1. Företagslån
  2. Lån småföretag

Lån för småföretagare

För att du som småföretagare ska veta att du får bästa möjliga företagslån med bra villkor ska du jämföra så många låneerbjudanden som möjligt. Ansöker du om lån till ditt småföretag via Lendo kan du kostnadsfritt - med en enda ansökan jämföra upp till 13 låneerbjudanden.   

  • Snabb ansökan - ansök på 1 minut

  • Tryggt - kostnadsfritt & ej bindande

  • Jämför räntor & totalkostnad

Läs mer om företagslån för småföretagare & ansök här!

Vad tycker våra kunder?
TrustScore beräknas baserat på alla omdömen hos Trustpilot, med beaktande av aktualitet, mängd och stjärnbetyg. Lendo bjuder slumpmässigt in kunder som har använt tjänsten via mail att lämna omdömen, dessa markeras som verifierade. Andra omdömens äkthet kontrolleras inte.
kr
50 0005 000 000
år

(Ansökan är inte bindande)

schibsted group logos
schibsted text

Våra samarbetspartners

Aros Kapital företagslån
Froda företagslån
Marginalen bank lån
Capitalbox företagslån
Fedelta företagslån
Fortnox företagslån
OPR-Företagslån
FundingPartner företagslån

HUR FUNGERAR LENDO?

Jämför företagslån snabbt, enkelt och kostnadsfritt. Så här går det till:

1. Gör en ansökan

Fyll i din ansökan digitalt. Det tar runt 1 minut.

2. Jämför erbjudanden

Lendo samlar erbjudanden från upp till 13 långivare

3. Välj det bästa lånet

Välj det erbjudande som passar ditt företag bäst.

TrustScore beräknas baserat på alla omdömen hos Trustpilot, med beaktande av aktualitet, mängd och stjärnbetyg. Lendo bjuder slumpmässigt in kunder som har använt tjänsten via mail att lämna omdömen, dessa markeras som verifierade. Andra omdömens äkthet kontrolleras inte.

Företagslån småföretag

Många i Sverige driver redan ett företag eller vill starta eget och bli småföretagare. Enligt Tillväxtverkets statistik finns det cirka 1,2 miljoner företag i Sverige där den stora massan utgörs av småföretag med färre än 10 anställda. Ofta kan anledningen till att ett företag företag ansöker om lån bero på att det är i en expansiv fas eller behöver investeringskapital för att starta verksamheten. För att få ett så bra erbjudande som möjligt på företagslån för ditt småföretag är det viktigt att jämföra innan du tecknar ett lån. Det gör du lättast genom att ansöka via en låneförmedlare som Lendo där du med en enda ansökan kan få upp till 13 låneerbjudanden där du kan jämföra räntor och villkor i lugn och ro.   

Varför jämföra lån för småföretag? 

Då banker och långivare kan ge olika låneerbjudanden på samma ansökan är det viktigt att jämföra så många långivare och erbjudanden som möjligt innan du tecknar ett lån. Att jämföra på egen hand kan vara både svårt och tidskrävande. Ofta presenteras låneerbjudanden på olika sätt hos olika banker och långivare, med årsränta, månadsränta,  ibland med och ibland utan fasta kostnader inräknat vilket kan göra det svårt att jämföra på rätt sätt. 

Ytterligare en försvårande faktor när du jämför själv kan vara att erbjudanden ofta är villkorade med olika typer av säkerheter. Ansöker du om ditt företagslån till ditt småföretag hos oss på Lendo får du en översikt på totalkostnaden i kronor och det står tydligt om lånet är villkorat med en personlig borgen eller inte. Vi går igenom grundkrav och varför det är en bra idé att ansöka om ditt företagslån via Lendo här på sidan.    

Vad ska jag tänka på innan jag ansöker? 

