1. Företagslån
 2. Lån handelsbolag

Lån för handelsbolag - ansök direkt om lån till ditt företag

Ansök om lån till ditt handelsbolag hos Lendo. Genom att jämföra företagslån säkerställer du att du får det bästa lånet till ditt handelsbolag.

 • Jämför räntor & totalkostnad

 • Kostnadsfritt - ej bindande

 • Ansök på endast 1 minut

 • Sveriges största låneförmedlare

Läs mer om företagslån för handelsbolag nedan!

Vad tycker våra kunder?
TrustScore beräknas baserat på alla omdömen hos Trustpilot, med beaktande av aktualitet, mängd och stjärnbetyg. Lendo bjuder slumpmässigt in kunder som har använt tjänsten via mail att lämna omdömen, dessa markeras som verifierade. Andra omdömens äkthet kontrolleras inte.
kr
50 0005 000 000
år

(Ansökan är inte bindande)

schibsted group logos
schibsted text

Våra samarbetspartners

Aros Kapital företagslån
Froda företagslån
Marginalen bank lån
Capitalbox företagslån
Fedelta företagslån
Fortnox företagslån
OPR-Företagslån
FundingPartner företagslån

HUR FUNGERAR LENDO?

Jämför företagslån snabbt, enkelt och kostnadsfritt. Så här går det till:

1. Gör en ansökan

Fyll i din ansökan digitalt. Det tar runt 1 minut.

2. Jämför erbjudanden

Lendo samlar erbjudanden från upp till 13 långivare

3. Välj det bästa lånet

Välj det erbjudande som passar ditt företag bäst.

TrustScore beräknas baserat på alla omdömen hos Trustpilot, med beaktande av aktualitet, mängd och stjärnbetyg. Lendo bjuder slumpmässigt in kunder som har använt tjänsten via mail att lämna omdömen, dessa markeras som verifierade. Andra omdömens äkthet kontrolleras inte.

Företagslån för handelsbolag - hitta rätt lån för ditt företag

Många företag, oavsett bolagsform hamnar någon gång i situationen att man behöver ytterligare finansiering. Det kan handla om allt från factoring, till företagslån, fastighetslån, företagskrediter eller kanske en checkkredit. Alternativen är många och beror på behov och förutsättningar för bolaget. 

Varför ansöka om lån till handelsbolag? 

Handelsbolag drivs av två eller fler delägare där bolaget är en juridisk person vilket innebär att företaget kan ta företagslån. Ägarna i handelsbolaget är personligt återbetalningsskyldiga för lånet. Har inget annat avtalats är med andra ord alla ägare i handelsbolaget skyldiga att betala företagets skulder i det fall bolaget hamnar på obestånd och inte förmår amortera av lånet som överenskommet. 

Ofta ansöker handelsbolag om lån (liksom andra företag) när man exempelvis är inne i en expansionsfas, har likviditetsbrist eller liknande. Många väljer denna bolagsform när företaget är i sin linda och man vill se huruvida idén kan bli lönsam. Initialt investerar ägarna ofta egna pengar, men detta kan bli kostsamt och svårt att fortsätta med i längden. Speciellt om det börjar handla om större summor pengar som behövs. 

Vad ska jag tänka på innan jag ansöker om ett lån till handelsbolag? 

Innan du ansöker om lånet bör du noga se över bolagets ekonomi. Kan du inte visa upp en god återbetalningsförmåga blir det svårt att få några låneerbjudanden. I jämförelse med t.ex. företagslån för aktiebolag anses ett lån till handelsbolag som mer riskfyllt. Därför blir det extra viktigt att bolagets finanser är i ordning och att den eller de i bolaget som ska stå i personlig borgen har en ordnad ekonomi eller att det finns andra säkerheter i bolaget som kan sänka risken för långivarna.

Tag gärna hjälp av en revisor som kan se över ekonomin i bolaget, det är bra för bolaget och även en extra trygghet för långivarna att se. Då blir det även lättare att förbereda balansräkningar, årsredovisning och budget

Här är några punkter som kan vara bra att titta på innan ansökan.

 • Lånesumman - ansök inte om ett för stort lån. Summan ska vara rimlig för lånesyftet men även sett till bolagets återbetalningsförmåga. Titta på totalkostnaden för lånet, inte bara räntan.  

 • Kontantinsatsen som delägarna gått in med kan användas som säkerheter, se över hur det ser ut i bolaget vid tiden för ansökan. 

 • Tydlig plan - var redo att presentera exakt vad lånet ska gå till. 

 • Löptid - Är det en långsiktig investering kan bolaget gynnas av en längre löptid, handlar det om en kortsiktig sådan kan en kortare passa bättre.

 • Personlig borgen - hur ser ägarnas personliga ekonomi ut? Har du eller de andra ägarna som är tänkta att gå i borgen betalningsanmärkningar kan det bli svårt att få ett lån beviljat. 

 • Har företaget betalningsanmärkningar? 

