1. Företagslån
  2. Uppstartslån

Uppstartslån - sök företagslån för nystartade bolag

Har du äntligen förverkligat drömmen om att starta eget? Många idéer och planer, men den sista pusselbiten saknas? Lendo hjälper dig med finansieringen av ditt företag. Uppstartslånet är ett förmånligt lån speciellt framtaget för nystartade företag.

  • Minst 10% ränterabatt för AB

  • Inga krav på omsättning

  • Nystartade bolag under 2 år

Ansök om ditt uppstartslån via Lendo!  

Vad tycker våra kunder?
TrustScore beräknas baserat på alla omdömen hos Trustpilot, med beaktande av aktualitet, mängd och stjärnbetyg. Lendo bjuder slumpmässigt in kunder som har använt tjänsten via mail att lämna omdömen, dessa markeras som verifierade. Andra omdömens äkthet kontrolleras inte.
kr
50 0005 000 000
år

(Ansökan är inte bindande)

schibsted group logos
schibsted text

Våra samarbetspartners

Aros Kapital företagslån
Froda företagslån
Marginalen bank lån
Capitalbox företagslån
Fedelta företagslån
Capcito företagslån
OPR-Företagslån
FundingPartner företagslån

HUR FUNGERAR LENDO?

Jämför företagslån snabbt, enkelt och kostnadsfritt. Så här går det till:

1. Gör en ansökan

Fyll i din ansökan digitalt. Det tar runt 1 minut.

2. Jämför erbjudanden

Lendo samlar erbjudanden från upp till 13 långivare

3. Välj det bästa lånet

Välj det erbjudande som passar ditt företag bäst.

TrustScore beräknas baserat på alla omdömen hos Trustpilot, med beaktande av aktualitet, mängd och stjärnbetyg. Lendo bjuder slumpmässigt in kunder som har använt tjänsten via mail att lämna omdömen, dessa markeras som verifierade. Andra omdömens äkthet kontrolleras inte.

Nystartade företag kan ansöka om uppstartslån

Du har hittat det perfekta företagsnamnet, registrerat för F-skatt och momsregistreringsnummer, kanske till och med byggt en hemsida, du är i början av din företagsresa. Men som för så många nystartade bolag är kassaflödet en utmaning. Där kommer vi på Lendo och uppstartslån in. Är företaget under två år gammalt och ännu saknar omsättning kan du genom en ansökan på Lendo få erbjudanden om uppstartslån på upp till 300 000 kronor. 

Om du är osäker på om ditt företag kvalificerar sig för ett uppstartslån kan du ringa våra handläggare inom företagslån0771-131310 som hjälper dig att gå igenom förutsättningarna för just ditt företag. 

Om ditt företag erbjuds ett uppstartslån med ränterabatt där ordinarie månadsränta är 1% innebär ränterabatten att månadsräntan istället är 10% lägre, alltså 0,9%.

Uppstartslån med ränterabatt för aktiebolag

Om ditt nystartade företag är i behov av finansiering är just uppstartslån extra förmånligt. Detta eftersom lånet kommer med en ränterabatt på minst 10% för dig som har ett aktiebolag, allt detta presenteras tydligt för dig i samband med erbjudandet där du ser att rabatten är avdragen på lånets totalkostnad. Eftersom uppstartslån med ränterabatt riktar sig till nystartade bolag behöver du i de flesta fall inte ta fram något underlag på omsättning eller liknande. Lånet är till för att hjälpa ditt företag att komma igång på riktigt.

Ring våra handläggare inom företagslån på 0771-131310 om du vill veta mer om uppstartslånet och dess villkor. 

Grundkrav för uppstartslån via Lendo

Det finns vissa grundkrav för att beviljas ett uppstartslån med ränterabatt som kan vara bra att känna till. 

  • Nystartat företag - har ditt aktiebolag ett registrerat bokslut är chanserna goda att få bra förslag på företagslån, för att erhålla uppstartslån med ränterabatt brukar långivarna klassificera ett bolag som nystartat när det ännu inte har registrerats något bokslut, har du enskild firma brukar långivarna erbjuda uppstartslån med ränterabatt om företaget inte är äldre än 24 månader - har du frågor ring oss.

  • Bolaget måste vara registrerat och aktivt i Sverige. Vi accepterar ansökningar från aktiebolag, handelsbolag, enskild firma och kommanditbolag.

  • Personlig borgensman - se över vem som ansöker då personlig borgen ofta är ett krav från långivarna för att lånet ska beviljas. Personen som ansöker bör ha god personlig kreditvärdighet för att få bra förutsättningar för ett uppstartslån.   

Uppfyller ditt företag grundkraven men du är osäker på om det är rätt steg? Du är alltid välkommen att ringa våra handläggare som är specialiserade inom företagslån för att diskutera förutsättningar eller generella funderingar kring lån, du når dem på 0771-131310 så hjälper de dig. 

Du förbinder dig aldrig till något genom att ansöka via Lendo. Ansökan är alltid kostnadsfri, låneerbjudanden är giltiga i 30 dagar, det tas endast en kreditupplysning via UC på företaget och på den person som agerar borgensman, för just uppstartslån behövs ofta inga kompletteringar. Det är tryggt och enkelt att ansöka via Lendo - Sveriges största jämförelsetjänst för lån. 

