1. Allt om lån
 2. Hur mycket får jag låna

Hur mycket får jag låna?

Innan du ansöker om ett lån kan det vara svårt att veta hur mycket du får låna. Banker och långivare gör en riskbedömning av dig eller ditt företag och baserar sedan sina låneerbjudanden på den. Ansöker du via Lendo får du besked snabbt & enkelt.

 • 1 ansökan - upp till 40 låneerbjudanden

 • Ansök på 2 minuter

 • Endast en kreditupplysning (UC)

 • Lendo är Sveriges största låneförmedlare

Läs mer nedan & ansök idag!

Vad tycker våra kunder?
TrustScore beräknas baserat på alla omdömen hos Trustpilot, med beaktande av aktualitet, mängd och stjärnbetyg. Omdömens äkthet kontrolleras inte. Lendo bjuder slumpmässigt in kunder som har använt tjänsten via mail att lämna omdömen.
kr
10 000600 000
år

Ungefärlig kostnad

2 305 kr/mån

Räkneexempel: Annuitetslån 12 år. Effektiv årsränta 6.98%. Ett lån på 200 000 kr kostar då 2032 kr/månad (144 avbetalningar), dvs totalt 292 653 kr. Ingen start-/aviavgift. 6.77% nominell ränta (rörlig ränta, sätts individuellt baserat på dina förutsättningar). Ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil, uppdaterat 2023-10-06.

Återbetalningstid 1-15 år. Maximala räntan är 34%. Räntespann mellan: 5,20%-33,93%.

schibsted group logos
schibsted text

Våra samarbetspartners

ICA Banken lån
DNB privatlån
Coop MedMera bank lån
IKANO Bank lån
Nordax Bank lån
Wasa Kredit lån
Resurs lån och företagslån
Bank Norwegian - en filial av NOBA Bank Group

HUR FUNGERAR LENDO?

Jämför lån snabbt, enkelt och kostnadsfritt. Så här går det till:

1. Gör en ansökan

Fyll i din ansökan digitalt. Det tar runt 1 minut.

2. Jämför erbjudanden

Lendo samlar erbjudanden från upp till 40 långivare

3. Välj det bästa lånet

Välj det erbjudande som passar dig bäst.

TrustScore beräknas baserat på alla omdömen hos Trustpilot, med beaktande av aktualitet, mängd och stjärnbetyg. Omdömens äkthet kontrolleras inte. Lendo bjuder slumpmässigt in kunder som har använt tjänsten via mail att lämna omdömen.

När du vill låna pengar är oftast en viktig fråga hur stort lån som en långivare kan tänka sig att ge dig eller ditt företag. Här kan du läsa om vilka faktorer som avgör den saken, vilka av dem som du kan påverka och vad vi på Lendo kan hjälpa dig med.

De viktigaste faktorerna när du lånar till företag är:

 • Riskbedömning - banken/långivaren kan titta på företagets omsättning, resultat- och balansräkning (för etablerade företag). För etablerade bolag tittar man generellt på ovanstående, för nystartade är det vanligare bedömning av personlig borgen.

 • Ägarförhållanden - vem/vilka äger bolaget.

 • Säkerhet - långivare kan kräva olika typer av säkerheter för företagslån, det kan röra sig om inteckning av fastigheter eller att ägaren eller en styrelsemedlem går in som borgensman. I det fall det handlar om personlig borgen är det viktigt att borgensman har en ordnad ekonomi då hen förbinder sig till att betala skulden i det fall låntagaren (företaget) inte kan betala.

 • Vid högre lånebelopp kan det utöver personlig borgen krävas företagsinteckning.

De viktigaste faktorerna när du lånar som privatperson är: 

 • Din ekonomiska situation - Typ av anställning, disponibel inkomst osv. 

 • Din familjesituation - Singel, gift, skild, sambo, barn eller ej? Dessa faktorer spelar in i hur stora utgifterna kan vara. 

 • Månatliga utgifter - Boendekostnad, eventuella lån och andra avgifter är långivare  intresserade av för att göra en bedömning av återbetalningsförmåga. 

 • Tidigare lån - Har betalningar skötts i tid? 

Din ekonomiska situation

Det viktiga för den som eventuellt ska ge dig ett lån är ju huruvida det ser ut som om du har möjlighet att betala tillbaka. Här är din ekonomiska situation så klart i fokus. Vilken typ av anställning har du? En fast anställning som du har haft under en tid brukar långivare se som positivt, eftersom det betyder att du har en fast inkomst. Men självklart spelar storleken på den inkomsten också stor roll. Ju mer du tjänar, desto mer pengar kan du få låna. Om du är egen företagare tittar man både på din och firmans ekonomi. Om den verkar solid gäller samma förutsättningar som för dig som för den som har en anställning.

Hur ser din familjesituation ut?

En del i bedömningen av din ekonomiska situation och hur mycket du får låna, är hur din familjesituation ser ut. Lever du ensam eller är du gift eller sambo med någon? Då finns kanske två inkomster i hushållet. Har du barn och i så fall i vilken ålder? Det går att räkna ut hur stora utgifterna generellt är för barn i olika åldrar och det läggs in i beräkningen av hur mycket av hushållets inkomst som finns kvar för att betala amortering och ränta på en eventuell skuld.

