Samla lån och krediter

Förbättra ekonomin med samlingslån

40 långivare

1 UC

Kostnadsfritt

Samla lån och krediter

- Jämför samlingslån med en ansökan

Ansök kostnadsfritt för möjlighet till

lägre ränta och bättre villkor

Ansök på 2 min - aldrig bindande

Endast 1 kreditupplysning hos UC

Samla tryggt och säkert

Vad kan du samla ihop?

TrustScore beräknas baserat på alla omdömen hos Trustpilot, med beaktande av aktualitet, mängd och stjärnbetyg. Lendo bjuder slumpmässigt in kunder som har använt tjänsten via mail att lämna omdömen, dessa markeras som verifierade. Andra omdömens äkthet kontrolleras inte.
kr
10 000600 000
år

Ungefärlig kostnad

2 305 kr/mån

Räkneexempel: Annuitetslån 12 år. Effektiv årsränta 6.98%. Ett lån på 200 000 kr kostar då 2032 kr/månad (144 avbetalningar), dvs totalt 292 653 kr. Ingen start-/aviavgift. 6.77% nominell ränta (rörlig ränta, sätts individuellt baserat på dina förutsättningar). Ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil, uppdaterat 2023-10-06.

Återbetalningstid 1-15 år. Maximala räntan är 34%. Räntespann mellan: 5,20%-33,93%.

Samla och förbättra din ekonomi

Ansök kostnadsfritt för möjlighet

till

lägre ränta och bättre vilkor

Samla tryggt och säkert

Ansök på två minuter

- aldrig bindande

Vad innebär det att samla sina lån hos Lendo?

Samla, slå ihop eller lösa?

Vad kan du förvänta dig?

Hur förbättras din ekonomi?

Samla, slå ihop eller lösa?

Vad kan du förvänta dig?

Hur förbättras din ekonomi?

Värt att veta!

Har du flera mindre lån och skulder eller köp på avbetalning kan du sänka din lånekostnad genom att ansöka om ett samlingslån.

Du samlar då dina olika små lån och krediter i ett enda - läs mer nedan om hur det kan sänka din månadskostnad.

Vad kan du samla ihop?

HUR FUNGERAR LENDO?

Samla lån snabbt, enkelt och kostnadsfritt:

1. Fyll i formuläret

Välj hur mycket du vill samla ihop i "Total lånesumma".

Ansökan är aldrig bindande.

2. Slutför ansökan

När du slutför ansökan får du se eventuella erbjudanden.

Jämför i lugn och ro.

3. Välj det bästa lånet

Bestäm dig för det erbjudande som passar dig bäst.

Välj ett lån och signera.

TrustScore beräknas baserat på alla omdömen hos Trustpilot, med beaktande av aktualitet, mängd och stjärnbetyg. Lendo bjuder slumpmässigt in kunder som har använt tjänsten via mail att lämna omdömen, dessa markeras som verifierade. Andra omdömens äkthet kontrolleras inte.

Våra samarbetspartners

ICA Banken lån
Coop MedMera bank lån
IKANO Bank lån
Nordax Bank lån
Wasa Kredit lån
Resurs lån och företagslån
Bank Norwegian - en filial av NOBA Bank Group
SEB lån

Mer om Samla

Samla dina lån och krediter i ett större - på ett ställe 

Har du flera mindre lån, krediter och avbetalningsköp? Ett samlingslån är precis som namnet antyder ett lån där du ansöker om och samlar ihop flera lån i ett enda. Det är lätt hänt att dra på sig flera lån, köp på avbetalningar och krediter där räntor och avgifter snabbt kan äta upp en hel del av inkomsten.

Mindre blancolån, krediter och avbetalningsköp har ofta en kortare återbetalningstid och högre ränta. Samlar du ihop dem i ett större samlingslån kan du få bättre kontroll över dina utgifter och amorteringar, med en amortering att betala av på istället för flera. En annan fördel är att det kan förbättra din kreditvärdighet över längre tid att ha färre lån och krediter, något som kan ge dig bättre villkor.

