1. Privatbloggen
  2. Höstens 5 hetaste trender för köksrenovering

Höstens 5 hetaste trender för köksrenovering

Med eget växtskåp i köket får du alltid färska örter

kökstrender - Lendo kökslån

2020-11-17

Här är höstens 5 hetaste trender när du ska renovera köket. Många satsar nu stort på att rusta hemmets hjärta, köket, när vi är mer på hemmaplan. 

– Köksnörderi är det nya must-have, säger Palle Larsen, Marketing Director på HTH. 

1. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Trenden har pågått länge och den tycks bara bli starkare. Nästan ingen vill längre ha ett kök med fyra trånga väggar runt omkring. Det är öppna planlösningar mot matrum eller vardagsrum som gäller. 

– Trenden med upplösta gränser mellan kök och vardagsrum fortsätter länge framöver. Den framhävs genom kombinationen av trä, färger och metaller som integrerar köket med vardagsrummet”, säger Helle Toftgaard, Product Manager på HTH.

2. Vitvaror som kan tänka själva. Ett modernt och smart hem måste också ha smarta vitvaror, tycks många resonera. Det finns numera en uppsjö av köksmaskiner som underlättar livet. Vad sägs om en uppkopplad Nespresso-maskin som gör att du kan brygga kaffet från sängen med ett klick i en app? Kanske vill du ha färskt bröd, numera finns det uppkopplade bakmaskiner. Vill du hellre baka i ugnen så har Samsung lanserat Dual Cook Flex som gör att du kan dela av ugnen och baka och laga mat samtidigt i olika temperaturer. Dessutom har det smarta kylskåpet där du kan dimma av ett fönster och kolla in utan att öppna dörren just lanserats. 

3. Underhållsfria material. Många har tröttnat på bänkskivor i trä som ständigt måste oljas, eller blanka fläktkåpor som ska putsas nästan varje dag. Nu är det lättskötta och underhållsfria kök som gäller. Samtidigt som materialen ska vara top notch och se vackra ut. 

– Estetiken betyder mycket, och kunderna kompromissar gärna för att det ska se bra ut. Det är också viktigt för kunderna att de inte ska behöva lägga tid på att underhålla materialen”, säger Katrine Albæk Mørck, HTH:s Concept Coordinator.

4. Växtskåp för örter. Att behöva gå till mataffären och köpa små krukor med färska örter när du ska laga mat blir dyrt och mindre klimatsmart i längden. Nya trenden är i stället att ha ett inbyggt växtskåp för örter i köket. Med rätt belysning får du härligt välsmakande kryddväxter året runt från din egen köksodling!

5. Gömda köksfläktar. Det är lika bra att vara ärlig: Köksfläktar är inte särskilt snygga. I nödfall kan man dölja dem under en stor fläktkåpa, men allra trendigast är att integrera dem helt i köksinredningen så att de inte syns.

– Vi ser en tydlig trend i att man vill gömma eller integrera köksfläkten i mycket större utsträckning än tidigare. Den kan byggas in i väggskåp, i taket eller som en inbyggd del av hällen, säger Helle Toftgaard på HTH. 

För dig som har planerat att renovera köket men kanske inte hunnit lägga undan hela summan för renoveringen eller kan låna på bostaden kan du läsa på om kökslån.