1. Företagslån
 2. Checkkredit

Ansök om checkkredit via Lendo

De allra flesta företag behöver någon gång under affärsresans gång ta in mer kapital. Anledningarna kan variera, det kan handla om allt från expansionsplaner till att lösa problem med kassalikviditet. På Lendo erbjuder vi utöver företagslån även checkkredit och företagskredit via vissa av våra långivare. Nedan går vi igenom låneformen och hur du vet om du erbjudits ett lån till företag eller en checkkredit.

 • Ansök på 1 minut

 • Se ditt företags låneutrymme

 • Kostnadsfri ansökan - ej bindande

 • Jämför låneerbjudanden 

Ansök om företagslån & checkkredit via Lendo!

Vad tycker våra kunder?
TrustScore beräknas baserat på alla omdömen hos Trustpilot, med beaktande av aktualitet, mängd och stjärnbetyg. Omdömens äkthet kontrolleras inte. Lendo bjuder slumpmässigt in kunder som har använt tjänsten via mail att lämna omdömen.
kr
50 0005 000 000
år

(Ansökan är inte bindande)

schibsted group logos
schibsted text

Våra samarbetspartners

Aros Kapital företagslån
Froda företagslån
Marginalen bank lån
Capitalbox företagslån
Fedelta företagslån
Capcito företagslån
OPR-Företagslån
FundingPartner företagslån

HUR FUNGERAR LENDO?

Jämför företagslån snabbt, enkelt och kostnadsfritt. Så här går det till:

1. Gör en ansökan

Fyll i din ansökan digitalt. Det tar runt 1 minut.

2. Jämför erbjudanden

Lendo samlar erbjudanden från upp till 13 långivare

3. Välj det bästa lånet

Välj det erbjudande som passar ditt företag bäst.

TrustScore beräknas baserat på alla omdömen hos Trustpilot, med beaktande av aktualitet, mängd och stjärnbetyg. Omdömens äkthet kontrolleras inte. Lendo bjuder slumpmässigt in kunder som har använt tjänsten via mail att lämna omdömen.

Skillnad checkkredit och lån för företag

Kärt barn har många namn brukar det heta. Och detta stämmer i allra högsta grad in på termen checkkredit, som även kallas checkräkningskredit eller företagskredit bl.a. En stor skillnad mellan en checkkredit och ett vanligt företagslån är att en beviljad checkräkningskredit inte kostar dig något förrän du börjar använda den, inga räntekostnader behöver betalas innan du börjar utnyttja krediten. Du betalar också endast för den summa av checkkrediten som kommer till användning, inte för den totala summa som beviljats ditt företag. 

Får ditt företag en checkkredit beviljad finns den snabbt tillgänglig att användas på företagets konto och ingen räntekostnad utgår förrän innevarande eget kapital på kontot uttömts. Beroende på vilken bank eller långivare som beviljat krediten kan det utöver räntekostnaden även tillkomma en månadskostnad (ofta fast) eller årlig avgift som du behöver betala även innan du börjar nyttja krediten. Detta varierar dock mellan olika långivare.  

När ditt företag väl börjar nyttja checkkrediten betalar du även ränta utöver amorteringen. En sådan här kredit är en bra och snabb lösning för de företag som vet att de kan komma att behöva återkommande tillskott av kapital under en period och kan betala tillbaka när likviditeten ökar. 

En ytterligare skillnad mellan en checkkredit och ett vanligt lån för företag är att du i praktiken betalar två räntor när du väljer att ta en checkräkningskredit. Då betalar du en så kallad dispositionsränta (ränta på det belopp du använt) och kontraktsränta som är räntan satt för hela kreditbeloppet.  

Så här fungerar checkkredit 

Uppsättningen som sådan är att ditt företag ingår ett avtal med en bank eller annan långivare där de beviljar dig kreditutrymme upp till ett visst antal kronor som företaget kan nyttja som mest och med en fastställd löptid där checkräkningskrediten är tillgänglig. Ofta krävs någon form av säkerhet för dessa krediter, liksom för lån för företag, såsom personlig borgen eller pantbrev eller liknande. 

Bra att hålla i minnet: 

 • Checkkredit kan vara kostnadsfri för ditt företag fram tills den börjar användas. 

 • Krediten har liksom vanliga lån en löptid och kan heller inte nyttjas hur mycket som helst. 

 • Räntekostnaden kommer att baseras på den bedömning långivaren gör av ditt företag. 

 • Har ditt företag återkommande, mindre likviditetsproblem och är i behov av snabbt inflöde av kapital är checkkredit ett bra alternativ. Om det å andra sidan handlar om en fastställd engångskostnad kan ett vanligt lån vara ett mer fördelaktigt alternativ.  

Många väljer att ta en check-/checkräkningskredit då den är ett snabbt alternativ. Många av bankerna och långivarna vi samarbetar med på Lendo har helt online processer och handläggning av ansökningar vilket betyder att du vid en låneansökan för ditt företag snabbt och enkelt kan jämföra olika låneerbjudanden. Oftast får du svar på din ansökan inom några timmar, men vi rekommenderar att du väntar med att välja tills din låneansökan är helt färdigbehandlad (24h) för att låta samtliga långivare behandla den.

Du förbinder dig inte till något genom att ansöka och det är helt kostnadsfritt att jämföra lån och checkkrediter här hos oss på Lendo. 

Vissa av de långivare vi samarbetar med erbjuder checkkrediter eller företagskrediter utöver traditionella privatlån och företagslån. Du ansöker om krediten när du gör en ansökan om lån för ditt företag, de långivare som tillhandahåller dessa krediter kan då välja att erbjuda dig en sådan - det kommer i så fall stå tydligt i ditt låneerbjudande att det rör sig om en checkkredit. Har du frågor eller funderingar kring vad som passar ditt företag bäst - ring oss på 0771-131310 så hjälper våra rådgivare dig.

Hur vet jag om jag beviljats en checkkredit?

Du kan inte ansöka specifikt om en checkkredit hos oss på Lendo, utan du gör en ansökan om lån till företag som vanligt i formuläret ovan. Vi skickar sedan ut din låneansökan till de banker och långivare vi samarbetar med på företagssidan och du kan med en enda ansökan få upp till 19 låneerbjudanden till ditt företag. Du kan ansöka om upp till 5 miljoner via formuläret direkt på hemsidan.

Vissa av våra samarbetspartners erbjuder låneformen checkkredit och då presenteras detta tydligt bland dina låneerbjudanden om det är en sådan du erbjudits eller ett traditionellt lån.

Vilka är kraven för att beviljas en checkräckings-/checkkredit? 

Kraven brukar se likadana ut som för ett traditionellt lån, företaget måste ha en giltig svensk bolagsform (aktiebolag, enskild firma, handelsbolag eller kommanditbolag). Ett grundkrav brukar vara att verksamheten ska ha varit igång i minst sex månader, sedan brukar även omsättningskrav tillkomma och att i alla fall en av ägarna är bosatt i Sverige. Vissa långivare kan även ställa krav på någon typ av säkerhet, det kan handla om t.ex. pantsättning eller personlig borgen. 

Vad tittar långivare på när de bedömer mitt företag?  

Kraven kan variera beroende på långivare, överlag tittar de flesta på följande punkter när de bedömer företaget och baserat på dess slutliga scoring hos långivaren eller banken sätts sedan räntesatsen och beslut tas om huruvida en kredit ska beviljas eller ej: 

 • Finanserna i bolaget - Hur ser lönsamheten ut? Kassaflöde, eventuell vinst och balansräkning. 

 • Ålder på företaget - Hur länge har det varit verksamt? 

 • Betalningsanmärkningar - Hur har tidigare åtaganden skötts? Finns en aktiv skuld hos Kronofogden, eller har det funnits en sådan?  

 • Säkerhet - Finns det möjlighet till pantsättning eller personlig borgen? Ofta väljer många småföretagare att själva gå i personlig borgen för sitt företag. 

 • kreditbetyg företag 

Betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden försvårar möjligheterna att få en kredit eller lån beviljat. Det är inte omöjligt, men gör det svårare då ditt företag bedöms som en högre risk för långivaren. De banker och långivare vi samarbetar med på Lendo tar hänsyn till dig och ditt företags framtida potential, bedömningen görs på din nuvarande och framtida återbetalningsförmåga. 

