1. Privatlån
 2. Attefallslånet

Låna till attefallshus - ansök om lån upp till 600 000 kr

Funderar du på att bygga ett attefallshus på tomten? Många behöver i samband med bygget ansöka om ett lån för att täcka alla kostnader. Ansöker du om ditt attefallslån via Lendo ansöker du om ett lån utan säkerhet. 

 • Upp till 40 låneerbjudanden - 1 ansökan

 • Endast 1 kreditupplysning (UC)

 • Välj lånet med lägst ränta & bäst villkor

Ansök om & jämför ditt lån till attefallshus via Lendo idag!

Vad tycker våra kunder?
TrustScore beräknas baserat på alla omdömen hos Trustpilot, med beaktande av aktualitet, mängd och stjärnbetyg. Lendo bjuder slumpmässigt in kunder som har använt tjänsten via mail att lämna omdömen, dessa markeras som verifierade. Andra omdömens äkthet kontrolleras inte.
kr
10 000600 000
år

Ungefärlig kostnad

2 305 kr/mån

Räkneexempel: Annuitetslån 12 år. Effektiv årsränta 6.98%. Ett lån på 200 000 kr kostar då 2032 kr/månad (144 avbetalningar), dvs totalt 292 653 kr. Ingen start-/aviavgift. 6.77% nominell ränta (rörlig ränta, sätts individuellt baserat på dina förutsättningar). Ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil, uppdaterat 2023-10-06.

Återbetalningstid 1-15 år. Maximala räntan är 34%. Räntespann mellan: 5,20%-33,93%.

schibsted group logos
schibsted text

Våra samarbetspartners

ICA Banken lån
Coop MedMera bank lån
IKANO Bank lån
Nordax Bank lån
Wasa Kredit lån
Resurs lån och företagslån
Bank Norwegian - en filial av NOBA Bank Group
SEB lån

HUR FUNGERAR LENDO?

Jämför lån snabbt, enkelt och kostnadsfritt. Så här går det till:

1. Gör en ansökan

Fyll i din ansökan digitalt. Det tar runt 1 minut.

2. Jämför erbjudanden

Lendo samlar erbjudanden från upp till 40 långivare

3. Välj det bästa lånet

Välj det erbjudande som passar dig bäst.

TrustScore beräknas baserat på alla omdömen hos Trustpilot, med beaktande av aktualitet, mängd och stjärnbetyg. Lendo bjuder slumpmässigt in kunder som har använt tjänsten via mail att lämna omdömen, dessa markeras som verifierade. Andra omdömens äkthet kontrolleras inte.

Funderar du på att bygga ett Attefallshus? 

Då är du inte ensam! Det är många som bygger ett mindre hus på tomten om de har utrymme. Kanske som något för de äldre barnen att ha som boende omedelbart eller i framtiden, fritidsbostad, förråd, andra tänker att det är smidigt som gästhus medan många gör det som en investering för att kunna hyra ut det och på så sätt tjäna pengar på sin tomt. Men vad är det egentligen man ska tänka på innan man ger sig i kast med ett bygge? Vi går igenom det nedan. 

Attefallshusen finns på den svenska marknaden sedan 2014 och har stadigt blivit allt vanligare. Då intresset för dessa husbyggen ökat markant senaste åren finns det nu många möjligheter att sätta sin prägel på attefallshuset, antingen med en våning eller kanske med ett sovloft beroende på vad det ska användas till. Bygget får maximalt vara 30 kvadratmeter stort och 4 meter högt från mark till taknock. 

Bra att tänka på:

 • Hör av dig till kommunen innan du börjar planera. Det brukar inte krävas bygglov, men i vissa kommuner kan det behövas. 

 • Oavsett om bygglov krävs i din kommun eller ej måste du göra en anmälan till byggnadsnämnden och invänta besked därifrån innan du börjar bygga (detta kan ta några veckor). 

 • Ska du hyra ut attefallshuset? Då behöver det finnas med i din anmälan till kommunens byggnadsnämnd. 

 • Vid uthyrning, se över skattereglerna innan så du vet vilken skattesats som gäller och se gärna över vilken månadshyra som är rimlig i ditt område för att veta var du ska lägga dig och vilka eventuella inkomster du ska räkna på i din plan. 

 • Huset måste byggas minst 4,5 meter från din tomtgräns om du inte vill behöva medgivande från dina närmaste grannar. 

 • Ska huset användas som bostad kommer den benämnas som ett komplementbostadshus, samma krav på besiktning som om du byggt en villa gäller då. 

 • Bygger du inte själv, budgetera in kostnaden för hantverkare. 

Besök gärna återförsäljare och leverantörer av Attefallshus för att se vilken typ av hus du behöver och vad som ingår när du köper ett. De kan även gå igenom de olika stegen med dig inför bygget och hjälpa dig få en översikt angående kostnad och tidsplan och vilka kostnader som kan tillkomma.