Så här ansöker du om uppstartslånet

Du ansöker som vanligt direkt på hemsidan, det tar endast en minut. De banker och långivare vi samarbetar med inom uppstartslån kan då erbjuda dig ett sådant lån. Om du beviljats ett uppstartslån med ränterabatt är det tydligt markerat bland dina erbjudanden med etiketten “uppstartslån med ränterabatt”. Totalkostnaden i erbjudandet är inklusive avdragen rabatt, du visas med andra ord ditt rabatterade och förmånliga uppstartslån direkt bland dina erbjudanden.

Varför ska du jämföra lån till företaget via Lendo?

Genom att göra din ansökan via en låneförmedlare som Lendo sparar du inte bara tid, utan i förlängningen också pengar. När du ansöker via Lendo kan du se vad olika banker och långivare är villiga att erbjuda just dig och ditt företag, du kan jämföra räntor, villkor och totalkostnader. Allt med endast en ansökan och en kreditupplysning hos UC. På så sätt kan du vara säker på att du väljer bästa möjliga lån till ditt företag - utan att betala för mycket för det. 

Utöver uppstartslån, företagskredit och traditionella företagslån kan du via Lendo även erbjudas ett EU-lån om ditt bolag är ett aktiebolag och har kommit igång med verksamheten redan. Precis som med uppstartslånet kommer det att presenteras tydligt bland dina erbjudanden med en etikett där det då står “EU-lån” om det är ett sådant du erbjudits. 

Det finns många alternativ för nystartade bolag att ansöka om finansiering. Men det är ofta svårt att hitta rätt långivare som är villiga att chansa på nystartade företag. Genom att ansöka via Lendo kan du jämföra banker och långivares villkor, räntor och avgifter för att välja det som är bäst för just din verksamhet. 

Kreditupplysning på ditt företag   

När du ansöker via Lendo kommer vi endast att ta en kreditupplysning via UC på ditt företag. Din ansökan skickas ut till alla banker och långivare inom företagslån som vi samarbetar med. Skulle du göra jämförelsen själv tas en upplysning vid varje ansökan vilket kan leda till försämrad kreditvärdighet.

Genom att ansöka via Lendo undviker du det. Vissa av de långivare vi samarbetar med kan ta en kompletterande upplysning via UC, D&B eller Creditsafe. Dessa påverkar dock inte företagets kreditvärdighet hos UC

Utöver upplysningen på ditt företag kommer även en upplysning tas på den eller de som ska agera borgensman för lånet. 

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna

Du ansöker som vanligt om företagslån direkt på hemsidan. De banker och långivare vi samarbetar med inom uppstartslån kan då erbjuda dig ett sådant lån. Om du beviljats ett uppstartslån med ränterabatt är det tydligt markerat bland dina erbjudanden med “uppstartslån med ränterabatt”. Beroende på ditt företags förutsättningar kan du även erbjudas traditionella företagslån av våra samarbetspartners inom företagslånesegmentet. 

Bolaget måste vara registrerat i Sverige och aktivt. Vi tar emot ansökningar från aktiebolag, handelsbolag, kommanditbolag och enskilda firmor.   

Grundkravet är att bolaget måste vara registrerat för F-skatt och moms. Företaget måste alltså vara registrerat, dock krävs ingen omsättning för att ansöka om uppstartslån med ränterabatt. Har du funderingar kring om ditt företag kvalificerar sig för detta lån kan du ringa våra handläggare på 0771-131310 så hjälper de dig.

Bolag som är yngre än två år och ännu inte har någon  omsättning. Det ska vara ett registrerat och aktivt svenskt bolag, aktiebolag, handelsbolag, kommanditbolag eller enskild firma går bra. Personlig borgen för aktiebolag och handels- och kommanditbolag är ett krav för detta lån, enskilda firmor behöver i regel ingen personlig borgen.

VAD MER KAN VI ERBJUDA?

Mer om våra tjänster för företag

Checkkredit

Ansök om och jämför checkkrediter genom Lendo. Du ansöker om företagslån upp till 5 miljoner & kan då även få erbjudanden om checkkredit av våra samarbetspartners.

Företagskredit

Ansök om företagskredit för ditt företag genom att göra en låneansökan för företagslån via Lendo. Vissa av våra långivare kan erbjuda företagskrediter vilket presenteras tydligt bland dina låneerbjudanden.

EU-lån

EU-lånet - ett företagslån upp till 560 000 kr med EU-garanti. Ett förmånligt lån med ränterabatt för ditt företag där du kan erbjudas att gå i personlig borgen för endast 20% av lånet. Läs mer om villkoren.

Lån till aktiebolag

Företagslån för aktiebolag, ansök om lån till företag med bolagsformen AB upp till 5 miljoner och jämför låneerbjudanden med en enda låneansökan. Ansökan tar 1 minut och är kostnadsfri.

Privatlån

Ansök om privatlån upp till 600 000 kr. Du kan jämföra upp till 40 låneerbjudanden med endast en ansökan och kreditupplysning.

Våra partners företag

Lendo har 13 partners som erbjuder företagslån och krediter. Läs mer om de banker och långivare vi samarbetar med och vad de erbjuder.

Jämför bolån

Jämför bostadslån via Lendo - få flera låneerbjudanden med en enda ansökan om bolån.

Flytta bolån

Flytta, omförhandla eller utöka ditt bolån genom en ansökan via Lendo. Jämför olika banker och långivare med varandra.

Lånelöfte bolån

Ansök om ditt lånelöfte via Lendo. Jämför långivare med en ansökan!