1. Billån

Billån - jämför och låna upp till 600 000 kr

Dags för ett bilköp? Ansök om lån till bil via Lendo och jämför låneerbjudanden från upp till 40 banker och långivare med bara en ansökan och en kreditupplysning via UC. Du kan låna upp till 100% av bilens värde genom Lendo då du inte tar ett traditionellt billån - utan ansöker om ett privatlån.

 • Ansök om billån på 2 minuter

 • Ansökan är ej bindande

 • Jämför kostnad och villkor

 • Sveriges största låneförmedlare

Ansök och jämför lån för bilen hos Lendo idag!

Vad tycker våra kunder?
TrustScore beräknas baserat på alla omdömen hos Trustpilot, med beaktande av aktualitet, mängd och stjärnbetyg. Lendo bjuder slumpmässigt in kunder som har använt tjänsten via mail att lämna omdömen, dessa markeras som verifierade. Andra omdömens äkthet kontrolleras inte.
kr
10 000600 000
år

Ungefärlig kostnad

2 305 kr/mån

Räkneexempel: Annuitetslån 12 år. Effektiv årsränta 6.98%. Ett lån på 200 000 kr kostar då 2032 kr/månad (144 avbetalningar), dvs totalt 292 653 kr. Ingen start-/aviavgift. 6.77% nominell ränta (rörlig ränta, sätts individuellt baserat på dina förutsättningar). Ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil, uppdaterat 2023-10-06.

Återbetalningstid 1-15 år. Maximala räntan är 34%. Räntespann mellan: 5,20%-33,93%.

schibsted group logos
schibsted text

Våra samarbetspartners

ICA Banken lån
Coop MedMera bank lån
IKANO Bank lån
Nordax Bank lån
Wasa Kredit lån
Resurs lån och företagslån
Bank Norwegian - en filial av NOBA Bank Group
SEB lån

HUR FUNGERAR LENDO?

Jämför lån snabbt, enkelt och kostnadsfritt. Så här går det till:

1. Gör en ansökan

Fyll i din ansökan digitalt. Det tar runt 1 minut.

2. Jämför erbjudanden

Lendo samlar erbjudanden från upp till 40 långivare

3. Välj det bästa lånet

Välj det erbjudande som passar dig bäst.

TrustScore beräknas baserat på alla omdömen hos Trustpilot, med beaktande av aktualitet, mängd och stjärnbetyg. Lendo bjuder slumpmässigt in kunder som har använt tjänsten via mail att lämna omdömen, dessa markeras som verifierade. Andra omdömens äkthet kontrolleras inte.

Vad är ett billån?

Ett billån är i vanliga fall ett lån med bilen som säkerhet. Med säkerhet menas att bilen är pantsatt för lånet. Ett vanligt billån täcker upp till 80% av bilens värde och du måste ha minst 20% som kontantinsats. Men genom Lendo kan du ansöka om ett lån utan säkerhet, till hela bilens värde. Samma sak gäller om du är intresserad av ett båtlån eller MC-lån eller kanske ett husbilslån eller husvagnslån.

Många går i tankarna att med höjda bensinpriser och skattesatser att gå över till en elbil eller en hybrid (kallas även för laddhybrid) för att minska på kostnaderna och kanske finns även ett miljötänk med i ekvationen. Elbilen kostar oftast mer än en traditionell bil i inköp - men har lägre driftskostnader och ett bra andrahandsvärde. De senaste åren har allt fler tillverkare börjat komma ut med elbilar och laddhybrider vilket gett en större marknad och val för dig som konsument. I dagsläget är cirka var tredje såld bil i Sverige nu en elbil, så om du går i tankarna att köpa en sådan är du inte ensam. Lånar du till bil via Lendo kan du självklart använda det till den biltyp du är intresserad av, se över dina behov, testkör olika bilar och räkna på kostnaderna för att hitta bästa möjliga bil för dina behov.  

Hur fungerar det att ansöka om billån genom Lendo?

Genom Lendo är det enkelt och smidigt att ansöka om att låna till bil och du behöver inte ha 20% av bilens värde som kontantinsats. Du kan finansiera ditt bilköp med ett privatlån och du får låna upp till 100% av bilens värde.

