1. Allt om lån
  2. Snabblån

Snabblån - allt du behöver veta

Snabblån är smålån där fokus läggs på just snabbheten att få lånet utbetalt, ofta till högre räntor och sämre villkor då återbetalningstiden är kort. På Lendo tillhandahåller vi inte snabblån utan vi förmedlar privatlån på 10 000 - 600 000 kr. 

  • Jämför upp till 40 låneerbjudanden

  • På Lendo har vi inga högkostnadskrediter

  • En kreditupplysning (UC)

  • Ansökan tar 2 minuter

Undvik att betala för höga räntor & avgifter - ansök & jämför lån snabbt hos Lendo!

Vad tycker våra kunder?
TrustScore beräknas baserat på alla omdömen hos Trustpilot, med beaktande av aktualitet, mängd och stjärnbetyg. Lendo bjuder slumpmässigt in kunder som har använt tjänsten via mail att lämna omdömen, dessa markeras som verifierade. Andra omdömens äkthet kontrolleras inte.
kr
10 000600 000
år

Ungefärlig kostnad

2 305 kr/mån

Räkneexempel: Annuitetslån 12 år. Effektiv årsränta 6.98%. Ett lån på 200 000 kr kostar då 2032 kr/månad (144 avbetalningar), dvs totalt 292 653 kr. Ingen start-/aviavgift. 6.77% nominell ränta (rörlig ränta, sätts individuellt baserat på dina förutsättningar). Ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil, uppdaterat 2023-10-06.

Återbetalningstid 1-15 år. Maximala räntan är 34%. Räntespann mellan: 5,20%-33,93%.

schibsted group logos
schibsted text

Våra samarbetspartners

ICA Banken lån
Coop MedMera bank lån
IKANO Bank lån
Nordax Bank lån
Wasa Kredit lån
Resurs lån och företagslån
Bank Norwegian - en filial av NOBA Bank Group
SEB lån

HUR FUNGERAR LENDO?

Jämför lån snabbt, enkelt och kostnadsfritt. Så här går det till:

1. Gör en ansökan

Fyll i din ansökan digitalt. Det tar runt 1 minut.

2. Jämför erbjudanden

Lendo samlar erbjudanden från upp till 40 långivare

3. Välj det bästa lånet

Välj det erbjudande som passar dig bäst.

TrustScore beräknas baserat på alla omdömen hos Trustpilot, med beaktande av aktualitet, mängd och stjärnbetyg. Lendo bjuder slumpmässigt in kunder som har använt tjänsten via mail att lämna omdömen, dessa markeras som verifierade. Andra omdömens äkthet kontrolleras inte.

Vad är egentligen ett snabblån och hur fungerar det?

Många förknippar begreppet snabblån med dåligt genomtänkta ansökningar och stora kostnader. Och visst är det så att vissa lån varit kända för att vara alltför lätta att ta i stundens ingivelse och sen har kostnader och skulder eskalerat väldigt fort. Dessa lån kallas även mikrolån eller SMS lån

Idag är marknaden för den typ av lån där ansökan snabbt bearbetas och pengar utbetalas betydligt bättre reglerad än den var tidigare, men dessa lån kan fortfarande vara kostsamma. Dessutom sker sånt som kreditprövning vid ansökan om vanliga privatlån mycket snabbare i dag hos de flesta långivare, vilket gör det ointressant för många att ansöka om ett s.k. snabblån. Och när det är så enkelt att hitta förmånliga lån från seriösa aktörer som det är på Lendo, minskar motivationen självklart ännu mer.

Det här utmärker snabblån:

  • De är lätta att ansöka om och finns tillgängliga vid de flesta tider och i alla de kanaler som människor använder dagligen. Den gamla benämningen sms-lån syftade på just hur enkelt man kunde teckna snabba lån, men i dag når vi lätt långivare på alla plattformar och inte bara genom mobiltelefonen.

  • Långivaren behandlar ansökan snabbt och den som ansöker får besked om inte direkt, så senast samma dag som ansökan gjorts. 

  • Utbetalningen av pengarna sker oftast strax efter att en ansökan blivit godkänd.

  • Dessa lån tenderar att vara dyrare än andra privatlån. I dag handlar det inte så ofta om att räntan är väsentligt högre, utan mer om avgifter och andra kostnader som i längden kan komma att uppgå till ganska rejäla summor.

  • En kreditupplysning tas regelmässigt och om den som ansöker har t.ex. betalningsanmärkningar så innebär det så gott som garanterat ett avslag. 

Det är alltid viktigt att ta sig tid att jämföra olika långivare, men kanske extra mycket så när det gäller snabblån. Det krockar ju då ofta med orsaken till att man behöver ett lån snabbt. Men idag är handläggningstiderna ändå oftast korta och det är lätt att jämföra lån och långivare som hos oss på Lendo. Då kanske det ändå går att ta sig den korta tiden och hitta det bästa och billigaste alternativet. Det lönar sig alltid att jämföra.

