1. Företagslån
  2. Samla företagslån

Refinansiering för företag - samla företagslån & sänk din månadskostnad

Har du flera företagslån och krediter som du betalar av på varje månad? Genom att omförhandla eller samla ihop dessa i ett större kan du sänka din månadskostnad. Gör det bästa för ditt företag och ansök via Lendo så kan du jämföra räntor och villkor för att få bästa möjliga - med bara en ansökan. 

  • 1 ansökan - upp till 13 låneerbjudanden

  • Ansök på 1 minut - svar inom 24h

  • Slå ihop företagslån - sänk dina månadskostnader

Refinansiera dina företagslån - samla ihop dem idag! 

Vad tycker våra kunder?
TrustScore beräknas baserat på alla omdömen hos Trustpilot, med beaktande av aktualitet, mängd och stjärnbetyg. Lendo bjuder slumpmässigt in kunder som har använt tjänsten via mail att lämna omdömen, dessa markeras som verifierade. Andra omdömens äkthet kontrolleras inte.
kr
50 0005 000 000
år

(Ansökan är inte bindande)

schibsted group logos
schibsted text

Våra samarbetspartners

Aros Kapital företagslån
Froda företagslån
Marginalen bank lån
Capitalbox företagslån
Fedelta företagslån
Capcito företagslån
OPR-Företagslån
FundingPartner företagslån

HUR FUNGERAR LENDO?

Jämför företagslån snabbt, enkelt och kostnadsfritt. Så här går det till:

1. Gör en ansökan

Fyll i din ansökan digitalt. Det tar runt 1 minut.

2. Jämför erbjudanden

Lendo samlar erbjudanden från upp till 13 långivare

3. Välj det bästa lånet

Välj det erbjudande som passar ditt företag bäst.

TrustScore beräknas baserat på alla omdömen hos Trustpilot, med beaktande av aktualitet, mängd och stjärnbetyg. Lendo bjuder slumpmässigt in kunder som har använt tjänsten via mail att lämna omdömen, dessa markeras som verifierade. Andra omdömens äkthet kontrolleras inte.

Slå ihop dina företagslån i ett större - refinansiera lån till företaget för att sänka månadskostnaden

Har du flera företagslån, kreditkort, krediter och avbetalningar med olika löptid, räntor, amorteringar och avgifter kan det inte bara bli svårt att hålla reda på dem, förmodligen betalar du även för mycket i räntor och avgifter varje månad. Genom att konsolidera dina företagslån i ett enda större lån, precis som du privat kan samla lån får du lättare att hålla koll på företagets utgifter och du kan spara pengar i onödiga ränteavgifter varje månad.

Genom att ersätta finansieringslösningar som kostar ditt företag för mycket i både pengar och tid med ett enda lån till företaget kan du planera företagets kostnader mer långsiktigt.

Du kan minska tiden du lägger på administration av fakturor samtidigt som du minskar kostnaderna genom att slå ihop de befintliga lånen i ett större. Omförhandla de befintliga lånen till företaget genom att ansöka hos oss på Lendo. Har du frågor om hur du detta går till är du välkommen att ringa oss på 0771-131310 så hjälper våra handläggare på företagssidan dig. 

Refinansiering för små- och medelstora företag 

Genom att se över ditt företags finansiering och refinansiera företagslån kan du samla flera mindre lån till företaget i ett enda och betala av de små. Det brukar betyda att du kan sänka ditt företags kostnader då du gör dig av med mindre krediter och lån som tynger företagets finanser. Minskar företagets kostnader kan du frigöra kapital och du får i förlängningen mer pengar över till investeringar, ny utrustning eller liknande istället. Beroende på hur stort refinansieringslån ditt företag behöver kan lånet även fungera som ett lån som ger utrymme för planerade investeringar som tidigare fått ställas på is. Precis som på privatsidan är ytterligare en fördel att det är lättare hålla reda på och att betala av på ett lån och en faktura än flera.  

Refinansiering av företagslån kan vara bra för ditt företag när du märker att månadskostnaderna dragit iväg och krediter och avbetalningar blivit för många och kostsamma att hålla reda på. Kanske behöver du anställa eller köpa in ny utrustning och inser när du ser över kostnaderna att lånen kostar för mycket? Då kan det vara bra att konsolidera/refinansiera företagslån i ett enda större för att få ner månadskostnaden och betala av en del av skulderna.

Om du har frågor om hur dessa lån funkar är du välkommen att höra av dig till våra duktiga handläggare på 0771-131310 som kan förklara hur Lendo kan hjälpa ditt företag. 

Så här samlar du ihop företagslån via Lendo

Du ansöker direkt på hemsidan, om ett företagslån på upp till 5 000 000 kronor. Din ansökan går till de banker och långivare vi samarbetar med och du kan med en enda ansökan få upp till 13 låneerbjudanden till ditt företag. Du anger finansiera skuld som lånesyfte - så att våra partners kan ta med detta i sin kreditbedömning och ge ditt företag en så grundlig och gynnsam bedömning som möjligt. Det tar dig en minut att ansöka, allt sköts digitalt och den är färdigbehandlad inom 24 timmar.

Du får ofta dina första erbjudanden inom någon timme, men vi rekommenderar dig att avvakta tills din ansökan är helt färdigbehandlad för att ge alla våra långivare möjlighet att behandla den. Genom att jämföra refinansieringslån för ditt företag kan du försäkra dig om att du väljer bästa möjliga företagslån sett till företagets ekonomiska förutsättningar. Jämför för att undvika att ta ett för dyrt lån och få istället pengar över som kan investeras i företagets fortsatta tillväxt.