 • Jämför företagslån - Genom att jämföra kan du vara säker på att ha fått bästa möjliga lån sett till ditt företags förutsättningar. Det gör du snabbt och enkelt direkt på Lendo.se.

Se över företagets dokumentation och var väl förberedd, oavsett om du ansöker direkt hos din bank eller hos en låneförmedlare.

Kan handelsbolag ansöka om företagslån via Lendo? 

Ja, Lendo förmedlar lån till företag upp till fem miljoner kronor till handelsbolag liksom alla andra svenska bolagsformer. Den i bolaget som ansöker om lånet ska vara firmatecknare för att ansökan ska kunna gå igenom. Företaget behöver även vara aktivt och registrerat i Sverige. Handelsbolaget som juridisk person blir återbetalningsskyldig för räntor och amorteringar. 

Tar ni endast kreditupplysning på handelsbolaget? 

Ansöker du om företagslån till handelsbolag via Lendo tas endast en kreditupplysning via UC på ditt bolag.

De banker och långivare vi samarbetar med kommer sedan att ta en upplysning på den eller de som ska agera borgensmän för företagslånet, denna kan tas via UC, Dun & Bradstreet (f.d. Bisnode) eller Creditsafe beroende på långivare. Därför kan det vara bra att se över sin privatekonomi och kreditvärdighet innan ansökan, för att se att det inte finns något där som kan leda till förhinder vid ansökan.  

Varför ska jag ansöka om företagslån för handelsbolag hos Lendo? 

Vi är Sveriges största jämförelsetjänst för privatlån, bolån och företagslån. Genom att göra en låneansökan hos oss sparar du inte bara din dyrbara tid utan du kan även ställa olika långivares låneerbjudanden mot varandra. Med en enda ansökan kan du få upp till 19 låneerbjudanden för ditt företag och få en tydlig jämförelse av räntor, kostnader och villkor. Genom att jämföra företagslån undviker du att betala för mycket för ditt lån. 

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna

Nej, att ansöka om företagslån via Lendo är helt kostnadsfritt! Lendo får betalt av långivaren för lån som har blivit utbetalda via Lendo, det påverkar inte dig som kund.

Beroende på vilken långivare som du väljer så kan det ta olika lång tid för dig att erhålla dina pengar. Mycket beror på hur snabbt du inkommer med kompletteringar som långivaren efterfrågar.

 • I de fall då du kan signera skuldebrevet digitalt utbetalas lånet ofta inom en till två dagar efter godkänd signatur

 • I de fall då skuldebrev skickas till dig per post tar det ofta 2-5 arbetsdagar innan pengarna finns på ditt konto då banken måste motta det påskrivna skuldebrev i retur

Avvikelser kan förekomma då Lendo inte kan påverka hur lång tid varje bank behöver för att behandla ditt ärende.

För att kunna göra en ansökan för företagslån behöver du ha ett registrerat företagsengagemang på företaget. Det innebär i praktiken en ledande roll i företaget, så som att är man är VD, styrelsemedlem eller suppleant i styrelsen. Genom att logga in med BankID kan vi enkelt hitta företagets uppgifter och effektivisera på hela ansökningsprocessen.

Företaget måste vara registrerat i Sverige och vara aktivt.

Lendo samarbetar i dagsläget med dessa banker och långivare på företagslånesidan:

VAD MER KAN VI ERBJUDA?

Mer om våra tjänster för företag

Checkkredit

Ansök om och jämför checkkrediter genom Lendo. Du ansöker om företagslån upp till 5 miljoner & kan då även få erbjudanden om checkkredit av våra samarbetspartners.

Företagskredit

Ansök om företagskredit för ditt företag genom att göra en låneansökan för företagslån via Lendo. Vissa av våra långivare kan erbjuda företagskrediter vilket presenteras tydligt bland dina låneerbjudanden.

EU-lån

EU-lånet - ett företagslån upp till 560 000 kr med EU-garanti. Ett förmånligt lån med ränterabatt för ditt företag där du kan erbjudas att gå i personlig borgen för endast 20% av lånet. Läs mer om villkoren.

Lån till aktiebolag

Företagslån för aktiebolag, ansök om lån till företag med bolagsformen AB upp till 5 miljoner och jämför låneerbjudanden med en enda låneansökan. Ansökan tar 1 minut och är kostnadsfri.

Privatlån

Ansök om privatlån upp till 600 000 kr. Du kan jämföra upp till 40 låneerbjudanden med endast en ansökan och kreditupplysning.

Våra partners företag

Lendo har 13 partners som erbjuder företagslån och krediter. Läs mer om de banker och långivare vi samarbetar med och vad de erbjuder.

Jämför bolån

Jämför bostadslån via Lendo - få flera låneerbjudanden med en enda ansökan om bolån.

Flytta bolån

Flytta, omförhandla eller utöka ditt bolån genom en ansökan via Lendo. Jämför olika banker och långivare med varandra.

Lånelöfte bolån

Ansök om ditt lånelöfte via Lendo. Jämför långivare med en ansökan!