Det är alltid bra att se över behoven och räkna på om det är ett företagslån du behöver till ditt företag eller om det kanske går att lösa det på annat sätt som exempelvis via factoring om det är likviditet som är syftet eller kanske en företagskredit . Räkna ut hur mycket du behöver låna, missa inga kostnader och tänk på att inte ansöka om för mycket då det kan bli svårare att få lånet beviljat. Det kan även bli en större belastning att betala tillbaka. Räkna på återbetalning av lånet och se om det känns hållbart ekonomiskt - och beroende på bolagsform var noga med att skydda din privatekonomi och se att du har täckning att personligen betala av lånet om det skulle behövas. 

Vilka är grundkraven för ett företagslån för småföretag? 

Företaget måste vara aktivt och registrerat i Sverige för att du ska kunna ansöka. Du som ansöker om lånet måste ha en ledande roll inom bolaget. Alla bolagsformer accepteras, även nystartade bolag är välkomna att ansöka via Lendo. Har du några funderingar inför ansökan eller under processen, ring oss gärna på 0771-131310 så hjälper vi dig med dina frågor. 

Spara tid - enkel ansökan 

Du ansöker snabbt och enkelt direkt på lendo.se. Det tar 1 minut att ansöka och din ansökan är färdigbehandlad inom 24 timmar (helgfri vardag) även om du ofta får dina erbjudanden inom några timmar. Vi rekommenderar dock att du väntar och låter din ansökan bli färdigbehandlad för att vara säker på att alla långivare fått en möjlighet att titta på den och sedan jämföra dina erbjudanden i lugn och ro. Alla lånelöften via Lendo är giltiga i 30 dagar vilket ger dig gott om tid att jämföra. Det är kostnadsfritt att använda Lendos jämförelsetjänst och du förbinder dig inte till något med en ansökan. 

Varför ansöka via Lendo?  

Genom att använda dig av vår jämförelsetjänst för dina lån kan du med en enda ansökan få låneerbjudanden från flera långivare och banker. Med bara en enda ansökan kan du jämföra räntor, kostnader och villkor när du ska teckna ett företagslån. Genom att jämföra kan du spara pengar och undvika att betala för mycket för ditt lån. 

Hur mycket kan jag ansöka om i företagslån? 

Här på Lendo kan du ansöka om lån till ditt småföretag upp till fem miljoner kronor med en löptid (återbetalningstid) på maximalt fem år. Se över vad som är viktigast innan du ansöker, är det en långsiktig investering kan en längre löptid som ger lägre månadskostnad vara att föredra. Är det snarare en kortsiktig finansieringslösning så är ofta en kortare löptid att föredra för att hålla ner din totalkostnad. 

Är det ett företagslån med eller utan säkerhet? 

De flesta långivare vi samarbetar med kräver personlig borgen i samband med lån till småföretag. Det är ingen säkerhet i egentlig mening, men det betyder att en eller flera personer i bolaget åtar sig ansvaret att ta över och betala av lånet om företaget inte kan betala av skulden enligt plan. Om det finns krav på personlig borgen presenteras detta tydligt i ditt låneerbjudande.  

Hur fungerar återbetalningen? 

De banker och långivare vi samarbetar med på företagslånesidan har återbetalning av lånet i form av amortering och ränta/avgift som dras månadsvis. I de flesta fall dras summan via autogiro från företagets bankkonto. 

Vad kan jag få för ränta på lån till företaget? 

Långivarna behandlar varje ansökan individuellt och räntan som företaget erhåller bestäms utifrån din kreditvärdighet och återbetalningsförmåga. Lendo sätter inga räntor och kan heller inte påverka vilken ränta ditt företag erbjuds. Räntan sätts av de banker och långivare vi samarbetar med, de gör en kredit- och riskbedömning av ditt företag och den eventuella borgensmannen för att kunna fastställa företagets förutsättningar att betala tillbaka lånet. 

