1. Samla lån och krediter

Samla lån och krediter – nu 0 kr i uppläggningsavgift!

Just nu: vi bjuder på långivarnas uppläggningsavgift när du ansöker om att samla lån via Lendo.

0 kr i uppläggningsavgift när du tar ett privatlån via Lendo!
0 kr i uppläggningsavgift när du tar ett privatlån via Lendo!

 • Jämför upp till 35 långivare

 • Kostnadsfritt - ej bindande

 • Svar inom 1 minut

 • Endast en kreditupplysning via UC

 • Sveriges största låneförmedlare

Samla lån till låg ränta genom Lendo, ansök i dag!

Vad tycker våra kunder?
kr
10 000600 000
år

Ungefärlig kostnad

2 838 kr/mån

Räkneexempel: Annuitetslån 12 år. Effektiv årsränta 5.56 %. Ett lån på 300 000 kr kostar då 2 838 kr/månad (144 avbetalningar), dvs totalt 408 733 kr. Ingen start-/aviavgift. 5.42 % nominell ränta (rörlig ränta, sätts individuellt baserat på dina förutsättningar). Ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil, uppdaterat 2020-09-15.

Återbetalningstid 1-15 år. Maximala räntan är 29,95%. Räntespann mellan: 2,95%-29,95%.

Våra samarbetspartners

IKANO Bank lån
SEB lån
Swedbank lån
Santander bank lån
ICA Banken lån
Resurs Bank lån
Svea Ekonomi lån
DNB privatlån

HUR FUNGERAR LENDO?

Jämför lån snabbt, enkelt och kostnadsfritt. Så här går det till:

1. Gör en ansökan

Fyll i din ansökan digitalt. Det tar runt 2 minuter.

2. Jämför erbjudanden

Lendo samlar erbjudanden från upp till 35 långivare

3. Välj det bästa lånet

Välj det erbjudande som passar dig bäst.

Varför ska jag samla lån och krediter?

Har du flera mindre lån, krediter och avbetalningsköp? Att ha flera olika lån kan bli dyrt i längden eftersom då du ofta betalar en högre ränta på dina mindre lån samt flera avi- och fakturaavgifter. Mindre blancolån, krediter- och avbetalningsköp har generellt en kortare återbetalningstid och vill du sänka din månadskostnad kan du med ett enda samlingslån till lägre ränta även förlänga lånets löptid. Med endast en enda ansökan och en kreditupplysning via UC kan du få erbjudanden från upp till 35 banker och långivare.

Hur fungerar det att samla lån och krediter genom Lendo?

Det är enkelt. Fyll i formuläret för att ansöka om ett nytt lån som motsvarar totalbeloppet av dina nuvarande smålån och krediter tillsammans (OBS: glöm ej att klicka i Ja "Har du lån som du vill samla ihop?"). Därefter behandlas din låneansökan av de 35 banker och långivare som Lendo samarbetar med. Du får oftast svar inom 1 minut på din ansökan, vi mejlar dig så fort den är färdigbehandlad och samtliga långivare har fått möjligheten att behandla din ansökan. Sedan kan du välja erbjudandet med lägst ränta och bäst villkor för just dig.

Ta reda på vad du har för lån och krediter idag och gå igenom de olika räntorna. Försök att få med så mycket som möjligt under det nya lånet. Det kan handla om allt från smålån till avbetalningsköp för produkter och tjänster du köpt.

Varför ska jag jämföra långivarnas räntor?

Banker och långivare tittar på olika parametrar när de gör riskbedömning för sina kunder. Du kan bedömas olika av olika banker och långivare baserat på dina ekonomiska förutsättningar och därför är det viktigt för dig att jämföra långivarnas räntor när du samlar dina dyra lån och krediter. Genom Lendo kan du få erbjudanden upp till 35 banker och långivare. Därefter kan du välja det erbjudande som har lägst ränta och bäst villkor för just dig.

Kan jag ansöka om att samla mina lån trots betalningsanmärkningar? 

På Lendo kan du ansöka om lån från 10 000 - 600 000 kr. Du kan ansöka om att samla dina lån trots betalningsanmärkningar, dock kan anmärkningar göra det svårare att få ett lån beviljat än utan. Väljer du att samla mindre lån, krediter och avbetalningar i ett enda större eller i alla fall minskar antalet lån kan det gynna din personekonomi. Om du har betalningsanmärkningar kan du ansöka om upp till 150 000 kr och behöver uppfylla följande krav: 

 • Du måste vara minst 18 år.

