1. Allt om lån
 2. Billiga lån

Billiga lån - ansök upp till 600 000 kr

Genom att ansöka om ditt lån på Lendo kan du med en enda ansöka jämföra låneerbjudanden från upp till 40 banker och långivare. Om du är ute efter billiga lån ska du jämföra för att säkerställa att du får det billigaste och med bäst villkor för just dina förutsättningar.

 • Endast en kreditupplysning (UC)

 • Svar inom 1 minut

 • Ej bindande

 • Kostnadsfritt

Ansök om ditt billiga lån hos Lendo!

Vad tycker våra kunder?
kr
10 000600 000
år

Ungefärlig kostnad

2 838 kr/mån

Räkneexempel: Annuitetslån 12 år. Effektiv årsränta 5.69 %. Ett lån på 200 000 kr kostar då 1 905 kr/månad (144 avbetalningar), dvs totalt 274 411 kr. Ingen start-/aviavgift. 5.55 % nominell ränta (rörlig ränta, sätts individuellt baserat på dina förutsättningar). Ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil, uppdaterat 2021-10-15.

Återbetalningstid 1-15 år. Maximala räntan är 29,95%. Räntespann mellan: 2,95%-29,95%.

Våra samarbetspartners

IKANO Bank lån
SEB lån
Swedbank lån
Santander bank lån
ICA Banken lån
Resurs lån och företagslån
DNB privatlån
Bigbank lån

HUR FUNGERAR LENDO?

Jämför lån snabbt, enkelt och kostnadsfritt. Så här går det till:

1. Gör en ansökan

Fyll i din ansökan digitalt. Det tar runt 2 minuter.

2. Jämför erbjudanden

Lendo samlar erbjudanden från upp till 40 långivare

3. Välj det bästa lånet

Välj det erbjudande som passar dig bäst.

Billiga lån - hur ska jag göra?

Är du ute efter att ansöka om lån och funderar på hur du ska göra för att få så låg ränta och billigt lån som möjligt? Om du frågar oss på Lendo så skulle vi säga att det absolut bästa sättet att säkerställa att du får billigaste lånet sett till dina förutsättningar är att jämföra lån. När du ansöker via en låneförmedlare som oss på Lendo sätter du banker och långivare i en konkurrenssituation med varandra där du med din ansökan enkelt jämför låneerbjudanden och villkor. Med en enda, kostnadsfri ansökan via Lendo kan du få upp till 40 låneerbjudanden om privatlån där du enkelt kan jämföra och välja det med bäst villkor.  

Hur gör jag för att få ett lån med låg ränta? 

När du ansöker om ett lån är låg ränta ofta en av de viktigaste sakerna du bör titta på, även om det inte är den enda så klart (mer om det nedan). Banker och långivare bedömer din ekonomiska situation och återbetalningsförmåga noggrant för att kunna, om möjligt erbjuda dig ett så billigt lån som möjligt.

Här är saker som kan påverka vilken ränta du erbjuds:

 • Din anställningsform. Är du heltidsanställd eller tillsvidareanställd är det lättare att få ett billigt lån än om du har projekt- eller visstidsanställning. Har du en fast anställning med stabil inkomst anses det innebära en lägre risk att låna ut pengar till dig och då kan du få lägre ränta och i längden ett billigare lån. Är du däremot visstidsanställd, student eller arbetslös anses risken högre på grund av mindre säker återbetalningsförmåga. 

 • Är du egenföretagare ska du ha haft ditt företag i två år för att kunna erbjudas ett lån med bra och låg ränta.

 • Din civilstatus påverkar - Är du gift ses din ekonomiska situation som stabil eftersom ni är två personer som kan axla det ekonomiska ansvaret. En skilsmässa kan då påverka dina möjligheter eftersom din ekonomi förändras och det ses som en högre risk av långivare och banker.

 • Din kreditvärdighet påverkar också, om du är osäker på hur den ser ut så kan du ta en upplysning på dig själv via exempelvis minuc.se för att se din kreditscore och vilken information långivarna ser om dig. 

