1. Låna pengar

Låna pengar till lägre ränta - ansök via Lendo

Låna pengar utan säkerhet, du kan ansöka om lån upp till 600 000 kr via Lendo. En enda ansökan hos oss kan innebära upp till 35 låneerbjudanden att välja mellan, genom att jämföra erbjudanden innan du väljer kan du spara pengar i räntekostnader.

 • Ansök på 2 minuter - svar inom 1 minut

 • Jämför upp till 35 långivare – endast 1 UC

 • Kostnadsfritt - ej bindande

 • Sveriges största låneförmedlare

Ansök och jämför lån idag!

Vad tycker våra kunder?
kr
10 000600 000
år

Ungefärlig kostnad

2 838 kr/mån

Räkneexempel: Annuitetslån 12 år. Effektiv årsränta 5.56 %. Ett lån på 300 000 kr kostar då 2 838 kr/månad (144 avbetalningar), dvs totalt 408 733 kr. Ingen start-/aviavgift. 5.42 % nominell ränta (rörlig ränta, sätts individuellt baserat på dina förutsättningar). Ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil, uppdaterat 2020-09-15.

Återbetalningstid 1-15 år. Maximala räntan är 29,95%. Räntespann mellan: 2,95%-29,95%.

Våra samarbetspartners

IKANO Bank lån
SEB lån
Swedbank lån
Santander bank lån
ICA Banken lån
Resurs Bank lån
Svea Ekonomi lån
DNB privatlån

HUR FUNGERAR LENDO?

Jämför lån snabbt, enkelt och kostnadsfritt. Så här går det till:

1. Gör en ansökan

Fyll i din ansökan digitalt. Det tar runt 2 minuter.

2. Jämför erbjudanden

Lendo samlar erbjudanden från upp till 35 långivare

3. Välj det bästa lånet

Välj det erbjudande som passar dig bäst.

Låna pengar är enkelt

För inte alltför länge sen var att låna pengar en krånglig historia som dessutom kunde ta lång tid. Människor vände sig oftast till den bank där de redan var kunder och ansökte om ett lån, oavsett vad det var de ville låna pengar till. Ofta gick handläggningen av lånet ganska långsamt och några alternativa låneerbjudanden att jämföra med var inte helt lätt att skaffa sig. Mycket av en persons möjligheter att låna pengar var kopplad till relationen till banken - om man varit kund länge och om man hade en bra relation till den eller de personer som man hade haft kontakt med. 

I dag är det betydligt enklare att låna pengar och möjligheterna att få många erbjudanden är enormt mycket större - här på Lendo handlar det om ett 35-tal olika erbjudanden. Då finns alla möjligheter att jämföra ränta och andra lånevillkor och välja det mest förmånliga lånet. 

Vissa av kraven på låntagare kvarstår givetvis. En viss inkomst och bra betalningshistorik utan betalningsanmärkningar rankas fortfarande som tecken på att du är en bra låntagare. Med hjälp av Lendo kan du låna pengar utan att du riskerar att bli felaktigt uppfattad som mindre kreditvärdig än du är på grund av många förfrågningar om dig på UC. Om du letar efter att låna pengar genom Lendo så görs bara en enda, trots att du får många låneerbjudanden.

Varför ska jag jämföra låneerbjudanden?

Du kan bedömas olika av olika banker och långivare och därför är det viktigt att du jämför så många långivare som möjligt för att öka chansen för att få låna pengar till den bästa räntan och de bästa villkoren.

Fördelen med att ansöka om att låna pengar via en låneförmedlare som Lendo är att med endast 1 ansökan söker du lån hos upp till 35 långivare. Dessutom tas det endast en (1) kreditupplysning från UC. På det sättet försämrar du inte din kreditvärdighet. Om du jämför lån direkt hos fler långivare kommer varje enskild långivare att ta en kreditupplysning från UC. Och det kan försämra din möjlighet att få ett bra lån med låg ränta, eftersom många frågor om dig på UC eller liknande, kan vara ett tecken på att din ekonomi inte är helt stabil.

För att göra det så enkelt som möjligt för dig att jämföra, så samlar och presenterar vi dina erbjudanden i din inbox hos Lendo, som du lätt loggar in i med mobilt BankID. Du får en bra översikt över ränta och månadskostnad. Därefter kan du i lugn och ro välja det låneerbjudande som du vill gå vidare med. 

Det är smidigt att låna pengar via Lendo

För oss är det viktigt att hjälpa dig att ta ett enkelt lån utan säkerhet. Vi strävar efter att alltid hjälpa låntagare att hitta det lån som passar dem bäst. Det är därför vi har ett samarbete med många banker och långivare. Våra samarbetspartners ger dig ett unikt erbjudande utifrån dina förutsättningar. Efter att ha gjort en enkel ansökan här på lendo.se kan du själv lätt jämföra och välja vilket lån och villkor som du tycker är bäst.