Efter att du gjort en ansökan via Lendo för att finansiera ditt bilköp behandlas det av de över 40 banker och långivare som Lendo samarbetar med. Du får oftast svar inom 1 minut på din ansökan, vi mejlar dig så fort den är färdigbehandlad och samtliga långivare har fått möjligheten att behandla din ansökan. Därefter kan du jämföra lån och välja det erbjudandet på Lendo som passar just dig bäst.

Varför ska jag jämföra billån?

Räntan på billån varierar mycket bland olika banker och långivare beroende på vem eller vilka som söker. Det är svårt att veta hos vilken långivare du kan få bästa räntan eftersom du bedöms olika av respektive bank och långivare. Därför är det viktigt att jämföra erbjudanden från så många långivare som möjligt innan du tar ett beslut om var du ska låna pengar till ditt bilköp.

Genom Lendo kan du jämföra billån från upp till 40 banker och långivare med endast en kreditupplysning från UC.

Hur mycket får jag låna till bil?

Genom ett billån kan du låna upp till 80% av bilens värde. Men om du väljer att finansiera din bil med ett privatlån kan du låna upp till 100% av bilens värde. Hur mycket du får låna till bilen beror på din ekonomiska situation och din förmåga att betala tillbaka lånet framåt. Genom Lendo kan du ansöka om ett privatlån för att finansiera ditt bilköp mellan 10 000 kr och 600 000 kr.

Vilken ränta gäller på billånet?

Räntan på ditt billån sätts inte av Lendo utan av banker och långivare som Lendo samarbetar med. Varje långivare gör egen riskbedömning baserad på din kreditvärdighet och därefter presenteras räntan via Lendo från respektive långivare.

Vad påverkar räntan vid billån?

Räntan på billån påverkas inte av vilken bil du köper eller om du köper den privat eller av en bilhandlare. Generellt påverkas den inte heller av löptiden på lånet.

Däremot kan följande faktorer påverka räntan:

Din anställningsform.

Har du en heltids- och tillsvidareanställning har du möjlighet till en lägre ränta än om du är visstidsanställd eller jobbar deltid. Som studerande eller arbetslös bedöms din återbetalningsförmåga som sämre vilket gör att du kan få något högre ränta när du lånar till en bil. Är du egenföretagare måste du ha haft företaget i minst 2 år för att du ska bli beviljad lån.

Medsökande.

Om du har en medsökande med god ekonomi så ökar dina möjligheter till bättre lånevillkor när du ansöker. Detta för att bankerna har möjlighet att sprida risken med att låna ut pengar till båda låntagarna och på så sätt ges möjligheten att erbjuda en lägre ränta.

Gift eller skild.

Är du nyligen skild kan det löna sig att vänta med att ansöka om billån. Nyskilda får ofta en högre ränta beroende på att en skilsmässa ofta påverkar din privatekonomi och bankerna ser detta som en ökad risk. Är du gift ses det som att du är i en mer stabil situation i livet och är ni två personer som lånar, det vill säga om din partner är medsökande, så kan detta ge en lägre ränta.

Vad innebär det att låna med bilen som säkerhet?

Att låna med bilen som säkerhet innebär att du i de flesta fall kan låna upp till 80% av bilens totala värde. Lån med bilen som säkerhet gör det därför enkelt att köpa en nyare bil, utan någon större kontantinsats eller annan säkerhet än din nya investering. Enligt lag är säljaren skyldig att ta minst 20% kontant när köparen tar ett billån eller annan form av objektsfinansiering. Regeln om kontantinsats finns för att hålla tillbaka intresset för att handla dyrare kapitalvaror på kredit med objektet som säkerhet.

Om du vill köpa bil utan kontantinsats och utan att bilen står som säkerhet kan du istället finansiera ditt bilköp med ett blancolån. Du kan enkelt jämföra privatlån hos Lendo för att hitta det lån med lägst ränta och bäst villkor för just dig.

