Vad är det för krav för att få teckna lån utan säkerhet och vad ska man tänka på när man ansöker? När du ansöker om lånet via Lendo får du en mängd fördelar.

Vad är det för krav för att få teckna lån utan säkerhet och vad ska man tänka på när man ansöker? När du ansöker om lånet via Lendo får du en mängd fördelar.

 • Snabb ansökan - 2 minuter

 • Endast en kreditupplysning

 • Jämför låneerbjudanden från upp till 35 långivare

Läs mer om lån utan säkerhet & jämför idag!

Ett lån utan säkerhet är detsamma som det vi brukar kalla blancolån. Till skillnad från att till exempel låna pengar för att köpa en bostad, så kan lån utan säkerhet användas till en mängd olika saker - från en skön semester till ett nödvändigt tandläkarbesök. Eller kanske ett billån för att köpa en ny bil. Det är du som låntagare som själv väljer vad lånet ska användas till.

Hur mycket kan jag låna utan säkerhet? 

Hos i stort sett alla långivare finns både en undre och en övre gräns för hur mycket en person får låna utan säkerhet. Den undre gränsen brukar vara 10 000 kronor och den övre är vanligtvis 600 000 kr. Alla summor däremellan är fullt möjliga att låna. Sen kan det vara så att långivaren vill att du ska ha en medlåntagare vid en viss lånesumma, men det avgörs av hur man bedömer din kreditvärdighet och då speciellt hur man bedömer din betalningsförmåga.  Det kan ju vara svårt att amortera på ett stort lån på egen hand om man inte har exempelvis en relativt hög inkomst. Därför begär långivare ibland att man delar på ansvaret för lånet med ytterligare en person.

Krav för att få teckna ett lån utan säkerhet

De krav som kreditgivare ställer för att du ska få ta ett lån utan säkerhet skiljer sig inte särskilt mycket från dem som ställs vid de flesta ansökningar om lån. Man tittar på din ekonomiska situation - din inkomst, anställningsform, familjeförhållanden, vilka lån och krediter du har i nuläget och hur du har skött lån och betalningar tidigare. Ju fler faktorer som är stabila i din ekonomi, desto säkrare kan kreditgivare vara på att du kommer att kunna betala amorteringar och räntor. 

Ta hjälp när du vill låna

Lendo hjälper dig att söka lån utan säkerhet på det absolut smidigaste sättet:

Du fyller i en enkel ansökan och får svar från fler än 35 långivare, så att du kan jämföra lån utan att det tas mer än en enda kreditupplysning. När du bestämt dig för rätt erbjudande sker utbetalningen av pengarna snabbt och du kan boka din resa eller ditt tandläkarbesök eller vad du bestämt att pengarna ska gå till.

kr
år

Ungefärlig kostnad 2 838 kr/mån

Genom att skicka in ansökan godkänner du användaravtalet och personuppgiftspolicyn

1
2

Räkneexempel: Annuitetslån 12 år. Effektiv årsränta 5.56 %. Ett lån på 300 000 kr kostar då 2 838 kr/månad (144 avbetalningar), dvs totalt 408 733 kr. Ingen start-/aviavgift. 5.42 % nominell ränta (rörlig ränta, sätts individuellt baserat på dina förutsättningar). Uppdaterat 2020-04-01

Återbetalningstid 1-15 år. Maximala räntan är 29,95%. Räntespann mellan: 2,95%-29,95%.
IKANO Bank lån
SEB lån
Swedbank lån

Vanliga frågor & svar

Kundtjänstmedarbetare

Kontakta oss

Öppettider

 • Måndag - Torsdag

  08:00 - 20:00

 • Fredag

  09:00 - 17:00

 • Lördag

  10:00 - 14:00

 • Söndag

  10:00 - 14:00