Vem som helst kan ansöka hos oss på Lendo. Du är välkommen att ansöka så länge du uppfyller de grundkrav som våra samarbetspartners (banker och långivare) ställer.

För att låna 30 000 kr eller mer genom oss måste du:

 •  Vara minst 18 år

 •  Vara folkbokförd och skriven i Sverige

 •  Ha en fast inkomst från arbete eller pension

 •  Ha en årsinkomst på minst 110 000 kr

 •  Vara skuldfri hos kronofogden sedan minst 6 månader tillbaka

Våra tjänster – vilka lån erbjuder vi?

Hos oss på Lendo kan du låna pengar till precis det du behöver. Oavsett hur mycket du behöver låna - 10 000 kr, 250 000 kr eller 600 000 kr - kan du hitta ett bra erbjudande via oss. Hur mycket du lånar och vad du lånar till är helt upp till dig. För att du ska kunna låna pengar till så låg ränta som möjligt kan du använda:

 • privatlån: Krävs ingen säkerhet, ofta även kallat för blancolån. Du får låna mellan 10 000 kr och 600 000 kr med en återbetalningstid på 1-15 år. Maximalt lånebelopp för just dig avgörs av din ekonomiska situation och återbetalningsförmåga. En rekommenderad tumregel är att inte ansöka om ett lån som överstiger 80% av din årsinkomst.

 • samla lån: Har du flera smålån och krediter? Kanske har du handlat en del på avbetalning? Då kan det löna sig att samla alla lån och krediter i ett lån istället. Genom att ansöka om ett lån som täcker upp alla små lån, köp på avbetalning och krediter kan du betala av dessa och bli av med de med kort återbetalningstid som ofta har högre ränta och därmed ofta sänka din månadskostnad.

 • billån: När du vill låna pengar till bil kan du låna med bilen som säkerhet. Ofta kan du låna upp till 80% av bilens värde, vilket innebär att du själv måste gå in med 20% kontantinsats. Genom att låna pengar till ditt bilköp via Lendo kan du låna upp till 100% av bilens värde. Precis som vid våra andra lån får du erbjudanden om lån från flera banker och långivare vilket gör att du kan jämföra de olika räntorna och ta det som ger dig lägst månadskostnad.   

 • företagslån: Låna pengar till ditt företag och ansök om ett lån på upp till 1 000 000 kr via Lendo. Genom att ansöka genom Lendo får du erbjudanden från våra partners på företagssidan som utvärderar din verksamhet och ger dig snabba svar och erbjudanden. Ofta krävs ingen annan säkerhet förutom personlig borgen.

Dina förutsättningar kan påverka dina möjligheter

Vem som helst kan låna pengar, svaret på hur mycket du kan låna varierar dock utifrån din situation. Precis som att det maximala lånebeloppet varierar kommer också räntan du erbjuds att vara olika beroende på din ekonomi. Till exempel kan betalningsanmärkningar påverka hur stort lån våra samarbetspartners kan bevilja. Dock anser vi på Lendo att man inte ska hindras helt och hållet på grund av tidigare gjorda misstag. Såklart är det upp till våra samarbetspartners att värdera dina möjligheter. Men det kostar dig ingenting att göra en ansökan här hos oss för att få reda på hur dina chanser ser ut.

Att låna pengar med betalningsanmärkningar

När det gäller lån med betalningsanmärkning kan du låna upp till 150 000 kr. Söker du ett lån och har betalningsanmärkningar skickar vi ut din ansökan till våra samarbetspartner som vänder sig till kunder med den bakgrunden. De långivare du får erbjudanden från då fokuserar på din återbetalningsförmåga och dina förutsättningar framöver istället för din historik.

Värt att tänka på i det fallet att du har betalningsanmärkningar är att vissa av våra grundkrav förändras. För att kunna låna pengar med betalningsanmärkning måste du:

 • Vara minst 18 år gammal.

 • Vara folkbokförd i Sverige sedan minst ett år.

 • Ha en årsinkomst på minst 110 000 kr.

 • Vara skuldfri hos Kronofogden sedan minst 6 månader.

Tips när du vill ta billigare lån

När du ansöker via Lendo ansöker du inte bara hos en bank eller långivare. För att ge dig möjligheten att jämföra får du erbjudanden från flera olika banker och långivare samtidigt. De låneräntor du erbjuds kan variera mycket beroende på bankernas bedömning av din situation. Att då kunna jämföra låneerbjudanden från flera banker och långivare ger dig ett övertag och en möjlighet att låna pengar med låg ränta. Allt för att du ska få erbjudanden om billigare lån och hitta lånet med den lägsta räntan för dig. Genom att ansöka via Lendo kan du ge dig själv möjlighet till att låna till lägre ränta och billiga lån.