"Vilken bil passar din ekonomi? Tänk på att bränsleförbrukning, värdeminskning och försäkring kan skilja mycket. Ta hjälp av Hallå konsument - en gratis tjänst från Konsumentverket, för att fatta ett klokt beslut som passar dig och plånboken", Sharon Lavie, sparekonom Lendo.

Hur många kreditupplysningar tas om jag ansöker om billån genom Lendo?

Endast en kreditupplysning tas från UC när du ansöker om att lån till bil genom Lendo. Du får omfrågandekopior på banker och långivare som behandlat din ansökan, men dessa räknas inte som kreditupplysning.

I enstaka fall kan vissa av våra samarbetspartners utöver detta ta in ytterligare information som tillägg till informationen från UC för att förbättra kvaliteten i kreditbeslutet. Men detta påverkar inte din kreditvärdighet.

Hur fungerar det med återbetalning för mitt billån genom Lendo?

Återbetalning av ditt billån görs vanligen genom månadsvisa delbetalningar, så kallad amortering. Det tillkommer ränta och eventuella avgifter som uppläggningsavgift och aviavgift utöver amorteringen.

Du kan när som helst betala av hela billånet eller betala in en extra summa utan extra kostnad, oavsett vilken långivare du väljer. Det enda du behöver göra är att kontakta den långivaren där ditt billån ligger.

Kan jag ansöka om billån trots att jag har betalningsanmärkningar?

Ja. Du kan ansöka om billån trots att du har betalningsanmärkningar. Lendo samarbetar med en del banker och långivare som vänder sig till kunder med anmärkningar. Du bedöms inte på dina tidigare betalningsanmärkningar utan din återbetalningsförmåga.

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna

På Lendo kan du ansöka om privatlån från 10 000 kr upp till 600 000 kr, förutsatt att du uppfyller de grundkrav som ställs.

Grundkrav för lån till bil

 • Vara minst 18 år

 • Folkbokförd och skriven i Sverige minst ett år

 • En fast inkomst från arbete eller pension

 • En årsinkomst på minst 120 000 kr

 • Skuldfri från kronofogden i minst 6 månader

Om du arbetar extra timmar, har ett vikariat eller är provanställd kan du ansöka om lån upp till 100 000 kr. Vid en tidsbegränsad anställning är det viktigt att du har 6 månader kvar av din anställningstid.

Grundkraven är fastställda av de banker och långivare Lendo samarbetar med och är inget vi kan påverka.

Eftersom du ansöker om ett privatlån för att bekosta din bil kan du ansöka om lån trots en betalningsanmärkning. Du kan ansöka om lån upp till 350 000 kr. För att bli beviljad ett lån krävs det att du uppfyller de krav som våra banker och långivare har satt:

 • Vara minst 18 år

 • Folkbokförd och skriven i Sverige minst ett år

 • Har en årsinkomst på minst 120 000 kr.

 • Är skuldfri hos Kronofogden sedan 6 månader.

Ja, om du finansierar bilen genom ett privatlån. Med ett privatlån genom Lendo kan du låna upp till 500 000 kr utan en förklaring till vad lånet ska gå till. Annars gäller en kontantinsats på 20 % av bilens värde.

Ja, genom att ta ett privatlån för ett bilköp behöver långivaren inte veta bilmodell. Det viktigaste är att du har en stabil ekonomi för att du ska få ett så bra erbjudanden som möjligt.

Det lån du väljer att ta genom Lendo är ett privatlån, vilket du inte kan överlåta på någon annan. Däremot kan personen som ska ta över din bil ansöka om ett lån och lösa in din skuld.

Oavsett vad ditt lån ska gå till ser Lendo till att din låneansökan kommer ut till flertalet banker och med det öppnar upp för valmöjligheten att finna det erbjudande som passar bäst. Som låneförmedlingssajt ser Lendo till att alltid visa effektiv ränta så du vet vad du tackar ja till och inte behöver oroa dig för dolda avgifter.

Att ansöka om ett lån genom Lendo är enkelt och går snabbt. Din låneansökan är kostnadsfri och även om ansökan går ut till flertalet banker och långivare, tas endast en kreditupplysning från Upplysningscentralen (UC). Ansök om lån redan nu eller samla dina lån här.