1. Privatbloggen
  2. Glad påsk – 10 tips så du inte får pippi i helgen

Glad påsk – 10 tips så du inte får pippi i helgen

Glad påsk – i år firar de flesta pandemisäkert på hemmaplan.

Glad påsk 2021 - Lendobloggen

2021-03-31

Påskhelgen kan ändå bli spännande och händelserik. Vi på Lendo har listat 10 aktiviteter som gör att du inte får pippi i påsk. 

Påskveckan är här och många brukar resa bort över långhelgen för att fira med släkt och vänner. I år blir påsken, som så mycket annat, lite annorlunda. Vi börjar lära oss att leva med coronapandemin nu. 

Det kan vara en utmaning att göra hela långhelgen händelserik och spännande när vi mest befinner oss på hemmaplan. 

Vi på Lendo vill hjälpa dig lite på traven och har tagit fram 10 aktiviteter som kan förgylla helgen och göra den lite roligare. De flesta är dessutom alldeles gratis. Glad Påsk önskar Lendo!

Lendobloggens 10 påsktips!

1. Bjud på digital påskmiddag Börjar du tröttna på att bara ha familjen till bords och börjar samtalsämnena att tryta? Bjud in till digital påskmiddag med en eller två surfplattor på bordet. Då kan mormor och morfar eller farmor och farfar vara med och äta utan smittorisk. Äter ni ungefär samma mat så blir det ännu festligare.

2. Gör eget påskgodis Påsken är högtiden för lösgodis - men om du gör eget godis blir det både roligare och nyttigare. Om hela familjen bakar påskgodis tillsammans blir det en rolig happening. Massor av enkla goda recept är bara en googling bort.

3. Glöm inte att påskpynta Inför julen pyntar vi hela vårt hem, men många svenskar glömmer påskpyntet. Det går att få en härlig myskänsla om du dekorerar ditt hem med gula fjädrar, harar, kycklingar, ägg, björkris, påskliljor och nyutslagna tulpaner.

4. Påskpromenad Rådet är att vi ska vara ute så mycket som möjligt i friska luften, trots coronarestriktioner. En skön promenad i påsksolen är stärkande för både själ och kropp. Sverige är ett paradis med massor av fina promenadvägar och vandringsleder som du får använda tack vare allemansrätten. 

5. Äggmålningstävling i sociala medier Lägg upp era målade ägg i sociala medier och utmana släkt och vänner på att måla ett snyggare. Sedan kan ni rösta om vem som målade det snyggaste ägget, då blir äggmålningen lite roligare. 

6. Påskäggsjakt En riktigt välarrangerad påskäggsjakt med gömda ledtrådar kan bli hur spännande som helst. Göm ledtrådar som leder fram till nästa, ändå till barnen, släkten eller vännerna hittar påskäggen. Du kan ha upp till 20 stationer med ledtrådar, ju fler desto roligare. Och det måste inte ligga godis i äggen. Spännande presenter är minst lika rätt. 

7. Ordna hemmabio Visst är det nyttigast att vara utomhus, men det är okej att sitta i soffan och mysa ett par timmar också. Många av streamingtjänsterna har laddat upp med nyheter och favoriter i repris inför långhelgerna. Samla hela familjen framför tv:n och ladda upp med påskgodis, snacks och popcorn. 

8. Digital vinprovning Att samlas i ett trångt rum och prova vin tillsammans med många andra är tyvärr en omöjlighet. I stället har digitala vinprovningar blivit en ny trend och gjort succé. I påsk är det flera aktörer som arrangerar provning, du får själv ansvara för att inhandla dryckerna. 

9. Gå på påskkonsert Livestreamade konserter blir allt populärare när artisterna inte kan uppträda inför publik. Under påsken finns möjlighet att lyssna på livesändningar från både artister och olika kyrkor. Har du en bra ljudanläggning kopplad till tv:n kan det nästan kännas som live. På påskdagen har till exempel superstjärnan Carrie Underwood en gratis konsert. 

10. Gå på digitalt museum Många museer har börjat arrangera digitala visningar och utställningar, även om vissa fortfarande har ett begränsat öppethållande. En fördel är att du kan besöka museet under helgdagar i påsk när det i normala fall är stängt. 

Taggar:

LÅN