1. Bolån
  2. Överbryggningslån

Överbryggningslån - så fungerar ett brygglån

Om du ska köpa ny bostad men ännu inte sålt din nuvarande bostad kan du behöva ett överbryggningslån.

  • Endast en kreditupplysning hos UC

  • Svar från flera långivare

  • Låna tryggt och säkert

Läs mer om överbryggningslån & ansök!

TrustScore beräknas baserat på alla omdömen hos Trustpilot, med beaktande av aktualitet, mängd och stjärnbetyg. Lendo bjuder slumpmässigt in kunder som har använt tjänsten via mail att lämna omdömen, dessa markeras som verifierade. Andra omdömens äkthet kontrolleras inte.

Vilken typ av lån vill du ta?

För dig som har hittat ditt drömboende och behöver ett bolån!

Bostadens pris:

kr
176 47120 000 000
Illustration

Överbryggningslån

Ett överbryggningslån, är ett lån för dig som ska köpa en ny bostad men ännu inte sålt din gamla bostad. Det är ett tillfälligt lån, med en uppläggningstid på oftast inte längre än tre till sex månader, som ska användas just under tidsperioden mellan att du flyttar in i din nya bostad och får din gamla bostad såld.

Lånet täcker köpeskillingen för den nya bostaden och däri kan kontantinsatsen på 15 % och handpenning på 10 % ingå, om du inte har andra tillgångar som kan täcka dessa utgifter innan din gamla bostad blivit såld. För att bli beviljad ett överbryggningslån måste både köpekontrakt och överlåtelseavtal vara underskrivna för både den nya och gamla bostaden. 

Ansök om överbryggningslån

Du kan ansöka om överbryggningslån antingen i samma bank där du har ditt vanliga bolån eller vända dig till en annan bank om du vill flytta ditt bolån i samband med att du byter bostad. Överbryggningslån brukar vara amorteringsfria eftersom löptiden är så kort. När din gamla bostad är såld och köparen har betalat hela köpeskillingen löser du in hela lånet inklusive ränta. 

Lendo överbryggningslån 

Du kan ansöka om bostadslån via Lendo. När du hittat bostaden du ska köpa är det viktigt att du får ett så bra låneerbjudande som möjligt, sett till dina personliga förutsättningar. Det gör du enkelt hos oss på Lendo, Sveriges största jämförelsetjänst för lån. 

Genom att ansöka om att flytta bolån, ansöka om ett lånelöfte eller om du behöver ett lån till nya bostaden fyller du enkelt i en ansökan direkt på hemsidan. Genom att använda dig av en jämförelsetjänst kan du jämföra erbjudanden med en enda ansökan, samtidigt som du slipper onödiga kreditupplysningar. När du gör din bolåneansökan via Lendo kan du jämföra låneerbjudanden från de banker och långivare vi samarbetar med, med endast en kreditupplysning via UC. Du ansöker digitalt direkt i formuläret, du behöver inte åka till olika bankkontor, utan långivarna får slåss om dig online. Efter att du ansökt hör våra certifierade handläggare inom bostadslån av sig till dig via telefon för att presentera erbjudanden till dig. 

Du förbinder dig inte till något genom att ansöka, du väljer själv om du vill gå vidare med ett låneerbjudande eller ej. Har du frågor och funderingar längs vägen, kan du ringa våra handläggare på 0771-131310 så hjälper de dig. 

Våra samarbetspartners

Bluestep bolån
Hypoteket bolån
Landshypotek bolån
Marginalen bolån
Nordax bank bolån
SBAB bolån
Skandia bolån
Svea bolån

HUR FUNGERAR LENDO?

Följ de tre enkla stegen nedan för att hitta rätt bolån för dig:

Sign bubble icon

Du fyller enkelt i ansökan direkt på hemsidan. En handläggare kontaktar dig inom kort och hjälper dig vidare med ansökan. Du förbinder dig inte till något när du jämför bolån via Lendo och ansökan är helt kostnadsfri.

Rank white bubble

Bankerna och långivarnas erbjudanden presenteras för dig av våra kunniga handläggare.

Handshake bubble icon

Välj bolånet som passar dig bäst! Den valda långivaren kommer att kontakta dig för att slutföra låneprocessen.

Sign bubble icon

Du fyller enkelt i ansökan direkt på hemsidan. En handläggare kontaktar dig inom kort och hjälper dig vidare med ansökan. Du förbinder dig inte till något när du jämför bolån via Lendo och ansökan är helt kostnadsfri.

Rank white bubble

Bankerna och långivarnas erbjudanden presenteras för dig av våra kunniga handläggare.

Handshake bubble icon

Välj bolånet som passar dig bäst! Den valda långivaren kommer att kontakta dig för att slutföra låneprocessen.

customer support

Psst, våra kunniga handläggare finns på plats längst hela processen för att besvara frågor och stötta dig!

wave
wave

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna

Lendos tjänst är kostnadsfri och du förbinder dig inte till någonting genom att ansöka om ett bostadslån hos oss. Har du frågor om hur det går till kan du ringa våra handläggare certifierade inom bolån på 0771-131310 så hjälper de dig.  

Grundkraven för ett bostadslån via Lendo: 

  • Du måste vara minst 18 år

  • Du har eller ska köpa en bostad i Sverige som ska utgöra en säkerhet för lånet. 

  • Du är folkbokförd i Sverige 

  • Ring vår handläggare inom bolån på 0771-131310 så kan de gå igenom dina förutsättningar och grundkraven från våra banker och långivare. 

Nej, räntan sätts av de långivare vi samarbetar med. Långivarna gör en bedömning av din ekonomiska situation samt framtida återbetalningsförmåga och avgör därefter om de kan erbjuda dig ett bolån och till vilken ränta.

Du måste amortera 1% på ditt bolån om du har en belåningsgrad mellan 50-70% av bostadens marknadsvärde. Har du en högre belåningsgrad än 70% behöver du amortera 2% av bostadens marknadsvärde. Utöver detta kan du behöva amortera ytterligare 1% om dina samlade bolån är 4.5 gånger större än din årsinkomst före skatt.