Ansök kostnadsfritt via Lendo och se om du kan få lägre ränta och bättre villkor. När du ansöker via Lendo kan du jämföra samlingslån med en enda kreditupplysning via UC. 

Jämför långivares räntor

Banker och långivare tittar på olika parametrar när de gör riskbedömningen på sina kunder. Eftersom du kan bedömas olika beroende på vilken bank eller långivare du går till, är det viktigt att du jämför låneerbjudanden och räntor när du tar ett samlingslån för att samla dina lån och krediter. Ansöker du om ditt samlingslån via Lendo kan du få erbjudanden från upp till 40 banker och långivare med en enda ansökan. Därefter kan du jämföra och välja det låneerbjudande som ger dig bäst villkor och lägst ränta och  totalkostnad för just dig.  

Så här fungerar det att samla lån och krediter via Lendo

Det är enkelt. Fyll i formuläret för att ansöka om ett samlingslån som motsvarar totalbeloppet av dina nuvarande smålån och krediter tillsammans (OBS: glöm ej att klicka i Ja "Har du lån som du vill samla ihop?"). Därefter behandlas din låneansökan av de banker och långivare som Lendo samarbetar med. Du får oftast svar inom 1 minut på din ansökan, vi mejlar dig så fort den är färdigbehandlad och samtliga långivare har fått möjligheten att behandla din ansökan. Sedan kan du välja erbjudandet med bäst villkor för just dig.

Inför din ansökan: ta reda på vad du har för lån och krediter idag och gå igenom de olika räntorna och hur mycket du amorterar varje månad. Försök att få med så mycket som möjligt under det nya lånet. Det kan handla om allt från smålån till avbetalningar för produkter och tjänster du köpt.

Samlingslån trots betalningsanmärkningar 

På Lendo kan du ansöka om att samla lån från 10 000 - 600 000 kr. Du kan ansöka om samlingslån trots betalningsanmärkningar, dock kan anmärkningar göra det svårare att få ett lån beviljat. Ett samlingslån där du samlar lån i ett större, eller i alla fall minskar antalet lån och dyra krediter, kan vara bra för din ekonomi. Detta för att du då har färre antal lån och krediter öppna och det är lättare att ha kontroll när du bara har ett lån och amortering att hålla reda på, och färre krediter innebär i förlängningen en bättre kreditvärdighet.

Om du har betalningsanmärkningar kan du ansöka om samlingslån upp till 150 000 kr och uppfylla följande krav: 

 • Du måste vara minst 18 år.

 • Folkbokförd och skriven i Sverige sedan minst ett år. 

 • Du måste ha en årsinkomst på minst 120 000 kr. 

 • Du måste vara skuldfri hos Kronofogden sedan 6 månader. 

Ovanstående krav är satta av de banker och långivare vi på Lendo samarbetar med, det är de som bedömer kunder som ansöker om lån och som fattar beslut om huruvida de ska beviljas ett eller inte. 

När du ansöker om lån trots betalningsanmärkningar skickar vi din ansökan till alla banker och långivare vi samarbetar med som vänder sig till kunder med betalningsanmärkningar. Dessa långivare tittar främst på din framtida återbetalningsförmåga. Har du frågor om detta är du alltid välkommen att ringa våra duktiga medarbetare på kundtjänst på 0771-131310

Vilken ränta får jag när jag samlar lån via Lendo?

Räntan sätts inte av Lendo, utan av de banker och långivare som vi på Lendo samarbetar med, (även om du ansöker om att samla lånet via Lendo). Våra partners tillämpar en individuell räntesättning efter en riskbedömning som är baserad på dina och eventuell medsökandes ekonomiska förutsättningar och kreditvärdighet.