Låna pengar snabbt

Vi tycker att det ska vara enkelt att låna pengar snabbt och därför tar det bara några minuter att göra en låneansökan hos oss. Sen kan du jämföra lån för att hitta det bästa lånet för just dig och dina behov utifrån dina ekonomiska förutsättningar. Självklart är det kostnadsfritt att ansöka om att låna pengar snabbt genom Lendo.

När din låneansökan är inskickad hämtar vi in erbjudanden från upp till 35 banker och långivare. Det är sen upp till dig som vill låna pengar att jämföra alla erbjudanden - den ränta och de villkor som långivarna är beredda att ge dig - och detta möjliggör att du kan få så låg kostnad som möjligt. Det går snabbt att ansöka om att låna pengar genom Lendo och du får oftast svar inom 1 minut. Men vi rekommenderar att du väntar 24 timmar, så att din ansökan hinner behandlats av alla våra samarbetspartners. Därefter kan du jämföra och välja det erbjudande som passar bäst för just dig.

Hur mycket kan man ansöka om i snabblån? 

Ett snabblån är ett lån av en mindre summa pengar, oftast är det belopp kring 500 - 20 000 kr som aktörerna erbjuder. Fördelen med snabblån är just att du får pengarna på kontot snabbt och det uppfyller ett akut behov. En nackdel är att det kan leda till oövertänkta lån tagna i stunden och som kan bli väldigt mycket dyrare än förväntat. En ytterligare nackdel är att det i de allra flesta fall handlar om högkostnadskrediter med en effektiv ränta på minst 30%.

Snabblån utan UC 

Många lockas av dessa lån då de marknadsförs som lån som inte påverkar din kreditvärdighet eftersom ingen kreditupplysning tas via UC utan via andra aktörer som då inte blir synliga i UC-registret. Dock kommer alltid någon form av upplysning tas på dig som ansöker, för att säkerställa att du har tillräckligt god återbetalningsförmåga.

Med det i åtanke kan det vara en bra idé att fundera ett extra varv på om du ska ansöka om ett snabblån eller se om du kan få ett privatlån istället där du kan jämföra räntor och längre löptider som du kan reglera vid behov.

Räntetak på snabblån

När dessa lån lanserades och växte stort under tidiga 2000-talet var marknaden i stort oreglerad och många ansökte om och beviljades lån som hade flera 1000% i effektiv ränta. Detta gjorde att många hamnade i en skuldfälla och ond spiral där de tog nya snabblån för att betala tillbaka gamla. Detta har sedan dess reglerats i den nya konsumentkreditlagen som trädde i kraft den första september 2018 där man även införde ett räntetak. Det innebär att räntan på en högkostnadskredit aldrig får överstiga referensräntan + 40%.

Observera att kreditköp (ex. köp på faktura eller avbetalning) och bolån är undantagna i lagen. 

I samband med att räntetaket infördes tillkom även ett kostnadstak vilket innebär att du som låntagare aldrig ska behöva betala räntor och avgifter på över 100% av din lånesumma. Lånar du 10 000 kr ska du med andra ord aldrig betala tillbaka mer än 20 000 kr. 

Hur ansöker jag om ett lån på Lendo?

Det är enkelt och smidigt att ansöka om lån hos oss på Lendo.  Efter att du skickar in din låneansökan i formuläret ovan blir den behandlad av de banker och långivare vi samarbetar med, du kan få upp till 40 låneerbjudanden på din ansökan. För att påverkan ditt kreditbetyg minimalt tas en enda kreditupplysning via UC som våra banker och långivare får dela på. Du får oftast svar inom 1 minut på din ansökan, vi mejlar dig så fort den är färdigbehandlad och samtliga långivare har fått möjligheten att behandla den. Sedan kan du välja det erbjudande som passar dig bäst. 

Räntor sätts av de banker och långivare vi samarbetar med och är inget vi på Lendo kan påverka. Varje bank och långivare gör en egen individuell riskbedömning baserad på din kreditvärdighet och därefter kan räntan och totalkostnad för ditt lån presenteras via Lendo från respektive långivare.

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna

Räntan på lånen sätts av bankerna och långivarna direkt, inte av Lendo. Räntespannet är 2,95% - 29,95%, vilken ränta du får bestäms efter en bedömning av din kreditvärdighet. Du kan enkelt jämföra totalkostnaderna för ditt lån när du fått dina erbjudanden och på så sätt välja det som kostar dig minst.

Nej, din ansökan är inte bindande. Vi samlar in erbjudanden från banker och långivare som du sedan får ta ställning till och ta lån om det passar dina behov. Ditt lånelöfte är sedan giltigt i 30 dagar.

Det är individuellt. Alla banker och långivare som vi samarbetar med får chansen att ge dig ett låneerbjudande. De gör en bedömning av dig som kund baserat på din kreditvärdighet och tar sedan beslut om de kan erbjuda dig ett lån.

Nej, Lendo är ingen bank utan en låneförmedlare. Vi hjälper dig att jämföra lån så att du kan välja det bästa alternativet för dig och din ekonomi.