1. Privatlån
 2. Kökslån

Kökslån - låna till din köksrenovering

Bygg ditt drömkök och investera samtidigt i din bostad. Ansöker du om ditt kökslån via oss på Lendo kan du få upp till 40 låneerbjudanden. Jämför lån till köket via Lendo.  

 • Låna 10 000 - 600 000 kr utan säkerhet

 • Ansök på 2 minuter

 • Endast 1 kreditupplysning via UC

Ansök om ditt kökslån direkt på hemsidan!

Vad tycker våra kunder?
TrustScore beräknas baserat på alla omdömen hos Trustpilot, med beaktande av aktualitet, mängd och stjärnbetyg. Lendo bjuder slumpmässigt in kunder som har använt tjänsten via mail att lämna omdömen, dessa markeras som verifierade. Andra omdömens äkthet kontrolleras inte.
kr
10 000600 000
år

Ungefärlig kostnad

2 305 kr/mån

Räkneexempel: Annuitetslån 12 år. Effektiv årsränta 6.98%. Ett lån på 200 000 kr kostar då 2032 kr/månad (144 avbetalningar), dvs totalt 292 653 kr. Ingen start-/aviavgift. 6.77% nominell ränta (rörlig ränta, sätts individuellt baserat på dina förutsättningar). Ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil, uppdaterat 2023-10-06.

Återbetalningstid 1-15 år. Maximala räntan är 34%. Räntespann mellan: 5,20%-33,93%.

schibsted group logos
schibsted text

Våra samarbetspartners

ICA Banken lån
Coop MedMera bank lån
IKANO Bank lån
Nordax Bank lån
Wasa Kredit lån
Resurs lån och företagslån
Bank Norwegian - en filial av NOBA Bank Group
SEB lån

HUR FUNGERAR LENDO?

Jämför lån snabbt, enkelt och kostnadsfritt. Så här går det till:

1. Gör en ansökan

Fyll i din ansökan digitalt. Det tar runt 1 minut.

2. Jämför erbjudanden

Lendo samlar erbjudanden från upp till 40 långivare

3. Välj det bästa lånet

Välj det erbjudande som passar dig bäst.

TrustScore beräknas baserat på alla omdömen hos Trustpilot, med beaktande av aktualitet, mängd och stjärnbetyg. Lendo bjuder slumpmässigt in kunder som har använt tjänsten via mail att lämna omdömen, dessa markeras som verifierade. Andra omdömens äkthet kontrolleras inte.

Låna till ditt nya kök 

En renovering av köket kan ses som en investering i din bostad då det ofta ökar värdet på den. Men förutom att det kan öka bostadens värde ökar det definitivt trivseln hemma. Köket sägs ofta vara hemmets hjärta, då det är där vi samlas med familjen. 

För de flesta blir det aktuellt med ett kökslån när det är dags för en renovering av köket, speciellt om man ska bygga nytt då det kan bli kostsamt. Att renovera om eller bygga ett nytt kök kan innebära allt från byte av vitvaror eller köksluckor till ett helt ombyggt kök. 

Hos oss på Lendo kan du låna pengar till din köksrenovering utan säkerhet genom våra blancolån på 10 000 - 600 000 kr. Det betyder att du kan låna hos oss oavsett om det “bara” är diskmaskinen som ska bytas ut, eller om det är ett helt nytt kök som ska byggas.

Eftersom du med en enda låneansökan och kreditupplysning kan få låneerbjudanden från upp till 40 banker och långivare kan du jämföra lån och välja det med lägst ränta och villkor. 

Vad ska jag tänka när jag renoverar köket?

Det finns ett par viktiga saker att tänka på när man ska renovera köket. Det du bör börja med är att bestämma dig för vilken stil det ska vara på det och vad som ska bytas ut/byggas om. Börja med att leta online och se vilken typ av stil du är ute efter och vad du tror kommer att passa in i just ditt hem så du i alla fall har en idé om ungefär vilket typ av kök du är ute efter.

I de flesta butiker som säljer kök kan du gå och få kostnadsfri rådgivning, var noga med att mäta hur stort köket är och ta gärna med bilder på det befintliga så kan de hjälpa dig att förverkliga din vision för hur det ska se ut och ge en fingervisning om vad det kommer att kosta. För bäst resultat är det bra om du har en skiss med alla mått, takhöjd, placering av eventuella fönster och vatten och ventilation. 

Sätt sedan upp en budget och fundera över hur mycket ditt kök får kosta. Har du kunnat  lägga undan en del eller hela summan redan, eller behöver du ta ett kökslån? Har du satt en budget innan du går till en rådgivare som hjälper dig att rita upp köket är det än bättre. Då kan det anpassas efter dina önskemål och skalas upp eller ner beroende på vad du vill lägga mer eller mindre pengar på.

