1. Privatbloggen
  2. Lendo och Schibsted stöttar kvinnojourer

Lendo och Schibsted stöttar kvinnojourer

Fem misstänkta kvinnomord på några veckor - det är dags att agera.

Help

2021-04-28

Få har nog missat de senaste veckornas rubriker och nyhetsinslag om kvinnor som mördats av en man de haft en nära relation till. 15 barn har förlorat sin mamma.  

Kvinno- och tjejjourer larmar desperat om att neddragningar har gjort deras viktiga arbete än svårare. Vi på Lendo vill stötta kvinnojourer som hjälper utsatta kvinnor och familjer. För att inga fler barn ska behöva förlora sin mamma. 

Schibsted, Blocket, Aftonbladet och Lendo AB skänker 50 000 kr vardera till kvinnojourernas viktiga arbete och vill utmana andra bolag att ge ett bidrag och engagera sig i frågan. 

För oss på Lendo är de viktigt att medverka till ett hållbart samhälle. När vi fick frågan om vi ville vara med och stötta Sveriges kvinnojourer var det en självklarhet för oss. Mäns våld mot kvinnor är någon som vi alla måste hjälpa till att motarbeta, det är en av vår tids viktigaste frågor. Genom denna insats hoppas vi att vi kan vara med och hjälpa till, samt få fler företag att göra det samma, säger Carl Brynielsson, VD Lendo Sverige. 

Ansvaret att stoppa våldet ligger på oss alla. Det kräver modiga beslut och långsiktigt arbete. Men under tiden måste kvinnor få skydd. Sveriges kvinnojourer behöver stöd. 

Hjälp kvinnojourerna att rädda liv. 

Vill och kan du också stötta? Swisha då till: 

Unizon: 1234525275

Riksorganisationen kvinnojourer och tjejjourer i Sverige: 1230017822

Terrafem: 1239010687

Aftonbladet har i sin granskning “Dödade kvinnor” kartlagt våld mot kvinnor där kvinnan mördats av en närstående man det senaste årtiondet. Aftonbladet har även startat en insamling som du kan läsa mer om på denna länk där du också hittar information om var du kan få stöd och hjälp om du eller någon närstående är utsatt för våld i nära relation. Vänta inte. Är det akut, ring 112.   

Taggar: