1. Bolån
  2. Lånelöfte bolån

Lånelöfte för ditt bolån - ansök på Lendo!

För dig som letar efter ett boende och behöver veta hur mycket du kan låna, ansök kostnadsfritt om ett lånelöfte hos Lendo!

  • Endast en kreditupplysning via UC

  • Kostnadsfritt & ej bindande

  • Ansök tryggt och säkert

Ansök om ditt lånelöfte via Lendo!

Vilken typ av lån vill du ta?
För dig som letar efter ett boende och behöver veta hur högt du kan buda!

Uppskattat slutpris:

kr
176 47120 000 000
Illustration

Så här fungerar det att ansöka om lånelöfte via Lendo

Har du börjat gå på visningar? Med ett lånelöfte vet du hur mycket du kan låna till din bostad och hur högt du kan gå i budgivningar när du hittat det du är ute efter. 

Du börjar med att fylla i formuläret här på hemsidan. När vi fått in den kommer en av våra handläggare på Lendo bolån ringa upp dig och hjälpa dig gå igenom erbjudanden från de banker och långivare vi samarbetar med. Vi och våra handläggare vill hjälpa dig till det bästa erbjudandet sett till dina behov och förutsättningar. När du valt ditt erbjudande får du ditt lånelöfte skickat till dig och kan börja gå på visningar och buda på den bostad som uppfyller dina behov och ryms inom din budget. Lånelöftet är maxbeloppet du får låna - du behöver inte låna hela beloppet och du förbinder dig inte till något med en ansökan.  

Ett lånelöfte kostar inget att ansöka och är inte bindande för banken eller för dig. Det betyder att lånelöftet inte ska ses som en för garanti att du får låna, eftersom lånelöftet baseras på en preliminär kreditprövning och utan att ha en specifik bostad vid tidpunkten för lånelöftet. Skulle dina ekonomiska förutsättningar förändras eller om någon omständighet påverkar din betalningsförmåga kan långivaren neka dig ett lån. Det skulle också kunna vara att långivaren inte bedömer att värderingen av den tilltänkta bostaden är rätt och att de därför inte anser ha tillräckligt med säkerhet för att bevilja det belopp som du söker. 

Hör därför alltid av dig till långivaren i god tid innan du skriver avtal och försäkra dig om att du får lånet. Du kan alltid ringa till oss på 0771-131310 om du har frågor om ditt lånelöfte du fått via Lendo. Kom ihåg att det är först när du gör en skarp låneansökan för en specifik bostad som långivaren gör en definitiv kreditprövning. Är dina förutsättningar desamma som när du fick lånelöftet och om den bostad du vill köpa överensstämmer med uppgifterna i lånelöftet, brukar man normalt sett bli beviljad lånet.

Ofta är lånelöften giltiga i 3 till 6 månader vilket gör att du kan leta bostad i lugn och ro med vetskap om vilken budget du har att röra dig med. Väljer du ett lånelöfte hos en bank eller långivare betyder det inte att du sen måste ansöka om ditt bolån via dem - ett lånelöfte är inte bindande.   

Om Lendos lånelöften för bostadslån

Lendo är Sveriges största jämförelsetjänst för privatlån och företagslån. Tillsammans med Compricer erbjuder vi dig nu även möjligheten att kostnadsfritt ansöka om lånelöfte till bostad direkt på hemsidan. Vi på Lendo har handläggare certifierade på bolån som innebär att du som användare är trygg att göra din ansökan hos oss då alla som arbetar med ditt lånelöfte är utbildade inom området. Vill du prata med våra handläggare innan du ansöker kan du ringa oss på 0771-131310 så hjälper vi dig med alla frågor och funderingar. 

Det är kostnadsfritt att ansöka om lånelöfte hos oss på Lendo och du jämför enkelt lånelöften med en enda ansökan och endast en kreditupplysning via UC. Du får svar inom 24 timmar - våra handläggare ringer upp dig. 

När du gör en ansökan om lån hos oss och får lånelöfte, så kan du känna dig trygg med att vi bara samarbetar med seriösa partners som kontrolleras av Finansinspektionen. Det gäller självklart även Lendo, som dessutom står under Konsumentombudsmannens tillsyn. Så du både ansöker snabbt, jämför enkelt och har trygghet genom hela processen hos oss på Lendo.

Ett lånelöfte via Lendo kan du använda till att köpa olika typer av fastigheter som ska stå som säkerhet för ditt lån, såsom fritidshus, bostadsrätt, villa, radhus och så vidare. Kontakta oss gärna om du har några frågor så hjälper vi dig! 

