de med lägre risk i bedömningen får en mer fördelaktig ränta.  Om du har betalningsanmärkningar kan du förbättra dina chanser till ett beviljat lån med bra villkor ha med en medsökande vid låneansökan. Den medsökande blir solidariskt återbetalningsskyldig i det fall du inte kan betala tillbaka lånet, detta gör att risken för långivaren blir lägre då ni är två som kan återbetala.

Ta hjälp av Lendo när du vill låna

Lendo hjälper dig att söka lån utan säkerhet på det absolut smidigaste sättet: Du fyller i en enkel ansökan och får svar från upp till 40 långivare, så att du kan jämföra lån utan att det tas mer än en enda kreditupplysning. Det går snabbt och enkelt att ansöka, du fyller i ansökan på två minuter och den skickas sedan ut till de banker och långivare vi samarbetar med. Oftast redan efter någon minut kommer du att få sms med ditt första låneerbjudande. När du bestämt dig för rätt erbjudande sker utbetalningen av pengarna snabbt till ditt konto och du kan boka din resa eller ditt tandläkarbesök eller vad du bestämt att pengarna ska gå till.

Varför ska jag ansöka om mitt lån via Lendo? 

Lendo är Sveriges största jämförelsetjänst vad gäller privat- och företagslån. När du jämför låneerbjudanden kan du vara säker på att få bästa möjliga låneerbjudande sett till just dina förutsättningar. Genom att använda dig av en låneförmedlare sätter du banker och långivare i en konkurrenssituation om dig som kund, samtidigt som du skyddar din kreditvärdighet. 

Skulle du försöka göra samma lånejämförelse på egen hand skulle varje långivare behöva ta en kreditupplysning på dig, vilket skulle påverka din kreditvärdighet negativt. När du ansöker via Lendo tas istället en enda upplysning som alla våra samarbetspartners delar på, vilket påverkar ditt betyg minimalt. 

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna

Som föräldraledig får du föräldrapenning, ansöker du om ditt lån under föräldraledigheten så är det föräldrapenningen som anges som inkomst. Du kan alltid ringa oss på Kundtjänst på 0771-131310så hjälper vi dig med din ansökan.

Är ni två personer som delar på ansvaret för lånet ökar möjligheterna att få beloppet ni vill ha beviljat och till bättre villkor än om bara en person ansöker själv. Att ni får bättre villkor beror på att bankerna ser det som säkrare om ni är två. Var dock noga med att den du tar med som medsökande inte befinner sig i en dålig ekonomisk situation med betalningsanmärkningar, utan att hen har en stabil och bra ekonomi som kan hjälpa er till ett lån med bra lånevillkor.

Det beror på din kreditvärdighet och hur du uppfyller bankernas grundkrav, du kan få hela lånet eller en del av lånet beviljat. Vet du med dig att det finns en risk att du inte får hela lånet beviljar kan det vara bra att ha med en medsökande med bra kreditvärdighet för att öka möjligheten att få det lån du ansöker om.

När du ansöker om lån via Lendo tas endast en kreditupplysning via Upplysningscentralen (UC), trots att du kan få erbjudanden från upp till 40 banker och långivare (vid ansökan om privatlån). Det du fått är omfrågandekopior, långivarna måste skicka ut dessa till dig när de tagit en titt på din ansökan.

I enstaka fall kan vissa av de banker och långivare vi samarbetar ta in kompletterande information från andra upplysningsföretag i sin kreditbeslutsprocess.

På Lendo kan du ansöka om lån från 10 000 kr upp till 600 000 kr.

Bankerna prövar din ansökan för att ta reda på din ekonomiska situation och för att bedöma din framtida förmåga att betala tillbaka lånet. Utifrån detta tar banker och långivare beslut om hur mycket du kan låna och till vilken ränta. Den ränta du får sätts av de olika banker och långivare som erbjuder dig lån, räntan beror på din kreditvärdighet och på hur de bedömer dig och den efter de parametrar de satt upp. Lendo kan inte påverka räntan.

TIPS: En tumregel är att inte ansöka om lån som överstiger 90% av din årsinkomst.

Är du ute efter lån till företag kan du även ansöka om företagslån via Lendo, upp till 5 miljoner kr.

På Lendo kan du ansöka om ett lån utan säkerhet från 10 000 kr upp till 600 000 kr, förutsatt att du uppfyller de grundkrav som ställs.

Grundkrav för lån utan säkerhet på Lendo:

 • Du måste vara minst 18 år

 • Folkbokförd och skriven i Sverige minst ett år

 • En fast inkomst från arbete eller pension

 • En årsinkomst på minst 120 000 kr

 • Skuldfri från kronofogden i minst 6 månader

Om du arbetar extra timmar, har ett vikariat eller är provanställd kan du ansöka om lån upp till 100 000 kr. Vid en tidsbegränsad anställning är det viktigt att du har 6 månader kvar av din anställningstid.

Grundkraven är fastställda av de banker och långivare Lendo samarbetar med och är inget vi kan påverka.