Låna pengar till lägre ränta - ansök via Lendo

Låna pengar utan säkerhet, du kan ansöka om lån upp till 600 000 kr via Lendo. En enda ansökan hos oss kan innebära upp till 35 låneerbjudanden att välja mellan, genom att jämföra erbjudanden innan du väljer kan du spara pengar i räntekostnader.

 • Ansök på 2 minuter

 • Jämför upp till 35 långivare – endast 1 UC

 • Kostnadsfritt - ej bindande

 • Svar inom 1 min

Ansök och jämför lån idag!

Vad tycker våra kunder?

kr
år

Ungefärlig kostnad 2 838 kr/mån

Genom att skicka in ansökan godkänner du användaravtalet och personuppgiftspolicyn

1
2
Återbetalningstid 1-15 år. Maximala räntan är 29,95%. Räntespann mellan: 2,95%-29,95%.
IKANO Bank lån
SEB lån
Swedbank lån

Jämför lån hos Lendo – hur går det till?

Hos Lendo kan du jämföra lån för att hitta det bästa lånet för just dig och dina behov utifrån dina ekonomiska förutsättningar. Vi tycker att det ska vara enkelt att låna pengar online och därför gör du en låneansökan hos oss på bara ett par minuter. Det är kostnadsfritt att ansöka om lån genom Lendo.

Efter din låneansökan är inskickad tas 1 kreditupplysning från UC. Vi jämför räntor bland upp till 35 banker och långivare och detta möjliggör att du kan få så låg ränta som möjligt för ditt lån. Det går snabbt att ansöka om lån genom Lendo och du får oftast svar inom 1 minut. Men vi rekommenderar att du väntar 24 timmar tills din ansökan är färdigbehandlad. Därefter kan du jämföra och välja det erbjudandet som passar bäst för just dig.

Ditt lånelöfte genom Lendo är giltigt i 30 dagar. Vi hjälper dig att låna pengar snabbt till rätt villkor.

Jämför lån hos Lendo – hur går det till?

Hos Lendo kan du jämföra lån för att hitta det bästa lånet för just dig och dina behov utifrån dina ekonomiska förutsättningar. Vi tycker att det ska vara enkelt att låna pengar online och därför gör du en låneansökan hos oss på bara ett par minuter. Det är kostnadsfritt att ansöka om lån genom Lendo.

Efter din låneansökan är inskickad tas 1 kreditupplysning från UC. Vi jämför räntor bland upp till 35 banker och långivare och detta möjliggör att du kan få så låg ränta som möjligt för ditt lån. Det går snabbt att ansöka om lån genom Lendo och du får oftast svar inom 1 minut. Men vi rekommenderar att du väntar 24 timmar tills din ansökan är färdigbehandlad. Därefter kan du jämföra och välja det erbjudandet som passar bäst för just dig.

Ditt lånelöfte genom Lendo är giltigt i 30 dagar. Vi hjälper dig att låna pengar snabbt till rätt villkor.

Vilka är fördelarna med att jämföra lån?

Du kan bedömas olika av olika banker och långivare och därför är det viktigt att du jämför så många långivare som möjligt för att öka chansen för att få bästa lånet.

Fördelen med att ansöka om lån via en låneförmedlare som Lendo är att med endast 1 ansökan söker du lån hos upp till 35 långivare. Dessutom tas det endast en (1) kreditupplysning från UC. Det möjliggör att du inte försämrar din kreditvärdighet i onödan. Om du jämför lån direkt hos fler långivare kommer varje långivare ta en kreditupplysning från UC. Och försämrar din möjlighet att få ett bra lån med låg ränta.

Vi samlar och presenterar dina erbjudanden i din inbox hos Lendo som du kan lätt logga in i med mobilt BankID. Du får en bra översikt på ränta och månadskostnad. Därefter kan du i lugn och ro välja det lånet som du vill gå vidare med.

Enkla lån via Lendo

För oss är det viktigt att ge dig ett enkelt lån. Vi strävar efter att du hittar ett bra lån som passar dig bäst och därför har vi samarbete med många banker och långivare. Våra samarbetspartners ger dig ett unikt erbjudande utifrån dina förutsättningar. Efter att ha gjort en ansökan kan du själv jämföra och välja vilket lån som du tycker är bäst.

Vem som helst kan ansöka om ett lån hos oss så länge du uppfyller de grundkrav som våra samarbetspartners har ställt.