 • Undvik snabblån och sms lån - dessa lån har kort löptid, ofta endast kring någon månad och det brukar röra sig om mindre lånsummor vilket leder till att räntan blir väldigt hög.   

Varför ska jag jämföra för att få ett billigt lån? 

För att hitta bästa möjliga och billiga lån behöver du kunna ställa olika banker och långivares låneerbjudanden mot varandra. Det enklaste sättet att göra det är att ansöka om ett lån via en låneförmedlare som Lendo. Då kan du med en enda ansökan som tar dig två minuter få upp till 40 låneerbjudanden där du kan jämföra räntor, villkor och totalkostnader med endast en kreditupplysning via UC. 

Lendo kan inte påverka vilken ränta du erbjuds av banker och långivare, utan den baseras på långivarnas bedömning av din ekonomiska situation, skuldsättning och återbetalningsförmåga. Jämför du innan du väljer kan du spara pengar i räntekostnader som du istället kan använda till annat. 

Är det bara räntan som avgör om det är ett billigt lån? 

Visst är räntesatsen viktig, men du bör även titta på andra faktorer. En av de viktigare är återbetalningstiden och totalkostnaden. Ditt önskade lånebelopp kostar dig olika mycket beroende på återbetalningstid, generellt får du en lägre effektiv ränta med längre återbetalningstid. Däremot blir totalkostnaden då högre än om du valt en kortare återbetalningstid. 

Du bör med andra ord utöver lånesumman och räntan även fundera över vad som är viktigt för din vardagsekonomi, är det att ha en lägre månadskostnad för att kunna ha större marginaler i vardagen så kan längre återbetalningstid vara ett bra alternativ. Trots den högre totala kostnaden för ditt lån. Är det däremot så att du vill ha så låg totalkostnad för lånet som möjligt ska du välja kort återbetalningstid, där du även om du har en högre månadskostnad får ett billigt lån sett till totalkostnaden.   

Kan jag ansöka även om jag har en betalningsanmärkning?

Ja. Du kan ansöka om ett lån med betalningsanmärkning genom Lendo. Din låneansökan skickas till alla de banker och långivare som vi på Lendo samarbetar med och som vänder sig till kunder med betalningsanmärkningar. Du väljer själv vilken långivare du vill gå vidare med efter din låneansökan är färdigbehandlad. Alla dina lånelöften är giltiga i 30 dagar vilket ger dig tid att gå igenom dina erbjudanden i lugn och ro.

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna

Nej, Lendo är ingen bank utan en låneförmedlare. Vi hjälper dig att jämföra lån så att du kan välja det bästa alternativet för dig och din ekonomi.

Endast en kreditupplysning hos Upplysningscentralen (UC) kommer att registreras på dig, men du kan få flera omfrågandekopior från de banker som har tittat på din kreditupplysning. I vissa fall kan två av våra samarbetspartners utöver detta inhämta ytterligare information via Bisnode som tillägg till informationen från UC för att förbättra kvaliteten i kreditbeslutet. Detta påverkar inte din kreditvärdighet hos UC

Det beror på din kreditvärdighet och hur du uppfyller bankernas grundkrav, du kan få hela lånet eller en del av lånet beviljat. Vet du med dig att det finns en risk att du inte får hela lånet beviljar kan det vara bra att ha med en medsökande med bra kreditvärdighet för att öka möjligheten att få det lån du ansöker om.

Det finns mycket du kan göra för att påverka räntan på ditt lån:

 • En städad ekonomi påverkar dina förutsättningar om att få en bättre ränta då du anses som en bättre kund. Sitter du på många smålån kan det vara en god idé att samla dina lån.

   

 • Det bästa blancolånet (lån utan säkerhet) får du genom att jämföra olika banker och långivare med varandra. Det gör du enklast genom att jämföra lån via en tjänst som Lendo.