1. Företagslån
  2. Restauranglån

Restauranglån - finansiering till café och restaurang

Lån till restaurang och café, genom att jämföra låneerbjudanden via Lendo kan du finansiera dina planer för restaurangen. Lendo hjälper småföretagare att jämföra företagslån upp till 5 miljoner kronor med en enda ansökan.  

  • Förslag inom 24h 

  • Lån över 5 miljoner? Ring oss! 

  • Ansök kostnadsfritt 

Ansök om lån till din restaurang via Lendo! 

Vad tycker våra kunder?
kr
50 0005 000 000
år

(Ansökan är inte bindande)

schibsted group logos
schibsted text

Våra samarbetspartners

Aros Kapital företagslån
Froda företagslån
Marginalen bank lån
Capitalbox företagslån
Fedelta företagslån
Qred företagslån
Capcito företagslån
OPR-Företagslån

HUR FUNGERAR LENDO?

Jämför företagslån snabbt, enkelt och kostnadsfritt. Så här går det till:

1. Gör en ansökan

Fyll i din ansökan digitalt. Det tar runt 2 minuter.

2. Jämför erbjudanden

Lendo samlar erbjudanden från upp till 19 långivare

3. Välj det bästa lånet

Välj det erbjudande som passar ditt företag bäst.

Lån till restaurang och café upp till 5 000 000 kr

De flesta småföretagare behöver under resans gång ansöka om företagslån. Detta gäller i allra högsta grad även restauranger, caféer och andra inom hotell- och restaurangbranschen. Skälen till företagslånet kan variera, det kan handla om investeringskapital vid en expansiv fas, likviditet eller kanske är det investeringskapital som behövs för att starta din verksamhet.  

I restaurangbranschen sker saker snabbt. Det kan behövas finansiering för nya maskiner i köket, en renovering av uteserveringen, skälen till ansökan kan vara lika skiftande som det finns olika typer av restauranger och kök. 

För att du ska få ett så bra erbjudande om restauranglån som möjligt är det viktigt att jämföra erbjudanden. Det gör du lättast genom att ansöka genom en förmedlare som Lendo, där du med en enda ansökan kan jämföra upp till 19 låneerbjudanden. Du kan sedan i lugn och ro jämföra räntor, villkor och totalkostnader innan du tar ett beslut.  

Utmaningar och behov för restauranger vad gäller finansiering 

En utmaning som många inom restaurangbranschen ser är utmaningar och svårigheter när det gäller finansiering. När restaurangägare diskuterar med sin bankman på en storbank får de ofta höra att risken är för hög för de större lånebelopp som ofta behövs. På Lendo samarbetar vi med långivare och nischbanker med snabba processer och modern riskbedömning som är vana att bedöma restaurangers finansieringsbehov. De banker och långivare vi samarbetar med vet att de första 6-12 månaderna kan vara svåra och att många restaurangägare går back innan det vänder, därför är en längre löptid något som många efterfrågar. När du ansöker om ett lån till restaurang eller café via Lendo kan du välja en löptid upp till 5 år. 

Vad går lån till restaurang till? Behoven kan som sagt vara skiftande. Här är ett litet urval: 

  • Köp av utrustning - nya maskiner och redskap 

  • Anställa personal 

  • Renovering av lokalen 

  • Likviditet 

  • Ombyggnad av uteservering 

  • Inventarier och mycket mer. 

Under pandemin var det många restaurangägare som behövde företagslån på grund av de likviditetsproblem som följde i pandemins spår. Det är genomgående ett vanligt lånsyfte inom branschen även efter pandemin - det kan handla om något säsongsbaserat eller på grund av oväntade yttre omständigheter. 

Är du i restaurangbranschen och undrar om Lendo kan hjälpa er? Ring våra handläggare inom företagslån på 0771-131310 så kan de förklara mer om vår tjänst och hur Lendo kan hjälpa dig till ett lån med bästa möjliga villkor för just din verksamhet.   

Grundkrav för lån till restaurang och café

För att din restaurang ska beviljas ett lån måste företaget vara registrerat i Sverige och vara ett aktivt bolag. Även nystartade bolag är välkomna att ansöka, står restaurangplanerna fortfarande i startgroparna? Ring oss på 0771-131310 så kan våra handläggare gå igenom eventuella frågor och funderingar kring processen. Vi accepterar ansökningar från aktiebolag, handelsbolag, kommanditbolag och enskild firma. Du som gör ansökan måste vara en person i ledande roll i företaget. 

Vi vet att du som driver restaurang inte vill sitta i långa processer eller möten i onödan. Du ansöker enkelt direkt här på hemsidan, du kan ansöka om upp till 5 miljoner kronor direkt i formuläret. Om du behöver ett högre lån än så, ring oss så hjälper vi dig. Det tar 1 minut att ansöka, din ansökan är färdigbehandlad inom 24h (helgfri vardag). Ofta får du dina första erbjudanden inom några timmar.

Vi rekommenderar dock att du väntar och låter din ansökan bli färdigbehandlad för att vara säker på att alla långivare fått möjlighet att se den. Sedan kan du jämföra dina låneerbjudanden och totalkostnader i lugn och ro -  alla erbjudanden är giltiga i 30 dagar. 

Lendos jämförelsetjänst är kostnadsfri - ansökan är inte bindande. Jämför för att slippa betala onödigt mycket för ditt restauranglån. 

Återbetalning av lånet

De banker och långivare vi samarbetar med inom företagslån har återbetalning i form av amortering där ränta och avgift dras månadsvis. De allra flesta drar summan via autogiro direkt från företagskontot. 

Säkerhet för restauranglån

De flesta långivare vi samarbetar med inom segmentet företagslån har personlig borgen som ett krav. Det innebär att en eller flera personer med ledande befattningar inom bolaget åtar sig att ta över betalningsansvaret i det fall företaget inte kan betala av skulden enligt plan. Om personlig borgen är ett krav från långivare presenteras detta tydligt i låneerbjudandet. 

När du ansöker om lån till café eller restaurang via Lendo tas en kreditupplysning via UC på bolaget. Denna upplysning delar sedan de banker och långivare vi samarbetar med på när de gör sin riskbedömning. En del kan komma att komplettera den upplysningen med en från Creditsafe eller D&B. Separat tas sedan en upplysning på den eller de som agerar borgensman för lånet. 

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna

På Lendo kan du ansöka om lån till företag från 50 000 kr upp till 5 000 000 kr. Bankerna och långivarna prövar din ansökan för att ta reda på företagets ekonomiska situation och för att bedöma företagets framtida förmåga att betala tillbaka lånet. Utifrån detta bestämmer varje långivare hur mycket du kan låna.

Räntan sätts inte av Lendo utan av de banker och långivare som Lendo arbetar med.

Varje långivare behandlar din ansökan individuellt och den ränta som företaget erhåller bestäms utifrån den kreditupplysning som utförs av bankerna och låneinstituten samt deras interna riskbedömningar av Företaget (och eventuell borgensmans) återbetalningsförmåga och kreditrisk. Därför kan räntan variera mellan olika långivare och det är viktigt att jämföra så många långivare som möjligt för att hitta den lägsta räntan för företaget.

VIKTIGT: Du måste skicka in en ansökan för att få reda på vilken ränta långivarna kan erbjuda dig.

Det går bra att söka lån om du har ett nystartat företag. Långivaren du väljer kan dock komma att vilja att ha någon komplettering inskickad som säkerhet. I detta fall så meddelar långivaren dig detta. Du behöver ha ett registrerat företagsengagemang på företaget.

VAD MER KAN VI ERBJUDA?

Mer om våra tjänster för företag