Ovanstående information är granskad och skriven i samarbete med Lendos sparekonom Sharon Lavie

Våra samarbetspartners

Bluestep bolån
Hypoteket bolån
Landshypotek bolån
Marginalen bolån
Nordax bank bolån
SBAB bolån
Skandia bolån
Svea bolån

HUR FUNGERAR LENDO?

Följ de tre enkla stegen nedan för att hitta rätt bolån för dig:

Sign bubble icon

Du fyller enkelt i ansökan direkt på hemsidan. En handläggare kontaktar dig inom kort och hjälper dig vidare med ansökan. Du förbinder dig inte till något när du jämför bolån via Lendo och ansökan är helt kostnadsfri.

Rank white bubble

Bankerna och långivarnas erbjudanden presenteras för dig av våra kunniga handläggare.

Handshake bubble icon

Välj bolånet som passar dig bäst! Den valda långivaren kommer att kontakta dig för att slutföra låneprocessen.

Sign bubble icon

Du fyller enkelt i ansökan direkt på hemsidan. En handläggare kontaktar dig inom kort och hjälper dig vidare med ansökan. Du förbinder dig inte till något när du jämför bolån via Lendo och ansökan är helt kostnadsfri.

Rank white bubble

Bankerna och långivarnas erbjudanden presenteras för dig av våra kunniga handläggare.

Handshake bubble icon

Välj bolånet som passar dig bäst! Den valda långivaren kommer att kontakta dig för att slutföra låneprocessen.

customer support

Psst, våra kunniga handläggare finns på plats längst hela processen för att besvara frågor och stötta dig!

wave
wave

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna

Är du nöjd med lånebeloppet du fått behöver du inte fler. De flesta banker och långivare använder sig av samma kalkyler vilket betyder att man får låna ungefär lika mycket hos varje aktör. Så är man nöjd med det lånelöfte man fått finns det egentligen ingen anledning att söka hos fler storbanker. Har du däremot betalningsanmärkning eller kanske redan pratat med din egen vardagsbank angående möjlighet till ett lånelöfte men har fått ett nej?

Då hjälper vi dig gärna med att se över möjligheten för ett lånelöfte hos en specialistbank (T.ex Bluestep, Marginalen, Nordax och Svea). I dessa fall kan det, till skillnad mot lånelöften från traditionell bank, vara en bra idé att jämföra lånelöften mellan specialistbankerna eftersom de bakar ihop offert för lånelöfte med en bolåneränta för ett eventuellt framtida bolån.

Ett lånelöfte är, oavsett om du har det hos en specialistbank eller storbank, inte bindande utan bara en preliminär kreditprövning på din ekonomi. Räntan som framgår i ett lånelöfte från en storbank är enbart preliminär och denna kan vi hjälpa till med att jämföra som tidigast vid vunnen budgivning eller som senast ca 4 veckor innan ditt tillträde (gäller för de flesta banker). Kom ihåg att du alltid måste ha fått godkänt från någon bank först innan du signerar köpekontrakt/överlåtelseavtal, oavsett om du har lånelöfte eller inte sedan innan.

Nej, du förbinder dig inte till något när du ansöker om ditt bolån via Lendo. Först när du skriver på skuldebreven hos den långivare du valt är du bunden till avtalet.

Räntan sätts baserat på dina personliga förutsättningar och skiljer sig från person till person. Det som är en bra ränta för dig kanske är en sämre ränta för någon annan. Du måste själv göra en samlad bedömning på vad som är en bra ränta för dig och en bra start är att jämföra flera banker mot varandra.

Räntan ändras över tid och därför är det viktigt att du med jämna mellanrum ser över din ränta och jämför med andra banker så att du inte betalar för mycket.

De långivare som kan erbjuda dig ett lånelöfte är SBAB, Svea, Marginalen, Bluestep och Nordax. Vid vunnen budgivning görs en jämförelse om räntan hos 9 olika långivare.

Nominella räntan är den kostnad du betalar för ditt bolån. Den räknar inte in andra eventuella avgifter, till skillnad från den effektiva räntan.

Effektiva räntan är den kostnad du betalar för bolånet samt övriga kostnader kopplade till lånet t.ex. Uppläggningsavgift.

Endast en kreditupplysning hos Upplysningscentralen (UC) kommer att registreras på dig, men du kommer att bli informerad av alla banker och långivare som har tittat på din kreditupplysning.