Ofta har de även kontakt med olika hantverkare de samarbetar med och kan ge dig ett hum om vad kostnaden för byggandet kan sluta kring. Ta gärna in flera offerter från olika hantverkare för att se var priset lär hamna för alla delar och kom ihåg att ha en marginal för eventuella oväntade utgifter när ni bygger. Kom ihåg att även om du bestämmer dig för ett nyckelfärdigt hus kan du behöva räkna med ett par månaders leveranstid.  

Låt Lendo hjälpa dig att finansiera Attefallshuset

Ditt Attefallshus kan kosta från 40 000 kr upp till 7-800 000 kr beroende på vilka typ av tillval och lyx du vill ha i huset. Vill du ha ett hus utan speciella tillval men som är ordentligt isolerat för boende året runt, värme, badrum, kök och vatten så bör du räkna med en summa kring 150 000 - 200 000 kr. Även om du sparat en del av summan kan det vara så att du behöver ansöka om ett lån för resten. 

Väljer du att ansöka om ditt lån till attefallshuset via Lendo är det ett privatlån du ansöker om. Det är med andra ord ett lån utan säkerhet där du kan ansöka om 10 000 - 600 000 kr och jämföra låneerbjudanden från upp till 40 banker och långivare med en enda ansökan och kreditupplysning via UC. Vissa långivare kan komma att ta en kompletterande upplysning via Creditsafe eller D&B (f.d. Bisnode) för att garantera ett så informerat beslut som möjligt. Genom att jämföra lån via Lendo kan du garantera att du får bästa möjliga lån sett till dina personliga ekonomiska förutsättningar. 

Din ansökan är kostnadsfri och tar 2 minuter att genomföra - du förbinder dig inte till något genom att ansöka, utan låneerbjudanden är giltiga i 30 dagar vilket ger dig tid att ta ett genomtänkt beslut. Väljer du att ta ditt lån via Lendo kan du enkelt jämföra räntor, kostnader och villkor för lånet och ta det som är mest förmånligt för dig och din ekonomi. Har du frågor om hur processen går till kan du ringa oss på 0771-131310 så hjälper vi dig. Kom ihåg att inte låna mer än du behöver, en bra tumregel är att inte ansöka om ett lån som överstiger 90% av din årsinkomst.   

Kan jag ansöka om lånet trots betalningsanmärkning? 

Du kan ansöka om att låna till attefallshus trots betalningsanmärkning via Lendo, detta eftersom vi samarbetar med långivare som erbjuder lån även till dig som har tidigare anmärkningar. Grundkraven som gäller för dig med anmärkningar är dessa nedan, dessa krav kommer från de banker och långivare vi samarbetar med. Lendo kan inte påverka räntan du får. 

 • Du kan ansöka om ett lån upp till 150 000 kr. 

 • Du måste vara myndig. 

 • Folkbokförd i Sverige sedan minst ett år tillbaka. 

 • Innehar en årsinkomst på minst 110 000 kr. 

 • Skuldfri hos Kronofogden sedan minst 6 månader. 

Är du osäker på hur ditt kreditbetyg ser ut kan du beställa en upplysning på dig själv via Minuc.se som inte påverkar din kreditvärdighet utan ger dig information om vad banker och långivare  ser när du ansöker. 

Hur får jag bästa lånet? 

Genom att jämföra ditt lån via oss på Lendo. På så sätt kan du ställa upp till 40 låneerbjudanden mot varandra och se vilken ränta och villkor du kan få, med minsta möjliga påverkan på din kreditvärdighet eftersom alla banker och långivare vi samarbetar med delar på en upplysning.  

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna

Nej, Lendo är ingen bank utan en låneförmedlare. Vi hjälper dig att jämföra lån så att du kan välja det bästa alternativet för dig och din ekonomi.

På Lendo kan du ansöka om privatlån från 10 000 kr upp till 600 000 kr, förutsatt att du uppfyller de grundkrav som ställs.

Grundkrav för blancolån

 • Vara minst 18 år

 • Folkbokförd och skriven i Sverige minst ett år

 • En fast inkomst från arbete eller pension

 • En årsinkomst på minst 120 000 kr

 • Skuldfri från kronofogden i minst 6 månader

Om du arbetar extra timmar eller har ett vikariat kan du ansöka om lån upp till 30 000 kr. Vid en tidsbegränsad anställning är det viktigt att du har 6 månader kvar av din anställningstid.

Grundkraven är fastställda av de banker och långivare Lendo samarbetar med och är inget vi kan påverka.

Endast en kreditupplysning hos Upplysningscentralen (UC) kommer att registreras på dig, men du kan få flera omfrågandekopior från de banker som har tittat på din kreditupplysning. I vissa fall kan fyra av våra samarbetspartners utöver detta inhämta ytterligare information via Dun & Bradstreet (före detta Bisnode) som tillägg till informationen från UC för att förbättra kvaliteten i kreditbeslutet. Detta påverkar inte din kreditvärdighet hos UC

Det beror på din kreditvärdighet och hur du uppfyller bankernas grundkrav, du kan få hela lånet eller en del av lånet beviljat. Vet du med dig att det finns en risk att du inte får hela lånet beviljar kan det vara bra att ha med en medsökande med bra kreditvärdighet för att öka möjligheten att få det lån du ansöker om.