För att låna 30 000 kr eller mer genom oss måste du:

 • Vara minst 18 år

 • Vara folkbokförd och skriven i Sverige

 • Ha en fast inkomst från arbete eller pension

 • Ha en årsinkomst på minst 110 000 kr

 • Vara skuldfri hos kronofogden sedan minst 6 månader tillbaka

Våra tjänster – vilka lån erbjuder vi?

Hos Lendo kan du låna pengar till precis det du behöver. Oavsett om du behöver låna 10 000 kr, 250 000 kr eller 600 000 kr kan du hitta ett bra erbjudande via oss. Hur mycket du lånar och vad du lånar till är helt upp till dig. För att du ska kunna låna pengar till så låg ränta som möjligt kan du använda:

 • privatlån: Ett lån utan säkerhet, ofta även kallat för blancolån. Du får låna mellan 10 000 kr till 600 000 kr med en återbetalningstid på 1-15 år. Maximalt lånebelopp för just dig avgörs av din ekonomiska situation och återbetalningsförmåga. En rekommenderad tumregel är att inte ansöka om ett lån som överstiger 80% av din årsinkomst.

 • samla lån: Har du flera smålån och krediter? Kanske har du handlat en del på avbetalning? Då kan det löna sig att samla alla lån och krediter i ett lån istället. Genom att ta ett lån som täcker upp alla små lån, köp på avbetalning och krediter kan du betala av dessa och bli av med lån med kort återbetalningstid som ofta har högre ränta och därmed ofta sänka din månadskostnad.

 • billån: Ett vanligt billån är normalt ett lån där du har bilen som säkerhet. Ofta kan du låna upp till 80% av bilens värde och du måste själv gå in med 20% kontantinsats. Genom att låna pengar till ditt bilköp via Lendo kan du låna upp till 100% av bilens värde. Precis som vid våra andra lån får du erbjudanden om lån från flera banker och långivare vilket gör att du kan jämföra de olika räntorna och ta det som ger dig lägst månadskostnad.   

 • företagslån: Låna pengar till ditt företag, du kan ansöka om företagslån upp till 1 000 000 kr via Lendo. Genom att ansöka om lånet via Lendo får du erbjudanden från våra partners på företagssidan som utvärderar din verksamhet och ger dig snabba svar och erbjudanden. Ofta krävs ingen annan säkerhet förutom personlig borgen.

Dina förutsättningar kan påverka dina möjligheter

Vem som helst kan låna pengar, svaret på hur mycket du kan låna varierar dock utifrån din situation. Precis som att det maximala lånebeloppet varierar kommer också räntan du erbjuds att vara olika beroende på din ekonomi. Till exempel kan betalningsanmärkningar påverka hur stort lån våra samarbetspartners kan bevilja. Dock anser vi på Lendo att man inte ska hindras helt och hållet på grund av tidigare gjorda misstag. Såklart är det upp till våra samarbetspartners att värdera dina möjligheter. Men det kostar dig ingenting att göra en ansökan här hos oss för att få reda på hur dina chanser ser ut.

Att låna pengar med betalningsanmärkningar

När det gäller lån med betalningsanmärkning kan du låna upp till 150 000 kr. Söker du ett lån och har betalningsanmärkningar skickar vi ut din ansökan till våra samarbetspartner som vänder sig till kunder med den bakgrunden. De långivare du får erbjudanden från då fokuserar på din återbetalningsförmåga och dina förutsättningar framöver istället för din historik.

Värt att tänka på i det fallet att du har betalningsanmärkningar är att vissa av våra grundkrav förändras. För att kunna låna pengar med betalningsanmärkning måste du:

 • Vara minst 18 år gammal.

 • Vara folkbokförd i Sverige sedan minst ett år.

 • Ha en årsinkomst på minst 110 000 kr.

 • Vara skuldfri hos Kronofogden sedan minst 6 månader.

Tips när du vill ta ett billigt lån

När du ansöker om ett lån via Lendo ansöker du inte bara hos en bank eller långivare. För att ge dig möjligheten att jämföra får du erbjudanden från flera olika banker och långivare samtidigt. De låneräntor du erbjuds kan variera mycket beroende på bankernas bedömning av din situation. Att då kunna jämföra lån från flera banker och långivare ger dig ett övertag och en möjlighet att låna pengar med låg ränta. Allt för att du ska få erbjudanden om billiga lån och hitta lånet med den lägsta räntan för dig.

