1. Privatbloggen
  2. Möt Mona som sänkt sina lånekostnader via Lendo

Möt Mona som sänkt sina lånekostnader via Lendo

“Jag ser positivt på framtiden och tack vare att jag löste ett dyrare lån kan jag se framåt och förverkliga en dröm”

Mona - nöjd Lendokund

2020-08-21

Mona är en aktiv föreningsmänniska, änka och pensionär från Hallstahammar. Hon och maken drömde länge om att en dag köpa husvagn, nu har hon förverkligat drömmen. Utmaningen för Mona bestod i att få ett lån med bra villkor som pensionär och ensam i hushållet. Genom att jämföra lån har hon kunnat lösa ett dyrare lån och sänka sin månadskostnad med flera tusen kronor i månaden.

Hur såg din privatekonomi ut innan du kontaktade Lendo? 

Jag har en ganska tajt privatekonomi. Jag har nämligen samma utgifter och räkningar som när min man fortfarande levde och bodde med mig i hushållet. Sedan dess att jag blev änka har jag försökt att minska på några av månadskostnader exempelvis dragit ner på antalet tv-kanaler och vissa kostnader för mat. Det är tufft. De fasta kostnaderna för vårt boende är fortfarande lika mycket som när vi bodde två här hemma. Mina totala tillgångar har därför minskat betydligt nu när jag är själv mot när vi bodde tillsammans. Jag har ett kreditkort som jag använder mycket sällan. Händer det att jag måste använda kreditkortet är jag noggrann med att betala in kreditskulder nästkommande månad. Det är framförallt när jag reser som jag använder kreditkortet. 

Varför valde du att genomföra en ansökan via Lendo? 

När jag bestämde mig för att försöka omförhandla mitt lån gick jag först till min hembank som jag haft i många år, men där blev jag nekad ett lån. Syftet med låneansökan var primärt att lösa ett dyrt billån. När jag blev nekad hos min hembank gick jag direkt till långivaren för billånet och försökte omförhandla, men även där fick jag ett nej. 

Jag fick varken höja lånet eller omförhandla. Det var då som jag valde att kolla in Lendo.se. Jag fick hjälp via Lendo att hitta ett lån vilket gjorde att jag kunde lösa in det dyra billånet. , Med det nya lånet ökade jag visserligen min månadskostnad med 500 kr tillfälligt, men från och med april sänktes mina kostnader med 4 500 kr i månaden. Det känns verkligen som att jag har fått en nystart. 

Hur hittade du till Lendo?

Jag kikar ofta på TV och på TV har jag sett reklam om Lendo vilket gjorde mig nyfiken. Jag visste inte från början hur exakt det gick till att ansöka om ett lån via Lendo. När jag väl bestämde mig för att testa via Lendo så tänkte jag att det får bära eller brista eftersom jag redan hade fått ett nej hos min egen bank. Jag blev väldigt positivt överraskad när jag fick se att jag hade fått massor med erbjudanden från flera långivare. De flesta låneerbjudanden jag fick passade inte mig, antingen innehöll de för låga lånesummor eller erbjöd en högre ränta än vad jag redan hade på mitt dåvarande billån. Till slut hittade jag dock ett bra lån från Wasa Kredit med en ränta som jag hade tänkt. 

Beskriv gärna upplevelsen av att använda Lendo från början till slut?

Jag tycker att det var väldigt lätt att komma in på Lendo.se och det var enkelt att klicka i vad jag önskade att låna för summa och vad jag skulle använda pengarna till. Efter att jag genomfört ansökan var det bara att sitta och vänta på erbjudanden. Hela processen rullade på väldigt smidigt måste jag säga. 

Upplevelsen av att använda Lendo var positiv för mig och allt gick mycket snabbare än vad jag först trodde att det skulle göra. Det var alltid klara besked i varje steg av processen och till slut hur jag skulle gå tillväga för att slutföra min ansökan.

Var du nöjd med de olika räntebuden du fick från olika långivare? 

När varje bank började ge sina besked på min låneansökan förstod tidigt att jag inte kommer vara nöjd med alla erbjudanden. Jag var därför extra glad när jag hittade ett lån med en ränta som jag var nöjd med. Ett lån skulle nämligen möjliggöra för mig att ta ett vidare steg i livet. 

Är du nöjd med den långivare du valde? 

Väldigt nöjd. Wasa Kredit har gett klara besked från början och Lendo tillsammans med Wasa Kredit har fört en bra dialog med mig under hela processen. Jag får nu ett besked varje månad från Wasa Kredit på vad jag ska sätta in, så allt är mycket smidigt och inga problem har uppstått hittills. 

Fanns det något du var missnöjd med under processens gång? 

Jag har funderat på det, men jag hittar ingenting som jag är missnöjd med eller som jag tycker att man hade kunnat göra bättre. Hur jag än vrider och vänder på frågan så kommer jag inte på något, det har varit så klockrent för mig hela vägen.

Vad ska du använda lånet till? 

Jag har nu kunnat lösa det dyra billånet vilket var anledningen till att jag från början ville ansöka om ett lån, så det är fantastiskt. Jag har även köpt en husvagn som är en dröm min man och jag har haft sedan väldigt länge. 

Med det nya lånet kommer det att möjliggöra att jag kommer att kunna sänka min månadskostnad med flera tusenlappar på mitt boende. Jag ser även fram emot att kunna göra en resa snart. Förra året sparade jag exempelvis ihop till en resa till Sydafrika och det var så häftigt. 

Vilket värde har Lendo bidragit med för dig?

Lendo har, genom det lån jag till slut fick, gett mig ett nytt hopp om mitt liv. Jag ser positivt på framtiden och tack vare att jag löste ett dyrare lån kan jag äntligen blicka framåt och förverkliga en dröm som min man och jag hade en gång i tiden, nämligen att köpa en husvagn. 

Har dina månadskostnader ökat eller minskat sedan ditt lån via Lendo? 

Min månadskostnad ökade minimalt när jag tecknade lånet, men jag har mer pengar att röra mig med för tillfället och efter april månad sjönk min månadskostnad med 4 500 kr. Det såg jag verkligen fram emot. Något som var möjligt tack vare lånet. 

Kan du tänka dig att rekommendera Lendo till andra?

Absolut, om det är någon som frågar hur det är att använda Lendo kommer jag alltid att säga att Lendo är en jättesmidig tjänst och att man alltid ska prova med Lendo först om man behöver låna pengar. 

Bank/långivare: Wasa Kredit

Belopp: 288 000 kr