Genom att slå ihop lånen till företaget i ett större kan du utöver att få bättre kontroll över ekonomin även få en lägre månadskostnad, bättre likviditet och möjlighet till en bättre kreditvärdighet för ditt företag (på grund av färre lån och krediter). 

Innan du ansöker kan det vara bra att gå igenom alla räntekostnader så att du vet ungefär vilken summa ni betalar varje månad i dagsläget så du vet vad du jämför med när du får dina låneerbjudanden. Det är kostnadsfritt att ansöka via Lendo och du förbinder dig inte till något med din ansökan. Kom ihåg att ange finansiera skuld som lånesyfte i din ansökan när du vill samla dina företagslån.

Grundkrav refinansiering företag

På Lendo accepterar vi låneansökan från aktiebolag, handelsbolag, kommanditbolag och enskild firma. 

  • Den som ansöker om lånet måste inneha en ledande position inom företaget. Personen måste ha ett registrerat företagsengagemang, exempelvis VD, styrelsemedlem eller liknande.  

  • Företag som är registrerat i Sverige och aktivt. 

Observera att en kreditupplysning via UC tas på företaget via Lendo. Kompletterande upplysningar via Creditsafe och D&B (före detta Bisnode) kan tillkomma då vissa av de banker och långivare kan begära in kompletterande upplysningar för att göra en så bra bedömning som möjligt. Dessa upplysningar påverkar dock inte kreditvärdigheten hos UC.  

De flesta långivare vi samarbetar med kräver personlig borgen i samband med lån till företag. Om ett sådant krav föreligger kommer det att presenteras tydligt i ditt låneerbjudande. Det innebär att den eller de som åtar sig att agera borgensman kan bli återbetalningsskyldiga om företaget inte kan betala av skulden enligt plan. I första hand brukar det tas tillgångar i bolaget, i vissa fall har långivarna tagit säkerheter såsom fastighetspant eller företagsinteckning som ger dem rätt till tillgången inom bolaget om lånet ej kan återbetalas. 

En upplysning på den/de som agerar borgensman tas via UC, D&B eller Creditsafe beroende på vald långivare.  

Lendo är Sveriges största jämförelsetjänst för lån. Du ansöker snabbt, enkelt och kostnadsfritt utan att förbinda dig till något. Jämför och få pengar över inom företaget till annat. 

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna

Nej det behöver du inte, avgifterna på ditt företagslån är momsbefriade.

Att ansöka om företagslån hos Lendo går på en minut, du fyller i uppgifterna i ansökan ovan och inom max 24 timmar får du besked om vilka låneerbjudanden du kan få. Det kan eventuellt tillkomma kompletteringar på din ansökan. De flesta av långivarna ger besked snabbt, din ansökan är inte bindande och ditt lånelöfte gäller i 30 dagar vilket ger dig tid att ta ett välgrundat beslut och jämföra noggrannt.

Du väljer återbetalningstid själv, från 6 månader upp till 5 år. För mindre lån kan det vara lönsammare att ha en kortare återbetalningstid. Totala beloppet att återbetala stiger vid längre återbetalningstid.

Detta sätts individuellt för varje långivare för företagslån. Majoriteten av de kreditinstitut vi samarbetar med tar inte ut någon kostnad för att förtidslösa lånet, dock kan det förekomma att långivaren tar ut en avgift för det belopp som återbetalas. Om så är fallet står detta tydligt i erbjudandet när du jämför alternativen mellan varandra.

VAD MER KAN VI ERBJUDA?

Mer om våra tjänster för företag

Checkkredit

Ansök om och jämför checkkrediter genom Lendo. Du ansöker om företagslån upp till 5 miljoner & kan då även få erbjudanden om checkkredit av våra samarbetspartners.

Företagskredit

Ansök om företagskredit för ditt företag genom att göra en låneansökan för företagslån via Lendo. Vissa av våra långivare kan erbjuda företagskrediter vilket presenteras tydligt bland dina låneerbjudanden.

EU-lån

EU-lånet - ett företagslån upp till 560 000 kr med EU-garanti. Ett förmånligt lån med ränterabatt för ditt företag där du kan erbjudas att gå i personlig borgen för endast 20% av lånet. Läs mer om villkoren.

Lån till aktiebolag

Företagslån för aktiebolag, ansök om lån till företag med bolagsformen AB upp till 5 miljoner och jämför låneerbjudanden med en enda låneansökan. Ansökan tar 1 minut och är kostnadsfri.

Privatlån

Ansök om privatlån upp till 600 000 kr. Du kan jämföra upp till 40 låneerbjudanden med endast en ansökan och kreditupplysning.

Våra partners företag

Lendo har 13 partners som erbjuder företagslån och krediter. Läs mer om de banker och långivare vi samarbetar med och vad de erbjuder.

Jämför bolån

Jämför bostadslån via Lendo - få flera låneerbjudanden med en enda ansökan om bolån.

Flytta bolån

Flytta, omförhandla eller utöka ditt bolån genom en ansökan via Lendo. Jämför olika banker och långivare med varandra.

Lånelöfte bolån

Ansök om ditt lånelöfte via Lendo. Jämför långivare med en ansökan!