Allt om lån med Lendo

Bankvärlden och dess terminologi kan vara förvirrande för de flesta, därför kommer vi under denna rubrik samla ihop allt du behöver veta. Vi går igenom de olika begreppen, låntyperna och vad du bör tänka på när du ska låna pengar eller bara vill lära dig mer.

Att betalningsanmärkningar kan göra privatekonomin mer komplicerad är de flesta medvetna om. Det kan göra det svårare att skaffa olika abonnemang, handla på avbetalning eller hyra en bostad. Vad gäller lån ställs andra krav än på de som inte har en anmärkning. Vi går igenom det i Lån med betalningsanmärkning.

Vad är ett snabblån, är det samma sak som ett sms-lån? Vad bör man tänka på och vilken är skillnaden gentemot ett privatlån? Vi går igenom begreppet, dess historia och ger dig tips som är bra att ha i bakhuvudet när man funderar över snabblån.

Hur fungerar det med räntor, vilken är det som gäller? Vi går igenom begreppet effektiv ränta och vad du bör tänka på när du ansöker om lån eller funderar på att handla på avbetalning.

Vad är en kreditupplysning och kan man få lån utan UC? Vi går igenom begreppet och förklarar varför en sådan tas.

Lånelöften pratar man ofta om när man diskuterar bolån, men faktum är att ett lånelöfte är aktuellt varje gång man ska låna oavsett vad pengarna ska gå till.

Det kan ofta kännas krångligt när man funderar på att byta bank. Vilket gör att många inte ens försöker att göra låneansökningar hos andra banker än den de har sina konton hos, men faktum är att det inte är svårt. Fler borde jämföra banker och se vilka villkor de kan få.

kr
år

Ungefärlig kostnad 3 069 kr/mån

Genom att skicka in ansökan godkänner du användaravtalet och personuppgiftspolicyn

1
2

Räkneexempel: Annuitetslån 12 år. Effektiv årsränta 7.12 %. Ett lån på 300 000 kr kostar då 3 069 kr/månad (144 avbetalningar), dvs totalt 441 975 kr. Ingen start-/aviavgift. 6.90 % nominell ränta (rörlig ränta, sätts individuellt baserat på dina förutsättningar).

Återbetalningstid 1-15 år. Räntespann: 2,95 % - 29,95 %.

Vad tycker våra kunder?

4.5/5

Eniro.se betyg 4,431 233 röster

Säkerhet i världsklass

Vi använder samma säkerhetslösning som världens ledande banker och är fullt certifierade av Digicert.

Vanliga frågor & svar

Kundtjänstmedarbetare

Kontakta oss

Öppettider

 • Måndag - Torsdag

  08:00 - 20:00

 • Fredag

  09:00 - 17:00

 • Lördag

  10:00 - 14:00

 • Söndag

  10:00 - 14:00

Genom att använda tjänsten godkänner du användandet av cookies.