1. Allt om lån
 2. Låneförmedlare

Ansök om lån via låneförmedlaren Lendo

Ansök om ditt lån via en låneförmedlare för att säkerställa att du får bästa möjliga låneerbjudande sett till dina förutsättningar. Genom att jämföra olika långivares erbjudanden via en låneförmedlare får du minsta möjliga påverkan på ditt kreditbetyg och bäst förutsättningar för ett informerat lånebeslut.

 • Sveriges största låneförmedlare

 • Du kan få upp till 40 låneerbjudanden

 • Kostnadsfritt - ej bindande ansökan

 • Endast 1 kreditupplysning (UC)

Ansök snabbt, tryggt & enkelt på Lendo!

Vad tycker våra kunder?
kr
10 000600 000
år

Ungefärlig kostnad

2 838 kr/mån

Räkneexempel: Annuitetslån 12 år. Effektiv årsränta 5.69 %. Ett lån på 200 000 kr kostar då 1 905 kr/månad (144 avbetalningar), dvs totalt 274 411 kr. Ingen start-/aviavgift. 5.55 % nominell ränta (rörlig ränta, sätts individuellt baserat på dina förutsättningar). Ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil, uppdaterat 2021-10-15.

Återbetalningstid 1-15 år. Maximala räntan är 29,95%. Räntespann mellan: 2,95%-29,95%.

Våra samarbetspartners

IKANO Bank lån
SEB lån
Swedbank lån
Santander bank lån
ICA Banken lån
Resurs lån och företagslån
DNB privatlån
Bigbank lån

HUR FUNGERAR LENDO?

Jämför lån snabbt, enkelt och kostnadsfritt. Så här går det till:

1. Gör en ansökan

Fyll i din ansökan digitalt. Det tar runt 2 minuter.

2. Jämför erbjudanden

Lendo samlar erbjudanden från upp till 40 långivare

3. Välj det bästa lånet

Välj det erbjudande som passar dig bäst.

Låneförmedlare - vad är det?

En låneförmedlare gör det möjligt för dig som låntagare att jämföra låneerbjudanden. Låneförmedlare som Lendo och andra aktörer på marknaden fungerar som en mellanhand mellan banker/långivare och den som ansöker om lån. Du förbinder dig inte till något när du ansöker, du får 30 dagars lånelöfte där du i lugn och ro kan utvärdera dina erbjudanden och lånebehov. 

Kostar det något att ansöka om lån hos Lendo?

Det är helt kostnadsfritt att ansöka om lån hos oss. Låneförmedlare tar ut en avgift av bankerna och långivarna man samarbetar med, det tillkommer inga extra avgifter eller påslag för dig som kund. 

Vad gör en låneförmedlare? 

Låneförmedlaren lånar själv inte ut pengar, utan samlar in låneerbjudanden från de banker och långivare de samarbetar med och presenterar dessa sedan för låntagare som ansökt om lån. Det är alltså inte Lendo eller någon av de andra låneförmedlarna som sätter räntan eller beslutar huruvida du som låntagare ska erbjudas ett lån eller inte. Det görs av bankerna och långivarna som tittar på din kreditvärdighet och betalningsförmåga och gör sedan en riskbedömning på dig som kund. När du ansöker om ett privatlån via en låneförmedlare kan du jämföra lån och på så sätt välja det med lägst ränta och månadskostnad. 

En stor fördel när du ansöker om lån på detta sätt är att endast en kreditupplysning tas på dig, trots att du som i Lendos fall kan få upp till 40 låneerbjudanden. Skulle du gå själv till de olika långivarna för att ansöka om lån där och jämföra skulle en upplysning tas hos varje långivare vilket leder till ett försämrat kreditbetyg och sämre lånevillkor för dig. Väljer du att istället ansöka via en låneförmedlare som Lendo tar vi endast en enda kreditupplysning hos UC och du kan snabbt och enkelt se vilka låneerbjudanden du kan få.     