Sök och jämför inte själv, gör det hos Lendo

Varje gång du ansöker om ett lån gör långivaren eller banken en kreditupplysning på dig för att få en överblick över din ekonomiska situation. Om det visar sig att du har många kreditupplysningar bakom dig sänker bankerna din kreditvärdighet. De kan då tro att du har flera lån eller ofta handlar på kredit. Det här är något bankerna har i åtanke när de beräknar räntan för ditt låneerbjudande. Vi rekommenderar därför att du jämför lån hos oss på Lendo eftersom vi bara genomför en kreditupplysning trots att du ansöker hos upp till 35 banker och långivare på samma gång. Det gör att våra samarbetspartners kan erbjuda dig ett lån med låg ränta, utifrån dina förutsättningar.

Att tänka på för att ta ett lån med låg ränta

När du ska ta ett lån är låg ränta en av de viktigaste faktorerna. Alla våra samarbetspartners värderar din specifika situation och återbetalningsförmåga så noggrant som möjligt. Allt för att kunna ge dig det billigaste lånet de anser vara möjligt.

Vad kan påverka din ränta? - Hur ser din anställningsform ut? Om du har en hel- eller tillsvidareanställning har du som regel större chans att få ett billigt lån än om du har en visstidsanställning. Med en fast och stabil inkomst ser bankerna ditt lån som en lägre risk eftersom din återbetalningsförmåga är högre. Även som student eller arbetslös ses du som en högre risk och din ränta kommer att påverkas.

- Om du har eget företag är det viktigt att veta att du behöver ha haft företaget i minst 2 år för att kunna få ett lån med låg ränta.

- Om du är nyskild kan det påverka din ränta. En skilsmässa påverkar ofta din ekonomiska situation och bankerna kan se det som en ökad risk. När du är gift ses det som att du har en stabilare ekonomisk situation och ni är två personer som lånar.

- Att ha en medsökande med god ekonomi ökar möjligheten för bättre lånevillkor. När ni är flera som söker lån kan bankerna sprida risken genom att låna ut pengar till båda låntagarna och kan då erbjuda lägre låneräntor.

Så här betalas pengarna ut till dig

Våra samarbetande banker har olika processer genom vilka de betalar ut pengarna till dig. Men som regel kommer du att skriva under ett skuldebrev först för att sedan få pengarna utbetalda snabbt och enkelt till ditt konto. Hur pengarna betalas ut skiljer sig från bank till bank men några av de vanligare tillvägagångssätten är att:

- Du får en länk skickad till dig som tar dig till ett digitalt skuldebrev som du skriver under med BankID. Pengarna kan sen sättas in direkt på ditt konto alternativt får du en utbetalningsavi som du går med till en bank där de hjälper dig att lösa in avin.

- Ett skuldebrev skickas till dig per post vilket du signerar och skickar tillbaka. När banken eller långivaren har fått ditt signerade skuldebrev i retur tar det två till fem arbetsdagar innan pengarna är på ditt konto.

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna

Nej, din ansökan är inte bindande. Vi samlar in erbjudanden från banker och långivare som du sedan får ta ställning till och ta lån om det passar dina behov. Ditt lånelöfte är sedan giltigt i 30 dagar.

Ja, du kan låna pengar även som pensionär. Du fyller i din månadsinkomst före skatt när du ansöker.

Genom att ansöka om lån hos Lendo kan du få låneerbjudanden från upp till 35 banker, men vi tar bara en kreditupplysning från (UC). På så sätt kan du jämföra lån och kostnader och välja det som gynnar dig utan att belasta din kreditvärdighet i onödan med flera kreditupplysningar.

Det beror på vilken ränta du får, hur mycket du lånar och hur lång återbetalningstid du väljer. Du kan få en fingervisning om månadskostnad genom att i formuläret ovan välja summan du vill låna och lånetid.

Du kan ansöka om att låna pengar via Lendo även om du har betalningsanmärkningar då vi samarbetar med banker och långivare som erbjuder lån trots betalningsanmärkningar. Varje långivare gör en individuell bedömning och erbjudanden du får kan variera beroende på betalningsanmärkningarnas karaktär. Har du frågor om eller behöver rådgivning kring din ansökan kan du höra av dig på 0771-131310 så hjälper vi dig.

På Lendo kan du ansöka om att låna pengar från 10 000 kr upp till 600 000 kr, förutsatt att du uppfyller de grundkrav som ställs.

Grundkrav för blancolån

 • Vara minst 18 år

 • Folkbokförd och skriven i Sverige minst ett år

 • En fast inkomst från arbete eller pension

 • En årsinkomst på minst 120 000 kr

 • Skuldfri från kronofogden i minst 6 månader

Om du arbetar extra timmar eller har ett vikariat kan du ansöka om lån upp till 30 000 kr. Vid en tidsbegränsad anställning är det viktigt att du har 6 månader kvar av din anställningstid.

Grundkraven är fastställda av de banker och långivare Lendo samarbetar med och är inget vi kan påverka.