Sök och jämför inte själv, gör det hos Lendo

Varje gång du ansöker om ett lån gör långivaren eller banken en kreditupplysning på dig för att få en överblick över din ekonomiska situation. Om det visar sig att du har många kreditupplysningar bakom dig sänker bankerna din kreditvärdighet. De kan då tro att du har flera lån eller ofta handlar på kredit. Det här är något bankerna har i åtanke när de beräknar räntan för ditt låneerbjudande. Vi rekommenderar därför att du jämför lån hos oss på Lendo eftersom vi bara genomför en kreditupplysning trots att du ansöker hos upp till 35 banker och långivare på samma gång. Det gör att våra samarbetspartners kan erbjuda dig ett lån med låg ränta, utifrån dina förutsättningar.

Att tänka på för att ta ett lån med låg ränta

När du ska ta ett lån är låg ränta en av de viktigaste faktorerna. Alla våra samarbetspartners värderar din specifika situation och återbetalningsförmåga så noggrant som möjligt. Allt för att kunna ge dig det billigaste lånet de anser vara möjligt.

Vad kan påverka din ränta? - Hur ser din anställningsform ut? Om du har en hel- eller tillsvidareanställning har du som regel större chans att få ett billigt lån än om du har en visstidsanställning. Med en fast och stabil inkomst ser bankerna ditt lån som en lägre risk eftersom din återbetalningsförmåga är högre. Även som student eller arbetslös ses du som en högre risk och din ränta kommer att påverkas.

- Om du har eget företag är det viktigt att veta att du behöver ha haft företaget i minst 2 år för att kunna få ett lån med låg ränta.

- Om du är nyskild kan det påverka din ränta. En skilsmässa påverkar ofta din ekonomiska situation och bankerna kan se det som en ökad risk. När du är gift ses det som att du har en stabilare ekonomisk situation och ni är två personer som lånar.

- Att ha en medsökande med god ekonomi ökar möjligheten för bättre lånevillkor. När ni är flera som söker lån kan bankerna sprida risken genom att låna ut pengar till båda låntagarna och kan då erbjuda lägre låneräntor.

Så här betalas pengarna ut till dig

Våra samarbetande banker har olika processer genom vilka de betalar ut pengarna till dig. Men som regel kommer du att skriva under ett skuldebrev först för att sedan få pengarna utbetalda till ditt konto. Hur pengarna betalas ut skiljer sig från bank till bank men några av de vanligare tillvägagångssätten är att:

- Du får en länk skickad till dig som tar dig till ett digitalt skuldebrev som du skriver under med BankID. Pengarna kan sen sättas in direkt på ditt konto alternativt får du en utbetalningsavi som du går med till en bank där de hjälper dig att lösa in avin.

- Ett skuldebrev skickas till dig per post vilket du signerar och skickar tillbaka. När banken eller långivaren har fått ditt signerade skuldebrev i retur tar det två till fem arbetsdagar innan pengarna är på ditt konto.

Jämför lån hos Lendo – hur går det till?

Hos Lendo kan du jämföra lån för att hitta det bästa lånet för just dig och dina behov utifrån dina ekonomiska förutsättningar. Vi tycker att det ska vara enkelt att låna pengar online och därför gör du en låneansökan hos oss på bara ett par minuter. Det är kostnadsfritt att ansöka om lån genom Lendo.

Efter din låneansökan är inskickad tas 1 kreditupplysning från UC. Vi jämför räntor bland upp till 35 banker och långivare och detta möjliggör att du kan få så låg ränta som möjligt för ditt lån. Det går snabbt att ansöka om lån genom Lendo och du får oftast svar inom 1 minut. Men vi rekommenderar att du väntar 24 timmar tills din ansökan är färdigbehandlad. Därefter kan du jämföra och välja det erbjudandet som passar bäst för just dig.

Ditt lånelöfte genom Lendo är giltigt i 30 dagar. Vi hjälper dig att låna pengar snabbt till rätt villkor.

Vilka är fördelarna med att jämföra lån?

Du kan bedömas olika av olika banker och långivare och därför är det viktigt att du jämför så många långivare som möjligt för att öka chansen för att få bästa lånet.

Fördelen med att ansöka om lån via en låneförmedlare som Lendo är att med endast 1 ansökan söker du lån hos upp till 35 långivare. Dessutom tas det endast en (1) kreditupplysning från UC. Det möjliggör att du inte försämrar din kreditvärdighet i onödan. Om du jämför lån direkt hos fler långivare kommer varje långivare ta en kreditupplysning från UC. Och försämrar din möjlighet att få ett bra lån med låg ränta.

