1. Bolån
  2. Bolån med betalningsanmärkning

Bolån med betalningsanmärkning

En anmärkning och bolån innebär inte en omöjlig kombination

  • Endast en kreditupplysning hos UC

  • Svar från flera långivare

  • Låna tryggt och säkert

Anmärkningar och bolån - så här funkar det.

TrustScore beräknas baserat på alla omdömen hos Trustpilot, med beaktande av aktualitet, mängd och stjärnbetyg. Lendo bjuder slumpmässigt in kunder som har använt tjänsten via mail att lämna omdömen, dessa markeras som verifierade. Andra omdömens äkthet kontrolleras inte.
Vilken typ av lån vill du ta?
För dig som har hittat ditt drömboende och behöver ett bolån!

Bostadens pris:

kr
176 47120 000 000
Illustration

Bolån trots betalningsanmärkning

Chansen att få ett bolån trots att du har betalningsanmärkning kan verka liten, men dörren är inte helt stängd. Om det finns en bra förklaring till de tidigare problemen och din ekonomi är i ordning idag, så kan långivare bedöma att du trots allt har tillräcklig kreditvärdighet för att få ett lån.

Betalningsanmärkningar lagras

En betalningsanmärkning betyder att du har haft skulder och betalningsåtaganden som du inte har betalat trots påminnelser och inkassokrav. De har lämnats till Kronofogden där uppgiften om dina skulder registreras. Den uppgiften lagras sedan hos företag som UC, Dun & Bradstreet (f.d. Bisnode) och Creditsafe och visas i den kreditupplysning som brukar begäras ut av banker och långivare när du ansöker om ett nytt lån. För privatpersoner brukar betalningsanmärkningar försvinna efter tre år, för företag är det fem år.

Om du är osäker på om din anmärkning är kvar eller hur ditt kreditbetyg ser ut i dagsläget, kan du göra en kreditkoll på dig själv utan att det påverkar ditt betyg. Det kan du göra på flera olika sätt, till exempel via MinUc eller så kan du kostnadsfritt ladda ner och använda appen Kreddy där du kan se ditt kreditbetyg och få en överblick över dina nuvarande lån och krediter.

Det kan också vara bra att veta att uppgifter inte visas hos Kronofogden så länge det handlar om en enda misskött skuld. Den skyddas av sekretess i tre år. Så om det inte uppstår ännu ett ärende hos Kronofogden, så kommer den inte att påverka låneansökningar etc. 

Skillnad mellan långivare

En del banker ser betalningsanmärkningar som ett tecken på att låntagaren har låg kreditvärdighet och brukar därför säga nej till en låneansökan. Andra banker är mer benägna att se på din unika situation och varför betalningsanmärkningen uppstått. Eftersom betalningsanmärkningar kan uppstå av olika skäl, kan vissa banker vara öppna för att se hela bilden och bevilja dig ett bolån trots anmärkning. De bankerna och långivarna tittar inte bara på din historik utan på din nuvarande ekonomi och framtida betalningsmöjligheter. Din ekonomiska situation idag som är det som avgör om du får låna eller inte. 

Vi hjälper dig söka bolån med betalningsanmärkning

Vi vet att det är lätt hänt att dra på sig en betalningsanmärkning. Det behöver inte vara resultatet av en dåligt skött privatekonomi, utan kan bland annat bero på sånt som problem med att få posten rätt levererad, längre resor som gör att betalningar tappas bort eller kanske sjukdom och olycksfall som tillfälligt skapar ekonomiska problem.

Våra bolånehandläggare är beredda att hjälpa dig som har en eller flera betalningsanmärkningar, att komma i kontakt med banker och långivare som är villiga att ta hänsyn till just din unika situation när du behöver låna pengar till en bostad. Du är välkommen att fylla i en ansökan här på lendo.se, så tar vi kontakt med dig. Vill du hellre prata med oss innan du ansöker och få svar på dina frågor och funderingar, ring oss på 0771-131310 så hjälper våra handläggare dig.

Våra samarbetspartners

Bluestep bolån
Hypoteket bolån
Landshypotek bolån
Marginalen bolån
Nordax bank bolån
SBAB bolån
Skandia bolån
Svea bolån

HUR FUNGERAR LENDO?

Följ de tre enkla stegen nedan för att hitta rätt bolån för dig:

Sign bubble icon

Du fyller enkelt i ansökan direkt på hemsidan. En handläggare kontaktar dig inom kort och hjälper dig vidare med ansökan. Du förbinder dig inte till något när du jämför bolån via Lendo och ansökan är helt kostnadsfri.

Rank white bubble

Bankerna och långivarnas erbjudanden presenteras för dig av våra kunniga handläggare.

Handshake bubble icon

Välj bolånet som passar dig bäst! Den valda långivaren kommer att kontakta dig för att slutföra låneprocessen.

Sign bubble icon

Du fyller enkelt i ansökan direkt på hemsidan. En handläggare kontaktar dig inom kort och hjälper dig vidare med ansökan. Du förbinder dig inte till något när du jämför bolån via Lendo och ansökan är helt kostnadsfri.

Rank white bubble

Bankerna och långivarnas erbjudanden presenteras för dig av våra kunniga handläggare.

Handshake bubble icon

Välj bolånet som passar dig bäst! Den valda långivaren kommer att kontakta dig för att slutföra låneprocessen.

customer support

Psst, våra kunniga handläggare finns på plats längst hela processen för att besvara frågor och stötta dig!

wave
wave

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna

Ja, på Lendo samarbetar vi med banker och långivare som kan ha möjlighet att hjälpa dig trots anmärkning. Har du frågor om Lendo bolån eller om annat i samband med ansökan, hör av dig till oss på 0771-131310 så hjälper vi dig.

Det finns många fördelar med att gå via Lendo. 

  • Du fyller enkelt i en bolåneansökan och får det bästa erbjudandet för just dig.

  • Det tas bara en kreditupplysning via UC på dig. 

  • Vi har tillgängliga handläggare som kan guida dig och besvara dina frågor. 

  • Du kan spara pengar och betala mindre i tråkiga räntekostnader genom att jämföra olika lån och villkor.

Du får låna så mycket som långivarna bedömer att din privatekonomi klarar av. Hur mycket du beviljas i bostadslån beror även på din belåningsgrad och den bostad du ska köpa.

Lendos tjänst är kostnadsfri och du förbinder dig inte till någonting genom att ansöka om ett bostadslån hos oss. Har du frågor om hur det går till kan du ringa våra handläggare certifierade inom bolån på 0771-131310 så hjälper de dig.