Blir det inte dyrare för mig att ansöka via låneförmedlare? 

Nej, långivare och banker gör inte en skillnad på dig som kund för att du kommit in via en låneförmedlare istället för in på deras kontor eller hemsida. Och när du ansöker här ökar du chanserna till ett blancolån med lägre ränta, då du kan jämföra de olika bankerna och långivarnas erbjudanden. 

Lendo är Sveriges största jämförelsetjänst för lån och finns på den svenska marknaden sedan 2007. Det går snabbt och enkelt att ansöka om lån här på hemsidan och du får svar inom någon minut. 

Fördelar med att ansöka via en förmedlare istället för att gå direkt till banken:

Låneförmedling är en tjänst du kan utnyttja kostnadsfritt för att kunna jämföra långivares låneerbjudanden och säkerställa att du får bästa möjliga ränta och lånevillkor sett till dina personliga förutsättningar. 

 • En enda ansökan och endast 1 kreditupplysning (via UC). 

 • Svar från många långivare (hos oss på Lendo kan du få upp till 40 låneerbjudanden) på en enda ansökan. 

 • Enkelt sätt att jämföra ränta och villkor. 

 • Snabbt och enkelt att ansöka. 

 • Du betalar inte för mycket för ditt lån. 

 • Kostnadsfritt - du förbinder dig inte till något med din ansökan. 

 • Eventuella lånelöften är giltiga i 30 dagar vilket ger dig gott om tid att se över din ekonomi och jämföra erbjudanden. 

Genom att ansöka via en låneförmedlare kan du jämföra lån med en enda kreditupplysning. På så sätt får du minsta möjliga påverkan på ditt kreditbetyg, skulle du själv försöka göra samma jämförelser skulle varje bank eller långivare behöva ta en upplysning på dig vilket skulle leda till sämre betyg och sämre möjligheter till lån med bra ränta. 

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna

Nej, din ansökan är inte bindande. Vi samlar in erbjudanden från banker och långivare som du sedan får ta ställning till och ta lån om det passar dina behov. Ditt lånelöfte är sedan giltigt i 30 dagar.

Oavsett vad ditt lån ska gå till ser Lendo till att din låneansökan kommer ut till flertalet banker och med det öppnar upp för valmöjligheten att finna det erbjudande som passar bäst. Som låneförmedlingssajt ser Lendo till att alltid visa effektiv ränta så du vet vad du tackar ja till och inte behöver oroa dig för dolda avgifter.

Att ansöka om ett lån genom Lendo är enkelt och går snabbt. Din låneansökan är kostnadsfri och även om ansökan går ut till flertalet banker och långivare, tas endast en kreditupplysning från Upplysningscentralen (UC). Ansök om lån redan nu eller samla dina lån här.

Det är individuellt. Alla banker och långivare som vi samarbetar med får chansen att ge dig ett låneerbjudande. De gör en bedömning av dig som kund baserat på din kreditvärdighet och tar sedan beslut om de kan erbjuda dig ett lån.

Från att du gjort en ansökan till att dina första bud kommer in tar det inte mer än några sekunder. När du sedan får ditt lån utbetalat beror på vilken långivare du väljer och uthämtningsmetod.Du kan välja att hämta ut ditt lån på två olika sätt:

 • Post – Ditt skuldebrev skickas hem till dig som du sedan skriver under och skickar tillbaka till långivaren. Det tar i regel 2–5 arbetsdagar från det att långivaren fått det påskrivna skuldebrevet till att du har pengarna på kontot.

 • Länk – Hämta dina pengar digitalt genom e-signering där du skriver under ditt skuldebrev med BankID. Pengarna sätts antingen in på ditt bankkonto eller skickas till dig som utbetalningsavi.

Utbetalningstiden kan variera beroende på vilken bank eller låneinstitut du väljer. Detta är något Lendo inte kan påverka.