1. Billån
 2. MC-lån

Ansök om MC-lån upp till 600 000 kr

Är det äntligen dags att slå till och köpa motorcykel? Ansöker du om ditt MC-lån hos oss på Lendo kan du jämföra erbjudanden om MC-lån från upp till 40 långivare och banker. Allt med en ansökan och endast en kreditupplysning via UC. Du kan låna upp till 100% av motorcykelns värde då du ansöker om ett privatlån och inte ett traditionellt MC-lån.

 • Snabb ansökan 

 • Jämför enkelt kostnad & villkor 

 • Kostnadsfritt

 • Sveriges största låneförmedlare

Ansök & jämför ditt MC-lån idag! 

Vad tycker våra kunder?
TrustScore beräknas baserat på alla omdömen hos Trustpilot, med beaktande av aktualitet, mängd och stjärnbetyg. Lendo bjuder slumpmässigt in kunder som har använt tjänsten via mail att lämna omdömen, dessa markeras som verifierade. Andra omdömens äkthet kontrolleras inte.
kr
10 000600 000
år

Ungefärlig kostnad

2 305 kr/mån

Räkneexempel: Annuitetslån 12 år. Effektiv årsränta 6.98%. Ett lån på 200 000 kr kostar då 2032 kr/månad (144 avbetalningar), dvs totalt 292 653 kr. Ingen start-/aviavgift. 6.77% nominell ränta (rörlig ränta, sätts individuellt baserat på dina förutsättningar). Ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil, uppdaterat 2023-10-06.

Återbetalningstid 1-15 år. Maximala räntan är 34%. Räntespann mellan: 5,20%-33,93%.

schibsted group logos
schibsted text

Våra samarbetspartners

ICA Banken lån
Coop MedMera bank lån
IKANO Bank lån
Nordax Bank lån
Wasa Kredit lån
Resurs lån och företagslån
Bank Norwegian - en filial av NOBA Bank Group
SEB lån

HUR FUNGERAR LENDO?

Jämför lån snabbt, enkelt och kostnadsfritt. Så här går det till:

1. Gör en ansökan

Fyll i din ansökan digitalt. Det tar runt 1 minut.

2. Jämför erbjudanden

Lendo samlar erbjudanden från upp till 40 långivare

3. Välj det bästa lånet

Välj det erbjudande som passar dig bäst.

TrustScore beräknas baserat på alla omdömen hos Trustpilot, med beaktande av aktualitet, mängd och stjärnbetyg. Lendo bjuder slumpmässigt in kunder som har använt tjänsten via mail att lämna omdömen, dessa markeras som verifierade. Andra omdömens äkthet kontrolleras inte.

Vad är ett MC-lån? 

Ett MC-lån innebär oftast att du lånar med motorcykeln som säkerhet eller att du tar lånet via återförsäljaren, oftast krävs en kontantinsats. Väljer du att låna med säkerhet när du ska köpa MC betyder det att långivaren har motorcykeln som säkerhet för lånet. Då behöver dock vissa krav uppfyllas, såsom exempelvis att den inte får vara äldre än 9 år för att den ska godkännas som säkerhet och att du köper den av en auktoriserad motorcykelhandlare. Ett vanligt MC-lån täcker upp till 80% av motorcykelns värde och du måste gå in med minst 20% i kontantinsats. Samma sak gäller om du funderar på ett båtlån eller billån.     

Varför ska jag jämföra MC-lån via låneförmedlare? 

Väljer du att istället ansöka om ditt motorcykellån via en låneförmedlare som Lendo behöver du inte tänka på kontantinsatsen på 20% då du kan ansöka om hela beloppet eftersom du ansöker om ett privatlån som är ett lån utan säkerhet. Räntan på lån skiljer sig åt mellan olika långivare och banker beroende på förutsättningarna hos den eller de som ansöker. När du jämför lån så kan du vara säker på att ha fått bästa möjliga låneerbjudande sett till dina förutsättningar.

Du förbinder dig aldrig till något genom en ansökan hos oss. Genom att ansöka och jämföra på lendo.se kan du snabbt se vilken ränta du kan få på ditt privatlån för motorcykelköpet. Räntan på ett privatlån kan vara något högre än vid ett vanligt MC-lån. Skulle du vilja jämföra långivare och lån på egen hand skulle du behöva göra en ny ansökan hos varje, vilket skulle innebära en kreditupplysning hos varje bank/långivare du ansöker hos. Något som skulle påverka din kreditvärdighet negativt då många kreditupplysningar tagna under kort tid försämrar ditt kreditbetyg. 

När du ansöker via Lendo tas endast en enda kreditupplysning, trots att du kan jämföra upp till 40 banker och långivares låneerbjudanden. Du får dina första svar inom någon minut och kan enkelt ställa de olika långivarnas erbjudanden mot varandra och välja det med lägst totalkostnad och ränta, med minimal påverkan på ditt kreditbetyg. Genom att jämföra kan du ta ett informerat beslut och se vilket MC-lån som är bäst för dig och din privatekonomi. Eventuella lånelöften är giltiga i 30 dagar vilket ger dig gott om tid att utvärdera vilket lån och långivare som passar dig och dina behov bäst.        

Hur mycket får jag låna till MC genom Lendo? 

