1. Företagslån
  2. Fastighetslån

Fastighetslån - fastighetsfinansiering

Behöver du lån för en fastighet? Vi på Lendo har lösningar för ditt företags fastighetslån oavsett var ni är i processen för er fastighetsfinansiering. 

  • Ansök kostnadsfritt

  • Förslag inom 24h 

  • Lån över 5 miljoner? Ring oss! 

Ansök om fastighetslån till ditt företag via Lendo!

Vad tycker våra kunder?
TrustScore beräknas baserat på alla omdömen hos Trustpilot, med beaktande av aktualitet, mängd och stjärnbetyg. Lendo bjuder slumpmässigt in kunder som har använt tjänsten via mail att lämna omdömen, dessa markeras som verifierade. Andra omdömens äkthet kontrolleras inte.
kr
50 0005 000 000
år

(Ansökan är inte bindande)

schibsted group logos
schibsted text

Våra samarbetspartners

Aros Kapital företagslån
Froda företagslån
Marginalen bank lån
Capitalbox företagslån
Fedelta företagslån
Fortnox företagslån
OPR-Företagslån
FundingPartner företagslån

HUR FUNGERAR LENDO?

Jämför företagslån snabbt, enkelt och kostnadsfritt. Så här går det till:

1. Gör en ansökan

Fyll i din ansökan digitalt. Det tar runt 1 minut.

2. Jämför erbjudanden

Lendo samlar erbjudanden från upp till 13 långivare

3. Välj det bästa lånet

Välj det erbjudande som passar ditt företag bäst.

TrustScore beräknas baserat på alla omdömen hos Trustpilot, med beaktande av aktualitet, mängd och stjärnbetyg. Lendo bjuder slumpmässigt in kunder som har använt tjänsten via mail att lämna omdömen, dessa markeras som verifierade. Andra omdömens äkthet kontrolleras inte.

Fastighetslån - fastighetsfinansiering

Ett fastighetslån innebär att långivaren tar pant i en fastighet som ägs av antingen bolaget eller privat av företrädare för bolaget. Pant i en fastighet skapar en god säkerhet för långivaren och kan ofta möjliggöra större lån och mer förmånliga villkor för låntagaren. 

Fastighetslån kan användas antingen om du ska förvärva en ny fastighet men även om ditt företag behöver låna pengar till annat, då kan långivaren ta pant i en redan befintlig fastighet och du kan använda pengarna till andra investeringar.  

Behöver ditt företag låna mer än 5 000 000 kr till fastigheten? Det går att ordna, många av de långivare vi samarbetar med kan i samband med ett fastighetslån erbjuda högre belopp. Ring oss på 0771-131310 om ditt företag behöver ett högre lån så hjälper vi er. Våra handläggare inom företagslån är erfarna inom området och vill hjälpa er till bästa möjliga fastighetsfinansiering. Betala inte mer i räntor och avgifter än ni behöver, jämför fastighetslån via Lendo för bästa möjliga villkor sett till ditt företags förutsättningar. 

Vad gäller handpenning kräver långivarna normalt att man inte belånar fastigheten med mer än 85% av värdet. Behöver ni låna mer än 85% av fastighetens värde kan ni istället välja att ansöka om ett lån till företag utan fastighetspant. 

Vilka bolag kan ansöka om ett fastighetslån? 

Alla bolag kan ansöka om det, även nystartade sådana. Det viktigaste för att få erbjudande om denna typ av lån är säkerheten, men även själva syftet för lånet. Om ditt bolag behöver låna till fastighetsköp - glöm inte bort att du kan jämföra för att säkerställa att du och ditt företag får så bra villkor och ränta som möjligt. 

Vad gäller räntan på fastighetslånet sätts den individuellt utifrån olika faktorer såsom kreditvärdighet, fastighetens läge och värdering. Räntan kan ofta bli mer fördelaktig med en fastighet som säkerhet för lånet. Räntan för ett lån till fastighet varierar mellan långivare, därför är det viktigt att du som låntagare jämför så många långivare som möjligt för att hitta det lån som kostar företaget minst i längden.

Det gör du enkelt genom att ansöka här på Lendo - då du jämför låneerbjudanden med en ansökan och kreditupplysning på ditt företag. För att veta vilken ränta du kan erbjudas för ditt fastighetslån behöver du göra en ansökan. 