Har du smålån, krediter och avbetalningsköp på flera olika ställen kan det många gånger löna sig att samla dina lån hos en enda långivare. Om din ekonomi eller privata situation har förbättrats sedan du ansökte om dina nuvarande lån har du goda möjligheter till bättre lånevillkor. Exempelvis om din lön höjts eller din kreditvärdighet har förbättrats. En medsökande ger ofta möjligheter till bättre villkor samt lägre ränta, då ni är flera om lånet. Kom ihåg att alltid titta på totalkostnaden för lånet, inte bara ränta och kostnader på kort sikt.

Jag har redan en bank - jag kan ansöka där 

Traditionella banker är generellt tuffare i bedömningen av dig som kund när du ska låna pengar. Har du en fast inkomst och hög kreditvärdighet kan det vara värt ett försök. Men är du i situationen att du behöver ett samlingslån kan du genom en ansökan hos oss på Lendo jämföra villkor från traditionella större banker och andra långivare med en enda ansökan. På så sätt får du snabbt och enkelt en överblick över dina olika alternativ och totalkostnader.

Genom att ansöka hos en låneförmedlare som Lendo får du också minsta möjliga påverkan på din kreditvärdighet då vi endast tar en kreditupplysning via Upplysningscentralen (UC) som våra anslutna samarbetspartners får dela på. För varje bank eller långivare som behandlar din ansökan om att samla lån kommer du få en omfrågandekopia hem i posten, dessa kopior räknas dock inte som kreditupplysningar. Gör du denna jämförelse på egen hand behöver varje bank och långivare ta en egen upplysning på dig vilket kan försämra dina möjligheter till ett förmånligt lån.

I enstaka fall kan vissa av våra samarbetspartners utöver detta ta in ytterligare information från andra upplysningsföretag som tillägg till informationen från UC för att förbättra kvaliteten i kreditbeslutet. Men detta påverkar inte din kreditvärdighet.

Omförhandla lån – du kan spara pengar

Med dagens låga räntenivåer ökar möjligheten till riktigt bra lånevillkor och du kan spara mycket pengar genom att jämföra villkor från flera olika banker och långivare. Passa på att se över dina tidigare lån och jämför vilka villkor du får idag. Lendo samarbetar med många olika banker och långivare som alla erbjuder dig den bästa räntan utifrån dina ekonomiska förutsättningar!

Många gånger är det bra att slå ihop lån och få möjlighet till färre lån och amorteringar att hålla reda på, du får bättre koll. Men det finns tillfällen då du inte bör omförhandla dina lån. 

Vi har skrivit om det här på sidan när ska du undvika att omförhandla lån, i korthet ska du ha med dig att: 

 • Även ett samlingslån är ett nytt lån, du vill undvika överskuldsättning. 

 • Du är inte garanterad en bättre ränta. 

 • Titta inte enbart på månadskostnad och ränta, utan även på totalkostnad för lånet.

Har du funderingar kring att omförhandla lån och om det vore något för dig eller inte, ring oss gärna på 0771-131310 så kan våra handläggare hjälpa dig. 

Få bättre överblick över din ekonomi med samlingslån

Genom att samla dina lån och krediter till ett enda privatlån får du möjlighet till en bättre överblick över din ekonomi, samtidigt som du kan få bättre villkor för hela lånebeloppet istället för att ha flera mindre lån, krediter eller avbetalningar. Samtidigt gör du den ekonomiska vardagen lite enklare att ha kontroll över då du slipper onödiga avi- och fakturaavgifter genom att skaffa ett samlingslån hos en enda bank eller långivare.

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna

På Lendo kan du ansöka om lån upp till 600 000 kronor. För att ett lån ska bli beviljat förutsätts att du uppnår vissa krav. Kraven är fastställda av de banker och långivare Lendo samarbetar med och är inget vi kan påverka.

Lån över 30 000 kr

 • Vara minst 18 år

 • Folkbokförd och skriven i Sverige minst ett år

 • En fast inkomst från arbete eller pension

 • En årsinkomst på minst 110 000 kr

 • Skuldfri från kronofogden i minst 6 månader

Om du arbetar extra timmar, har ett vikariat eller är provanställd kan du ansöka om lån upp till 100 000 kr. Vid en tidsbegränsad anställning är det viktigt att du har 6 månader kvar av din anställningstid.