 • Folkbokförd och skriven i Sverige sedan minst ett år. 

 • Du måste ha en årsinkomst på minst 120 000 kr. 

 • Du måste vara skuldfri hos Kronofogden sedan 6 månader. 

Ovanstående krav är satta av de banker och långivare vi på Lendo samarbetar med, det är de som bedömer kunder som ansöker om lån och som tar beslut om huruvida de ska beviljas ett eller inte. Lendo kan inte på något sätt påverka ränta eller vilka erbjudanden en kund erbjuds.

När du ansöker om lån med betalningsanmärkning skickar vi din ansökan till alla banker och långivare vi samarbetar med som vänder sig till kunder med anmärkningar. Dessa långivare tittar främst på din framtida återbetalningsförmåga och inte bara din historik. Har du frågor om detta är du alltid välkommen att ringa våra duktiga medarbetare på kundtjänst på 0771-131310.  

Vilken ränta får jag om jag samlar lån och krediter genom Lendo?

Räntan sätts inte av Lendo utan av de banker och långivare som Lendo samarbetar med (även om du ansöker om lånet via Lendo). Dessa tillämpar en individuell räntesättning efter en riskbedömning som är baserad på dina ekonomiska förutsättningar.

Hur sker utbetalning av lånet?

Utbetalningen varierar beroende på vilken långivare du väljer.

Den sker oftast på två sätt:

Vissa långivare betalar ut lånet till ditt konto och du får själv betala av dina lån och krediter. Andra långivare vill veta var du har dina lån och krediter som du vill betala av samt summan för dessa, och betalar sedan av dem direkt utan att pengarna sätts in på ditt konto.

Hur många kreditupplysningar tas om jag samlar lån och krediter genom Lendo?

Endast en kreditupplysning tas av Lendo på Upplysningscentralen (UC). För varje långivare som behandlar din låneansökan kommer du få hem en omfrågandekopia. Dessa räknas inte som en kreditupplysning.

I enstaka fall kan vissa av våra samarbetspartners utöver detta ta in ytterligare information som tillägg till informationen från UC för att förbättra kvaliteten i kreditbeslutet. Men detta påverkar inte din kreditvärdighet.

När kan det löna sig att samla dina lån och krediter?

Har du smålån, krediter och avbetalningsköp på flera olika ställen kan det många gånger löna sig att samla dina lån hos en enda långivare. Om din ekonomi eller privatsituation har förbättrats sedan du ansökte om dina nuvarande lån har du goda möjligheter till bättre lånevillkor. Exempelvis om din lön har förhöjts eller din kreditvärdighet har förbättrats. En medsökande ger möjligheter till högre lånebelopp samt lägre ränta då ni är flera på lånet.

Omförhandla lån – spara pengar

Med dagens låga räntenivåer ökar möjligheten till riktigt bra lånevillkor och du kan spara mycket pengar genom att jämföra villkor från flera olika banker och långivare. Passa på att se över dina tidigare lån och jämför vilka villkor du får idag. Lendo samarbetar med 35 banker och långivare som alla erbjuder dig den bästa räntan utifrån dina ekonomiska förutsättningar!

Få bättre överblick över din ekonomi

Genom att samla dina lån och krediter till ett enda privatlån får du en bättre överblick över din ekonomi, samtidigt som du får möjlighet till en lägre månadskostnad på hela lånebeloppet, då snitträntan vanligtvis blir lägre. Samtidigt gör du den ekonomiska vardagen lite enklare då du slipper onödiga avi- och fakturaavgifter genom att ha ett samlat lån hos en enda bank eller långivare.

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna

Erbjudandet gäller ansökningar inkomna under kampanjperioden 16 augusti 2021 - 3 oktober 2021.

Erbjudandet gäller endast ansökningar där du som kund valt att omförhandla eller samla dina lån.

Erbjudandet kan endast utnyttjas en gång under kampanjperioden och återbetalar högst 995 SEK.

Utbetalning av uppläggningsavgiften sker från Lendo AB till det konto som anges vid val av lån.

Det tar ca 60 dagar att få utbetalningen av uppläggningsavgiften. Utbetalning av uppläggningsavgiften förutsätter att korrekta kontouppgifter inkommit till Lendo senast den 14 november 2021.