Hur går ansökan om lån till fastighet till? 

Du ansöker via företagslåneformuläret här på sidan, bland syften kan du välja “fastighetsförvärv”. Det är viktigt att du som ansöker har ett registrerat företagsengagemang i företaget, en ledande roll såsom VD eller styrelsemedlem eller liknande. Företaget du gör ansökan för behöver vara registrerat i Sverige och aktivt. Har du funderingar kring hur processen för att låna till fastighetsköp går till, ring oss på 0771-131310 så hjälper vi dig hela vägen.  

Du fyller enkelt i ansökan digitalt, det tar 1 minut och du identifierar dig med BankID för din egen och bankens säkerhet. Det gör även att ansökningsprocessen blir effektiv. Efter att ansökan är gjord kommer du få svar från de banker och långivare vi samarbetar med, de första svaren kommer ofta inom ett par timmar.

Vi rekommenderar dock att du väntar tills ansökan är färdigbehandlad (inom 24h) för att ge samtliga långivare möjlighet att ta del av ansökan. Ansökan är kostnadsfri och du förbinder dig inte till något genom att använda dig av tjänsten.  

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna

Ett fastighetslån innebär att du som låntagare pantsätter en fastighet som får agera som säkerhet för det lånet. Det kan användas för att finansiera förvärv om en fastighet, användas till andra investeringar såsom renovering eller liknande. Har du frågor om hur det fungerar, eller om hur det går till efter ansökan, ring våra handläggare på 0771-131310 så kan de hjälpa dig. 

Vanligtvis kräver långivare att man inte belånar med mer än 85%, men det kan finnas undantag beroende på bland annat fastighetstyp och var fastigheten finns. Det kan även finnas situationer där långivare kan gå med på att belåna för hela fastighetens värde.

Har du frågor inför ansökan eller under ansökningsprocessen, ring våra handläggare inom företagslån på 0771-131310 så hjälper de dig!   

Lendo samarbetar i dagsläget med dessa banker och långivare på företagslånesidan:

Räntan sätts inte av Lendo utan av de banker och långivare som Lendo arbetar med.

Varje långivare behandlar din ansökan individuellt och den ränta som företaget erhåller bestäms utifrån den kreditupplysning som utförs av bankerna och låneinstituten samt deras interna riskbedömningar av Företaget (och eventuell borgensmans) återbetalningsförmåga och kreditrisk. Därför kan räntan variera mellan olika långivare och det är viktigt att jämföra så många långivare som möjligt för att hitta den lägsta räntan för företaget.

VIKTIGT: Du måste skicka in en ansökan för att få reda på vilken ränta långivarna kan erbjuda dig.

VAD MER KAN VI ERBJUDA?

Mer om våra tjänster för företag

Checkkredit

Ansök om och jämför checkkrediter genom Lendo. Du ansöker om företagslån upp till 5 miljoner & kan då även få erbjudanden om checkkredit av våra samarbetspartners.

Företagskredit

Ansök om företagskredit för ditt företag genom att göra en låneansökan för företagslån via Lendo. Vissa av våra långivare kan erbjuda företagskrediter vilket presenteras tydligt bland dina låneerbjudanden.

EU-lån

EU-lånet - ett företagslån upp till 560 000 kr med EU-garanti. Ett förmånligt lån med ränterabatt för ditt företag där du kan erbjudas att gå i personlig borgen för endast 20% av lånet. Läs mer om villkoren.

Lån till aktiebolag

Företagslån för aktiebolag, ansök om lån till företag med bolagsformen AB upp till 5 miljoner och jämför låneerbjudanden med en enda låneansökan. Ansökan tar 1 minut och är kostnadsfri.

Privatlån

Ansök om privatlån upp till 600 000 kr. Du kan jämföra upp till 40 låneerbjudanden med endast en ansökan och kreditupplysning.

Våra partners företag

Lendo har 13 partners som erbjuder företagslån och krediter. Läs mer om de banker och långivare vi samarbetar med och vad de erbjuder.

Jämför bolån

Jämför bostadslån via Lendo - få flera låneerbjudanden med en enda ansökan om bolån.

Flytta bolån

Flytta, omförhandla eller utöka ditt bolån genom en ansökan via Lendo. Jämför olika banker och långivare med varandra.

Lånelöfte bolån

Ansök om ditt lånelöfte via Lendo. Jämför långivare med en ansökan!