1. Privatbloggen
  2. Möt Waffa - som förverkligade sin företagsdröm!

Möt Waffa - som förverkligade sin företagsdröm!

“Det som är viktigt för mig när jag använder en tjänst är att den är smidig, att det går fort och att man håller sitt löfte”

Waffa kundcase Lendo

2020-09-04

Möt Waffa, apoteksteknikern och entreprenören från Botkyrka med stora affärs- och framtidsplaner. Hon är i 40-årsåldern, gift och har tre barn i tonåren. Waffa har länge velat starta eget företag, men saknade startkapital trots att hon är fast anställd och sparar pengar regelbundet. Hon vände sig därför till Lendo efter att ha blivit tipsad om vår jämförelsetjänst av en vän. 

Varför valde du att genomföra en ansökan via Lendo?

Jag blev rekommenderad att använda Lendo av en vän som sparat över 3000 kronor i månaden genom ett lån via Lendo. Jag trodde först att jag skulle få ett lån från min egna bank men när jag blev rekommenderad att använda Lendo så testade jag att genomföra ansökan på Lendo.se.  

Hur såg ditt företags ekonomi ut innan du kontaktade Lendo?

Jag hade inte tillräckligt med pengar för att starta företaget, men jag har en fast anställning. Därför vågade jag ändå ta risken att ansöka om ett lån. Jag tänkte för mig själv - är jag rädd för att ta ett lån då kommer jag ingen vart.

Hur var det att använda Lendo?

Det som är viktigt för mig när jag använder en tjänst likt Lendos är att tjänsten är smidig att använda, att det går snabbt att fullfölja alla steg och att företaget bakom tjänsten håller sitt löfte. Det kunde inte min egna bank erbjuda. Jag fick istället ett snabbt besked via Lendo att jag hade fått flera låneerbjudanden och det var mycket smidigt att välja erbjudande. Jag tycker inte att det ska behöva vara så krångligt att ansöka om lån, och det var det inte heller genom Lendo. 

Beskriv lånet du tecknade (via vår jämförelsetjänst):

Jag tog ett lån på 200 000 kr med en ränta på 5,35 %. Det blev så att jag tog ett privatlån men som var ämnat att finansiera mitt egna nystartade företag. Företaget jag har startat erbjuder tjänster som skrädderi, skomakeri, däckservice och kemtvätt. 

Lånet hon ansökte om och sedan valde har Waffa använt till att starta och utveckla sin nya affärsverksamhet. 

Med pengarna jag lånade kunde jag äntligen investera i ny lokal. Jag använde även en del av pengarna att betala en del varor. Jag var i en situation där jag behövde få pengarna snabbt, vilket jag också fick. Lånet har möjliggjort för mig att kunna fortsätta med mitt företag vilket jag är mycket glad över. 

Hur har din vardag och din privatekonomi förändrats sedan du jämförde bud via Lendo och tecknade ett lån via en av långivarna i vår panel?

Min personliga vardag sedan jag ansökte om ett lån via Lendo har varken blivit sämre eller bättre då jag använde pengarna jag ansökte om till mitt företag. Jag är hoppfull att pengarna ska vara väl investerade i mitt företag. Än så länge har jag inte märkt någon skillnad men det är för tidigt för att avgöra.  

Hur ser du på framtiden?

Jag ser positivt på framtiden för mitt företag och mycket tack vare Lendo och Santander. Det är mycket jobb framöver men jag tror det att det kommer gå bra. Och om det inte går så bra enligt plan, då går inte jorden under heller. Då får jag helt enkelt betala av lånet och fortsätta arbeta som vanligt. 

Kan du tänka dig att rekommendera Lendo till andra?

Ja det kan jag. Jag har berättat för alla på jobbet.

Vad är din generella attityd mot jämförelsetjänster likt Lendo?

Min vän som rekommenderade Lendo till mig var så nöjd och det är jag med. Det som är skönt med Lendo att de sköter allt åt en. Många kan inte ekonomi, bank och lån osv inklusive mig. Jag är bra på mitt yrke men kan inte hur banker fungerar och sådär, därför är jag tacksam över att Lendo hjälpte mig.  

Om du fick beskriva Lendo med tre ord: 

Seriöst, enkelt och smidigt. 

Bank: Santander 

Belopp: 200 000 kr

Ränta: 5,35%