1. Båtlån

Ansök om båtlån - låna upp till 600 000 kr!

Planerar du att köpa båt? Oavsett vilken typ av båt du vill köpa kan det vara en bra idè att jämföra båtlån innan du väljer vilket lån du ska ta. Allt för att säkerställa att du får bästa möjliga lån till båten med lägsta möjliga ränta.

 • Snabb ansökan - endast 2 min

 • Endast 1 kreditupplysning via UC

 • Upp till 40 låneerbjudanden

 • Sveriges största låneförmedlare 

Ansök och jämför båtlån via Lendo i dag!

Vad tycker våra kunder?
kr
10 000600 000
år

Ungefärlig kostnad

2 838 kr/mån

Räkneexempel: Annuitetslån 12 år. Effektiv årsränta 5.69 %. Ett lån på 200 000 kr kostar då 1 905 kr/månad (144 avbetalningar), dvs totalt 274 411 kr. Ingen start-/aviavgift. 5.55 % nominell ränta (rörlig ränta, sätts individuellt baserat på dina förutsättningar). Ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil, uppdaterat 2021-10-15.

Återbetalningstid 1-15 år. Maximala räntan är 29,95%. Räntespann mellan: 2,95%-29,95%.

Våra samarbetspartners

IKANO Bank lån
SEB lån
Swedbank lån
Santander bank lån
ICA Banken lån
Resurs lån och företagslån
DNB privatlån
Bigbank lån

HUR FUNGERAR LENDO?

Jämför lån snabbt, enkelt och kostnadsfritt. Så här går det till:

1. Gör en ansökan

Fyll i din ansökan digitalt. Det tar runt 2 minuter.

2. Jämför erbjudanden

Lendo samlar erbjudanden från upp till 40 långivare

3. Välj det bästa lånet

Välj det erbjudande som passar dig bäst.

Varför ska jag jämföra båtlån? 

Räntan på ditt lån för båten kan variera mycket beroende på långivare eller bank och beroende på vem eller vilka det är som ansöker. Genom att jämföra så vet du att du får bästa möjliga villkor sett till dina förutsättningar och du förbinder dig inte till någonting med en ansökan. Genom att jämföra lån hos oss vet du hur låg ränta du kan få när du tar ett privatlån för ditt båtköp. Även om du inte väljer att ta det lånet kan du i alla fall ha dina låneerbjudanden som en grund i förhandling med din vanliga bank eller båthandlaren vid eventuellt köp senare. 

Varför ska jag ansöka via en låneförmedlare? 

När du ansöker om att låna till båt via en låneförmedlare som Lendo får du med en enda ansökan möjlighet att få upp till 40 låneerbjudanden. Skulle du vilja jämföra långivare på egen hand skulle du behöva göra en ansökan hos varje, vilket skulle innebära att varje långivare skulle behöva ta en kreditupplysning på dig. Tas många kreditupplysningar på dig under kort tid försämras din kreditvärdighet vilket gör att du får sämre möjligheter till ett lån med bra villkor. 

Ansöker du däremot via Lendo tas endast en enda kreditupplysning via UC, trots att du kan jämföra upp till 40 banker och långivares låneerbjudanden. Det ger dig möjligheten att ställa långivares erbjudanden mot varandra med minsta möjliga påverkan på ditt kreditbetyg. På så sätt kan du ta ett informerat beslut om vilket båtlån som passar dig och dina behov bäst. Dina eventuella lånelöften är giltiga i 30 dagar vilket innebär att du har gott om tid att jämföra och utvärdera vilket lån som är bäst. 

Hur mycket får jag låna till båt via Lendo?  

När du ansöker om ditt båtlån hos oss på Lendo så finansierar du ditt båtköp genom att ta ett så kallat privatlån (kallas ofta även blancolån). Det är ett vanligt sätt att finansiera ett båtköp på då du när du tar ett lån utan säkerhet kan använda pengarna till precis vad du vill. Har du lagt undan en del pengar till båtköpet kan du välja att låna resterande, eller om du inte haft möjlighet att spara kan du låna hela köpesumman. Du kan med andra ord ansöka om att låna till hela båtens värde, utan säkerhet.  

Hos Lendo kan du ansöka om lån utan säkerhet på 10 000 - 600 000 kr med en löptid på 1-15 år och du kan lösa lånet i förtid om du vill. När du tar ett privatlån för att finansiera ditt båtköp tillkommer det sällan några extra avgifter och skulle du efter en tid vilja sälja din båt kan du göra det direkt utan att behöva ta det med din bank eller båthandlaren först eftersom du köpt båten rakt av. 

Är det någon skillnad jämfört med traditionella båtlån? 