Ränta och villkor kan variera mellan olika banker och långivare vilket gör det viktigt att jämföra så många som möjligt när du ska ansöka om lån till ditt småföretag. På så sätt kan du se att du fått bästa möjliga företagslån och villkor sett till dig och ditt företags förutsättningar. 

För att veta vilken ränta du kan erbjudas behöver du göra en ansökan. Har du frågor kring förfarandet i låneprocessen hos oss på Lendo kan du ringa oss på 0771-131310 så hjälper våra handläggare dig. 

Vem tar ni kreditupplysning på? 

När du ansöker om lån till ditt småföretag via Lendo tas en kreditupplysning via UC på företaget, denna upplysning delar sedan de banker och långivare vi samarbetar med på när de gör sin bedömning av företaget. Vissa av våra partners kan även ta kompletterande upplysningar från Creditsafe eller D&B. 

Utöver kreditupplysningen på företaget tas sedan en upplysning på den eller de som agerar borgensman för lånet. Denna upplysning kan tas via UC, D&B eller Creditsafe.  

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna

Att ansöka om företagslån hos Lendo går på en minut, du fyller i uppgifterna i ansökan ovan och inom max 24 timmar får du besked om vilka låneerbjudanden du kan få. Det kan eventuellt tillkomma kompletteringar på din ansökan. De flesta av långivarna ger besked snabbt, din ansökan är inte bindande och ditt lånelöfte gäller i 30 dagar vilket ger dig tid att ta ett välgrundat beslut och jämföra noggrannt.

Du väljer återbetalningstid själv, från 6 månader upp till 5 år. För mindre lån kan det vara lönsammare att ha en kortare återbetalningstid. Totala beloppet att återbetala stiger vid längre återbetalningstid.

På Lendo kan du ansöka om lån till företag från 50 000 kr upp till 5 000 000 kr. Bankerna och långivarna prövar din ansökan för att ta reda på företagets ekonomiska situation och för att bedöma företagets framtida förmåga att betala tillbaka lånet. Utifrån detta bestämmer varje långivare hur mycket du kan låna.

Ja, accepterade bolagsformer för ansökan är Aktiebolag, Kommanditbolag, Handelsbolag och Enskild Firma. Kom ihåg att företaget måste vara registrerat i Sverige.

VAD MER KAN VI ERBJUDA?

Mer om våra tjänster för företag

Checkkredit

Ansök om och jämför checkkrediter genom Lendo. Du ansöker om företagslån upp till 5 miljoner & kan då även få erbjudanden om checkkredit av våra samarbetspartners.

Företagskredit

Ansök om företagskredit för ditt företag genom att göra en låneansökan för företagslån via Lendo. Vissa av våra långivare kan erbjuda företagskrediter vilket presenteras tydligt bland dina låneerbjudanden.

EU-lån

EU-lånet - ett företagslån upp till 560 000 kr med EU-garanti. Ett förmånligt lån med ränterabatt för ditt företag där du kan erbjudas att gå i personlig borgen för endast 20% av lånet. Läs mer om villkoren.

Lån till aktiebolag

Företagslån för aktiebolag, ansök om lån till företag med bolagsformen AB upp till 5 miljoner och jämför låneerbjudanden med en enda låneansökan. Ansökan tar 1 minut och är kostnadsfri.

Privatlån

Ansök om privatlån upp till 600 000 kr. Du kan jämföra upp till 40 låneerbjudanden med endast en ansökan och kreditupplysning.

Våra partners företag

Lendo har 13 partners som erbjuder företagslån och krediter. Läs mer om de banker och långivare vi samarbetar med och vad de erbjuder.

Jämför bolån

Jämför bostadslån via Lendo - få flera låneerbjudanden med en enda ansökan om bolån.

Flytta bolån

Flytta, omförhandla eller utöka ditt bolån genom en ansökan via Lendo. Jämför olika banker och långivare med varandra.

Lånelöfte bolån

Ansök om ditt lånelöfte via Lendo. Jämför långivare med en ansökan!