1. Bolån
  2. Bolån utan fast anställning

Bolån utan fast anställning via Lendo

Saknar du fast anställning och inkomst? Vi kan hjälpa dig, ring oss eller ansök direkt.

  • Endast en kreditupplysning hos UC

  • Svar från flera långivare

  • Låna tryggt och säkert

Ansök om ditt bolån direkt på sidan!

TrustScore beräknas baserat på alla omdömen hos Trustpilot, med beaktande av aktualitet, mängd och stjärnbetyg. Lendo bjuder slumpmässigt in kunder som har använt tjänsten via mail att lämna omdömen, dessa markeras som verifierade. Andra omdömens äkthet kontrolleras inte.
Vilken typ av lån vill du ta?
För dig som har hittat ditt drömboende och behöver ett bolån!

Bostadens pris:

kr
176 47120 000 000
Illustration

Hur fungerar det med bolån utan fast anställning?

De allra flesta tror att det krävs en fast anställning för att beviljas ett bolån. Vissa banker och långivare säger nej, det kanske du upplevt av egen erfarenhet. Det underlättar att ha en fast anställning och inkomst när du ansöker om lån. Men det betyder inte att det är omöjligt, trots avsaknad av heltids- eller tillsvidareanställning. 

Numera finns det många olika anställningsformer som ger löntagare en stadig inkomst. Många arbetar som frilansare, behovsanställda, timanställda, konsulter, projektanställda och så vidare. Ofta kan banker och långivare neka dig ett bolån under dessa omständigheter. Men på Lendo samarbetar vi även med banker och långivare som inte ser dessa anställningsformer som hinder. De tittar mer på din återbetalningsförmåga och kreditvärdighet. Har du frågor om hur processen går till eller vill du ha mer information om hur Lendo skulle kunna hjälpa dig till ett bostadslån? Ring våra certifierade handläggare inom bolån på 0771-131310 så hjälper de dig med alla frågor och funderingar.

Har du en stadig inkomst sedan lång tid tillbaka spelar inte anställningsformen lika stor roll. Det viktiga är att bankerna kan se att inkomsten kommer regelbundet, det kan du visa till exempel genom anställningsavtal eller lönespecifikationer. De banker och långivare vi samarbetar med när det handlar om lån utan fast anställning tittar noga på din framtida återbetalningsförmåga.

Har du utrymme att betala räntor och amorteringar på ditt lån och fortfarande ha tillräckligt med pengar kvar att leva på i bankernas kalkyl kan du erbjudas ett bostadslån. 

Risker när du ansöker om bolån utan fast anställning

Precis som med andra typer av lån innebär det en högre risk för långivaren att bevilja ett lån till någon som inte är fast anställd eller har en stabil månadsinkomst. Det kan ofta innebära en högre ränta då för dig som låntagare. För att få ett hum om dina möjligheter till lån kan du ringa våra bolånecertifierade handläggare på 0771-131310

Lendo kan inte garantera dig låneerbjudanden men det finns fördelar att använda en tjänst som Lendo, speciellt om du saknar en fast anställning. När du ansöker via Lendo tas endast en kreditupplysning via UC på dig - detta trots att de banker som beviljar lån utan fast anställning tittar på din ansökan. 

På så sätt minimerar du antal förfrågningar samtidigt som du får möjlighet att jämföra bolåneaktörer, räntor och villkor. Det kostar dig ingenting att ansöka och våra handläggare finns med dig hela vägen. 

Ansök om ditt bolån utan fast anställning via Lendo

Lendo är Sveriges största jämförelsetjänst för lån. Du ansöker alltid tryggt och enkelt direkt på hemsidan. Du fyller i ansökan direkt här på hemsidan, kort efter att du ansökt ringer våra handläggare upp dig för att gå vidare med ansökan.

Våra handläggare kommer att presentera eventuella erbjudanden och villkor för dig och gå igenom dina alternativ med dig. 

Innan du ansöker kan det vara bra att ha koll på grundkraven som satts av de långivare vi samarbetar med: 

  • Du måste vara minst 18 år gammal

  • Du har eller ska köpa en bostad i Sverige som ska utgöra en säkerhet för bolånet. 

  • Folkbokförd i Sverige

  • Har du frågor kring dina förutsättningar, ring oss på 0771-131310 så går våra handläggare inom bolån igenom förutsättningar och grundkraven från våra banker och långivare. 

Öka dina möjligheter till låneerbjudanden med medsökande

Generellt kommer räntan vara något högre på ett bolån när du saknar fast anställning. Har du möjlighet att ha en medsökande med på lånet kan förbättra dina möjligheter till bättre ränta och villkor bland dina erbjudanden. En medsökande är alltid till din fördel när du ansöker om lån, oavsett lånetyp. Det kan göra extra stor skillnad för dig som saknar fast anställning när du ansöker.

En medsökande innebär att det är er sammanlagda ekonomiska situation och återbetalningsförmåga som kommer att vara det långivarna baserar sitt beslut på. 

En medsökande kan ge bättre förutsättningar för ett bolån med lägre ränta och med bra villkor och till flera låneerbjudanden. Ofta är medsökanden en partner eller familjemedlem. Att agera medsökande är ett stort åtagande då ni båda har ett betalningsansvar för lånet, vilket leder till en högre säkerhet för banken/långivaren och bättre villkor för dig som låntagare.

Både huvudsökandens och medsökandens kreditbetyg kommer att granskas vid en ansökan, en UC tas på er båda två vid bolåneansökan.  

Våra samarbetspartners

Bluestep bolån
Hypoteket bolån
Landshypotek bolån
Marginalen bolån
Nordax bank bolån
SBAB bolån
Skandia bolån
Svea bolån