1. Företagslån
  2. Företagslån byggföretag

Företagslån för byggföretag

Är ditt byggföretag i behov av extra finansiering? Det kan handla om investeringar, inköp av ny utrustning eller för likviditet. Behoven är nästan lika många som det finns typer av företag. Genom att använda dig av Lendo kan du jämföra låneerbjudanden och få bästa möjliga villkor.

  • Snabb ansökan - det tar 1 minut

  • Jämför räntor och totalkostnad

  • Kostnadsfri ansökan

Ansök om ditt företagslån för byggföretag via Lendo!

Vad tycker våra kunder?
TrustScore beräknas baserat på alla omdömen hos Trustpilot, med beaktande av aktualitet, mängd och stjärnbetyg. Omdömens äkthet kontrolleras inte. Lendo bjuder in kunder som har använt tjänsten via mail att lämna omdömen.
kr
50 0005 000 000
år

(Ansökan är inte bindande)

schibsted group logos
schibsted text

Våra samarbetspartners

Aros Kapital företagslån
Froda företagslån
Marginalen bank lån
Capitalbox företagslån
Fedelta företagslån
Capcito företagslån
OPR-Företagslån
FundingPartner företagslån

HUR FUNGERAR LENDO?

Jämför företagslån snabbt, enkelt och kostnadsfritt. Så här går det till:

1. Gör en ansökan

Fyll i din ansökan digitalt. Det tar runt 1 minut.

2. Jämför erbjudanden

Lendo samlar erbjudanden från upp till 13 långivare

3. Välj det bästa lånet

Välj det erbjudande som passar ditt företag bäst.

TrustScore beräknas baserat på alla omdömen hos Trustpilot, med beaktande av aktualitet, mängd och stjärnbetyg. Omdömens äkthet kontrolleras inte. Lendo bjuder in kunder som har använt tjänsten via mail att lämna omdömen.

Företagslån för byggföretag via Lendo

Ett byggföretag är ofta i behov av göra investeringar av olika slag. Det kan handla om inköp av maskiner och material eller möjlighet att anställa mer personal - ibland samtidigt. Det kan även behövas ett lån för att säkerställa en god likviditet. Nästan alla företag - både inom bygg och andra branscher - ansöker någon gång om ett företagslån. Det kan du enkelt göra med hjälp av Lendos enkla jämförelsetjänst. 

Detta krävs för att få låna som byggföretag

Precis som alltid när du ansöker om lån, så är det bra att ha förberett dig och ha vissa saker klara. Långivare är alltid intresserade av vilken säkerhet som finns tillgänglig när de ska bevilja ett lån. Då kan exempelvis en borgensman vara väldigt bra. Ju bättre säkerhet du kan presentera, desto bättre lånevillkor kan du få. Långivare vill vidare ofta se balans- och resultaträkning och/eller transaktionsdata från ditt företagskonto för att kunna skaffa sig en bra bild av ditt företag. Så se till att ha bra ordning på alla viktiga papper - det lönar sig alltid.

Alla typer av byggföretag kan ansöka om företagslån

Det är inte så att du måste driva ditt företag som aktiebolag. Det går bra att ansöka även om du har enskild firma. Det som spelar roll är hur långivaren bedömer att företagets återbetalningsförmåga ser ut och vilka säkerheter som företaget kan visa upp. Så bolagsform spelar bara roll för företagsägaren. I en enskild firma är du personligt ansvarig, medan ett aktiebolag är en egen juridisk person.

Om du driver en enskild firma och står inför att expandera verksamheten eller göra stora investeringar, så kan det vara en god idé att överväga att starta aktiebolag först. Det ger ett bättre skydd för dig som person.

Det här avgör hur stort lån ditt företag kan få

Förutom att långivarens bedömning av risken att låna ut pengar ställt mot vilken säkerhet du kan presentera, avgör om du får låna, så avgör det också hur mycket du får låna. Därför är det bra att ha en bild av ungefär hur stort lån ditt företag kan tänkas få. Att vara realistisk lönar sig alltid, även om glädjekalkyler kan verka lockande.

Ju mer förberedd du är och ju bättre din plan är, desto större chans är det att du får bra låneerbjudanden. 

Så här enkelt ansöker du

Här på Lendo.se fyller du i en ansökan om att låna den summa du behöver. Den skickas sen ut till våra samarbetspartners. De kommer sen in med låneerbjudanden som du kan jämföra i lugn och ro och sen välja det som innebär bäst villkor för ditt företag. Stora valmöjligheter utifrån en mycket enkel arbetsinsats. Och när du ansöker genom oss tas bara en enda kreditupplysning, vilket är bra för kreditvärdigheten.

Vilka andra typer av lån finns på Lendo? 

Inom företagslånedelen kan du som småföretagare jämföra traditionella lån till företag, men vissa av de långivare vi samarbetar med kan även erbjuda checkkredit eller företagskredit . På Lendo kan du även beroende på din ansökan och företagets förutsättningar erbjudas ett EU-lån, ett lån för företag där man går i personlig borgen för endast 20% av lånet. 

VAD MER KAN VI ERBJUDA?

Mer om våra tjänster för företag