Checkkredit utan UC 

Ansöker du om ett företagslån hos oss på Lendo tas endast en enda kreditupplysning via UC på ditt företag, trots att du får möjlighet att jämföra låneerbjudanden från flera banker och långivare. Banker och långivare måste enligt lagen om god kreditgivningssed ta en kreditupplysning (göra en kreditbedömning) innan de beviljar ett lån, dock finns det fler kreditupplysningsföretag än UC så det är möjligt att beviljas lån utan UC

Vi på Lendo erbjuder även jämförelser av checkkredit eller företagskredit när du snabbt och enkelt ansöker om och jämför ett traditionellt lån till företag i formuläret här ovan. De banker och långivare vi samarbetar med inom företagslån innehåller partners som även tillhandahåller checkkrediter. När du får dina låneerbjudanden kan du enkelt se om det rör sig om ett traditionellt lån till företag eller en checkkredit. Du förbinder dig inte till något genom att ansöka, du får en snabb överblick över ditt företags låneutrymme och dina eventuella låneerbjudanden är giltiga i 30 dagar.         

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna

Vissa av våra samarbetspartners erbjuder checkkrediter. Dock presenteras dessa som företagslån när du ansöker. Hos oss på Lendo kan du jämföra traditionella företagslån och enkelt välja det med bäst förutsättningar för dig och ditt företag. Om du har frågor angående våra processer eller vill ha mer information är du välkommen att höra av dig till våra duktiga medarbetare på 0771-131310

För att kunna göra en ansökan för företagslån behöver du ha ett registrerat företagsengagemang på företaget. Det innebär i praktiken en ledande roll i företaget, så som att är man är VD, styrelsemedlem eller suppleant i styrelsen. Genom att logga in med BankID kan vi enkelt hitta företagets uppgifter och effektivisera på hela ansökningsprocessen.

Företaget måste vara registrerat i Sverige och vara aktivt.

Lendo samarbetar i dagsläget med dessa banker och långivare på företagslånesidan:

Räntan sätts inte av Lendo utan av de banker och långivare som Lendo arbetar med.

Varje långivare behandlar din ansökan individuellt och den ränta som företaget erhåller bestäms utifrån den kreditupplysning som utförs av bankerna och låneinstituten samt deras interna riskbedömningar av Företaget (och eventuell borgensmans) återbetalningsförmåga och kreditrisk. Därför kan räntan variera mellan olika långivare och det är viktigt att jämföra så många långivare som möjligt för att hitta den lägsta räntan för företaget.

VIKTIGT: Du måste skicka in en ansökan för att få reda på vilken ränta långivarna kan erbjuda dig.

VAD MER KAN VI ERBJUDA?

Mer om våra tjänster för företag

Checkkredit

Ansök om och jämför checkkrediter genom Lendo. Du ansöker om företagslån upp till 5 miljoner & kan då även få erbjudanden om checkkredit av våra samarbetspartners.

Företagskredit

Ansök om företagskredit för ditt företag genom att göra en låneansökan för företagslån via Lendo. Vissa av våra långivare kan erbjuda företagskrediter vilket presenteras tydligt bland dina låneerbjudanden.

EU-lån

EU-lånet - ett företagslån upp till 560 000 kr med EU-garanti. Ett förmånligt lån med ränterabatt för ditt företag där du kan erbjudas att gå i personlig borgen för endast 20% av lånet. Läs mer om villkoren.

Lån till aktiebolag

Företagslån för aktiebolag, ansök om lån till företag med bolagsformen AB upp till 5 miljoner och jämför låneerbjudanden med en enda låneansökan. Ansökan tar 1 minut och är kostnadsfri.

Privatlån

Ansök om privatlån upp till 600 000 kr. Du kan jämföra upp till 40 låneerbjudanden med endast en ansökan och kreditupplysning.

Våra partners företag

Lendo har 13 partners som erbjuder företagslån och krediter. Läs mer om de banker och långivare vi samarbetar med och vad de erbjuder.

Jämför bolån

Jämför bostadslån via Lendo - få flera låneerbjudanden med en enda ansökan om bolån.

Flytta bolån

Flytta, omförhandla eller utöka ditt bolån genom en ansökan via Lendo. Jämför olika banker och långivare med varandra.

Lånelöfte bolån

Ansök om ditt lånelöfte via Lendo. Jämför långivare med en ansökan!