Vad gäller hantverkare behöver du oftast (om du inte ska bygga själv) hitta elektriker, VVS-montör, snickare och kanske målare (precis som vid lån rekommenderar vi att du jämför, på Servicefinder kan du enkelt jämföra olika firmor och hantverkare för ditt renoveringsprojekt). Sen kan du även nyttja rätten till ROT-avdraget vilket kan göra att du sparar en del. Läs gärna mer om renoveringslån hos oss. 

Kan jag få ett kökslån trots betalningsanmärkning? 

Det går att få ett kökslån även om man tidigare dragit på sig en betalningsanmärkning. På Lendo samarbetar vi med långivare som erbjuder lån även till dig som har tidigare anmärkningar, dock skiljer sig grundkraven åt och du kan heller inte ansöka om ett lika stort lån utan säkerhet. Kraven satta av våra partners i dessa fall är: 

 • Du kan ansöka om kökslån upp till 150 000 kr

 • Du måste vara minst 18 år

 • Folkbokförd i Sverige sedan minst ett år tillbaka

 • Innehar en årsinkomst på minst 110 000 kr

 • Skuldfri hos Kronofogden sedan minst 6 månader

Du kan läsa mer om att låna med betalningsanmärkning på Lendo. Kom ihåg att inte ansöka om mer lån än du behöver, en bra tumregel är att inte ansöka om ett lån som överstiger 90% av din årsinkomst. 

Hur får jag bäst kökslån?

Genom att ansöka om lånet hos oss på Lendo kan du på endast två minuter och en enda låneansökan och kreditupplysning få låneerbjudanden från upp till 40 banker och långivare. Eftersom du ansöker via oss kan du jämföra olika långivares erbjudanden men med minimal påverkan på ditt kreditbetyg då vi endast tar en enda upplysning via UC.   

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna

Det finns mycket du kan göra för att påverka räntan på ditt lån:

 • En städad ekonomi påverkar dina förutsättningar om att få en bättre ränta då du anses som en bättre kund. Sitter du på många smålån kan det vara en god idé att samla dina lån.

   

 • Det bästa blancolånet (lån utan säkerhet) får du genom att jämföra olika banker och långivare med varandra. Det gör du enklast genom att jämföra lån via en tjänst som Lendo.

Den nominella räntan är den rörliga räntan man betalar för sitt lån. Effektiv ränta innefattar lånets alla kostnader, det är total räntekostnad som består av nominell ränta och olika tillägg som uppläggningsavgifter och aviavgifter. Den effektiva räntan tar i beaktande de fasta avgifterna vad gäller lånet och även den årliga räntan på det lånade beloppet.

För att kunna ansöka om lån när du har en anmärkning gäller följande:

 • Du kan ansöka om lån upp till 150 000 kr, beroende på dina förutsättningar kan du beviljas ett högre belopp.

 • Du är minst 18 år gammal.

 • Folkbokförd i Sverige sedan minst ett år tillbaka.

 • Har en årsinkomst på minst 120 000 kr.

 • Du är skuldfri hos Kronofogden sedan 6 månader.

Beroende på vilken bank eller långivare som du väljer så kan det ta olika lång tid för dig att erhålla dina pengar.

- Ett skuldebrev skickas till dig per post vilket du skriver under och returnerar. När banken fått ett påskrivet skuldebrev i retur tar det ca 2-5 arbetsdagar innan pengarna finns på ditt konto.

- Du går direkt till bankens kontor under kontorstid och skriver under ett skuldebrev och får pengarna utbetalad eller överförda till ditt bankkonto.

- Du öppnar en länk (URL) till ett skuldebrev online som du skriver under via ett BankID. Pengarna kan sättas in på ditt bankkonto eller skickas till dig i form av en utbetalningsavi som du sedan kan gå med till en bank som hjälper dig att lösa in den.

Avvikelser kan förekomma då Lendo inte kan påverka hur lång tid varje bank behöver för att behandla ditt ärende.

På Lendo kan du ansöka om kökslån från 10 000 kr upp till 600 000 kr, förutsatt att du uppfyller de grundkrav som ställs.

Grundkrav för lån via Lendo:

 • Du måste vara minst 18 år

 • Folkbokförd och skriven i Sverige minst ett år

 • En fast inkomst från arbete eller pension

 • En årsinkomst på minst 120 000 kr

 • Skuldfri från kronofogden i minst 6 månader

Om du arbetar extra timmar, har ett vikariat eller är provanställd kan du ansöka om lån upp till 100 000 kr. Vid en tidsbegränsad anställning är det viktigt att du har 6 månader kvar av din anställningstid.

Grundkraven är fastställda av de banker och långivare Lendo samarbetar med och är inget vi kan påverka.