1. Billån
 2. Husvagnslån - husbilslån

Husvagnslån & husbilslån - ansök hos Lendo

Funderar du på att köpa husvagn eller husbil? Oavsett vilket av fordonen du är intresserad av är det en stor kostnad, jämför husvagnslån och husbilslån för att vara säker på att få bästa möjliga villkor och lån. Du kan låna upp till 100% av husbilens eller husvagnens värde genom Lendo då du inte tar ett traditionellt husbilslån - utan ansöker om ett privatlån.

 • Snabb ansökan - endast 2 min

 • Endast 1 kreditupplysning via UC

 • Upp till 40 låneerbjudanden  

Ansök & jämför lån i dag! 

Vad tycker våra kunder?
TrustScore beräknas baserat på alla omdömen hos Trustpilot, med beaktande av aktualitet, mängd och stjärnbetyg. Lendo bjuder slumpmässigt in kunder som har använt tjänsten via mail att lämna omdömen, dessa markeras som verifierade. Andra omdömens äkthet kontrolleras inte.
kr
10 000600 000
år

Ungefärlig kostnad

2 305 kr/mån

Räkneexempel: Annuitetslån 12 år. Effektiv årsränta 6.98%. Ett lån på 200 000 kr kostar då 2032 kr/månad (144 avbetalningar), dvs totalt 292 653 kr. Ingen start-/aviavgift. 6.77% nominell ränta (rörlig ränta, sätts individuellt baserat på dina förutsättningar). Ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil, uppdaterat 2023-10-06.

Återbetalningstid 1-15 år. Maximala räntan är 34%. Räntespann mellan: 5,20%-33,93%.

schibsted group logos
schibsted text

Våra samarbetspartners

ICA Banken lån
Coop MedMera bank lån
IKANO Bank lån
Nordax Bank lån
Wasa Kredit lån
Resurs lån och företagslån
Bank Norwegian - en filial av NOBA Bank Group
SEB lån

HUR FUNGERAR LENDO?

Jämför lån snabbt, enkelt och kostnadsfritt. Så här går det till:

1. Gör en ansökan

Fyll i din ansökan digitalt. Det tar runt 1 minut.

2. Jämför erbjudanden

Lendo samlar erbjudanden från upp till 40 långivare

3. Välj det bästa lånet

Välj det erbjudande som passar dig bäst.

TrustScore beräknas baserat på alla omdömen hos Trustpilot, med beaktande av aktualitet, mängd och stjärnbetyg. Lendo bjuder slumpmässigt in kunder som har använt tjänsten via mail att lämna omdömen, dessa markeras som verifierade. Andra omdömens äkthet kontrolleras inte.

Varför ska jag jämföra husvagnslån & husbilslån? 

Vissa inköp kan vara svåra att betala kontant rakt upp och ner, som till exempel bilköp, lägenhetsköp, eller när det är dags att köpa den där husbilen eller husvagnen man tittat på länge. Det handlar om stora kostnader som är svåra att spara ihop till så de flesta använder sig av olika typer av lån för att finansiera dessa typer av inköp. Räntan på ditt husvagnslån eller husbilslån kan variera stort beroende på vem du ansöker hos och vem eller vilka det är som ansöker om lånet. 

När du ansöker hos Lendo vet du att kan ställa upp till 40 låneerbjudanden mot varandra och jämföra lån och villkor, på så sätt kan du se bästa möjliga lån och lägst ränta sett till dina förutsättningar med endast en ansökan. Du kan ansöka om lån upp till 600 000 kr.

Genom att jämföra husvagns- eller husbilslån får du reda på hur låg ränta du kan få när du tar ett privatlån för ditt köp av husbil eller husvagn. Skulle du sedan välja att inte gå vidare med något av dina eventuella låneerbjudanden kan du ändå använda dessa som grund i förhandling med din vanliga bank eller kanske handlaren om du bestämmer dig för att köpa husbilen eller husvagnen vid ett senare tillfälle. 

Varför ska jag använda mig av en låneförmedlare? 

Genom att ansöka om ditt husbilslån/husvagnslån via en låneförmedlare som Lendo sparar du tid och belastar din kreditvärdighet minimalt. Med en enda låneansökan har du möjlighet att få upp till 40 låneerbjudanden.

Skulle du vilja jämföra samma antal långivare eller banker på egen hand skulle du behöva göra 40 låneansökningar, en hos varje där det även skulle tas en kreditupplysning på dig hos varje långivare. Utöver tiden det skulle ta att göra alla ansökningar ska man även ta i beaktande att om det tas många kreditupplysningar på dig under kort tid försämras din kreditvärdighet vilket leder till sämre förutsättningar att få ett lån med bra villkor. 

När du ansöker om ditt lån utan säkerhet via Lendo tas endast en enda kreditupplysning via UC, trots att du har möjlighet att få 40 låneerbjudanden.

Det ger dig möjligheten att ställa olika långivares erbjudanden om husvagnslån och husbilslån utan säkerhet mot varandra med minsta möjliga påverkan på ditt kreditbetyg. Dina eventuella lånelöften är giltiga i 30 dagar vilket innebär att du har gott om tid att jämföra och utvärdera vilket husvagnslån eller husbilslån som passar dig bäst. 