Väljer du att låna via till exempel en motorcykelhandlare kan du låna upp till 80% av motorcykelns värde och behöver gå in med resterande 20% själv. Väljer du att finansiera ditt MC-köp med ett lån utan säkerhet kan du låna upp till 100% av värdet på fordonet. Du kan med andra ord välja att låna till hela motorcykelns värde, eller om du lagt undan pengar sedan innan endast en del av motorcykelns köpesumma.

Privat- eller blancolån är ett vanligt sätt att finansiera fordonsköp. Genom Lendo kan du ansöka om ett privatlån för att finansiera köpet av din motorcykel mellan 10 000 - 600 000 kr. 

Vilken ränta får jag på mitt MC-lån? 

Lendo sätter inga räntor, utan det är bankerna och långivarna som vi samarbetar med som gör sina egna riskbedömningar och sätter sina egna räntor. Varje långivare gör en egen bedömning av din ansökan och därefter presenteras räntan och dina låneerbjudanden via Lendo från respektive långivare. Räntan på ditt MC-lån påverkas inte beroende på vilken MC du köper eller vem du köper den av. Du får samma ränta oavsett om du ska köpa den av en handlare eller privat.

Nedanstående faktorer kan påverka räntan på ditt lån: 

Anställningsform

Om du har en heltids- eller tillsvidareanställning har du bättre förutsättningar att få en lägre ränta än om du arbetar deltid eller är visstidsanställd. Långivare tittar på din återbetalningsförmåga, som arbetslös eller studerande bedöms den som sämre vilket gör att du kan få en högre ränta än om du arbetat heltid t.ex. 

Eventuell medsökande 

Har du någon med stabil ekonomisk situation och kreditvärdighet som kan ansöka om lånet tillsammans med dig ökar dina möjligheter till ett beviljat lån till bra villkor. För långivaren innebär en medsökande att ni är två som delar på betalningsansvar vilket innebär en lägre risk. 

Civilstånd

Om du nyligen gått igenom en skilsmässa eller separation kan det vara en bra idé att avvakta med att ansöka om mc-lånet (om du kan). Nyskilda får generellt en högre ränta då en skilsmässa ofta påverkar den privatekonomiska situationen negativt, vilket av banker och långivare ses som en högre risk. Är du gift och om ni är två personer som står på lånet anses ni vara i en stabil situation med lägre risk som brukar resultera i lägre ränta. 

Kan jag ansöka om MC-lån även om jag har betalningsanmärkningar? 

Det går bra att ansöka om MC-lån via Lendo även om du har betalningsanmärkningar. Vi samarbetar med ett stort urval banker och långivare och flera av dessa vänder sig till kunder med anmärkningar i behov av att låna pengar. Långivarna lägger inte största fokuset på din ekonomi historiskt, utan mer på hur din återbetalningsförmåga ser ut framåt och på din nuvarande ekonomiska situation. 

Hur lång tid har jag att betala tillbaka lånet? 

Löptiden eller återbetalningstiden för MC-lån kan skifta beroende på bank eller långivare. På Lendo är återbetalningstiden på de lån vi förmedlar 1-15 år och skulle du vilja lösa det i förtid går det bra. 

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna

Hos oss på Lendo kan du ansöka om privatlån för ditt MC-köp från 10 000 kr upp till 600 000 kr, förutsatt att du uppfyller de grundkrav som ställs.

Grundkrav för lån till MC

 • Vara minst 18 år

 • Folkbokförd och skriven i Sverige minst ett år

 • En fast inkomst från arbete eller pension

 • En årsinkomst på minst 120 000 kr

 • Skuldfri från kronofogden i minst 6 månader

Om du arbetar extra timmar, har ett vikariat eller är provanställd kan du ansöka om lån upp till 100 000 kr. Vid en tidsbegränsad anställning är det viktigt att du har 6 månader kvar av din anställningstid vid tiden för ansökan.

Grundkraven är fastställda av de banker och långivare Lendo samarbetar med och är inget vi kan påverka.

Nej, Lendo är ingen bank utan en låneförmedlare. Vi hjälper dig att jämföra lån så att du kan välja det bästa alternativet för dig och din ekonomi.

När du ansöker om lån via Lendo tas endast en kreditupplysning via Upplysningscentralen (UC), trots att du kan få erbjudanden från upp till 40 banker och långivare (vid ansökan om privatlån). Det du fått är omfrågandekopior, långivarna måste skicka ut dessa till dig när de tagit en titt på din ansökan.

I enstaka fall kan vissa av de banker och långivare vi samarbetar ta in kompletterande information från andra upplysningsföretag i sin kreditbeslutsprocess.

Eftersom du ansöker om ett privatlån för att bekosta din motorcykel kan du ansöka om lån trots en betalningsanmärkning. Du kan ansöka om lån upp till 350 000 kr. För att bli beviljad ett lån krävs det att du uppfyller de krav som våra banker och långivare har satt:

 • Vara minst 18 år

 • Folkbokförd och skriven i Sverige minst ett år

 • Har en årsinkomst på minst 120 000 kr.

 • Är skuldfri hos Kronofogden sedan 6 månader.

Det beror på din kreditvärdighet och hur du uppfyller bankernas grundkrav, du kan få hela lånet eller en del av lånet beviljat beroende på den riskbedömning långivare och banker gör. Vet du med dig att det finns en risk att du inte får hela lånet beviljar kan det vara bra att ha med en medsökande med bra kreditvärdighet för att öka möjligheten att få det lån du ansöker om.