Ansök om företagslån upp till 2 miljoner - jämför helt kostnadsfritt!

Med endast en UC får ditt företag flera låneerbjudanden. Sveriges största jämförelsetjänst för lån

Flera långivare

Ansök på 1 min

BubbleBank

Lendo söker lån hos flera långivare

Lendo är en låneförmedlare som behandlar ditt lån hos flera långivare, så att du kan hitta det lån med lägst totalkostnad och villkor för ditt företag.

BubbleClock

Ansök snabbt och helt kostnadsfritt

En ansökan tar 1 minut och inom max 24 timmar (vardagar) får du besked. Det är helt kostnadsfritt att använda vår tjänst.

BubbleUC

Endast en kreditupplysning!

Bara en kreditupplysning hos UC registreras på företaget. Några långivare tar upplysningar från flera kreditinformations-tjänster, men detta påverkar inte företagets kreditvärdighet.

1
2
Svea Bank företagslån
Aros Kapital företagslån
Froda företagslån
Marginalen bank lån
Avida finans lån & företagslån
Balanzia lån & företagslån
Corpia företagslån
Qred företagslån
Capcito företagslån
Capitalbox företagslån
Fedelta företagslån
OPR-Företagslån
Mynt företagslån
Approva företagslån
IMH Finans

Säkerhet i världsklass

Vi använder samma säkerhetslösning som världens ledande banker och är fullt certifierade av Digicert.

iphone mobile

Fyll i din ansökan. Det tar 1 minut. Behöver du hjälp på vägen kan du nå oss på: 

banks mobile

Lendo samlar erbjudanden från flera långivare. Du får svar inom 24 timmar på vardagar (paus för helger).

choose mobile

Jämför och välj det erbjudande som passar ditt företag bäst.

Varför ska du jämföra företagslån via Lendo? 

Eftersom banker och långivare kan ge olika erbjudanden på samma ansökan är det extra viktigt att du jämför så många långivare som möjligt innan du tar ett lån. Det kan vara svårt att göra jämförelsen på egen hand. Låneerbjudanden presenteras på olika sätt hos olika långivare, med till exempel månadsränta, årsränta eller de fasta kostnaderna vilket kan göra det svårt att få en bra överblick. 

Eftersom låneerbjudanden ofta är villkorade med olika typer av säkerheter försvåras jämförelsen ytterligare. När du ansöker om ditt företagslån via Lendo får du direkt en översikt på din totalkostnad i kronor hos de olika långivarna, samt om lånet är villkorat med personlig borgen eller inte. Här nedan går vi igenom hur du går tillväga och varför du bör ansöka om lånet via oss. 

Grundkrav företagslån 

Företaget måste vara registrerat i Sverige och aktivt för att kunna ansöka. Du som ansöker måste ha en ledande roll i företaget. Alla bolagsformer är välkomna att ansöka, även nystartade sådana. Har du några funderingar är våra handläggare bara ett samtal bort på 0771-13 13 10.  

Snabbt, enkelt & kostnadsfritt

Det går snabbt att ansöka direkt på hemsidan. Det tar 1 minut och din ansökan är färdigbehandlad inom 24h (helgfri vardag). Även om du oftast får svar inom några timmar rekommenderar vi att du väntar till ansökan är färdigbehandlad för att låta samtliga långivare få chansen att titta på din ansökan och sedan jämföra i lugn och ro. Det kostar inget att ansöka via Lendo och du förbinder dig inte till något. 

Varför just Lendo?

Genom att använda dig av vår jämförelsetjänst för att låna pengar kan du få erbjudanden från flera långivare och banker. Endast en ansökan krävs för att kunna jämföra räntor, kostnader och villkor. Jämför företagslån för att kunna spara pengar och undvika dyrare lån än nödvändigt. 

Är det företagslån utan säkerhet?

De flesta av de banker och långivare vi samarbetar med kräver personlig borgen i samband med lån till företag. Detta är ingen säkerhet i egentlig mening utan innebär att en eller flera av de i bolaget åtar sig att betala av lånet om företaget inte kan betala av skulden enligt plan. Vid större lån, mellan 500 000 - 2 000 000 kr kan en säkerhet i form av företagsinteckning krävas, vid lån av dessa belopp brukar även möjligheten att använda fastigheten som pant finnas att tillgå. Om sådana krav föreligger från långivarna presenteras detta i ditt låneerbjudande. 

Hur mycket kan jag låna till företaget?

Hos oss på Lendo kan du ansöka om lån till företag upp till två miljoner kronor med en återbetalningstid (löptid) på maximalt fem år. Fundera över vad som är viktigt, handlar det om en långsiktig investering kan en längre återbetalningstid vara bra då det innebär en lägre månadskostnad. Är finansieringen mer av en kortsiktig karaktär så kan en kortare löptid vara bättre.

Återbetalning av lånet

Våra banker och långivare på företagssidan har återbetalning i form av en amortering och ränta/avgift. Amorteringssumman och räntan/avgiften dras i de flesta fall via autogiro från företagets konto.  

Vad är det för ränta på företagslån? 

Varje långivare behandlar din ansökan individuellt och den ränta som företaget erhåller bestäms utifrån din kreditvärdighet och återbetalningsförmåga av lånet. Räntan sätts inte av Lendo utan av de långivare som Lendo arbetar med. Långivarna gör en kredit- och riskbedömning av ditt företag samt eventuell borgensman för att fastställa just ditt företags förutsättningar för att betala tillbaka lånet.

Räntan kan variera mellan olika långivare och det är viktigt att jämför så många långivare som möjligt för att hitta den lägsta kostnaden för företaget.

För att ta reda på vilken ränta långivarna kan erbjuda dig måste du skicka in en ansökan. 

Är det samma sak som företagskredit? 

Kanske är det så att du fortfarande är osäker på exakt vad du är ute efter för typ av lån och vill läsa mer om hur de olika låntyperna skiljer sig åt, då kan du läsa mer om företagskredit ,checkkredit ,factoring och vad det är som skiljer uppläggen åt. Du kan även läsa mer om vad som gäller vid företagslån för aktiebolag.

Vem tas kreditupplysningen på?

Lendo tar endast en kreditupplysning via UC på ditt företag, trots att ansökan skickas ut till alla de banker och långivare som erbjuder företagslån som vi samarbetar med. Varje gång du ansöker om ett lån hos en långivare tas en kreditupplysning och detta kan ge dig sämre kreditvärdighet. Genom att ansöka via Lendo undviker du det, trots att många långivare ser din ansökan. Vissa av våra partners (långivare) kompletterar med en kreditupplysning från Creditsafe eller Bisnode, dessa påverkar dock inte företagets kreditvärdighet. 

Utöver kreditupplysningen på företaget tas sedan en upplysning på den/de som agerar borgensman. Denna upplysning kan tas via UC, Bisnode eller Creditsafe.  

Vanliga frågor & svar

Kundtjänstmedarbetare

Kontakta oss

Öppettider under kristi himmelfärd

 • Måndag - Tisdag

  08:00 - 20:00

 • Onsdag

  08.00 - 17.00

 • Torsdag

  Stängd

 • Fredag

  09.00 - 17.00

 • Lördag

  10:00 - 14:00

 • Söndag

  10:00 - 14:00