Kontrollera att både clearing- och kontonummer är korrekta när du är inne på bekräftelsesidan på lendo.se. Vid felaktigt kontonummer kontakta Lendos kundservice på 0771-131310

På Lendo kan du ansöka om lån upp till 600 000 kronor. För att ett lån ska bli beviljat förutsätts att du uppnår vissa krav. Kraven är fastställda av de banker och långivare Lendo samarbetar med och är inget vi kan påverka.

Lån över 30 000 kr

 • Vara minst 18 år

 • Folkbokförd och skriven i Sverige minst ett år

 • En fast inkomst från arbete eller pension

 • En årsinkomst på minst 110 000 kr

 • Skuldfri från kronofogden i minst 6 månader

Om du arbetar extra timmar, har ett vikariat eller är provanställd kan du ansöka om lån upp till 100 000 kr. Vid en tidsbegränsad anställning är det viktigt att du har 6 månader kvar av din anställningstid.

Ja, när du ansöker om ett lån genom en låneförmedlingssajt som Lendo kan du få lånerbjudanden från många banker och med det välja den bank som erbjuder bäst villkor, vilket kan vara din befintliga bank om de samarbetar med Lendo. Dock kan det löna sig att byta bank för ett privatlån om du får ett bättre erbjudande från en annan långivare.

På Lendo kan du ansöka om lån från 10 000 kr upp till 600 000 kr.

Att få en betalningsanmärkning innebär ofta större svårigheter med att få ett lån beviljat. Men alla dörrar är inte stängda och att baka ihop dina lån till ett eller färre kan vara en god idé. Du som har en betalningsanmärkning kan ansöka om lån upp till 150 000 kr förutsatt att följande krav uppfylls (beroende på dina förutsättningar kan högre belopp beviljas):

 • Vara minst 18 år

 • Folkbokförd och skriven i Sverige minst ett år

 • Har en årsinkomst på minst 120 000 kr.

 • Är skuldfri hos Kronofogden sedan 6 månader.

Kraven är satta av våra banker och långivare och det är de som bedömer vilka kunder som kan beviljas ett lån.

Ja, du kan samla lån utan att ha en fast inkomst. Men du ses som större risk och kan med det få betala en högre ränta. Banken gör en bedömning av dig och sätter sedan det beviljade beloppet utefter denna bedömning, vilket kan vara upp till 350 000 kr. Du kan läsa mer om de villkor du ska uppnå för att bli beviljad ett lån under ”Grundkraven för att ta ett lån”. Vet du med dig att din ekonomiska situation kommer att förändras under de närmaste månaderna kan det vara värt att vänta med en låneansökan för att med det få ett bättre erbjudande.

Ett omstartslån är ett begrepp inom samlingslån men rymmer stora skillnader mot att ta ett vanligt privatlån. Omstartslån går att söka om du inte kan ta ett vanligt lån på grund av skuld hos Kronofogden eller att du sitter på en betalningsanmärkning, men kan påvisa god betalningsförmåga.

Enkelt sagt är ett omstartslån ett lån som tas för att du ekonomiskt ska komma på fötter igen. För att bli beviljad ett omstartslån krävs:

 • En årsinkomst på minst 200 000 kr

 • Att eventuell skuld hos Inkasso eller Kronofogden måste lösas

 • I de flesta fall en borgenär

För ett omstartslån krävs det även att du uppfyller de grundkrav som krävs för att en bank eller låneinstitut ska bevilja dig lånet.

Ja. Du kan ändra lånebelopp eller dina uppgifter i din ansökan inom 5 dagar. Du är välkommen att kontakta oss på 0771-131310

Du ansöker i formuläret ovan och svarar ja på frågan “Har du lån som du vill samla ihop?”. Fyll i totalbeloppet på de lån du vill samla i ett och sedan skickar vi din låneansökan till de banker och långivare vi samarbetar med. 

Att ansöka om ett samlingslån genom Lendo är enkelt och går snabbt. Din låneansökan är kostnadsfri och även om ansökan går ut till flertalet banker och långivare, tas endast en kreditupplysning från Upplysningscentralen (UC). Du fyller snabbt i ansökningsformuläret och ofta får du de första svaren redan inom någon minut. Vi rekommenderar dock att du väntar de 24 timmar det tar för din ansökan att bli färdigbehandlad innan du väljer, för att ge alla banker och långivare en chans att titta på din ansökan.