Ja, det finns en viss skillnad. Traditionella båtlån (liksom MC-lån eller billån) innebär att du tar ett lån med båten som säkerhet. Bilen eller båten i detta fall pantsätts som säkerhet för lånet. Tar du ett vanligt båtlån kan du låna upp till 80% av båtens värde och du behöver själv ha minst 20% av värdet som kontantinsats (har du en båt sedan innan kan inbyte ersätta kontantinsatsen).

Ofta tas båtlånet via båthandlaren, men du kan även ta det via din bank eller annan långivare. Skulle du innan löptidens slut vilja sälja din båt behöver du kontakta din långivare eller båthandlaren innan. Lånar du till båten via din bank tillkommer ofta även vissa krav på båtmodell, ålder och försäkringar för att få ditt lån beviljat.  

Vilken ränta får jag? 

Räntan på ditt båtlån sätts inte av Lendo, du ansöker här på hemsidan och sen får de banker och långivare vi samarbetar med möjligheten att erbjuda dig ett lån.

Varje långivare gör en egen riskbedömning på dig och din ansökan baserad på din kreditvärdighet. Därefter presenteras räntan via Lendo från respektive långivare. 

Räntan på ditt båtlån påverkas inte beroende på vilken båt du köper eller vem du köper den av. Du får samma ränta oavsett om du ska köpa den av en båthandlare eller privat. Något som kan påverka din ränta är däremot din anställningsform, ditt civilstånd och eventuell medsökande.  

Kan jag ansöka om båtlån även om jag har betalningsanmärkningar? 

Ja, du kan ansöka om ditt båtlån via Lendo även om du har betalningsanmärkningar. Lendo samarbetar även med banker och långivare som vänder sig till kunder med anmärkningar och som har ett behov av att låna pengar. Fokus läggs inte på din historik, utan på din återbetalningsförmåga och nuvarande ekonomiska situation. 

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna

På Lendo kan du ansöka om privatlån för ditt båtköp från 10 000 kr upp till 600 000 kr, förutsatt att du uppfyller de grundkrav som ställs.

Grundkrav för lån till båt

 • Vara minst 18 år

 • Folkbokförd och skriven i Sverige minst ett år

 • En fast inkomst från arbete eller pension

 • En årsinkomst på minst 120 000 kr

 • Skuldfri från kronofogden i minst 6 månader

Om du arbetar extra timmar, har ett vikariat eller är provanställd kan du ansöka om lån upp till 100 000 kr. Vid en tidsbegränsad anställning är det viktigt att du har 6 månader kvar av din anställningstid.

Grundkraven är fastställda av de banker och långivare Lendo samarbetar med och är inget vi kan påverka.

Eftersom du ansöker om ett privatlån för att bekosta ditt båtköp kan du ansöka om lån trots en betalningsanmärkning. Du kan ansöka om lån upp till 350 000 kr. För att bli beviljad ett lån krävs det att du uppfyller de krav som våra banker och långivare har satt:

 • Vara minst 18 år

 • Folkbokförd och skriven i Sverige minst ett år

 • Har en årsinkomst på minst 120 000 kr.

 • Är skuldfri hos Kronofogden sedan 6 månader.

Nej, inte om du finansierar bilen genom ett privatlån/blancolån. Med ett privatlån genom Lendo kan du låna upp till 600 000 kr utan en förklaring till vad lånet ska gå till.

Båtlånet du väljer att ta genom Lendo är ett privatlån, dessa lån kan du inte överlåta på någon annan. Skulle du vilja sälja din båt så kan den person som vill ta över båten ansöka om ett lån och lösa in din skuld.

Nej, din ansökan är inte bindande. Vi samlar in erbjudanden från banker och långivare som du sedan får ta ställning till och ta lån om det passar dina behov. Ditt lånelöfte är sedan giltigt i 30 dagar.

Oavsett vad ditt lån ska gå till ser Lendo till att din låneansökan kommer ut till flertalet banker och med det öppnar upp för valmöjligheten att finna det erbjudande som passar bäst. Som låneförmedlingssajt ser Lendo till att alltid visa effektiv ränta så du vet vad du tackar ja till och inte behöver oroa dig för dolda avgifter.

Att ansöka om ett lån genom Lendo är enkelt och går snabbt. Din låneansökan är kostnadsfri och även om ansökan går ut till flertalet banker och långivare, tas endast en kreditupplysning från Upplysningscentralen (UC). Du fyller snabbt i ansökningsformuläret och ofta får du de första svaren redan inom någon minut. Vi rekommenderar dock att du väntar de 24 timmar det tar för din ansökan att bli färdigbehandlad innan du väljer, för att ge alla banker och långivare en chans att titta på din ansökan.