Hur ser dina utgifter ut?

Långivare vill se hela bilden av din ekonomi och är därför intresserade även av utgiftssidan. Det handlar om familjesituationen som vi skrev om i förra stycket, men också om hur du bor - hyreslägenhet, bostadsrätt eller villa - och om du har t.ex. bolån. Sen spelar givetvis alla andra lån och krediter som du har in i bedömningen av din ekonomi.

Hur har du skött lånebetalningar tidigare?

De långivare som granskar dig vill ju se så att du har skött dina låneåtaganden tidigare. Det är bland annat den typ av fakta som man kan se i kreditupplysningar. Betalningsanmärkningar och ärenden hos kronofogden är självfallet alltid negativt. Det finns långivare som kan tänka sig att bevilja lån, trots att en person har en dålig historik på detta område, men man får räkna med att lånet blir betydligt dyrare än om man har ett fläckfritt ekonomiskt förflutet. Att det har gjorts många förfrågningar hos kreditupplysningsföretag som UC betraktas också som negativt. Allt det här sammantaget är det som utgör din kreditvärdighet. Den i sin tur styr hur mycket du får låna. Det går att ansöka om lån med betalningsanmärkning via Lendo, dock kan det vara svårare att få lån till lika bra villkor som utan. Ring oss gärna på 0771-131310 om du har frågor kring detta, vi hjälper dig gärna även om du ännu inte ansökt.

Hur kan Lendo hjälpa till?

Om du tar hjälp av Lendo när du ska ansöka om lån, så skickas din ansökan till mer än 30 olika aktörer, men bara en kreditupplysning tas. Därför är det ett säkert sätt att stärka och bevara din kreditvärdighet. Går du själv som privatperson till många olika banker och långivare för att göra samma jämförelse kommer varje aktör ta en upplysning på dig. Förutom att det kommer ta dig lång tid, kommer det även påverka ditt kreditbetyg liksom möjligheten att beviljas ett lån med bra ränta.

Så utnyttja vår enkla och säkra ansökan när det är dags för dig att ansöka om lån. Vi hoppas så klart att du får ett glädjande svar på frågan: Hur mycket får jag låna?

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna

På Lendo kan du ansöka om lån från 10 000 kr upp till 600 000 kr.

Bankerna prövar din ansökan för att ta reda på din ekonomiska situation och för att bedöma din framtida förmåga att betala tillbaka lånet. Utifrån detta tar banker och långivare beslut om hur mycket du kan låna och till vilken ränta. Den ränta du får sätts av de olika banker och långivare som erbjuder dig lån, räntan beror på din kreditvärdighet och på hur de bedömer dig och den efter de parametrar de satt upp. Lendo kan inte påverka räntan.

TIPS: En tumregel är att inte ansöka om lån som överstiger 90% av din årsinkomst.

Är du ute efter lån till företag kan du även ansöka om företagslån via Lendo, upp till 5 miljoner kr.

Det finns mycket du kan göra för att påverka räntan på ditt lån:

 • En städad ekonomi påverkar dina förutsättningar om att få en bättre ränta då du anses som en bättre kund. Sitter du på många smålån kan det vara en god idé att samla dina lån.

   

 • Det bästa blancolånet (lån utan säkerhet) får du genom att jämföra olika banker och långivare med varandra. Det gör du enklast genom att jämföra lån via en tjänst som Lendo.

Oavsett vad ditt lån ska gå till ser Lendo till att din låneansökan kommer ut till flertalet banker och med det öppnar upp för valmöjligheten att finna det erbjudande som passar bäst. Som låneförmedlingssajt ser Lendo till att alltid visa effektiv ränta så du vet vad du tackar ja till och inte behöver oroa dig för dolda avgifter.

Att ansöka om ett lån genom Lendo är enkelt och går snabbt. Din låneansökan är kostnadsfri och även om ansökan går ut till flertalet banker och långivare, tas endast en kreditupplysning från Upplysningscentralen (UC). Ansök om lån redan nu eller samla dina lån här.

Man kan sänka sin ränta på olika sätt, ofta brukar byte av bank eller långivare kunna innebära sänkt ränta. Eller om man har flera lån och krediter som man betalar av på istället samlar sina lån i ett enda och betalar av de mindre brukar det innebära en lägre ränta då de mindre lånen generellt har kortare återbetalningstid och högre ränta. Många kan tycka det är jobbigt att gå till flera banker för att jämföra räntor, det är tidskrävande och de kommer att ta en kreditupplysning hos varje bank vilket kan påverka kreditvärdigheten.

Genom att ansöka om lånet via Lendo som är en låneförmedlare får du låneerbjudanden från upp till 30 banker med bara en kreditupplysning från UC. Får du då ett erbjudande med lägre ränta är det enkelt att byta till den banken eller långivaren och på så sätt sänka din ränta och kostnader varje månad.