1. Privatlån
  2. Solcellslånet

Låna till solceller - solcellslån upp till 600 000 kr

Har du börjat titta på att investera i solceller? Genom att ansöka om lån till solceller via Lendo kan du snabbt, enkelt och tryggt jämföra privatlån med en enda ansökan och 1 kreditupplysning via UC. 

  • Upp till 40 låneerbjudanden

  • Ansök på 2 minuter

  • Sveriges största låneförmedlare

Läs mer om solceller & ansök om ditt lån via Lendo!

Vad tycker våra kunder?
TrustScore beräknas baserat på alla omdömen hos Trustpilot, med beaktande av aktualitet, mängd och stjärnbetyg. Omdömens äkthet kontrolleras inte. Lendo bjuder slumpmässigt in kunder som har använt tjänsten via mail att lämna omdömen.
kr
10 000600 000
år

Ungefärlig kostnad

2 305 kr/mån

Räkneexempel: Annuitetslån 12 år. Effektiv årsränta 6.98%. Ett lån på 200 000 kr kostar då 2032 kr/månad (144 avbetalningar), dvs totalt 292 653 kr. Ingen start-/aviavgift. 6.77% nominell ränta (rörlig ränta, sätts individuellt baserat på dina förutsättningar). Ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil, uppdaterat 2023-10-06.

Återbetalningstid 1-15 år. Maximala räntan är 33,75%. Räntespann mellan: 4,70%-33,75%.

schibsted group logos
schibsted text

Våra samarbetspartners

ICA Banken lån
DNB privatlån
Coop MedMera bank lån
IKANO Bank lån
Nordax Bank lån
Wasa Kredit lån
Resurs lån och företagslån
Bank Norwegian - en filial av NOBA Bank Group

HUR FUNGERAR LENDO?

Jämför lån snabbt, enkelt och kostnadsfritt. Så här går det till:

1. Gör en ansökan

Fyll i din ansökan digitalt. Det tar runt 1 minut.

2. Jämför erbjudanden

Lendo samlar erbjudanden från upp till 40 långivare

3. Välj det bästa lånet

Välj det erbjudande som passar dig bäst.

TrustScore beräknas baserat på alla omdömen hos Trustpilot, med beaktande av aktualitet, mängd och stjärnbetyg. Omdömens äkthet kontrolleras inte. Lendo bjuder slumpmässigt in kunder som har använt tjänsten via mail att lämna omdömen.

Funderar du på solceller eller solpaneler hemma? 

Bor du i hus och har börjat fundera på hur du kan sänka dina elkostnader och kanske på hur du kan använda dig av förnybar energi? Då är det högst troligt att du har börjat undersöka möjligheten att investera i solceller eller solpaneler hemma. Priserna på solceller har gått ner de senaste åren vilket gjort att de blivit en allt vanligare syn på villatak i bostadsområden. 

Många undersöker möjligheten till solceller för att hitta ett kostnadseffektivt och miljövänligt energialternativ en eventuell överproduktion av energi kan säljas vidare vilket gör att det även kan vara en investering inte bara för att det minskar energikostnaden utan kan generera framtida intäkter. Återbetalningstiden för solceller brukar ligga kring 8-12 år. 

Vad är ett solcellslån? 

Ett lån till solceller via Lendo är ett lån utan säkerhet, ett så kallat privatlån som du kan ansöka om direkt på Lendo. Eftersom du kan ansöka om upp till 600 000 kr har du möjlighet att ansöka om ett lån som täcker hela kostnaden för både inköp av solceller och installation. Återbetalningstid väljer du själv när du ansöker, du kan välja en löptid på 1-15 år. Skulle du vilja betala av lånet i förtid kan du göra det, hör av dig till den långivare du valt så hjälper de dig med det. 

Väljer du att ansöka om ett lån till solceller till taket via Lendo kan du med en enda ansökan som tar två minuter att fylla i få upp till 40 låneerbjudanden att jämföra mellan. De banker och långivare vi samarbetar med delar på en kreditupplysning via UC (vissa långivare kan ta kompletterande upplysningar via D&B (f.d. Bisnode eller Creditsafe) och du förbinder dig inte till något med din ansökan. Låneerbjudanden är giltiga i 30 dagar och det är alltid kostnadsfritt att ansöka via Lendo.

