1. Bolån
  2. Huslån

Huslån - jämför lån till hus via Lendo

Huslån - hitta enkelt det billigaste huslånet via Lendo

  • Endast en kreditupplysning hos UC

  • Svar från flera långivare

  • Låna tryggt och säkert

Ansök om ditt huslån på Lendo!

TrustScore beräknas baserat på alla omdömen hos Trustpilot, med beaktande av aktualitet, mängd och stjärnbetyg. Lendo bjuder slumpmässigt in kunder som har använt tjänsten via mail att lämna omdömen, dessa markeras som verifierade. Andra omdömens äkthet kontrolleras inte.
Vilken typ av lån vill du ta?
För dig som har hittat ditt drömboende och behöver ett bolån!

Bostadens pris:

kr
176 47120 000 000
Illustration

Huslån 

Huslån och villalån är en typ av bolån som finansierar köp av hus, villa eller radhus. Eftersom denna typ av lån ofta är ganska stora är det viktigt att göra ordentlig research innan du fattar ett beslut. Först och främst är det viktigt att gå på visningar och hålla koll på slutpriset på andra sålda bostäder i området för att få en ungefärlig bild av vad budgivningen kommer att landa i för slutpris. 

Jämföra huslån ränta

Det är viktigt att jämföra villkor och ränta mellan olika banker innan du bestämmer dig. Vid huslån krävs en kontantinsats på 15% så du kan därför låna upp till 85% av fastighetens totala kostnad, men om du vill och kan betala en högre kontantinsats, är det mycket möjligt att du kan få en lägre ränta. När du ansöker om huslån och villalån eller andra typer av bostadslån kommer banken först att ta en kreditupplysning för att se i vilken utsträckning du kan betala tillbaka lånet. Om banken godkänner din återbetalningsförmåga får du ett så kallat lånelöfte.

Detta är ett löfte om att banken kan låna dig en viss summa pengar. Du kan då delta i budgivningen. Om du har vunnit budgivningen kontaktar du din långivare för att verkställa din låneansökan. Det är först då som du tecknar ditt huslån. Vill du veta vilken ränta på huslån du kan erbjudas behöver du göra en ansökan.

Pantbrev - ett krav vid huslån

När du lånar pengar för att köpa en fastighet, till skillnad från en bostadsrätt, så krävs ett pantbrev. Pantbrevet är ett juridiskt bevis på att banken har en säkerhet i antingen den fastighet som du tar lånet för att köpa, eller i en annan fastighet som du redan äger. Om du skulle missköta din amortering, (eller återbetalning), av lånet kan banken göra en utmätning och du kan då tvingas sälja din fastighet. För att få ett pantbrev på en fastighet utan tidigare pantbrev måste du betala en stämpelskatt på 2 % av inteckningsbeloppet. Om fastigheten du köper redan har pantbrev från tidigare ägare är det då fördelaktigt, eftersom du bara behöver betala stämpelskatt på mellanskillnaden på det belopp som du behöver för det nya pantbrevet. 

Lagfart visar att du är ägare

Efter att du förvärvat ditt hus är det viktigt att du ansöker om lagfart. Lagfart är ett dokument som intygar att du är ägare av fastigheten. Ansökan om lagfart görs via lantmäteriet. Enligt lag är du skyldig att ansöka om lagfart senast tre månader efter att du har förvärvat en fastighet. Lagfarten är viktig om du i framtiden vill belåna huset ytterligare.

Kostnaden för ansökan baseras på köpeskillingen ställt mot taxeringsvärdet från föregående år. Vill du läsa vidare hur priset beräknas kan du göra det på lantmäteriet.se.

Hur Lendo kan hjälpa dig med huslån

Vi på Lendo låter dig på ett enkelt sätt jämföra erbjudanden om huslån utan att du behöver göra fler ansökningar än en. Du fyller i ansökan här på lendo.se och så kontaktar våra handläggare dig inom kort. Du får sen i lugn och ro jämföra de erbjudanden du får och när du bestämt dig så kontaktar den aktuella långivaren dig. Fördelen är förutom att det är smidigt att du slipper att mer än en kreditupplysning tas på dig, vilket är bra för din kreditvärdighet.

Dessutom har du stöd av våra erfarna och bolånecertifierade handläggare under hela processen fram till att du har ditt nya huslån. Du förbinder dig inte till något med din ansökan. Har du frågor om hur det går till att ansöka via Lendo är du välkommen att ringa våra handläggare på 0771-131310.

Våra samarbetspartners

Bluestep bolån
Hypoteket bolån
Landshypotek bolån
Marginalen bolån
Nordax bank bolån
SBAB bolån
Skandia bolån
Svea bolån

HUR FUNGERAR LENDO?

Följ de tre enkla stegen nedan för att hitta rätt bolån för dig:

Sign bubble icon

Du fyller enkelt i ansökan direkt på hemsidan. En handläggare kontaktar dig inom kort och hjälper dig vidare med ansökan. Du förbinder dig inte till något när du jämför bolån via Lendo och ansökan är helt kostnadsfri.

Rank white bubble

Bankerna och långivarnas erbjudanden presenteras för dig av våra kunniga handläggare.

Handshake bubble icon

Välj bolånet som passar dig bäst! Den valda långivaren kommer att kontakta dig för att slutföra låneprocessen.

Sign bubble icon

Du fyller enkelt i ansökan direkt på hemsidan. En handläggare kontaktar dig inom kort och hjälper dig vidare med ansökan. Du förbinder dig inte till något när du jämför bolån via Lendo och ansökan är helt kostnadsfri.

Rank white bubble

Bankerna och långivarnas erbjudanden presenteras för dig av våra kunniga handläggare.

Handshake bubble icon

Välj bolånet som passar dig bäst! Den valda långivaren kommer att kontakta dig för att slutföra låneprocessen.

customer support

Psst, våra kunniga handläggare finns på plats längst hela processen för att besvara frågor och stötta dig!

wave
wave