Vi samlar och presenterar dina erbjudanden i din inbox hos Lendo som du kan lätt logga in i med mobilt BankID. Du får en bra översikt på ränta och månadskostnad. Därefter kan du i lugn och ro välja det lånet som du vill gå vidare med.

Enkla lån via Lendo

För oss är det viktigt att ge dig ett enkelt lån. Vi strävar efter att du hittar ett bra lån som passar dig bäst och därför har vi samarbete med många banker och långivare. Våra samarbetspartners ger dig ett unikt erbjudande utifrån dina förutsättningar. Efter att ha gjort en ansökan kan du själv jämföra och välja vilket lån som du tycker är bäst.

Vem som helst kan ansöka om ett lån hos oss så länge du uppfyller de grundkrav som våra samarbetspartners har ställt.

För att låna 30 000 kr eller mer genom oss måste du:

 • Vara minst 18 år

 • Vara folkbokförd och skriven i Sverige

 • Ha en fast inkomst från arbete eller pension

 • Ha en årsinkomst på minst 110 000 kr

 • Vara skuldfri hos kronofogden sedan minst 6 månader tillbaka

Våra tjänster – vilka lån erbjuder vi?

Hos Lendo kan du låna pengar till precis det du behöver. Oavsett om du behöver låna 10 000 kr, 250 000 kr eller 600 000 kr kan du hitta ett bra erbjudande via oss. Hur mycket du lånar och vad du lånar till är helt upp till dig. För att du ska kunna låna pengar till så låg ränta som möjligt kan du använda:

 • privatlån: Ett lån utan säkerhet, ofta även kallat för blancolån. Du får låna mellan 10 000 kr till 600 000 kr med en återbetalningstid på 1-15 år. Maximalt lånebelopp för just dig avgörs av din ekonomiska situation och återbetalningsförmåga. En rekommenderad tumregel är att inte ansöka om ett lån som överstiger 80% av din årsinkomst.

 • samla lån: Har du flera smålån och krediter? Kanske har du handlat en del på avbetalning? Då kan det löna sig att samla alla lån och krediter i ett lån istället. Genom att ta ett lån som täcker upp alla små lån, köp på avbetalning och krediter kan du betala av dessa och bli av med lån med kort återbetalningstid som ofta har högre ränta och därmed ofta sänka din månadskostnad.

 • billån: Ett vanligt billån är normalt ett lån där du har bilen som säkerhet. Ofta kan du låna upp till 80% av bilens värde och du måste själv gå in med 20% kontantinsats. Genom att låna pengar till ditt bilköp via Lendo kan du låna upp till 100% av bilens värde. Precis som vid våra andra lån får du erbjudanden om lån från flera banker och långivare vilket gör att du kan jämföra de olika räntorna och ta det som ger dig lägst månadskostnad.   

 • företagslån: Låna pengar till ditt företag, du kan ansöka om företagslån upp till 1 000 000 kr via Lendo. Genom att ansöka om lånet via Lendo får du erbjudanden från våra partners på företagssidan som utvärderar din verksamhet och ger dig snabba svar och erbjudanden. Ofta krävs ingen annan säkerhet förutom personlig borgen.

Dina förutsättningar kan påverka dina möjligheter

Vem som helst kan låna pengar, svaret på hur mycket du kan låna varierar dock utifrån din situation. Precis som att det maximala lånebeloppet varierar kommer också räntan du erbjuds att vara olika beroende på din ekonomi. Till exempel kan betalningsanmärkningar påverka hur stort lån våra samarbetspartners kan bevilja. Dock anser vi på Lendo att man inte ska hindras helt och hållet på grund av tidigare gjorda misstag. Såklart är det upp till våra samarbetspartners att värdera dina möjligheter. Men det kostar dig ingenting att göra en ansökan här hos oss för att få reda på hur dina chanser ser ut.

Att låna pengar med betalningsanmärkningar

När det gäller lån med betalningsanmärkning kan du låna upp till 150 000 kr. Söker du ett lån och har betalningsanmärkningar skickar vi ut din ansökan till våra samarbetspartner som vänder sig till kunder med den bakgrunden. De långivare du får erbjudanden från då fokuserar på din återbetalningsförmåga och dina förutsättningar framöver istället för din historik.

Värt att tänka på i det fallet att du har betalningsanmärkningar är att vissa av våra grundkrav förändras. För att kunna låna pengar med betalningsanmärkning måste du:

 • Vara minst 18 år gammal.