Ja, när du ansöker om ett lån genom en låneförmedlingssajt som Lendo kan du få lånerbjudanden från många banker och med det välja den bank som erbjuder bäst villkor, vilket kan vara din befintliga bank om de samarbetar med Lendo. Dock kan det löna sig att byta bank för ett privatlån om du får ett bättre erbjudande från en annan långivare.

Du ansöker i formuläret ovan och svarar ja på frågan “Har du lån som du vill samla ihop?”. Fyll i totalbeloppet på de lån du vill samla i ett och sedan skickar vi din låneansökan till de banker och långivare vi samarbetar med. 

Att ansöka om ett samlingslån genom Lendo är enkelt och går snabbt. Din låneansökan är kostnadsfri och även om ansökan går ut till flertalet banker och långivare, tas endast en kreditupplysning från Upplysningscentralen (UC). Du fyller snabbt i ansökningsformuläret och ofta får du de första svaren redan inom någon minut. Vi rekommenderar dock att du väntar de 24 timmar det tar för din ansökan att bli färdigbehandlad innan du väljer, för att ge alla banker och långivare en chans att titta på din ansökan. 

På Lendo kan du ansöka om lån från 10 000 kr upp till 600 000 kr.

Att få en betalningsanmärkning innebär ofta större svårigheter med att få ett lån beviljat. Men alla dörrar är inte stängda och att baka ihop dina lån till ett eller färre kan vara en god idé. Du som har en betalningsanmärkning kan ansöka om lån upp till 150 000 kr förutsatt att följande krav uppfylls (beroende på dina förutsättningar kan högre belopp beviljas):

 • Vara minst 18 år

 • Folkbokförd och skriven i Sverige minst ett år

 • Har en årsinkomst på minst 120 000 kr.

 • Är skuldfri hos Kronofogden sedan 6 månader.

Kraven är satta av våra banker och långivare och det är de som bedömer vilka kunder som kan beviljas ett lån.

Ja, du kan samla lån utan att ha en fast inkomst. Men du ses som större risk och kan med det få betala en högre ränta. Banken gör en bedömning av dig och sätter sedan det beviljade beloppet utefter denna bedömning, vilket kan vara upp till 350 000 kr. Du kan läsa mer om de villkor du ska uppnå för att bli beviljad ett lån under ”Grundkraven för att ta ett lån”. Vet du med dig att din ekonomiska situation kommer att förändras under de närmaste månaderna kan det vara värt att vänta med en låneansökan för att med det få ett bättre erbjudande.

Ett omstartslån är ett begrepp inom samlingslån men rymmer stora skillnader mot att ta ett vanligt privatlån. Omstartslån går att söka om du inte kan ta ett vanligt lån på grund av skuld hos Kronofogden eller att du sitter på en betalningsanmärkning, men kan påvisa god betalningsförmåga.

Enkelt sagt är ett omstartslån ett lån som tas för att du ekonomiskt ska komma på fötter igen. För att bli beviljad ett omstartslån krävs:

 • En årsinkomst på minst 200 000 kr

 • Att eventuell skuld hos Inkasso eller Kronofogden måste lösas

 • I de flesta fall en borgenär

För ett omstartslån krävs det även att du uppfyller de grundkrav som krävs för att en bank eller långivare ska bevilja dig lånet. De banker och långivare vi samarbetar med på Lendo har som krav att du ska vara skuldfri från Kronofogden i minst 6 månader. Är du i behov av ett omstartslån, ring oss på 0771-131310 så kan vi gå igenom dina förutsättningar, även innan du ansöker.

Ja. Du kan ändra lånebelopp eller dina uppgifter i din ansökan inom 5 dagar. Du är välkommen att kontakta oss på 0771-131310