1. Privatlån
  2. Banklån

Banklån - låna upp till 600 000 kr

Behöver du ansöka om ett banklån? Ansöker du om ditt banklån hos Lendo slipper du långa möten och kan enkelt se vilken bank eller långivare som kan ge dig bäst lån med lägst ränta.

  • Ansök om lån på 2 minuter

  • En kreditupplysning (UC)

  • Jämför banklån från upp till 40 banker & långivare

Ansök om banklån via lendo - Kostnadsfritt!

Vad tycker våra kunder?
TrustScore beräknas baserat på alla omdömen hos Trustpilot, med beaktande av aktualitet, mängd och stjärnbetyg. Lendo bjuder slumpmässigt in kunder som har använt tjänsten via mail att lämna omdömen, dessa markeras som verifierade. Andra omdömens äkthet kontrolleras inte.
kr
10 000600 000
år

Ungefärlig kostnad

2 305 kr/mån

Räkneexempel: Annuitetslån 12 år. Effektiv årsränta 6.98%. Ett lån på 200 000 kr kostar då 2032 kr/månad (144 avbetalningar), dvs totalt 292 653 kr. Ingen start-/aviavgift. 6.77% nominell ränta (rörlig ränta, sätts individuellt baserat på dina förutsättningar). Ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil, uppdaterat 2023-10-06.

Återbetalningstid 1-15 år. Maximala räntan är 34%. Räntespann mellan: 5,20%-33,93%.

schibsted group logos
schibsted text

Våra samarbetspartners

ICA Banken lån
Coop MedMera bank lån
IKANO Bank lån
Nordax Bank lån
Wasa Kredit lån
Resurs lån och företagslån
Bank Norwegian - en filial av NOBA Bank Group
SEB lån

HUR FUNGERAR LENDO?

Jämför lån snabbt, enkelt och kostnadsfritt. Så här går det till:

1. Gör en ansökan

Fyll i din ansökan digitalt. Det tar runt 1 minut.

2. Jämför erbjudanden

Lendo samlar erbjudanden från upp till 40 långivare

3. Välj det bästa lånet

Välj det erbjudande som passar dig bäst.

TrustScore beräknas baserat på alla omdömen hos Trustpilot, med beaktande av aktualitet, mängd och stjärnbetyg. Lendo bjuder slumpmässigt in kunder som har använt tjänsten via mail att lämna omdömen, dessa markeras som verifierade. Andra omdömens äkthet kontrolleras inte.

Banklån - en finansieringsform med lång historia

Många av oss har någon gång tagit  ett - eller flera - banklån. Det är en väl integrerad del av både samhällsekonomin, de flestas privatekonomi och företagens finansiering.  Banklån har funnits mycket länge, men många känner inte till historien bakom denna vanliga finansieringsform.

Historien om banklån är historien om bankväsendet 

Banklån är en central del av bankväsendet, men det var inte den viktigaste verksamheten i begynnelsen av bankväsendets historia . Ordet bank brukar härledas till italienskans banca som betyder bänk. På den tiden då valuta oftast var mynt som även mindre fursten- och hertigdömen lät tillverka, var behovet av att kunna växla en valuta till en annan enormt. En förutsättning för att handel skulle fungera överhuvudtaget var att det fanns växlare till hands på viktiga marknadsplatser. Och dessa växlare bedrev sin verksamhet vid bänkar, eller bord. Det var så begreppet bank uppstod.

Med tiden började systemet med penningväxlar att utvecklas. Köpmän kunde då sätta in en summa, få en växel, och ta ut samma summa när de anlänt till platsen för affärerna. Det var både bekvämt och säkert i en tid då mynt var tunga och vägarna kantade av diverse laglöshet.

Banklån växte fram redan i t.ex. antikens Grekland och romarna var tidiga med att införa ränta både när man ville sätta in och lånar pengar

Olika typer av banklån

Det finns en mängd olika typer av banklån. Bland de vanligaste är privatlån. Ofta använder man termen blancolån för sådana lån till privatpersoner där man inte kräver någon typ av säkerhet. En nutida variant är medlemslån där organisationer som t.ex. fackföreningar kan förhandla fram förmånliga lånevillkor till sina medlemmar. I dag finns också olika typer av snabblån, (även ibland kallade mikrolån), som kan vara mindre banklån, men som kanske oftare erbjuds av andra kreditgivare.