Du får oftast dina första låneerbjudanden inom någon minut och om du väljer att gå vidare med ett erbjudande kan du ha pengarna på ditt konto inom ett par vardagar. Räntan du erbjuds sätts av bankerna och långivarna - inte av Lendo, räntan beror på dina individuella ekonomiska förutsättningar och kreditvärdighet

Om du har funderingar kring dina förutsättningar till ett bra lån eller kring processen hos oss på Lendo, ring gärna våra duktiga medarbetare på kundservice 0771-131310 så hjälper de dig.    

Tips innan du ansöker

Har du bestämt dig för att köpa solceller så är det viktigt att undersöka kostnader och samla in offerter innan. Vad solceller eller solpaneler kostar är svårt att veta innan man börjar titta runt på olika alternativ. Begär gärna in offerter från flera företag och återförsäljare för att kunna jämföra erbjudanden och se vad som är en rimlig kostnad för just dina behov. Återförsäljare hjälper dig att välja den lösning och solceller som är bäst för dina behov och tak. 

  • Om möjligt - besök en återförsäljare för att se vilka alternativ som kan passa på ditt hus och tak. 

  • Begär in offerter från flera återförsäljare och jämför priser - det kostar inget. 

  • Titta på vad som ingår i offerterna och vilka garantier som ingår beroende på paket. Ingår installation? Behöver något göras på ditt tak innan? 

  • Ofta har de olika återförsäljarna hemsidor där du kan räkna på hur mycket du sparar på att installera solceller.  

  • Gör en föranmälan till ditt elbolag - de kommer behöva byta ut din elmätare hemma. 

Hur hittar jag det bästa solcellslånet? 

Solceller eller solpaneler kostar olika mycket beroende på hur stort tak du har, men räkna med omkring 100 000 kr. Om du behöver låna till installation och inköp av solceller kan du via en låneförmedlare som Lendo enkelt jämföra lån och se hur du kan få bästa möjliga låneerbjudande sett till dina personliga ekonomiska förutsättningar. Ansöker du via Lendo kan du ansöka om 10 000 - 600 000 kr med en återbetalningstid på 1-15 år. Det betyder att du kan ansöka om hela eller delar av lånesumman som krävs för inköp och installation av dina paneler på taket. Fördelen när du ansöker via Lendo är att du med en ansökan och endast en kreditupplysning via UC kan jämföra upp till 40 låneerbjudanden - på så sätt kan du snabbt och enkelt se vilket erbjudande som har bäst villkor och ränta för just dig. 

Får jag solcellsbidrag? 

Solcellsstödet har från och med 1 januari 2021 ersatts med en skattereduktion för grön teknik. Väljer du att installera solceller hemma kan du få ett skatteavdrag för kostnaden för arbete och material. Du kan läsa mer om hur avdraget fungerar på Länsstyrelsens hemsida

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna

Nej, din ansökan är inte bindande. Vi samlar in erbjudanden från banker och långivare som du sedan får ta ställning till och ta lån om det passar dina behov. Ditt lånelöfte är sedan giltigt i 30 dagar.

Nej, Lendo är ingen bank utan en låneförmedlare. Vi hjälper dig att jämföra lån så att du kan välja det bästa alternativet för dig och din ekonomi.

Som medsökande på ett lån har du samma betalningsskyldigheter som den huvudsökande.

Endast en kreditupplysning hos Upplysningscentralen (UC) kommer att registreras på dig, men du kan få flera omfrågandekopior från de banker som har tittat på din kreditupplysning. I vissa fall kan fyra av våra samarbetspartners utöver detta inhämta ytterligare information via Dun & Bradstreet (före detta Bisnode) som tillägg till informationen från UC för att förbättra kvaliteten i kreditbeslutet. Detta påverkar inte din kreditvärdighet hos UC