 • Vara folkbokförd i Sverige sedan minst ett år.

 • Ha en årsinkomst på minst 110 000 kr.

 • Vara skuldfri hos Kronofogden sedan minst 6 månader.

Tips när du vill ta ett billigt lån

När du ansöker om ett lån via Lendo ansöker du inte bara hos en bank eller långivare. För att ge dig möjligheten att jämföra får du erbjudanden från flera olika banker och långivare samtidigt. De låneräntor du erbjuds kan variera mycket beroende på bankernas bedömning av din situation. Att då kunna jämföra lån från flera banker och långivare ger dig ett övertag och en möjlighet att låna pengar med låg ränta. Allt för att du ska få erbjudanden om billiga lån och hitta lånet med den lägsta räntan för dig.

Sök och jämför inte själv, gör det hos Lendo

Varje gång du ansöker om ett lån gör långivaren eller banken en kreditupplysning på dig för att få en överblick över din ekonomiska situation. Om det visar sig att du har många kreditupplysningar bakom dig sänker bankerna din kreditvärdighet. De kan då tro att du har flera lån eller ofta handlar på kredit. Det här är något bankerna har i åtanke när de beräknar räntan för ditt låneerbjudande. Vi rekommenderar därför att du jämför lån hos oss på Lendo eftersom vi bara genomför en kreditupplysning trots att du ansöker hos upp till 35 banker och långivare på samma gång. Det gör att våra samarbetspartners kan erbjuda dig ett lån med låg ränta, utifrån dina förutsättningar.

Att tänka på för att ta ett lån med låg ränta

När du ska ta ett lån är låg ränta en av de viktigaste faktorerna. Alla våra samarbetspartners värderar din specifika situation och återbetalningsförmåga så noggrant som möjligt. Allt för att kunna ge dig det billigaste lånet de anser vara möjligt.

Vad kan påverka din ränta? - Hur ser din anställningsform ut? Om du har en hel- eller tillsvidareanställning har du som regel större chans att få ett billigt lån än om du har en visstidsanställning. Med en fast och stabil inkomst ser bankerna ditt lån som en lägre risk eftersom din återbetalningsförmåga är högre. Även som student eller arbetslös ses du som en högre risk och din ränta kommer att påverkas.

- Om du har eget företag är det viktigt att veta att du behöver ha haft företaget i minst 2 år för att kunna få ett lån med låg ränta.

- Om du är nyskild kan det påverka din ränta. En skilsmässa påverkar ofta din ekonomiska situation och bankerna kan se det som en ökad risk. När du är gift ses det som att du har en stabilare ekonomisk situation och ni är två personer som lånar.

- Att ha en medsökande med god ekonomi ökar möjligheten för bättre lånevillkor. När ni är flera som söker lån kan bankerna sprida risken genom att låna ut pengar till båda låntagarna och kan då erbjuda lägre låneräntor.

Så här betalas pengarna ut till dig

Våra samarbetande banker har olika processer genom vilka de betalar ut pengarna till dig. Men som regel kommer du att skriva under ett skuldebrev först för att sedan få pengarna utbetalda till ditt konto. Hur pengarna betalas ut skiljer sig från bank till bank men några av de vanligare tillvägagångssätten är att:

- Du får en länk skickad till dig som tar dig till ett digitalt skuldebrev som du skriver under med BankID. Pengarna kan sen sättas in direkt på ditt konto alternativt får du en utbetalningsavi som du går med till en bank där de hjälper dig att lösa in avin.

- Ett skuldebrev skickas till dig per post vilket du signerar och skickar tillbaka. När banken eller långivaren har fått ditt signerade skuldebrev i retur tar det två till fem arbetsdagar innan pengarna är på ditt konto.

Hur fungerar det att låna genom Lendo?

iphone mobile

Fyll i din ansökan. Det tar runt 2 minuter. Behöver du hjälp på vägen kan du nå oss på:

banks mobile

Lendo samlar erbjudanden från upp till 35 långivare. Oftast får du svar inom 1 minut.

choose mobile

Jämför och välj det erbjudande som passar dig bäst.

Vanliga frågor & svar

Kundtjänstmedarbetare

Kontakta oss

Öppettider under nationaldag

 • Måndag - Torsdag

  08:00 - 20:00

 • Fredag

  09.00 - 17.00

 • Lördag

  10.00 - 14.00

 • Söndag

  10:00 - 14:00