1. Om Lendo
  2. Press
  3. Sharon Lavie

Sharon Lavie

Sharon Lavie är Lendos sparekonom sedan 2020. Utöver att på Lendobloggen och Lendo.se ge våra användare råd om hur de ska förbättra sin privatekonomi skriver hon även om aktuella händelser som kan påverka privatekonomin och granskar informationen på Lendo som vår expert.

Utbildning

Sharon har en magisterexamen i ekonomi från Stockholms Universitet och en kandidatexamen i industriell ekonomi från Mälardalens högskola.

Här har du sett Sharon Lavie

Sharon är en flitigt anlitad privatekonomiskt expert från Lendo i olika medier såsom Expressen, Aftonbladet, TV4, Sveriges Radio, Fortnox, Svenska Dagbladet, NWT och många fler. Sharon har även skrivit debattartiklar tillsammans med Lendos CCO, Claudia Gomez om åtgärder för att motverka överskuldsättning som publicerats bl.a på Realtid.se

Karriär

Sharons privatekonomiska bana började när hon arbetade inom Kriminalvården. Hon arbetade bland annat med översyn av de intagnas ekonomi och återbetalning av skulder. Sedan har hon arbetat som budget- och skuldrådgivare samt konsumentvägledare i Västerås, därefter på Konsumentverket i tio år. Innan hon anslöt till Schibsted och Lendo var hon familjeekonom på Ikano Bank.

Brinner för

Att unga som flyttar hemifrån ska ha tillräckligt med privatekonomiska kunskaper för att själva klara sin ekonomi. Dessutom vill jag bidra till att fler kvinnor ska bli mer medvetna om hur olika livsbeslut kan påverka ekonom. Kvinnor behöver bli bättre på att prioritera sin egen ekonomi oavsett om de lever själv eller i ett förhållande.

Bästa tipset för en god privatekonomi

Prioritera att skaffa dig en buffert. Räkna alltid med att det oväntade kan ske, med en buffert få du en krockkudde för din ekonomi och det blir lättare att sova gott även om du får oplanerade utgifter eller minskad inkomst.

Läs mer om Sharon i media

Ladda ner högupplösta bilder

JPG

sharon pressbild.jpg