När det gäller företag finns givetvis olika sorters företagslån. Det kan vara företagskrediter som många både små och stora företag självklart använder sig av i sin verksamhet. En modernare variant av banklån för företag är så kallad factoring, där ett företag säljer eller belånar fakturor. 

Nya former av banklån utvecklas hela tiden i takt med av våra samhällen och ekonomier förändras och förnyas. Detsamma gäller faktiskt det gamla ordet bank, som i dag används flitigt framförallt inom området vård och medicin - blodbank och spermabank har fått sällskap av organbank, stamcellsbank och flera. 

Varför du ska ansöka via Lendo & inte gå direkt till banken

Det finns olika skäl till att att ansöka om banklån, oförutsedda utgifter som behöver hanteras direkt eller kanske har du bestämt dig för att ta tag i något du funderat på länge och behöver ytterligare finansiering. Oavsett vilket är det många som fortfarande går till sin vanliga bank och tar de villkor de erbjuder direkt. För de allra flesta vore det nog bättre att istället jämföra låneerbjudanden för att kunna säkerställa att man erbjuds billigast möjliga banklån till förmånligast villkor sett till ens personliga förutsättningar.

Hos Lendo kan du ansöka om banklån från 10 000 - 600 000 kr utan säkerhet, med en enda ansökan har du möjlighet att få upp till 40 låneerbjudanden och du kan i lugn och ro jämföra villkor och kostnader för ditt lån. Alla lånelöften gäller i 30 dagar vilket betyder att du inte behöver stressa fram ett beslut och trots att du kan jämföra lån så tas endast en kreditupplysning som våra samarbetspartners delar på. Detta innebär att din kreditvärdighet påverkas minimalt vilket ytterligare ökar dina möjligheter till ett banklån med bra villkor.

Vad får jag för ränta på mitt lån? 

Räntan du får sätts inte av oss på Lendo, utan av våra samarbetspartners (de banker och långivare vi samarbetar med). Varje bank och långivare behandlar din ansökan individuellt och gör en riskbedömning baserad på informationen från den delade kreditupplysningen via UC. Med upplysningen som grund görs en bedömning av din och eventuella medsökandes återbetalningsförmåga och kreditrisk. Ränta och lånesumma kan variera mellan olika långivare beroende på interna bedömningsprocesser och bedömningar. Därför är det så viktigt att jämföra banklån för att säkerställa dig att du får det bästa möjliga banklånet sett till dina personliga förutsättningar. 

Kan jag ansöka om banklån trots betalningsanmärkningar? 

Ja, du kan ansöka om banklån via Lendo även om du har betalningsanmärkningar. Vi samarbetar med banker och långivare som lägger stort fokus på din återbetalningsförmåga och inte bara din historik. Om du vet att du har en eller flera anmärkningar, se då gärna över din privatekonomi en extra gång för att se om du uppfyller grundkraven och har ekonomiskt utrymme för ett banklån. Ligger anmärkningen längre bak i tiden eller är den ny? Det är lättare att beviljas ett lån om det är en äldre anmärkning. 

Då betalningsanmärkningar kan göra det svårare att få banklånet beviljat kan en medsökande vara en bra idé om du har den möjligheten. På så sätt minskar risken för långivaren och du ökar dina möjligheter till ett beviljat lån med bättre villkor. 

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna

Man kan endast ha två ansökande i en låneansökan, en huvudsökande och en medsökande.

Skulle du av olika anledningar vilja byta bank efter att du valt går det bra, dina låneerbjudanden är giltiga i 30 dagar från det att du skickat in ansökan. Om du vill byta bank får du ringa oss på 0771 13 13 10 så hjälper vi dig.

Nej, din ansökan är inte bindande. Vi samlar in erbjudanden från banker och långivare som du sedan får ta ställning till och ta lån om det passar dina behov. Ditt lånelöfte är sedan giltigt i 30 dagar.

Det beror på din kreditvärdighet och hur du uppfyller bankernas grundkrav, du kan få hela lånet eller en del av lånet beviljat. Vet du med dig att det finns en risk att du inte får hela lånet beviljar kan det vara bra att ha med en medsökande med bra kreditvärdighet för att öka möjligheten att få det lån du ansöker om.