Är det någon skillnad mot vanliga husvagnslån eller husbilslån? 

Vilken typ av finansiering du väljer beror på hur mycket pengar du har att lägga in i köpet av den nya husbilen eller husvagnen. Den vanliga lånformen hos auktoriserade handlare är densamma som vid billån, båtlån eller MC-lån. Det vill säga den där du använder fordonet som säkerhet och själv får gå in med minst 20% kontant och får låna resterande del av köpesumman. Väljer du ett sådant lån brukar du ofta kunna förhandla dig till ganska bra villkor, dock tillkommer ofta vissa kostnader och tänk på att du i de flesta fall inte får sälja fordonet innan lånet är återbetalt och att dessa lån ofta har en löptid på maximalt 8 år.

Ansöker du om ditt husvagns- eller husbilslån via Lendo är det ett blancolån det handlar om, ett lån utan säkerhet. Det är ett vanligt sätt att finansiera fordonsköp på då du kan låna upp till 100% av husvagnens eller husbilens värde. När du lånar via Lendo används med andra ord inte husvagnen eller husbilen som säkerhet för ditt lån och du kan välja en löptid upp till 15 år. 

Vad får jag för ränta på mitt husbilslån/husvagnslån? 

Räntan på ditt lån sätts inte av Lendo, du ansöker här på hemsidan och sen får de banker och långivare vi samarbetar med möjligheten att erbjuda dig ett lån. Vi kan inte på något sätt påverka den processen. Varje långivare gör en egen riskbedömning på dig och din ansökan baserad på din kreditvärdighet. Därefter presenteras räntan via Lendo från respektive långivare. 

Räntan på ditt husvagns- eller husbilslån påverkas inte beroende på vilken modell du köper eller vem du köper den av. Du får samma ränta oavsett om du ska köpa den av en handlare eller privat. Något som kan påverka din ränta är däremot din anställningsform, ditt civilstånd och eventuell medsökande. En medsökande med ordnad ekonomi och bra kreditvärdighet ökar ofta möjligheterna till ett lån med bra villkor. 

Hur lång tid har jag på mig att betala tillbaka lånet på husbilen eller husvagnen? 

Återbetalningstid eller löptid på lån varierar mellan olika långivare och banker. När du ansöker hos Lendo kan du välja löptid på 1-15 år på de lån vi förmedlar. Skulle du vilja betala av delar eller hela lånet i förtid, så kallad förtidslösen kan du göra det utan extra kostnad. Allt du behöver göra är att kontakta den långivare där ditt lån ligger så hjälper de dig.

Hur fungerar återbetalningen av husbils-/husvagnslånet via Lendo? 

Återbetalningen av ditt lån sker oftast via månatlig amortering. Utöver ränta kan eventuella avgifter som uppläggningsavgift och aviavgift tillkomma. Eventuella avgifter presenteras tydligt för dig när du får dina låneerbjudanden. 

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna

Nej, din ansökan är inte bindande. Vi samlar in erbjudanden från banker och långivare som du sedan får ta ställning till och ta lån om det passar dina behov. Ditt lånelöfte är sedan giltigt i 30 dagar.

Ditt lånelöfte genom Lendo är giltigt i 30 dagar.

Som privatperson finns den kvar i 3 år från det att anmärkningen registrerades. För juridiska personer (företag) ligger uppgifterna kvar i 5 år. Du kan läsa mer om detta hos Kronofogdemyndigheten.

Din ansökan kommer att skickas ut så att alla våra banker och långivare får chansen att titta på den och se om de kan erbjuda dig ett lån, du kan få svar från upp till 35 långivare med en enda ansökan och kreditupplysning. Lånelöftet är sedan giltigt i 30 dagar vilket betyder att du har gott om tid att jämföra.

Eftersom du ansöker om ett privatlån för att bekosta din husvagn eller husbil kan du ansöka om lån trots en betalningsanmärkning. Du kan ansöka om lån upp till 350 000 kr. För att bli beviljad ett lån krävs det att du uppfyller de krav som våra banker och långivare har satt:

 • Vara minst 18 år

 • Folkbokförd och skriven i Sverige minst ett år

 • Har en årsinkomst på minst 120 000 kr.

 • Är skuldfri hos Kronofogden sedan 6 månader.

På Lendo kan du ansöka om privatlån från 10 000 kr upp till 600 000 kr, förutsatt att du uppfyller de grundkrav som ställs.

Grundkrav för lån till husvagn eller husbil

 • Vara minst 18 år

 • Folkbokförd och skriven i Sverige minst ett år

 • En fast inkomst från arbete eller pension

 • En årsinkomst på minst 120 000 kr

 • Skuldfri från kronofogden i minst 6 månader

Om du arbetar extra timmar, har ett vikariat eller är provanställd kan du ansöka om lån upp till 100 000 kr. Vid en tidsbegränsad anställning är det viktigt att du har 6 månader kvar av din anställningstid.

Grundkraven är fastställda av de banker och långivare Lendo samarbetar med och är inget vi kan påverka.