1. Privatbloggen
  2. 5 anledningar till att du borde samla lånen

5 anledningar till att du borde samla lånen

Sitter du på flera lån? Kanske även avbetalningsköp och andra krediter? Vi förklarar varför det kan löna sig att samla dessa i ett enda större.

samla lån, ett omstartslån kan sänka din månadskostnad

2019-06-24

1. Du bör kunna sänka din månadskostnad.

Har du flera olika lån och krediter betalar du förutom amortering även räntor och fakturaavgifter för de olika lånen. Genom att samla dina mindre lån i ett enda större kan du minska den totala månadskostnaden.

2. Du kan få lägre ränta

Alla lån har räntor, dessa kan skilja sig åt ordentligt från lån till lån. I slutändan kan du spara hundralappar om du jämfört lån och tagit det rätta. Räntespannet är på 2,95 % - 29,95 % så den ränta du får kommer spela en enorm skillnad för din månadskostnad och även slutliga totalkostnad för lånen.

3. Förläng lånets löptid

Smålån och köp på avbetalning har generellt en kort återbetalningstid vilket betyder högre räntor och kostnader för ett lån eller kredit som i början inte kändes som en större kostnad. Väljer du att samla lån i ett större blancolån kan du förlänga löptiden och på så sätt få längre tid att betala tillbaka.

4. En enda faktura

När du har många olika fakturor är det lätt att missa en och behöva betala påminnelseavgifter. Med endast ett lån att hålla reda på blir det lättare att betala fakturan i tid.

5. Kostar inget att samla lån

Det kostar dig ingenting att samla dina lån. Du kan jämföra lånevillkor här på Lendo där du kan få låneerbjudanden från upp till 40 banker och långivare och du förbinder dig inte till något genom att ansöka.

Taggar:

SAMLA LÅN